29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
S druhým manželem jsme se domluvili, že spolu děti mít nebudeme, manželovy argumenty jsou vyšší věk, celý život dřel a chce si už více užívat, co by tomu řekly starší dvě děti?. Můj argument je hlavně věk ke čtyřicítce a také fakt, že manžel není právě rodinný typ. V poslední době přemýšlím o dítěti víc a víc, s manželem jsem o tom nemluvila. Nepřemýšlím zda mít nebo nemít, ale zda nebudu později litovat, že se současným partnerem nemám dítě. Navíc všechny naše děti z minulých vztahů už jsou odrostlé a není s nimi tedy už tolik práce. Asi jak už mám věk na hraně tak jsem zkrátka začala přemýšlet trochu jinak. Jak jste to měly vy co máte druhého partnera, jak jste se rozhodovaly? A nelitujete svého rozhodnutí?
Není tady
Zvedavka napsal(a):
S druhým manželem jsme se domluvili, že spolu děti mít nebudeme, manželovy argumenty jsou vyšší věk, celý život dřel a chce si už více užívat, co by tomu řekly starší dvě děti?. Můj argument je hlavně věk ke čtyřicítce a také fakt, že manžel není právě rodinný typ. V poslední době přemýšlím o dítěti víc a víc, s manželem jsem o tom nemluvila. Nepřemýšlím zda mít nebo nemít, ale zda nebudu později litovat, že se současným partnerem nemám dítě. Navíc všechny naše děti z minulých vztahů už jsou odrostlé a není s nimi tedy už tolik práce. Asi jak už mám věk na hraně tak jsem zkrátka začala přemýšlet trochu jinak. Jak jste to měly vy co máte druhého partnera, jak jste se rozhodovaly? A nelitujete svého rozhodnutí?
nemám
nelitovala. myslím, si, že děti mají mít stejné rodiče (nechápu ty, co s každým novým partnerem či partnerkou musí mít dalšího potomka )
Není tady
zvědavko, já manžela docela chápu. děti odrostly, člověk si konečně může trochu dáchnout, myslet víc na sebe, užívat si. s dalším dítětem by tohle všechno odpadlo, zas by to byl kolotoč a na dalších cca 20 let o zábavu postaráno.
a vůbec, když jsi ve věku kolem 40, už musíš zvažovat svý možnosti, síly. stárnutí prostě nezastavíš, musíš počítat s tím, že co dneska nevidíš jako problém, tě za pár let může zmáhat.
ale tohle je samozřejmě na tobě - na vás. pokud by jste se na to oba dva cítili a dítě si přáli, proč ne.
Není tady
aprill napsal(a):
Zvedavka napsal(a):
nemám
nelitovala. myslím, si, že děti mají mít stejné rodiče (nechápu ty, co s každým novým partnerem či partnerkou musí mít dalšího potomka)
aprill, to, že ty to nechápeš neznamená, že je to špatně. vždycky, když na tohle téma přijde řeč, jsi jízlivá. no a co, to se prostě stává, že se lidi rozejdou, potkají někoho dalšího, je jim spolu dobře a chtějí spolu mít dítě.
tys potkala někoho, s kým jsi chtěla, ale on s tebou ne, nebo co je, že jsi tak protivná ?
Není tady
Chápu celkem pocity, touhu... ale dítě ve 40ti ? Trochu nezodpovědné. Ale je to samozřejmě každého věc.
Není tady
frigo, dneska to není nic mimořádnýho, mít dítě kolem 40. a ani nemusí jít o lidi, kteří mají novýho partnera, spousta si jich pořizuje dítě v tomhle věku, protože ty starší už jsou odrostlý a ještě mít jedno prostě chtějí.
tohle je přece každýho věc
Není tady
Dnes ve 40ti je to normal ,mnoho lidi ani nemohou mit deti a pak se Jim to podari ,treba i po 40itce .Je to normal i u tech co davaji napred prednost kariere .A nebo novy partner ,taky dost casty jev.Mam sousedku ,ktera ma 3 deti a kazde ma s jinym otcem .Ja bych do toho nesla ,ale neodsuzuji ,hlavne ,ze je spokojena .
Není tady
PPavlaa napsal(a):
aprill napsal(a):
Zvedavka napsal(a):
nemám
nelitovala. myslím, si, že děti mají mít stejné rodiče (nechápu ty, co s každým novým partnerem či partnerkou musí mít dalšího potomka)
aprill, to, že ty to nechápeš neznamená, že je to špatně. vždycky, když na tohle téma přijde řeč, jsi jízlivá. no a co, to se prostě stává, že se lidi rozejdou, potkají někoho dalšího, je jim spolu dobře a chtějí spolu mít dítě.
tys potkala někoho, s kým jsi chtěla, ale on s tebou ne, nebo co je, že jsi tak protivná ?
pavli, stojím si za svým, myslím si, že děti mají mít stejné rodiče, je na tom něco pro tebe nesrozumitelného. z čeho usuzuješ, že já jsem chtěla on, nechtěl ?????
možná, že kdybych nepracovala tam, kde pracuji tak bych měla na to jiný pohled
Není tady
Frigo napsal(a):
Chápu celkem pocity, touhu... ale dítě ve 40ti ? Trochu nezodpovědné. Ale je to samozřejmě každého věc.
a krátkozraké
souhlasím, ale kdo chce kam, pomozme mu tam.....
