29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jak postupovat když s matkou dětí není rozumná a vůbec žádná domluva? Matka se dětem 9 a 5 let dostatečně nevěnuje - starší dcera chodí ze škole v jednom kuse s poznámkami, že nneí připravena vyučování, nemá úkoly a úkoly dělá na poslední chvíli a třeba i ve 20.00 hodin. K ničemu je nevede když se jí na něco zeptám tak mi dcera odpoví, že nëví ani na obyčejné dotazy. Mladší dcera, která má jít za chvíli do školy si ještě nedokáže zavázat tkaničky a matka ji radši koupí boty na suchý zip aby jí je nemusela vázat. Když jsou děti u mě tak se je snažím učit, ale ten víkend na to prostě nestačí a kór když v tom matka nepokračuje tím to vše končí v nivěč. kdžy jí však něco k její výchově řeknu, tak mi práskne dveřmi a nebo řekne, že teď na to nemá chuť a náladu se tím zabývat. Také se mi nelíbí, že dcery nemají moc oblečení nosí pořád jen jedno a to samé a žádné nové nemají. Když se jich zeptám proč jim matka nekoupí něco nového ony mi odpoví, že maminka nemá penízky no hlavně že má na kredit, cigára a chození někam na skleničku. Když jdou ke mě matka je nevypraví nedá jim moc věcí nebo vůbec třeba je pošle jen s pyžamem v ruce nebo mají jedno pro obě a to je vždy. Nikdy se nestalo, že by byly vybaveni bez problému. Chtěl jsem to s ní řešit v klidu, ale to se nedá a zkoušel jsem i OPD, ale nic se neděje na OPD mi řekli, že s tím nic nenadělají. Matce platím řádně výživné a tak si myslím, že by dcery měly z toho také něco mít. Prsím o radu a doufám, že mě nikdo nebude kamenovat. Mám své dcery rád a chci pro ně to nejlepší a také nechci aby rostly jako dříví v lese. Děkuji
Není tady
tak to je těžká věc, asi se tě snaží dotlačit k tomu, aby jsi dcerám koupil ještě něco nad rámec výživného, nějaké oblečení a proto je posílá nedostatečně vybavené. Sama na dvě děti je taky náročné a každý to nemusí zvládnout, i když si myslí, že to je v pohodě. Poznámky děti nosí i ty , kde rodiče dětem stojí za zadkem, protože jestliže dítě neřekne, že má úkol, matka to nezjistí. Pak si třeba večer vzpomene a honem se to dopisuje. To jsme měli doma také, celý den se ptám, co do školy a večer když jde spát přijde s úkolem v ruce. Zkus si s ní popovídat klidně, pokud na ní útočíš , že nic nezvládá, nedivím se, že s tebou o tom nechce mluvit. Chodí špinavé, hladové? To asi ne. Že chodí v "jednom" není žádná vada.
Není tady
jo a ještě jedna věc, pyžamka, přezůvky, kartáček na zuby a nějaké tepláčky a mikinu bych měla doma automaticky, aby mi to pořád nemusela všechno posílat. Místa to tolik nezabere a ani finančně tě to nezrujnuje. Ale ukáže to na tvou snahu jí pomoci.
Není tady
Dana napsal(a):
jo a ještě jedna věc, pyžamka, přezůvky, kartáček na zuby a nějaké tepláčky a mikinu bych měla doma automaticky, aby mi to pořád nemusela všechno posílat. Místa to tolik nezabere a ani finančně tě to nezrujnuje. Ale ukáže to na tvou snahu jí pomoci.
