19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Eva. napsal(a):
olasik napsal(a):
Ale mě taky nezajímají cizí děti , bohatě mi stačí výchova mých. A on cizí děti prostě nesnese, chce jen enu a klid .
Jste kadý úplně jiný , jakoby opak .
Ale ty nemůe předělávat lidi okolo sebe , to vůbec není jeho chyba .
Musí si najít mue, který se zajímá o děti ......ale prosímtě napi nám tu , jak to pokračuje .......já to toti zaila a nevěřím tomu, e takový ivý mu existuje .Mě zajímají děti mého partnera. Není kadý stejný.
Hm, ale netrávi s nimi kadú vožnú chvížu, ako o tom sníva Baramka - navye nie sú malé...
Upravil(a) Selima (7. 8. 2014 13:46)
Není tady
Prečo pre vás skoro pre vetky PARTNERSKÝ vzah znamená, zároveň rodičovský...? Neviete alebo nechcete to oddeli? A partnesrtvo = pre vás s.e.x. plus záujem o vae deti? lebo ste zle vybrali deom otca, alebo prečo trváte na tom, e VÁ PARTNER musí by zároveň otcom vaim deom, keď ním úplne evidentne nie je a zrejme o to ani nestojí?
Není tady
prečo trváte na tom
Tomu bych jetě rozuměla... e někdo si něco přeje, po něčem touí, něco si představuje...
Ale co nějak nepobírám je ten - jak to nazvat - pocit ublíenosti, případně nasr*nosti, kdy ten druhej nelape podle jejich not. Zvlá kdy včas a jenoznačně sdělí, e tenhle taneček tančit nehodlá...
Není tady
Selima napsal(a):
baram napsal(a):
Vím, co chci. Chci s ním být více. A protoe mám děti u sebe, tak tedy i s nimi.
Hm, a ako by ten "spoločný čas" vyzeral? Venovali by ste sa sami sebe, alebo obaja deom...?
Vie, on ten partnerský vzah je nielen iný ako milenecký, ale aj iný ako rodičovský - a ty si, podža mňa, momentálne v prvom rade rodič (čo je prirodzené a úplne OK - a ete nejaký čas bude), kdeto on je "vďaka" danej situácii hlavne partner, milenec, atď.
Pozor na slovo partner.......to je v tomhle případě mylné.
Partner se mnou jezdí na dovolenou , na romantické víkendy
, na romantické večeře...........podpoří mě kdy mám malér , třeba finančně , odveze mě na nákup, k rodičům atd.
Pán, který si přijde jednou za pár dní pro sex , není ádný partner , ale člověk do postele.
Mám několik známých, kteří si nedostatek sexu nahrazují u profi společnic......tj. minimálně 500 kč za hodinu .
Tenhle pán to má zadarmo a nemusí na ádnou blbou dovču a otravovat se s nějakýma dětma.
Není tady
baram napsal(a):
Tak jak si to probírám sama v sobě, tak začnu s tím, e opravdu vynechám na chvilku sex. A uvidím. Jen mám obavu, e bude po lásce:( Víte, já u jsem stejně asi tak nějak smířená s tím, e se prostě rozejdeme.
Já bych tady o lásce vůbec nemluvila, to e mluví o lásce , jetě neznamená , e jí cítí .
Mue charakterizují činy, ne kecy......miluju tě apod.
Není tady
Já jsem po rozvodu s manelem reagovala úplně stejně jako Baru .........někdo se mi dvořil a já s ním pochopitelně vlezla do postele a domnívala jsem se , e automaticky bude výlet s mýma dětma o víkendu .
Pán se zdekoval a já pracně vymýlela , v čem jsem udělala chybu ......
A dokonce jsem se zamilovala po netu do Čechorakuana a slibovala svým vlastním dětem , e pojedeme do Rakouska k němu na statek na prázdniny !!
Realita byla taková , e pořád neměl čas a odkládal to , ale denně jsme psali o sexu , asi půl roku .