Není tady
aprill napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
aprill napsal(a):
nemám
tys potkala někoho, s kým jsi chtěla, ale on s tebou ne, nebo co je, že jsi tak protivná ?pavli, stojím si za svým, myslím si, že děti mají mít stejné rodiče, je na tom něco pro tebe nesrozumitelného. z čeho usuzuješ, že já jsem chtěla on, nechtěl ?????
možná, že kdybych nepracovala tam, kde pracuji tak bych měla na to jiný pohled
protože tohle téma tě evidentně dráždí. nejsi jediná, kdo má názor, že by mělo mít dítě stejné rodiče, ale jsi jediná, kdo si tuhle poznámku nikdy neodpustí a ještě je u toho jízlivá. tak si říkám, co tě to tak točí ..
Není tady
PPavlaa napsal(a):
aprill napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
tys potkala někoho, s kým jsi chtěla, ale on s tebou ne, nebo co je, že jsi tak protivná ?pavli, stojím si za svým, myslím si, že děti mají mít stejné rodiče, je na tom něco pro tebe nesrozumitelného. z čeho usuzuješ, že já jsem chtěla on, nechtěl ?????
možná, že kdybych nepracovala tam, kde pracuji tak bych měla na to jiný pohledprotože tohle téma tě evidentně dráždí. nejsi jediná, kdo má názor, že by mělo mít dítě stejné rodiče, ale jsi jediná, kdo si tuhle poznámku nikdy neodpustí a ještě je u toho jízlivá. tak si říkám, co tě to tak točí ..
tak to je mi líto, že to bereš jako jízlivost , ale to je tvůj problém
před pár měsíci se zvědavka stěhovala ze společné domácnosti, rozváděla a teď dítě? to jako jistotu, že ji neopustí nebo jistotu přísunu peněz? ale to si už musí probrat sama se sebou....
Není tady
Podstatne je to ,aby dite bylo chtene a myslim ,ze mu bude ukradene ,ze ma jeho mama 40 a tata treba 50
Není tady
Zvedavka napsal(a):
Poznám aj takých, aj takých - jedným to vyšlo (spokojne spolu vychovali aj druhé deti), iným nie... Je to indi-vindi. A nikto ti nepovie, čo je dobre a čo zle; aj ty to zistíš asi až na smrteľnej posteli.
Není tady
aprill napsal(a):
Frigo napsal(a):
a krátkozraké
souhlasím, ale kdo chce kam, pomozme mu tam.....
Jasné, Aprill to má jediné dobré, všetci ostatní, ktorí to majú inak, sú chudáci... A profesionálna deformácia je tvoj problém , nie prednosť... (ako u každého, aby bolo jasné - ale len fakt krátkozrakí a simplexní jedinci sa tým pýšia ako prednosťou).
Není tady
aprill napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
aprill napsal(a):
pavli, stojím si za svým, myslím si, že děti mají mít stejné rodiče, je na tom něco pro tebe nesrozumitelného. z čeho usuzuješ, že já jsem chtěla on, nechtěl ?????
možná, že kdybych nepracovala tam, kde pracuji tak bych měla na to jiný pohledprotože tohle téma tě evidentně dráždí. nejsi jediná, kdo má názor, že by mělo mít dítě stejné rodiče, ale jsi jediná, kdo si tuhle poznámku nikdy neodpustí a ještě je u toho jízlivá. tak si říkám, co tě to tak točí ..
tak to je mi líto, že to bereš jako jízlivost , ale to je tvůj problém
před pár měsíci se zvědavka stěhovala ze společné domácnosti, rozváděla a teď dítě? to jako jistotu, že ji neopustí nebo jistotu přísunu peněz? ale to si už musí probrat sama se sebou....
ona nevysazuje antiko, ona o tom uvažuje. prostě sem pleskla svoje pocity, tady se zase bude lustrovat její minulost.
je to dospělá baba, sama si snad dokáže zvážit pro a proti a případný následky si ponese taky jen ona sama.
ta jistota přísunu peněz mě teda rozesmála
Není tady
PPavlaa napsal(a):
frigo, dneska to není nic mimořádnýho, mít dítě kolem 40. a ani nemusí jít o lidi, kteří mají novýho partnera, spousta si jich pořizuje dítě v tomhle věku, protože ty starší už jsou odrostlý a ještě mít jedno prostě chtějí.
tohle je přece každýho věc
Pavlo a napsala jsem něco jiného? Samozřejmě, že je to každého věc. Jen z mého pohledu prostě nezodpovědné vůči tomu děcku. 40+20=60 Takže se může velmi snadno stát, že krátce po dospělosti se bude starat o nemohoucí rodiče nebo bude sirotek. Krásné mládí. To mu budou přátelé závidět. Ale zas na druhou stranu má velkou šanci, že přijde brzo k bydlení a nebude muset celý život platit hypotéku.