Dano děkuji za odpověď, ale moc jsi mi nepomohla jen jsi byla spíše na straně bývalky. Víš já na ni neútočím, že je k ničemu nevede jelikož by to nemělo stejně žádný účinek. Já ji nic neříkám jelikož ona stejně nic neřešení a ani nechce. Ozve se jen když něco chce, ale když potřebuji řešit něco já tak nemá zájem. Vím, že je to těžké mít na krku dvě děti a být na to sama, ale ona na to sama není i já přispívám jak výchovou tak i penězi. Chodím do práce a ona je na ÚP aproto bych po ní chtěl, alespoň aby se o ně více starala a vedla je k nějakému režimu a tak, aby nerosly jak dříví v lese. Víš u mě mají nějaké to oblečení na převlečení jelikož kdyby ho u mě neměly chodily by nahé nebo na půl oblečené. Kartáček i pastu u mě také mají a boty také jelikož ty v kterých ke mě chodí nejsou vhodné na běhání venku atd. Místo tepláků jim dá nalítání venku rifle nebo světlé oblečení. Vetšinou jim dá i věci ve kterých chodí do školky a do školy a ikdyž to pak mají špinavé tak jdou v pondělí do školy i školy. Hladové sice nejsou, ale moc toho nenadejí a dříve neznaly ani svačinu a neuměly ani říci, že mají hlad jelikož doma to říkat nesmějí. No a vydatně také moc nejedí: čínské polévky, kuličky v mléce, hranolky s kečupem. U mě se už naučily, že když mají hlad, že si řeknou a jídlo dostanou. No a špinavé také někdy chodí kdybyste viděla jak, ale jí je to stejně jedno. Nechodí špinavé pořád, ale občas se to vidí a je to i tím, že mají jen jednu bundu jak na ven tak i do školy a školky. Kdybyste někdy viděla jak mají děravé kalhotky, ponožky a i s tím chodějí. Několikrát jsem musel i oblečení žehlit, jak bylo zmačkané. Matka ani neví, které věci jsou čí. A jak byste poradila nyní?
Není tady
A ještě k těm úkolům není to tím, že dcera řekně pozdě, ale tím, že chodějí celé dny po návštěvách a přijdou pozdě a pak je píší. Několikrát se stalo i to, že matka je chtěla přivézt až na 20.00 hodinu a dcera ještě doma neměla úkol hotový. Víte kdyby chodila o práce bylo by to jiné, ale ona je celé dny doma a ani jim pořádně neuvaří a vyhodí je ven a volá je až večer a nebo chodí po návštěvách a místo aby se vylítaly když je hezky jsou zalezlé někde v paneláku. Dcery mají doma kola, ale matka je líná jim je vyndat aby se pořádně vyřádily to jezdí na kole jen u mě.
Není tady
opravdu mě mrzí, že máš pocit, že se zastávám bývalé manželky. Ne, já jsem zásadně na ničí straně, protože vím, že každý si to trochu přikrášlí k obrazu svému. Podle toho, co popisuješ je asi hodně nepořádná a nebojím se říci i líná. S těmi děravými věcmi musíš něco udělat. Rozhodně bych jí řekla, že pokud se to nezlepší, budu kontaktovat školu a sociální pracovnici. Není ani od věci říci, že by jsi měl zájem o střídavou péči a pak ať sociální pracovnice vidí ten rozdíl. Můžu se zeptat, kolik dělá to řádné výživné?
Není tady
radim napsal(a):
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jak postupovat když s matkou dětí není rozumná a vůbec žádná domluva? Matka se dětem 9 a 5 let dostatečně nevěnuje - starší dcera chodí ze škole v jednom kuse s poznámkami, že nneí připravena vyučování, nemá úkoly a úkoly dělá na poslední chvíli a třeba i ve 20.00 hodin. K ničemu je nevede když se jí na něco zeptám tak mi dcera odpoví, že nëví ani na obyčejné dotazy. Mladší dcera, která má jít za chvíli do školy si ještě nedokáže zavázat tkaničky a matka ji radši koupí boty na suchý zip aby jí je nemusela vázat. Když jsou děti u mě tak se je snažím učit, ale ten víkend na to prostě nestačí a kór když v tom matka nepokračuje tím to vše končí v nivěč. kdžy jí však něco k její výchově řeknu, tak mi práskne dveřmi a nebo řekne, že teď na to nemá chuť a náladu se tím zabývat. Také se mi nelíbí, že dcery nemají moc oblečení nosí pořád jen jedno a to samé a žádné nové nemají. Když se jich zeptám proč jim matka nekoupí něco nového ony mi odpoví, že maminka nemá penízky no hlavně že má na kredit, cigára a chození někam na skleničku. Když jdou ke mě matka je nevypraví nedá jim moc věcí nebo vůbec třeba je pošle jen s pyžamem v ruce nebo mají jedno pro obě a to je vždy. Nikdy se nestalo, že by byly vybaveni bez problému. Chtěl jsem to s ní řešit v klidu, ale to se nedá a zkoušel jsem i OPD, ale nic se neděje na OPD mi řekli, že s tím nic nenadělají. Matce platím řádně výživné a tak si myslím, že by dcery měly z toho také něco mít. Prsím o radu a doufám, že mě nikdo nebude kamenovat. Mám své dcery rád a chci pro ně to nejlepší a také nechci aby rostly jako dříví v lese. Děkuji
Radime, neřešil jsi tohle tady už před nějakou dobou ??
