29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hele, já mám také príma nápad. Co třeba střídavá péče? Říká Ti to něco děvče? Omlouvám se za familiární debatu, ale začala jsi s tím Ty.
Není tady
EFG napsal(a):
Hele, já mám také príma nápad. Co třeba střídavá péče? Říká Ti to něco děvče? Omlouvám se za familiární debatu, ale začala jsi s tím Ty.
bydlime od sebe 80 km a navic jak by to asi bm delal kdyz chodi do prace?
Upravil(a) elementgirl (23. 5. 2006 22:13)
Není tady
EFG napsal(a):
Hm, tak vidím, že je to tady samá závistivá socka. A proč si jako myslíte, že když je někdo movitější, tak že se ke svým dětem nemůže chovat stejně pozorně a s láskou jako Vy? Jen si může vyskakovat o pár tisícovek víc, ale jinak je to stejné. Hmm, včil mudrujte!
Já si nemyslím, že když je někdo movitější, že je horší rodič. Ale proč ty si jako myslíš, že by děti měli řešit to, že jsou rodiče socky? Tohle řeší jen děti - závistivci, kteří vyčítají rodičům, že nemají to, co má támhle kamarád. Jediný co tím dokážou je, že si neváží toho, co mají a skromnost jim nic neříká atd.... zkrátka nedostatky ve výchově. A jsme tam, kde jsme byly. Pokud se rodiče (případně jeden rodič) dítěti dostatečně věnuje a dbá na správnou výchovu, nikdy by mu dítě nemohlo vyčítat, že je sockou.
Není tady
Ehm- že vstupuji do vaší vlídné diskuze- mohl bys, EFG, uvést nějaký konkrétní příklad, jak má matka samoživitelka začít s takovým příjmem, jaký má, začít podnikat, aby dost vydělala? Jak píšeš ty?
Tedy nějaké podnikání bez velkých investic, aby to začalo sypat, jak ty píšeš. Mně by zajímalo, jaká oblast podnikání nevyžaduje větší finanční investice. Ono se to hezky řekne- podnikej- ale v čem konkrétním má podnikat? Uveď, prosím, tě, třeba dva příklady.
Taky je otázka, kde bydlí. Ono třeba na vesnici s tisícovkou obyvatel se dá těžko co podnikat, když nemáš prachy, auto a hlídání děcka. To jedině že by koupila pár kravek a třískala ty melouny prodejem mlíka
Není tady
EFG napsal(a):
Element, no a co jako, že jste na mateřské? To jako znamená, že nemusíte nic podnikat pro svojí obživu a Vašeho dítěte? Skutečně nemusíte. Pak se ale nedivte, když řeknu, že se chováte jako líná socka. Pro většinu ukřivděnek, co meumějí číst. Zdůrazňuji, že jsem řekl, že se chová jako líná socka, nikoliv že je líná socka. Je v tom nepatrný rozdíl, ale každé to znamená něco jiného.
Hele, a co se takhle nejdřív trochu zamyslet, než se ruka rozběhne po klávesnici? Ona péče o dítě neni od 8:00 do 15:00 a pak šmitec. To neni omezená pracovní doba, jako že jedna práce skončí, hurá do druhý ať je z čeho žít. Ženy SAMOživitelky, jsou samy. To znamená sama ženská s dítětem. Ta má podle tebe jistě spoustu pracovních nabídek, každej jí zřejmě rád zaměstná, ono sehnat práci i na půl úvazku s dítětem je těžký. Ale to se k tobě do tvého vzdušného zámku zřejmě ještě nedoneslo. Spi dál.
Upravil(a) SkylieS (23. 5. 2006 22:29)
Není tady
Element, hele to je slabá výmluva. 80 Km jednou za měsíc není žádný problém. A co jako? Tak teď zase budeš do práce chodit Ty a on ať je doma na mateřské nebo dělá s dítětem na zádech.
Není tady
EFG napsal(a):
Element, hele to je slabá výmluva. 80 Km jednou za měsíc není žádný problém. A co jako? Tak teď zase budeš do práce chodit Ty a on ať je doma na mateřské nebo dělá s dítětem na zádech.
ditetem na zadech a ty makas s ditetem na zadech?Co Tve deti?Kdo se o ne stara?Tva BM ze?A zatrpkly si proc?Deti te nechteji i kdyz mas prachy?Nojo asi neumis dat to nejdulezitejsi ...lasku...