Po čase mi dolo, e jsem zadarmo půl roku dělala erotickou linku Čechorakuanovi.
My enský jsme někdy tak naivní .
Není tady
olasik napsal(a):
Selima napsal(a):
baram napsal(a):
Vím, co chci. Chci s ním být více. A protoe mám děti u sebe, tak tedy i s nimi.
Hm, a ako by ten "spoločný čas" vyzeral? Venovali by ste sa sami sebe, alebo obaja deom...?
Vie, on ten partnerský vzah je nielen iný ako milenecký, ale aj iný ako rodičovský - a ty si, podža mňa, momentálne v prvom rade rodič (čo je prirodzené a úplne OK - a ete nejaký čas bude), kdeto on je "vďaka" danej situácii hlavne partner, milenec, atď.
, na romantické večeře...........podpoří mě kdy mám malér , třeba finančně , odveze mě na nákup, k rodičům atd.
Pán, který si přijde jednou za pár dní pro sex , není ádný partner , ale člověk do postele.
Mám několik známých, kteří si nedostatek sexu nahrazují u profi společnic......tj. minimálně 500 kč za hodinu .
Tenhle pán to má zadarmo a nemusí na ádnou blbou dovču a otravovat se s nějakýma dětma.
Existujú aj žudia, pre ktorých je s.e.x a prípadne cit niečím iným ako obchodnou komoditou. Nehovorím, e vetci žudia sú takí - ale tieto bytosti fakt existujú, u oboch pohlaví a oplatí sa hžada ich. Na druhej strane tí, čo obchodujú so svojimi pohlavnými orgánmi by si mali nájs podobne zmýžajúcich - a bola by spokojnos na vetkých stranách. Najväčie neastie je, keď sa tieto dve skupiny zmieajú.
Parterstvo je síce viac ako s.e.x, ale zároveň je to jediný vzah, kde ten s.e.x proste funguje, a odliuje ho to od vetkých ostatných vzahov - vrátane tých pokrvných. Na to tie netreba zabúda...
Není tady
olasik napsal(a):
Já jsem po rozvodu s manelem reagovala úplně stejně jako Baru .........někdo se mi dvořil a já s ním pochopitelně vlezla do postele a domnívala jsem se , e automaticky bude výlet s mýma dětma o víkendu .
Pán se zdekoval a já pracně vymýlela , v čem jsem udělala chybu ......
A dokonce jsem se zamilovala po netu do Čechorakuana a slibovala svým vlastním dětem , e pojedeme do Rakouska k němu na statek na prázdniny !!
Realita byla taková , e pořád neměl čas a odkládal to , ale denně jsme psali o sexu , asi půl roku .
Po čase mi dolo, e jsem zadarmo půl roku dělala erotickou linku Čechorakuanovi.
My enský jsme někdy tak naivní .
Buď rada, e nemal tovje deti rád a príli - a nekochal sa predstavou s.e.xu s nimi... Aj takí sú... iaden extrém nie je dobrý.
Není tady
Selima napsal(a):
Prečo pre vás skoro pre vetky PARTNERSKÝ vzah znamená, zároveň rodičovský...? Neviete alebo nechcete to oddeli? A partnesrtvo = pre vás s.e.x. plus záujem o vae deti?
lebo ste zle vybrali deom otca, alebo prečo trváte na tom, e VÁ PARTNER musí by zároveň otcom vaim deom, keď ním úplne evidentne nie je a zrejme o to ani nestojí?
Třeba proto, e jsem rodinný typ a nehledám pouze partnera ale mue se vím vudy? Nu a k rodině patří i děti. Nebudu se tvářit před partnerem, e jsem v ivotě děti neměla, e já dokonce ani nevím, co to děti jsou...
Mně přijde naopak normální, e partnerský vztah je vztah, kde vzniká rodina, i kdy můj nový partner není rodičem mých dětí.
Ale to bys moná pochopila tehdy, kdy by se ti narodily vlastní děti. Nic ve zlém. Ale moná proto to nechápe.