Není tady
a že jsem ti moc nepomohla? tady ti nikdo nepomůže, to musíš udělat sám, tady s tebou jenom zkusíme rozebrat pro a proti
Není tady
Vy nechcete radu, vy jste přesvědčen, že platíte dětem výživné a že z toho děti nic nemají a za Vaše vydřené
peníze si bývalá manželka užívá.
Těžko posuzovat, kde přesně je pravda. Řekla bych, že někde uprostřed...
Vy platíte na děti tak 2200 Kč měsíčně, máte pocit, že děti jedí jako vrabečci, že nic moc nestojí a tak by za Vaše
peníze měly chodit pěkně oblékané, upravené, mít mnoho koníčků a dobře se učit.
Děti tipuji tak na věk 5 a 10 let. Období pro výchovu náročné, i když budou dobře vychovávané, neznamená to,
že se nebudou snažit využít situace - a věřte, že s rostoucím věkem bude hůř. To co popisujete zase nepovažuji
za až tak nestandartní - resp. funguje to tak i v mnohým "úplných a bezproblémových" rodinách. Děti prostě mají
rády kuličky v mléce, hranolky, hamburgery, colu apod.. Třebas je nebaví škola, mlátí s nimi puberta a zajímá je
jen hudba, internet a Vyvolení.. Pak je to na Vás jako na rodičích, jak budete důslední. Vy máte minimální možnost výchovně působit, matka třeba k situaci postupuje laxně. Ale za to ji nijak právně nemůžete postihnout.
(to by muselo docházet k extrémům - záškoláctví, viditelně zanedbané děti - což rozhodně neznamená, že dítě
je zanedbané, když si neumí zavázat tkaničky, nebo má díru na teplácích. Chápejte to tak, že zanedbané dítě
trpí podvýživou, žije v hygienicky nevhodných podmínkách - vši, svrab apod., užívání drog, alkoholu apod.... )
Nelze Vám poradit nic jiného než se s dětmi či matkou rozumně domluvit. Pokud není matka ochotna akceptovat
Vaše přání (např. na víkend dostatečné množství oblečení, vhodné obuvi, učení), apelujte na děti. Nevím jejich
věk, ale cca od pěti let je dítě schopno si samo připravit věci, případně mu může starší sourozenec pomoci.
Vy máte právo si stěžovat na OPD, ale sám jste se přesvědčil, že odtud pomoc nevede. Což je celkem pochopitelné, protože nevznikly závažné důvody, aby to soc. pracovnice řešila - a nemůže řešit každý konflikt
rozvedených rodičů, kteří se ať z jedné či obou stran neumí rozumně domluvit v zájmu dítěte.
Je možné, že Vaše bývalá manželka je ten druh ženy a matky, která se prostě z principu doma "fláká", nechce
se jí pracovat a děti nejsou zrovna její prioritou. Na druhou stranu, pokud platíte výživné průměrně cca 2200-3500 Kč na obě děti dohromady, veřte že tato částka na ně a ještě něco navíc určitě padne. Bohužel polemizovat, jestli by jim za to matka mohla pořídit ročně o jedny boty či bundu více, je těžké a řekla bych nemožné....