Není tady
elementgirl napsal(a):
EFG napsal(a):
ditetem na zadech
a ty makas s ditetem na zadech?Co Tve deti?Kdo se o ne stara?Tva BM ze?A zatrpkly si proc?Deti te nechteji i kdyz mas prachy?Nojo asi neumis dat to nejdulezitejsi ...lasku...
kdyby jen lásku, on ani toho rozumu moc nepobral
Není tady
Leila. Tak moment. To jsem já neříkal. To říkal Paroubek, jak podporujou malé a stření podnikání. Kolik miliard na to socani dávají z rozpočtu.
Vždyť to celou dobu říkám. Vy nechcete slyšet jak se dá z mála začít. Vy chcete slyšet, jak bez práce ze dne na den zbohatnout.
U první varianty stačí opravdu velice málo. Buď něco umět nebo nebýt dutá makovice a spolu s tím nebýt líný. Uznávám, že v některých vyhlášených oblastech s vysoku nezaměstnaností by to mohl být problém. Podívejte se ale na UK. Jezděj k nám dělat za pár korun tu nejhusnější práci, kterou nikdo nechce. Já ale budu hnít ve svém prohnilém rodném městě a chodit si pro soc. dávky. Moc chytré že?
Není tady
EFG napsal(a):
Leila. Tak moment. To jsem já neříkal. To říkal Paroubek, jak podporujou malé a stření podnikání. Kolik miliard na to socani dávají z rozpočtu.
Vždyť to celou dobu říkám. Vy nechcete slyšet jak se dá z mála začít. Vy chcete slyšet, jak bez práce ze dne na den zbohatnout.
U první varianty stačí opravdu velice málo. Buď něco umět nebo nebýt dutá makovice a spolu s tím nebýt líný. Uznávám, že v některých vyhlášených oblastech s vysoku nezaměstnaností by to mohl být problém. Podívejte se ale na UK. Jezděj k nám dělat za pár korun tu nejhusnější práci, kterou nikdo nechce. Já ale budu hnít ve svém prohnilém rodném městě a chodit si pro soc. dávky. Moc chytré že?
Lubošku a jeste nam povez tu o Budulinkovi jo?
Není tady
EFG napsal(a):
Element, a méme zde jasný důkaz o Vaší ukřivděnosti (přesněji hlouposti). On bydlí u matky a nemusí platit nájem. Hm, má kliku na hodnou mámu. Tak proč se nenastěhujete také ke svojí matce? Třeba by Vás tam také nechala zadarmo a hned máte 4 litry k dobru. A už jste někdy přemýšlela (bacha to bolí), že je lepší být bohatá než chudá? Co to je za život, když se musíte stále nějak omezovat. Proč do toho nejdete a nezačnete podnikat a vydělávat statisíce? A co si třeba najít chlapa a založit novou rodinu? Ve dvou se to vždy lépe táhne. Vás ta chodoba musí vážně bavit, jinak to neumím pochopit.
No tak promiň, ale číst ještě umím. Tady jsi napsal, že má začít podnikat. Mně by fakt zajímalo nějaký konkrétní doporučení, i kdyby měl člověk na měsíc třeba kolem 10000 /narozdíl od elementgirl/ a žil v městě dejme tomu 15 000 obyvatel.
Konkrétně! Dík
Není tady
Element, odbíháš od rozhovoru a zase na mě útočíš. Až Ti to napálím zpět, tak zde zase budete plakat, jak jsem hnusný.
Nemusím makat s dítětem na zádech. Už je dost velké a rozhodně nevyžaduje sousatvnou péči. Momentálně vyžaduje s ohledem na pokročilou pobertu právě soustavnou nepéči.
Proč myslíš, že jsem zatrpklý? Protože mám jiný pohled na věc? Ba právě naopak. Jsem velice veselý. Nejvíc když si zde můžu zašťourat prsetm do vosího hnízda.
Děti mě skutečně nechtějí a o to více chtějí prachy. To víš. Děti zbohatlíků.
Lásku... no pro tu si už chodí jinam.
Není tady
EFG napsal(a):
No jasně, proč být na mateřšké a věnovat se dítěti a rodině, když můžu začít podnikat (vždyť co je na tom těžkýho, ono to vůbec nebere čas, nechce vstupní kapitál a jistou dávku štěstí) každá mamina, která žije "z ruky do huby" si za to může sama, že nežije v blahobytu...a nebo co rovnou odjet na západ?? Prosim tě, uvědom si co píšeš a jdi se raději věnovat své jistě vysoce prosperující firmě, kterou vlastníš (jinak si nedovedu vysvětlit tvé názory)
Není tady
EFG napsal(a):
Element, odbíháš od rozhovoru a zase na mě útočíš. Až Ti to napálím zpět, tak zde zase budete plakat, jak jsem hnusný.
