6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
helena napsal(a):
A ty si sa pýtala svojho najstaršieho, či smiete mať ďalšie (dve!)?
Moje nejstarší bylo ve věku, kdy jsem si mohla dovolit se neptat... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Ale kdyby bylo větší = schopný chápat, minimálně bych s ním o tomhle oumyslu předem promluvila (i když "rozhodovací právo" by samozřejmě zůstalo na rodičích), protože patří do rodiny, tudíž by nemělo být postavený před hotovou věc.
Dodnes si pamatuju, jak jsem těžce nesla, když se máma podruhý vdala a sdělili mi to až poté... nevadila mi svatba jako taková, nevadilo mi, že jsem tam nebyla, nevadil mi (tenkrát) dokonce ani její novej muž - ale vadilo mi strašně, že jsem nic nevěděla...
No, to je druhý extrém, akože detí sa to vôbec netýka... to je blbé. Ale hlasovacie právo je tiež až od 18 a v prípade hlasovania o nových súrodencoch by som im ho vzala vôbec. S tým, že ich potom ale nebudem nadmerne zaťažovať starotlivoťou o novorodeňa, pomocou a tak - lebo to fakt nie je ICH dieťa.
Není tady
v prípade hlasovania o nových súrodencoch by som im ho vzala vôbec
Taky píšu - "rozhodovací právo" by samozřejmě zůstalo na rodičích...
A tohle - "ich potom ale nebudem nadmerne zaťažovať starotlivoťou o novorodeňa" - je sice hezký, ale co znamená "nadmerne"? Soudím, že názor rodičů a starších sourozenců se bude vyrazně lišit
Není tady
Samozrejme budú upratovať a pomáhať s domácnosťou, v ktorej žijú, ale nebudem(e) im vnucovať dieťa, ani na kočíkovanie, ani na domácu opateru. Moja mama chodila varovať neter, aj keď jej staršia sestra (vysokoškoláčka) práve bola doma, trebárs vyspávajúc opicu. Mamu ako babičku to rozhorčovalo, ale ja som to do istej miery chápala. (Aj keď teda vo všeobecnosti bola dosť rozmaznávaná, nielen v tomto - na môj vkus až príliš a reálny život potom na ňu dopadol dosť tvrdo... ale zvládla aj to).
Není tady
Dítě jsme nechtěli už ani jeden, oba děti máme.
V šedesáti budu mít puberťáka a až si bude chtít děcko užívat a budovat svůj život, mít svoje děti, bude se starat o starý rodiče. To bych svýmu děcku nepřála.
Ale pokud se rozhodnou děcko mít, nevím, proč by se měli ptát dětí z minulých vztahů.
Jo a abych nemusela brát HA a kondomy nám nevyhovují, tak jsem šla na sterilizaci. A máme klid a jistotu, že se nám žádná "nehoda" nestane.
Není tady
ale nebudem(e) im vnucovať dieťa, ani na kočíkovanie, ani na domácu opateru
Jenže ono je to někdy téměř jediný možný řešení...
ale pokud se rozhodnou děcko mít, nevím, proč by se měli ptát dětí z minulých vztahů.
Ne ptát... ale říct jim "chceme ještě dítě" mi přijde jako slušný. Slušnější, než když je první informací maminčino viditelný bříško...
Upravil(a) helena (26. 8. 2013 9:42)
Není tady
Tak si ho fakt nechám až ako posledné riešenie ne-nadužívam ho... Potom je to OK, predpokladám. (Nakoniec, aj ja som občas dostala na krk bracha, a to som staršia len o 5 rokov... Ale je tiež fakt, že mi verz raz aj spadol zo stola, pártýždňový.... )
Není tady
helena napsal(a):
ale nebudem(e) im vnucovať dieťa, ani na kočíkovanie, ani na domácu opateru
Jenže ono je to někdy téměř jediný možný řešení...
No, když už se rozhodnu dobrovolně mít ve čtyřiceti děcko,s tím novým partnerem, tak nevím, tak je to moje děcko, proč by se o ně měli starat sourozenci, notabene když oni o dalšího sourozence nestáli. To děcko má rodiče, ti se mají starat, když to děcko chtěli.
Není tady
tak je to moje děcko, proč by se o ně měli starat sourozenci
Nemyslím starat furt a pořád - ale občas prostě potřebuješ někoho, kdo ti pomůže a ten sourozenec obvykle bejvá nejblíž. Nakonec není nutný, aby se postarali o mrňouse - může jít o jakoukoli jinou pomoc, do který se jim nechce a pak může dojít i na "kdybyste neměli mimino, tak byste si to zařídili sami".
Není tady
Modroočka napsal(a):
V šedesáti budu mít puberťáka a až si bude chtít děcko užívat a budovat svůj život, mít svoje děti, bude se starat o starý rodiče. To bych svýmu děcku nepřála.
Ale pokud se rozhodnou děcko mít, nevím, proč by se měli ptát dětí z minulých vztahů.
Jo a abych nemusela brát HA a kondomy nám nevyhovují, tak jsem šla na sterilizaci. A máme klid a jistotu, že se nám žádná "nehoda" nestane.