Jo jo, teď koukám, věk dětí byl uveden v 1. příspěvku. A celkem souhlas, tento dotaz mi připadal povědomý...
tehdy se snad ptal Lukáš....
"Vím, že je to těžké mít na krku dvě děti a být na to sama, ale ona na to sama není i já přispívám jak výchovou tak i penězi."
To je přesné - ty pouze přispíváš, ale nemáš je dnes a denně a nemusíš řešit tisíc prkotin, které soužití běžně přináší. Matka má zřejmě pocit, že její výchova a péče je dostatečná a že ty s ní nesouhlasíš, to je bohužel tvůj problém, protože pokud ona sama nemá zájem to řešit, těžko s ní pohneš a něco "vylepšíš". Ledaže by sis vzal děti do péče. A na to mi jistě odpovíš, že ty pracuješ, ale matka ne, takže bys to nezvládl, že? A když se zeptám, proč dětem nekoupíš oblečení nové, určitě najdeš "objektivní důvod", proč to nemůžeš udělat. Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. A způsob řešení téhle situace těžko najdeš tady, protože nikdo z nás nepůjde tvé BM vysvětlit, že se nechová podle tvých představ. Mimochodem - kolik na holčičky platíš?
Není tady
Radime, souhlasím s Danou, přece když k tobě dcery pravidleně chodí, měl bys pro ně mít doma náhradní oblečení a pod., zvláš't když nejsi spokojen s tím, co jim oblékne matka. S domácími úkoly to je složitější, mám se synem taky takový problém, dělá DÚ jen z matematiky, protože ta ho baví, ostatní zapírá a pak nosí poznámky, řešila jsem to několikrát i ve škole, no teď je to vpoho, ale můj bývalý si taky myslí, že se snad o ěnj nestarám :-) co tobě řekli o dceři ve škole?
nevím jak vysoké výživné platíš, ale na tak velké děti je myslím, potřeba min. 6000/měsíčně, také nevím, jaký máš příjem ty a tvoje BM? taky s výchovou je asi jediná rada, snaž se i ty sám, naučit dítě zavázat tkaničky je přece záležitost jednoho odpoledne...
jinak asi není jiná rada, než abys (pokud je to s péčí o děti opravdu tak špatné) žádal o jejich svěření do své péče u soudu.
Není tady
Nikdy nikdo nebude úplně spokojen....posuzuji z obou dvou stran, jako matka , která dává dítě k otci a i jako žena, která jednou za čas viděla děti přítele. Můj exmanžel se před mým synem zmiňoval o tom jak ho nevhodně oblékám, prý jestli mu měním ponožky a boty na ven apodobné nesmyslné a pro mě samozřejmé věci, přitom se o syna nikdy moc nezajímal....myslím, že jsem uvážlivá ženská co se oblečení týká a mám s tím hodně zkušeností co vzít sebou, my totiž jezdíme hodně často po horách, po výletech za babičkami, na dovču.....vše jsem vždy manželovi připravovala já i oblečení (ještě když jsme spolu bydleli)...proto mi jeho poznámky k malému připadnou hodně hloupé a hlavně zbytečné....malému dám sebou více botů (jedny na venek a jedny hezké) a několikrát se mi stalo že jedny nepřivezli, na mou reakci, že to takto dělat nejde řekl že těch botů má mít více...syn jich více má, ale některé jsou prostě oblíbené....