Já chci mít určitě vztah, kde se sejdeme celá rodina třeba o vánocích, narozeninách atd. VČETNĚ mých a jeho dětí a ne jedině tehdy, kdy děti nejsou přítomny, jak to vyaduje pan baram.
Jetě dodám, e pro mě bylo největím dárkem k mým 50-tinám to, e přesto, e mé děti bydlí kadé jinde, nebydlí se mnou, e můj přítel je enatý a nebydlí se mnou, zorganizoval přítel s dětmi oslavu mých narozenin, na které jsme se seli vichni dohromady. Přesto, e ani v nejtajnějích snech jsem si netroufla snít o tom, e bychom mohli slavit takhle vichni spolu. Nechtěla jsem k tomu nijak nutit ani přítele ani děti, jeliko je přítel enatý. A oni mi splnili sen, ani jsem se o něm komukoliv zmínila. Jsem astná, e kdy nefunguje jako rodič pokrevný otec naich dětí, mají mé děti jistým způsobem oporu v mém příteli, podobnou, jako kdyby měli funkčního otce. A nejenom při oslavě narozenin.
Tak pro mě partnerský vztah znamená i jistým způsobem rodičovský proto. Abychom byli pohromadě celá rodina, vichni mí nejblií. Já to nemám důvod oddělit. Nikdy mě nenapadlo takhle přemýlet, jestli to umím nebo chci oddělit. Proč bych měla? Je to povinné? Jsem astná, kdy jsme spolu a ne kadý zvlá.
Upravil(a) Eva. (7. 8. 2014 18:20)
Není tady
Nu, otázka je, majko, jestli by to tak splavně fungovalo, kdyby tvé děti u nebyly dospělé a z domu. Kdyby jim bylo kolem deseti let, a od tvého "partnera" bys čekala taky podílení se na výchově a souití s dvěma skoropuberáky.
Vidět se s dospělými dětmi jednou do roka na oslavě a ít s nimi, je setsakra rozdíl.
Moná bys to pochopila, kdybys to někdy ila.
Není tady
modrovous napsal(a):
Nu, otázka je, majko, jestli by to tak splavně fungovalo, kdyby tvé děti u nebyly dospělé a z domu. Kdyby jim bylo kolem deseti let, a od tvého "partnera" bys čekala taky podílení se na výchově a souití s dvěma skoropuberáky.
Vidět se s dospělými dětmi jednou do roka na oslavě a ít s nimi, je setsakra rozdíl.
Moná bys to pochopila, kdybys to někdy ila.
přesně tak...
Není tady
Neřeíme, JESTLI by to fungovalo, ale jaké máme představy o vztahu.
Jestli by to fungovalo, zjistíme, kdy to budeme ít. Někomu to funguje, někomu ne. Tak u to v ivotě chodí.
Někomu to nefunguje s vlastním manelem a vlastními dětmi a jinému to funguje s partnerem, který není otcem dětí, nu a někomu to ne/funguje zase jinak. O tom ivot je.
Není tady
Nu, a kdy to nefunguje, můeme to změnit. A o tom to je.
Není tady
Eva. napsal(a):
Selima napsal(a):
Prečo pre vás skoro pre vetky PARTNERSKÝ vzah znamená, zároveň rodičovský...? Neviete alebo nechcete to oddeli? A partnesrtvo = pre vás s.e.x. plus záujem o vae deti?
lebo ste zle vybrali deom otca, alebo prečo trváte na tom, e VÁ PARTNER musí by zároveň otcom vaim deom, keď ním úplne evidentne nie je a zrejme o to ani nestojí?
Třeba proto, e jsem rodinný typ a nehledám pouze partnera ale mue se vím vudy? Nu a k rodině patří i děti. Nebudu se tvářit před partnerem, e jsem v ivotě děti neměla, e já dokonce ani nevím, co to děti jsou...
Mně přijde naopak normální, e partnerský vztah je vztah, kde vzniká rodina, i kdy můj nový partner není rodičem mých dětí.