O sterilizaci jsem uvazovala, ale cetla, ze ji delaji jen zenam se 3 detmi. Jak ses k ni dostala?
Pouzivame pharmatex a hlavne na sobe ovulaci poznam, takze tech par dnu radeji nic. Nepohodlne a nespolehlive
Upravil(a) Zvedavka (26. 8. 2013 11:00)
Není tady
Zvedavka napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Jo a abych nemusela brát HA a kondomy nám nevyhovují, tak jsem šla na sterilizaci. A máme klid a jistotu, že se nám žádná "nehoda" nestane.O sterilizaci jsem uvazovala, ale cetla, ze ji delaji jen zenam se 3 detmi. Jak ses k ni dostala?
Zadarmo, vloni, bylo mi 43 let, dvě dospělý děti, primář mi řekl, že na to mám nárok.
Pohodlný a spolehlivý
Upravil(a) Modroočka (26. 8. 2013 11:02)
Není tady
Modroočka napsal(a):
Zvedavka napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Jo a abych nemusela brát HA a kondomy nám nevyhovují, tak jsem šla na sterilizaci. A máme klid a jistotu, že se nám žádná "nehoda" nestane.O sterilizaci jsem uvazovala, ale cetla, ze ji delaji jen zenam se 3 detmi. Jak ses k ni dostala?
Zadarmo, vloni, bylo mi 43 let, dvě dospělý děti, primář mi řekl, že na to mám nárok.
Pohodlný a spolehlivý
Zeptam se na to u dr, dobrej tip. Zadny vedlejsi priznaky?
Není tady
helena napsal(a):
tak je to moje děcko, proč by se o ně měli starat sourozenci
Nemyslím starat furt a pořád - ale občas prostě potřebuješ někoho, kdo ti pomůže a ten sourozenec obvykle bejvá nejblíž. Nakonec není nutný, aby se postarali o mrňouse - může jít o jakoukoli jinou pomoc, do který se jim nechce a pak může dojít i na "kdybyste neměli mimino, tak byste si to zařídili sami".
MAnzel ani ja se dokonce na pomoc s detmi neobracime vzajemne. Kdyz mu nabidnu ze s jeho synem neco podniknu kdyz on ma jiny program, radeji ho odveze byvalce. Nekdy me to mrzi, ale vlastne to tak take radeji udelam. Jeho duvody neznam, ale muj je ten, ze u byvaleho mam jistotu, ze se synovi bude opravdu venovat. Coz u toho soucasneho nemam.
Není tady
Zvedavka napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Zvedavka napsal(a):
O sterilizaci jsem uvazovala, ale cetla, ze ji delaji jen zenam se 3 detmi. Jak ses k ni dostala?Zadarmo, vloni, bylo mi 43 let, dvě dospělý děti, primář mi řekl, že na to mám nárok.
Pohodlný a spolehlivýZeptam se na to u dr, dobrej tip. Zadny vedlejsi priznaky?
Žádný jsem spokojená a v klidu
Není tady
u byvaleho mam jistotu, ze se synovi bude opravdu venovat. Coz u toho soucasneho nemam.
Hm - a to uvažuješ o dalším dítěti s ním, jo?
Není tady
sry , nevhodná poznámka ...
Upravil(a) Jessika (26. 8. 2013 14:05)
Není tady
helena napsal(a):
u byvaleho mam jistotu, ze se synovi bude opravdu venovat. Coz u toho soucasneho nemam.
Hm - a to uvažuješ o dalším dítěti s ním, jo?
Vim, ze s timto partnerem bych byla na vse sama.
Není tady
V tom případě fakt nechápu, proč o miminu byť i jen uvažuješ...
Není tady
Heleno, malovat si to může, ne ? Taky jsem si říkala, že bych ňuchňala nějaké miminko. Byla by to prča, ale holt si musím počkat, neb vyrobit si sama svoje vnoučátko ... na to mi to občas ještě v mozku funguje.
Není tady
Taky jsem si říkala, že bych ňuchňala nějaké miminko.
Tak říká se, že ženská, aby si zachovala duševní zdraví, měla by mít každejch přibližně dvacet let v náručí nový ... ale nikde se nepraví, že vlastní
Není tady
měla by mít každejch přibližně dvacet let v náručí nový
tak to jsem neslyšela, ale to mám ještě chvíli čas... Budu obhlížet u sousedů, jestli se něco neurodí
A takové cizí, to je vlastně ještě lepší než vlastní.
Není tady
A takové cizí, to je vlastně ještě lepší než vlastní.
No zdali... jak to vždycky říkám mladejm - "půjčit, pochovat, rozmazlit, vrátit"
Upravil(a) helena (26. 8. 2013 18:27)
Není tady
helena napsal(a):
V tom případě fakt nechápu, proč o miminu byť i jen uvažuješ...
Uvazuji o tom, zda nebudu litovat, ze spolecne dite nemame. Kazdy chlap je jiny, tento neni domaci tip a fazi mimina nemusi. Zase ma jine prednosti a vim do ceho bych sla. Ale sama uz mam radeji klid a starosti se starsimi je porad jeste dost. Takze nejaka nuda nehrozi
Není tady