a te´d z druhého pohledu.....občas jsem měla problém pochopit proč BM mého přítele dávala dětem na víkend hodně světlé oblečení, samozřejmě že se do toho oblékly, ale ušpinili to....mě to jako taky ženské bylo líto, asi ráda pere a nevadí jí že se bílé více špiní.....rovněž se stalo, že jsem dětem půjčovala zimní rukavice, boty apod, když se ty jediné co měli namočili....zkoušela jsem jí nějak přes přítele naznačit co potřebují na hory apod. protože ona na hory nejezdí a nemá s tím zkušenosti....na hory jsme jeli s jednima lyž.rukavicema a 15tery punčocháči a několikery spodními tričky. Ještě si pamatuji, že když jsme jednou jeli na dovču tak jsme asi polovinu věcí museli dosušit, protože byli mokré....líbilo se mi jak byly hezky poskládané:-) s takovou láskou a precizností:-))) Přitom děti mají taky hodně oblečení a kdy pojedou věděla několik týdnů dopředu a přesně....byli jsme na chatě, kde nebyl ani jediný kolíček a tak jsem oblečení sušila na dece venku...jako za starých časů:-) a pravidelně obracela....
takže toť pohled ze dvou stran...
Není tady
Dana napsal(a):
opravdu mě mrzí, že máš pocit, že se zastávám bývalé manželky. Ne, já jsem zásadně na ničí straně, protože vím, že každý si to trochu přikrášlí k obrazu svému. Podle toho, co popisuješ je asi hodně nepořádná a nebojím se říci i líná. S těmi děravými věcmi musíš něco udělat. Rozhodně bych jí řekla, že pokud se to nezlepší, budu kontaktovat školu a sociální pracovnici. Není ani od věci říci, že by jsi měl zájem o střídavou péči a pak ať sociální pracovnice vidí ten rozdíl. Můžu se zeptat, kolik dělá to řádné výživné?
Dano ikdyby jsme spolu bydleli a žili, tak kdyby je takhle vypravovala do školy špinavé a v děravých věcech tak by se mi to také nelíbilo a jistě by tohle možná ani nedělala, ale jí je zřejmě jedno co si o ní kdo bude myslet. Víš ikdybych jí řekl, že zajdu na sociálku tak se mi jen vysměje a řekne ať si klidně jdu. Víš já jsem o střídavou péči měl, ale jelikož matka s tím nesouhlasí tak nemám šanci. Vím není to mnoho 3.500,- Kč na obě, ale ona by se matka měla podílet stejnou částkou takže na obě 7.000,- Kč a to už je slušné nebo snad ne? Na to, že jim nekoupí mnoho a proč musí kupovat vše jen v obchodech když může zajít do sekáče kde jsou také pěkné věci. Nemám snad pravdu?
Není tady
No 3.500,- Kč na dvě děti mi jako velká suma nepřijde. Matka se nemusí podílet stejnou částkou, protože se částečně počítá i s její prací v domácnosti a péči o děti. I kdyby se podílela stejně, je to pořád 3.500,- Kč na jedno dítě - ty za tuhle částku dokážeš měsíc žít???
Není tady
helena napsal(a):
"Vím, že je to těžké mít na krku dvě děti a být na to sama, ale ona na to sama není i já přispívám jak výchovou tak i penězi."
To je přesné - ty pouze přispíváš, ale nemáš je dnes a denně a nemusíš řešit tisíc prkotin, které soužití běžně přináší. Matka má zřejmě pocit, že její výchova a péče je dostatečná a že ty s ní nesouhlasíš, to je bohužel tvůj problém, protože pokud ona sama nemá zájem to řešit, těžko s ní pohneš a něco "vylepšíš". Ledaže by sis vzal děti do péče. A na to mi jistě odpovíš, že ty pracuješ, ale matka ne, takže bys to nezvládl, že? A když se zeptám, proč dětem nekoupíš oblečení nové, určitě najdeš "objektivní důvod", proč to nemůžeš udělat. Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. A způsob řešení téhle situace těžko najdeš tady, protože nikdo z nás nepůjde tvé BM vysvětlit, že se nechová podle tvých představ. Mimochodem - kolik na holčičky platíš?
Ano nemám je dnes a denně, ale díky jejich matce, která nechce povolit ani střídavou péči. Já jim oblečení kupuji a to když jsou u mě jelikož se nemají do čeho převléct a matka by se mohla také více snažit a jít vydělávat ještě nikdy nemakala aby poznala, že to není tak lehké vydělat peníze a že to není jen že bude ležet na gauči a natáhne ruku pro peníze. Platím na ně 3.500,- Kč no není to mnoho, ale některé maminy dostávají ještě méně a nebo vůbec nic a snaží se vydělat, ale ona nemá snahu k ničemu a nikdo to nevidí jen jsem špatný já jako otec, který platí a má o ty děti zájem.