Ale to bys moná pochopila tehdy, kdy by se ti narodily vlastní děti. Nic ve zlém. Ale moná proto to nechápe.
Já chci mít určitě vztah, kde se sejdeme celá rodina třeba o vánocích, narozeninách atd. VČETNĚ mých a jeho dětí a ne jedině tehdy, kdy děti nejsou přítomny, jak to vyaduje pan baram.
Jetě dodám, e pro mě bylo největím dárkem k mým 50-tinám to, e přesto, e mé děti bydlí kadé jinde, nebydlí se mnou, e můj přítel je enatý a nebydlí se mnou, zorganizoval přítel s dětmi oslavu mých narozenin, na které jsme se seli vichni dohromady. Přesto, e ani v nejtajnějích snech jsem si netroufla snít o tom, e bychom mohli slavit takhle vichni spolu. Nechtěla jsem k tomu nijak nutit ani přítele ani děti, jeliko je přítel enatý. A oni mi splnili sen, ani jsem se o něm komukoliv zmínila. Jsem astná, e kdy nefunguje jako rodič pokrevný otec naich dětí, mají mé děti jistým způsobem oporu v mém příteli, podobnou, jako kdyby měli funkčního otce. A nejenom při oslavě narozenin.
Tak pro mě partnerský vztah znamená i jistým způsobem rodičovský proto. Abychom byli pohromadě celá rodina, vichni mí nejblií. Já to nemám důvod oddělit. Nikdy mě nenapadlo takhle přemýlet, jestli to umím nebo chci oddělit. Proč bych měla? Je to povinné? Jsem astná, kdy jsme spolu a ne kadý zvlá.
Poznám eny (ba aj žudí ), ktorí majú vlastné deti, sú asi aspoň priemerne rodinné typy, podža toho, čo a ako ijú, ale rozliujú medzi rodičovstvom a partnerstvom. Napríklad sa navzájom neoslovujú "tato" a "mama", keďe si navzájom nie sú rodičmi, a napr. sa nerozídu po tom, čo im deti opustia domov, lebo deti (ich vlastné, fyzické) nie sú jediným pojivom vzahu medzi nimi. Mám pocit, e práve tam, kde si rodičia nie sú navzájom partnermi, ale len rodičmi svojich detí, sa ich vzah po dosiahnutí dospelosti detí vcelku logicky rozpadá... ak im to, pravda, obom nevyhovuje - v tom prípade uznávam, e ich rodičovstvo môe prerás do starorodičovstva a oni kžudne a spokojne spolu doijú.
Není tady
Selima napsal(a):
Poznám eny (ba aj žudí
), ktorí majú vlastné deti, sú asi aspoň priemerne rodinné typy, podža toho, čo a ako ijú, ale rozliujú medzi rodičovstvom a partnerstvom. Napríklad sa navzájom neoslovujú "tato" a "mama", keďe si navzájom nie sú rodičmi, a napr. sa nerozídu po tom, čo im deti opustia domov, lebo deti (ich vlastné, fyzické) nie sú jediným pojivom vzahu medzi nimi. Mám pocit, e práve tam, kde si rodičia nie sú navzájom partnermi, ale len rodičmi svojich detí, sa ich vzah po dosiahnutí dospelosti detí vcelku logicky rozpadá... ak im to, pravda, obom nevyhovuje - v tom prípade uznávam, e ich rodičovstvo môe prerás do starorodičovstva a oni kžudne a spokojne spolu doijú.
A úplně nejlepí je, kdy jsou rodiči i partnery. Btw nepsala jsem nic o oslovování. O oslovování to vůbec není.
Jak sama s oblibou píe, velijakých nás pánboko má. Někdo ije tak, a jiný zase jinak. A vechno je OK.
Baram si přeje vztah s obojím, má jen něco, nu a tak řeí, co dál.
Není tady
A kouknu kam kouknu, vude na mě vybafne pan Úasnýýý... bojím se otevřít konzervu...
