6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám takový malý dotaz, zdědila jsem se svými dvěma příbuznými rodinný dům. Nejdříve to vypadalo, e ve půjde hladce, vyklidíme, uklidíme a budeme prodávat.
Bohuel nám začaly problémy hned díky tomu prodeji.
Moje sestřenice, si usmyslela, e dům prodáme přes realitku, kde je její kamarádka realitním makléřem. Prý jim pomohla z problémů, kdy její přítel vlastnil polovinu domu a druhá byla prodaná výkupní společnosti. Tak tato kamarádka jim pomohla dle sestřenice tu půlku co vlastnil ten přítel, prodat tím způsobem, e jí vykoupila zase jiná výkupní společnost a pak tu nemovitost ta kamarádka prodala jako celek ve své realitce.
Sestřenice je přesvědčená, e jim kamarádka pomohla, já to jako pomoc nevidím.
Bylo jim řečeno ředitelem realitky, e kdy je na polovině domu výkupní společnost, tak druhá polovina domu musí být také vykoupena. Můj názor je, e je to nesmysl, přítel sestřenice mohl v té polovině zůstat do konce prodeje celého domu. Nikdo ho jako majitele nemohl nutit to prodat výkupem.
A teď ten problém, já s prodejem přes tuto realitku nesouhlasím a sestřenice na tom trvá. Začíná na mne docela útočit a je to hodně velký nápor. Ona zdědila větinu a já mám podíl mení. Třetí spolumajitel si to s ní nechce rozházet i přesto, e mu ten nátlak na prodej přes tu realitku vadí taky.
Co mám dělat? Je moný, e mne můe díky tomu, e má větinu, k prodeji přes tu konkrétní realitku donutit? Nelíbí se mi, e je to její kamarádka a u vůbec ne ten styl pomoci a nechci dopadnout podobně.
Není tady
Ja by som asi nepovolila, ale hžadala si právnika (mono tie nejakú kamarátku alebo spožahlivú známu)...
Není tady
Anastázie napsal(a):
Mám takový malý dotaz, zdědila jsem se svými dvěma příbuznými rodinný dům. Nejdříve to vypadalo, e ve půjde hladce, vyklidíme, uklidíme a budeme prodávat.
Moje sestřenice, si usmyslela, e dům prodáme přes realitku, kde je její kamarádka realitním makléřem. Prý jim pomohla z problémů, kdy její přítel vlastnil polovinu domu a druhá byla prodaná výkupní společnosti. Tak tato kamarádka jim pomohla dle sestřenice tu půlku co vlastnil ten přítel, prodat tím způsobem, e jí vykoupila zase jiná výkupní společnost a pak tu nemovitost ta kamarádka prodala jako celek ve své realitce.
Bylo jim řečeno ředitelem realitky, e kdy je na polovině domu výkupní společnost, tak druhá polovina domu musí být také vykoupena. Můj názor je, e je to nesmysl, přítel sestřenice mohl v té polovině zůstat do konce prodeje celého domu. Nikdo ho jako majitele nemohl nutit to prodat výkupem.
A teď ten problém, já s prodejem přes tuto realitku nesouhlasím a sestřenice na tom trvá. Začíná na mne docela útočit a je to hodně velký nápor. Ona zdědila větinu a já mám podíl mení. Třetí spolumajitel si to s ní nechce rozházet i přesto, e mu ten nátlak na prodej přes tu realitku vadí taky.
Co mám dělat? Je moný, e mne můe díky tomu, e má větinu, k prodeji přes tu konkrétní realitku donutit? Nelíbí se mi, e je to její kamarádka a u vůbec ne ten styl pomoci a nechci dopadnout podobně.
Dobrý den,
prosím, mohu se zeptat, zda jste ji problém vyřeila? Narazila jsem na Vá příspěvek náhodou a vlastně řeím podobnou situaci. Spolumajitel nemovitosti (teta), která má větí podíl, se snaí mě dotlačit k prodeji přes jejího realitního makléře a x věcí se mi tam váně nezdá. Co jsem tak zběně pročítala, správa společné nemovitosti má fungovat následovně:
O běné správě věci rozhodují spoluvlastníci větinou hlasů, kdy jejich hlasy se počítají dle velikostí jejich podílů na nemovitosti.
O významných záleitostech (podstatné zlepení, zhorení, změna účelu) je třeba alespoň dvoutřetinové větiny hlasů. Stejný počet hlasů je potřeba i ke zřízení zástavního práva k nemovitosti k zajitění pohledávky vzniklé při její rekonstrukci. Pokud by k nemovitosti mělo být zřízeno věcné břemeno na dobu delí ne deset let, je potřeba souhlas vech spoluvlastníků. Při neshodách pak rozhodne na návrh některého spoluvlastníka soud.
(zdroj https://ilonacernochova.cz/realitni-slo … movitosti/)
To jsme stále v obecné rovině... a kdy dojde na lámání chleba a nelze najít shodu, asi jiná cesta, ne přes právníka nevede:( Osobně jsem velmi zklamaná, jak i v rodině, kde je člověk přesvědčen, e se vdy na vem domluví, to můe kvůli financím dojít do těchto nepříjemných situací...
Drím palce!
Není tady
Anastázie napsal(a):
Mám takový malý dotaz, zdědila jsem se svými dvěma příbuznými rodinný dům. college retro bowl Nejdříve to vypadalo, e ve půjde hladce, vyklidíme, uklidíme a budeme prodávat.
Pokuste se s vaí sestřenicí a třetím spolumajitelem dosáhnout mírové dohody ohledně prodeje. To můe zahrnovat vyjednávání o podmínkách prodeje, výběru realitního makléře a postupu prodeje. Zároveň můete zváit, jaký je vá nejlepí zájem v této situaci.
Není tady
V situaci, kde jde o spoluvlastnictví nemovitosti, není moné, aby jeden spolumajitel donutil druhého prodat majetek prostřednictvím konkrétní realitky, pokud na tom nejsou vichni spolumajitelé shodni. Pokud mezi vámi panuje neshoda, můete se obrátit na právníka specializujícího se na nemovitostní právo, který vám pomůe najít nejlepí řeení v souladu se zákonem a vaimi právy. Důleité je, aby jakýkoliv prodej probíhal transparentně a bez střetu zájmů, co se v tomto případě můe zdát problematické.
Není tady
Pi zde česky!
Není tady