Nemusím makat s dítětem na zádech. Už je dost velké a rozhodně nevyžaduje sousatvnou péči. Momentálně vyžaduje s ohledem na pokročilou pobertu právě soustavnou nepéči.
Proč myslíš, že jsem zatrpklý? Protože mám jiný pohled na věc? Ba právě naopak. Jsem velice veselý. Nejvíc když si zde můžu zašťourat prsetm do vosího hnízda.
Děti mě skutečně nechtějí a o to více chtějí prachy. To víš. Děti zbohatlíků.
Lásku... no pro tu si už chodí jinam.
No jak sis deti vychoval takove je mas.Ani se nedivim ze te nechteji.A utocit jsem zacala az po tobe.
Není tady
Leila, je to jednoduché a prosté. Pokud v tom městě žijete, tak přeci musíte vědět, kde má v oblasti služeb "slabé místo".
Také třeba musíte vědět, co Vám v tom městě chybí za zboží. No a na E-shop už základní prostředek máte (PC).
Není tady
Element, tak jak je to s tou střídavou péčí? Nějak si ztratila řeč nebo už máš v prstech křeč? Vždyť jsi ještě ani nezalačla pracovat? Jo jo. Někoho ty křeče berou jen slyší slovo práce.
Není tady
EFG napsal(a):
Element, tak jak je to s tou střídavou péčí? Nějak si ztratila řeč nebo už máš v prstech křeč? Vždyť jsi ještě ani nezalačla pracovat? Jo jo. Někoho ty křeče berou jen slyší slovo práce.
EfG chodim na brigadu kdyz je maly u otce ale brigadnikum nedavaji tisice vis?Ale asi spis nevis:)Zijes v jinem svete zrejme.
Není tady
Element, a Ty nemáš nějakou kámošku, ségru atd., která by dítě večer když spinká pohlídala a můžeš chodit makat každý den. Úklid kaceláří a pod?
Není tady
V jiném světě? Tak to asi ne? Chleba tady stojí stejně jako u Tebe a stejně blbě se na něj vydělává. Jen jsem s podnikáním začal hned po revoluci (s holu pr....). Čím dříve začneš, tím dříve budeš za vodou jako jsem já.
Není tady
EFG napsal(a):
No vida. A pak, že se nikam nepohnem. Stále si pletete pojmy s dojmy.
Kido. Nemáte pravdu. První jsem byl napaden já. Nikde jsem také neříkal, že by si stěžovala. Také jsem to pochopil pouze jako konstatování stavu. Jen se mi nelíbilo, že zde vykládá závistivé hlouposti. Nevěřím, že by ho matka nechala u sebe bydlet zcela zdarma. A o nic víc mi nešlo, než aby se chytla za frňák, zčala se chovat jako dospělá a začala se činit. Na rozdíl od Vás jsem to však podal přímo a bez skrupulí.
Frigo. naučte se laskavě číst. Nikde jsem o Element nenapsal, že je líná socka (jen se tak chová).
Helena, ale já proti Vám neřekl ani jedno slovo. Když děti jezdí, pak je to naprosto OK. Tak voco Vám GO?
Ad.astra a Ivča.K. Nevím oč se přete. Na dovolenou u moře a pod. není nutné být milonář. Také jsem mluvil o kráse naší vlasti. Vy ale nečtete. Vy jen nesjte ochotné přijmout jiný názor.
Geisha, mohu Vám poslat videonarávku z debaty s Paroubkem v něděli na Primě. Opravdu to tam říkal. Tak teď přesně nevím kdo je tady vůl. Vy nebo Paroubek?
Vo co mi GO??? Vo to, milej EFG, že jako nesamoživitelka (to je krásný novotvar, co? ) jsem se musela uskrovňovat téměř tak, jako "líné socky, lemry" a jiné osamělé matky, jenže vy vidíte jenom a jedině to, že "děti jezdily". Fakt si myslíte, že "krásné dětství" závisí pouze na tom, zda a kolikrát vyjedou haranti za hranice všedních dnů??? Omyl, chlapče, velký omyl. Jo, byly v létě u moře, ale to byli téměř všichni jejich kamarádi a 14 dní s rodiči na pláži zas pro ně takový zážitek nebyl. Ale jen málokterý z nich byl s mámou tam, kam chtěl jet on, podívat se na věci, které zajímají děti víc, než opalování a nákupy "aby všichni viděli, co si můžeme dovolit".