Není tady
helena napsal(a):
A kouknu kam kouknu, vude na mě vybafne pan Úasnýýý... bojím se otevřít konzervu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
jj, u je to tady zase :-D
Není tady
Eva. napsal(a):
olasik napsal(a):
Ale mě taky nezajímají cizí děti , bohatě mi stačí výchova mých. A on cizí děti prostě nesnese, chce jen enu a klid .
Jste kadý úplně jiný , jakoby opak .
Ale ty nemůe předělávat lidi okolo sebe , to vůbec není jeho chyba .
Musí si najít mue, který se zajímá o děti ......ale prosímtě napi nám tu , jak to pokračuje .......já to toti zaila a nevěřím tomu, e takový ivý mu existuje .Mě zajímají děti mého partnera. Není kadý stejný.
Mohu se zeptat? Tvůj partner netráví dny se svojí zákonitou manelkou?Se svým potomkem nebo potomky? Svátky,dovolené? Píe, e tě zajímají děti Tvého partnera. Stýká se s nimi, znají Tě, vědí o Tobě? Vycházíte spolu dobře? Udělala jsi pro ně něco? Nebo ony pro Tebe?
Omlouvám se za moc otázek najednou, ale zajímá mne to.
Není tady
Odpovídala jsem Selimě na její otázku, proč pro nás skoro vechny partnerský vztah znamená i rodičovský. Odpovídala jsem, proč znamená pro mě. Baram plně chápu, mám pocit, e to má stejně, jako já. S partnerem, který se nechce stýkat i s mými dětmi, bych nejspí nebyla. A já se chci stýkat s dětmi potencionálního partnera, pokud bude zájem i z jejich strany.
(doufám, e a/jestli jednou budeme spolu ít, budu s partnerovým synem dobře vycházet. Budu se o to snait. Víc na tomhle vlákně není třeba o mém současném partnerovi psát, pouze v kontextu s tématem. Není to mé vlákno)
Není tady
Eva. napsal(a):
Odpovídala jsem Selimě na její otázku, proč pro nás skoro vechny partnerský vztah znamená i rodičovský. Odpovídala jsem, proč znamená pro mě. Baram plně chápu, mám pocit, e to má stejně, jako já. S partnerem, který se nechce stýkat i s mými dětmi, bych nejspí nebyla. A já se chci stýkat s dětmi potencionálního partnera, pokud bude zájem i z jejich strany.
(doufám, e a/jestli jednou budeme spolu ít, budu s partnerovým synem dobře vycházet. Budu se o to snait. Víc na tomhle vlákně není třeba o mém současném partnerovi psát, pouze v kontextu s tématem. Není to mé vlákno)
Jinými slovy, jeho syna osobně vůbec nezná a on netuí, e jsi,take synovi le .
Take le synovi, le manelce , le tobě .....fakt kvalitní mu.
Uvědom si, e on je moná takovej lhář, e je schopen zorganizovat tvoje narozeniny , seznámit se s tvýma dětma a pak tě ve vhodnou chvíli poslat někam, i s dětma .
Jinak Selimo, mít rodinu a sedět za stolem i s dětma je desetkrát lepí, je to nejlepí , proto jsme to pořád hledaly .
Ale s jiným člověkem ne otcem to bohuel málokdy funguje .
To co popisuje Bára není ádný partnerství .
Upravil(a) olasik (7. 8. 2014 21:01)
Není tady
olasik napsal(a):
Dovolím si oponovat....já to vnímám tak, e to, co píe, jsou spí znaky milence, nebo důvěrného přítele, ne partnera (například romantické víkendy či večeře jsou typické spí pro milenecký vztah, ne?). I kdy má partnera, na nákupy a k rodičům se přece můe odvézt sama, finance jsou větinou společné (take i případný malér), společná dovolená (nebo aspoň část) není podmínkou..... Pozor na slovo partner, kadý vidí jiný obsah toho slova dle vlastní situace.