Není tady
Tak když máš o ně takový zájem, proč to neřešíš jinak? Sociálka, soud, vlastní péče... možnosti jsou, ale dá to holt moc starostí a práce, co. Jen tak mimochodem - "BM nikdy nemakala" - to jsi nevěděl, než sis jí vzal a pořídil si s ní dvě děti? A matky, co berou míň nebo nic, nemůžeš brát jako příklad - ty vydělávají právě proto, že neberou nic. Tvojí BM to co dostává zřejmě stačí, tak nemá důvod si přivydělávat.
Není tady
helena napsal(a):
Tak když máš o ně takový zájem, proč to neřešíš jinak? Sociálka, soud, vlastní péče... možnosti jsou, ale dá to holt moc starostí a práce, co. Jen tak mimochodem - "BM nikdy nemakala" - to jsi nevěděl, než sis jí vzal a pořídil si s ní dvě děti? A matky, co berou míň nebo nic, nemůžeš brát jako příklad - ty vydělávají právě proto, že neberou nic. Tvojí BM to co dostává zřejmě stačí, tak nemá důvod si přivydělávat.
A jak? Když jsem chtěl zažádat alespoň o s třídavou péči matka to nedovolila a když jsem si je chtěl vzít do péče tak mi řekli na sociálce, že nemá absolutně šanci jelikož není důvod proč. Ano věděl jsem, že nemakala a také s ní mám děti, ale já na ně umím vydělat což se o ní říci nedá a nemá dost a nestačí ji to výživné jelikož si zažádala o zvýšení, že má strašně málo a že jim nemůže nic koupit.
Není tady
Ked vy ste taky dokonaly otecko, preco nenaucite ml. dceru zavazovat tkanicky?!? Kritizovat vie kazdy, ale skutek- utek.........
Upravil(a) Buba (4. 5. 2006 11:51)
Není tady
Tak tohle všechno, co tu vykládáš, taky pověz u soudu o zvýšení výživného, dolož, co dětem kupuješ atd. To, že umíš makat a ona ne, to je sice fajn, ale je ti to celkem k ničemu.
Není tady
Buba napsal(a):
Ked vy ste taky dokonaly otecko, preco nenaucite ml. dceru zavazovat tkanicky?!? Kritizovat vie kazdy, ale skutek- utek.........
Bubo neříkám, že jsem dokonalý to není nikdo,ale nepochopím když je matka s dětmi doma, že je k ničemu nevede, ničemu je neučí a jak už jsem psal já už jsem dceru učil ty tkaničky vázat a docela jí to šlo jenže některým dětem to stačí a některým to trvá déle. Krom toho když jí to docela šlo místo toho aby matka jí dala boty na suchý zip jí to mohla připomínat a ukazovat aby se to už konečně naučila je to i její vizitka. Víte já s dětmi jsem jen o ty víkendy, ale nemusíte mě tady hned kritizovat. Jen jsem chtěl poradit a místo toho mě hned bombardujete jak jsem špatný otec a matka je zřejmě světice co?
Není tady
helena napsal(a):
Tak tohle všechno, co tu vykládáš, taky pověz u soudu o zvýšení výživného, dolož, co dětem kupuješ atd. To, že umíš makat a ona ne, to je sice fajn, ale je ti to celkem k ničemu.
Stejně my bude k ničemu, že jim něco kupuji a že o ně mám zájem jelikož vetšinou vše matkám uznají ikdyž je pravda někde jinde, ale matka je matka co?
Není tady
Tak se zkuste vžít do toho, že vy jste já a jak byste to řešily vy a nekoukejte na to, že vy jste ženy a já muž.