Není tady
kido napsal(a):
Pojistka na blbost :-) - jedná se o pojištění odpovědnosti proti škodě např. v případech, kdy zaviníte nějakou škodu - např. v zaměstnání nabouráte vlastní vinou služební vůz, rozbijete nějaké zařízení apod...
V těchto případech často přispívá i zaměstnavatel.
Výborná věc je to třeba i pro děti - zejména dospívající kluky. Teď čerstvě mohu uvést případ 11 letého syna
své kamarádky, který jel na kole, bez držení, ohlížel se za dalšími kamarády a "napral" to v ulici, kde bydlí do
vozidla souseda. Typ vozu Ford Mondeo - sice pouze škráblý lak a prasklé levé světlo, ale i tak zněla faktura ze servisu na 18 tis. Kč. Kamarádka měla pro tyto případy pojistku, 85 % nákladů pojištovna uhradila.
Tu pojistku platí jednou ročně - částkou myslím 420 Kč.
Děkuji za radu, pojistku mám ode dneška od ČP pro celou rodinu. Na rok za 410 Kč. Naši kluci už začínají být svému okolí dost nebezpeční :-)
Není tady
EFG napsal(a):
Nějak mi to hlava nebere To jako ob měsíc měnit školu, kantory...??? Vskutku geniální nápad, jak si vyléčit pošramocené ego na úkor vlastního dítěte
Není tady
EFG napsal(a):
Hm, tak vidím, že je to tady samá závistivá socka. A proč si jako myslíte, že když je někdo movitější, tak že se ke svým dětem nemůže chovat stejně pozorně a s láskou jako Vy? Jen si může vyskakovat o pár tisícovek víc, ale jinak je to stejné. Hmm, včil mudrujte!
Já bohužel,Lubošku, žádná socka nejsem.Klidně bysme mohli jet na dovolenou,která stojí o těch usmolenejch pár tisícovek víc a přesto děti jet nechtějí.A movitější člověk se může k dětěm chovat s láskou a pozorně,jenom si musí dát pozor,aby tomu dítěti tak nevyšlapal a nezjednodušil cestičku,že potom bude do konce života jen natahovat ruku a nic pro to neudělá.Múže to být tak i tak na obou stranách,ale Vy zřejmě vždycky když někdo řekne A budete trvat na B a když Vám někdo dá za pravdu z B,tak řeknete,že možná je to C.A nebo rovnou ABC nebo EFG?
Není tady
naše dohady co se týče oblečení na dceru skončili až v době kdy mu dcera řekla, že to je její věc co nosí. Ono těžko můžete puberťákovi přikazovat co si má vzít. U nás to bylo zase tak, že měla sebou hadrů hodně a taťka separoval a separoval, až mi přijela domů ušňupaná socka. Výhrady k výchově byli neustlále (zase pro změnu, že jí moc honím) , dcera chodíla deset let do Lidušky, celou svojí školní docházku na jazykovku, vyhrála několik olympiád, ona je takový ten studijní typ. Místo aby lítala venku, tak si překládala, to bylo taky špatně. Oni tatínkové mají zcestné představy o výchově dětí. Zkuste vyhodit ven dítě, které nechce( chodili jsme aspoň spolu, aby vylezla na vzduch). Nebyla to moje ctižádostivost, ale prostě je taková. Když chtěla na vejšku, taky to bylo špatně, na co jí bude. Ale teď se už musí dohadovat s dcerou a je klid. Já mám pokoj a jí nekritizuje neustále, protože by něpřišla k němu. Poznámka ke střídavé péčí, dle mně to lze pouze tam kde dítě chodí do jedné školy a kde se rodiče domluví o věcech výchovy. Ono chvíli tak a chvíli tak je dost hrozné a z dítěte to dělá pokrytce, který má rád oba rodiče a tak se jim snaží vyhovět a říká a dělá co zrovna chce rodič u kterého je slyšet. 3500Kč na dvě děti fakt nejsou nic moc, navíc to už tu bylo tolikrát projednáváno, že matka část nahrazuje péčí. Zkuste se podívat kolik za ty dvě děti platí na zálohách na nájmu a třeba za popelnice. Většina tatínků počítá jen jídlo a oblečení, případně školu. Co kdyby jste se BM manželky třeba zeptal jestli nepotřebují děti oblečení a obuv(s tím že to můžete společně nakoupit), než kritizovat co jim ona dá? To bych byla při první větě " ohromě vstřícná k diskusy."
Není tady
IvčoK. Tak teď smekám klobouk. Ano. Když zde někdo řekne ABC, tak je zde někdo, kdo řekne EFG. Bingo! Už jste pochopila jak vypadá debata na rozdíl od monologu.
Není tady