Není tady
Daphné napsal(a):
olasik napsal(a):
Pán, který si přijde jednou za pár dní pro sex , není ádný partner , ale člověk do postele.Dovolím si oponovat....já to vnímám tak, e to, co píe, jsou spí znaky milence, nebo důvěrného přítele, ne partnera (například romantické víkendy či večeře jsou typické spí pro milenecký vztah, ne?). I kdy má partnera, na nákupy a k rodičům se přece můe odvézt sama, finance jsou větinou společné (take i případný malér), společná dovolená (nebo aspoň část) není podmínkou..... Pozor na slovo partner, kadý vidí jiný obsah toho slova dle vlastní situace.
Ale Dafné, my se bavime o konkrétní situaci ........Selima tvrdí, e Bára má partnera a já tvrdím, e má pána na sex , nic víc.
V situaci kdy jsme rozvedené můeme mít taky partnera a i kdy s náma nechce bydlet , tak je to pořád partner, který nás v řadě situací podpoří .......a tráví s náma dost času........Ale podle toho, co popisuje Bára, tohle tam neprobíhá .
Prosímtě kdy má partnera a netrávíte spolu dovči , ani romantické večeře a ani tě neodveze na nákup.....co teda spolu děláte ? Co pro tebe dělá ?
Není tady
To by bylo hodně smutný, kdybychom partnera měli jenom na povinnosti.
Právě s partnerem je potřeba mít i romantické večeře, romantické víkendy,... partner je mimo jiné i milenec.
Není tady
olasik napsal(a):
V situaci kdy jsme rozvedené můeme mít taky partnera a i kdy s náma nechce bydlet , tak je to pořád partner, který nás v řadě situací podpoří .......a tráví s náma dost času........Ale podle toho, co popisuje Bára, tohle tam neprobíhá .
No právě....pozor na slovo partner. Kadý si jeho obsah vykládá podle svojí momentální situace. Nejsem tu v obraze, neměla jsem se sem asi vůbec plést.
Ale má asi dobrý postřeh v jedné věci....jeden pán je tu Evou. popisovaný jako téměř člen rodiny, přítel dětí a dobrý náhradní dědeček vnoučat, ale opačně to nepřipustil. Nicméně na můj vkus jsi dost drsná, Evu tečka můou tvoje věty bolet.
Není tady
Eva. napsal(a):
Selima napsal(a):
Poznám eny (ba aj žudí
), ktorí majú vlastné deti, sú asi aspoň priemerne rodinné typy, podža toho, čo a ako ijú, ale rozliujú medzi rodičovstvom a partnerstvom. Napríklad sa navzájom neoslovujú "tato" a "mama", keďe si navzájom nie sú rodičmi, a napr. sa nerozídu po tom, čo im deti opustia domov, lebo deti (ich vlastné, fyzické) nie sú jediným pojivom vzahu medzi nimi. Mám pocit, e práve tam, kde si rodičia nie sú navzájom partnermi, ale len rodičmi svojich detí, sa ich vzah po dosiahnutí dospelosti detí vcelku logicky rozpadá... ak im to, pravda, obom nevyhovuje - v tom prípade uznávam, e ich rodičovstvo môe prerás do starorodičovstva a oni kžudne a spokojne spolu doijú.
A úplně nejlepí je, kdy jsou rodiči i partnery. Btw nepsala jsem nic o oslovování. O oslovování to vůbec není.
Jak sama s oblibou píe, velijakých nás pánboko má. Někdo ije tak, a jiný zase jinak. A vechno je OK.
Baram si přeje vztah s obojím, má jen něco, nu a tak řeí, co dál.
No, to je presne ten problém, keď jeden hžada parterský vzah (bez rodičovstva, lebo sám u rodičom je) a druhý skôr rodiča pre svoje deti (lebo biologický nefunguje). Ani jeden nie je podža mňa zlý alebo dobrý, ale výsledok je proste na hounou. Treba hžada niekoho, s kým sa zhodneme.
Není tady