Není tady
Frigo napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
tohle je přece každýho věcPavlo a napsala jsem něco jiného? Samozřejmě, že je to každého věc. Jen z mého pohledu prostě nezodpovědné vůči tomu děcku. 40+20=60
Takže se může velmi snadno stát, že krátce po dospělosti se bude starat o nemohoucí rodiče nebo bude sirotek. Krásné mládí. To mu budou přátelé závidět. Ale zas na druhou stranu má velkou šanci, že přijde brzo k bydlení a nebude muset celý život platit hypotéku.
tohle je ale směšný. 60 letej člověk je dneska úplně jinde, než to bylo dřív. pokud ty kolem sebe vidíš šedesátníky, co jsou na smrtelný posteli, tak to teda fakt netuším, kde žiješ
co to má společného s krásným mládím, nebo závistí přátel, to už nerozumím vůbec, byly bys laskavá a mohla mi to vysvětlit ?
nikdo tě frigo nenutí v tvým věku rodit a vychovávat děti. takže pokud to považuješ za nezodpovědné, prostě to nedělej. ale ostatním bys do toho fakt pindat nemusela.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Frigo napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
tohle je přece každýho věcPavlo a napsala jsem něco jiného? Samozřejmě, že je to každého věc. Jen z mého pohledu prostě nezodpovědné vůči tomu děcku. 40+20=60
Takže se může velmi snadno stát, že krátce po dospělosti se bude starat o nemohoucí rodiče nebo bude sirotek. Krásné mládí. To mu budou přátelé závidět. Ale zas na druhou stranu má velkou šanci, že přijde brzo k bydlení a nebude muset celý život platit hypotéku.
tohle je ale směšný. 60 letej člověk je dneska úplně jinde, než to bylo dřív. pokud ty kolem sebe vidíš šedesátníky, co jsou na smrtelný posteli, tak to teda fakt netuším, kde žiješ
co to má společného s krásným mládím, nebo závistí přátel, to už nerozumím vůbec, byly bys laskavá a mohla mi to vysvětlit ?
nikdo tě frigo nenutí v tvým věku rodit a vychovávat děti. takže pokud to považuješ za nezodpovědné, prostě to nedělej. ale ostatním bys do toho fakt pindat nemusela.
zvědavka se ptala. frigo napsala svůj názor
Není tady
aprill, jsem si jistá, že zvědavka zvládá počty a sama si umí spočítat, co tady frigo zdůrazňuje.
Není tady
pokud ty kolem sebe vidíš šedesátníky, co jsou na smrtelný posteli, tak to teda fakt netuším, kde žiješ
No... to jsou tak plus minus moje ročníky... a možná by ses divila, co mejch vrstevníků, spolužáků a podobně už tu není. Přece jen ta pravděpodobnost s věkem roste...
Za sebe - jsem ráda, že už všechny rodinný očkování, úkoly, ne/šťastný lásky, maturity, promoce, svatby, porody a další vopičárny mám za sebou a u vnoučat už se jich buď nedočkám nebo se mě nebudou nijak extra týkat.
Není tady
to se mi tááák líbí, jak na jednom vlákně se to bije v prsa, jak to ještě v 50 vypadá na 30, i se to tak pomalu cejtí, ale jak je řeč o tom, že by měl mít někdo ve 40 dítě, už mu čouhá parte z kapsy.
Není tady
heleno, to máš pravdu, že ta pravděpodobnost je vyšší, ale kdybych měla brát všechno takhle, nemohla bych v životě vůbec nic.
Není tady
ale kdybych měla brát všechno takhle, nemohla bych v životě vůbec nic
Nemyslím, že je nutný "brát všechno takhle" - nakonec u mladýho otce může bejt vyšší pravděpodobnost, že zařve při dopravní nehodě - ale jistej korektiv by člověk mít měl. Vlastní korektiv, podotýkám...
Není tady
PPavlaa napsal(a):
to se mi tááák líbí, jak na jednom vlákně se to bije v prsa, jak to ještě v 50 vypadá na 30, i se to tak pomalu cejtí, ale jak je řeč o tom, že by měl mít někdo ve 40 dítě, už mu čouhá parte z kapsy.
Není tady
Zvědavko, jeden člen rodiny- manžel Ti už odpověděl. Do rodiny patří ještě jeho dvě děti- tak se jich zeptej.
Není tady