Není tady
radim napsal(a):
Dana napsal(a):
Dano děkuji za odpověď, ale moc jsi mi nepomohla jen jsi byla spíše na straně bývalky. Víš já na ni neútočím, že je k ničemu nevede jelikož by to nemělo stejně žádný účinek. Já ji nic neříkám jelikož ona stejně nic neřešení a ani nechce. Ozve se jen když něco chce, ale když potřebuji řešit něco já tak nemá zájem. Vím, že je to těžké mít na krku dvě děti a být na to sama, ale ona na to sama není i já přispívám jak výchovou tak i penězi. Chodím do práce a ona je na ÚP aproto bych po ní chtěl, alespoň aby se o ně více starala a vedla je k nějakému režimu a tak, aby nerosly jak dříví v lese. Víš u mě mají nějaké to oblečení na převlečení jelikož kdyby ho u mě neměly chodily by nahé nebo na půl oblečené. Kartáček i pastu u mě také mají a boty také jelikož ty v kterých ke mě chodí nejsou vhodné na běhání venku atd. Místo tepláků jim dá nalítání venku rifle nebo světlé oblečení. Vetšinou jim dá i věci ve kterých chodí do školky a do školy a ikdyž to pak mají špinavé tak jdou v pondělí do školy i školy. Hladové sice nejsou, ale moc toho nenadejí a dříve neznaly ani svačinu a neuměly ani říci, že mají hlad jelikož doma to říkat nesmějí. No a vydatně také moc nejedí: čínské polévky, kuličky v mléce, hranolky s kečupem. U mě se už naučily, že když mají hlad, že si řeknou a jídlo dostanou. No a špinavé také někdy chodí kdybyste viděla jak, ale jí je to stejně jedno. Nechodí špinavé pořád, ale občas se to vidí a je to i tím, že mají jen jednu bundu jak na ven tak i do školy a školky. Kdybyste někdy viděla jak mají děravé kalhotky, ponožky a i s tím chodějí. Několikrát jsem musel i oblečení žehlit, jak bylo zmačkané. Matka ani neví, které věci jsou čí. A jak byste poradila nyní?
Ja nevim ale ja svemu synovi kdyz jde k otci taky davam jen malo veci.Otec sice plati alimenty ale myslim ze je fer kdyz bude mit doma nejake to jeho obleceni na prevleceni take!!!A zmackane obleceni?Nekdy taky do tasky zbalim obleceni ktere prave sundam ze susaku.To snad neni hrich ne?Jinak k tomu ostatnimu...jak vite ze ji presne to a to?A v cem chodi do skoly?Pokud jste toho svedkem tak si zkuste s BM znovu promluvit a pokud to nepomuze tak s tim bezte za soc. pracovnici.
Není tady
lelyla napsala:Nikdy nikdo nebude úplně spokojen....posuzuji z obou dvou stran, jako matka , která dává dítě k otci a i jako žena, která jednou za čas viděla děti přítele. Můj exmanžel se před mým synem zmiňoval o tom jak ho nevhodně oblékám, prý jestli mu měním ponožky a boty na ven apodobné nesmyslné a pro mě samozřejmé věci, přitom se o syna nikdy moc nezajímal....myslím, že jsem uvážlivá ženská co se oblečení týká a mám s tím hodně zkušeností co vzít sebou, my totiž jezdíme hodně často po horách, po výletech za babičkami, na dovču.....vše jsem vždy manželovi připravovala já i oblečení (ještě když jsme spolu bydleli)...proto mi jeho poznámky k malému připadnou hodně hloupé a hlavně zbytečné....malému dám sebou více botů (jedny na venek a jedny hezké) a několikrát se mi stalo že jedny nepřivezli, na mou reakci, že to takto dělat nejde řekl že těch botů má mít více...syn jich více má, ale některé jsou prostě oblíbené....
Tak to s tema vecma znam...taky jsem mu davala sebou vice obleceni a bot ale BM privez z toho vzdy ani ne polovinu tak jsem mu proste rekla at si poridi domu obleceni pro maleho!!Boty mu uz davam jen jedny!!!
Není tady