29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, ja vam zavidim, jak vam ty deti spinkaji....
Luci, to vstavate az kolem 9.h?
My nejdel v 6:30 (stejne by me ta starsi nenechala del spat), no a v noci jsme vzhuru cca ve 22,24,02, 04-5 a v 6:30 definitivne... Jeste ze vecer tak pekne usina sam v 19.h.
Sibko, krasne saticky, co das pod to? body s dl.rukavem?
Není tady
Pěkné ráno všem. Včera jsem měla celý den lítačky, doktoři + nakupování. Večer jsem se ještě rozhodla k těm šatečkám uháčkovat capáčky, tak jsem šla spát až dnes Díky za pochvalu šatečků. V reálu jsou ještě hezčí, pod to jí dám body s bílým dlouhým rukávem (byl problém ho sehnat, všude samé barevné) a bílé punčocháčky a ty capáčky. Na hlavičku čelenku s kytičkou, aspoň ji, když ty vlásky ne a ne růst
Jediná vnučka v rodině, jinak 6 kluků, tak se musíme na růžové vyřádit, až mám z toho do budoucna strach
Není tady
Kokoska napsal(a):
Holky, ja vam zavidim, jak vam ty deti spinkaji....
Luci, to vstavate az kolem 9.h?
My nejdel v 6:30 (stejne by me ta starsi nenechala del spat), no a v noci jsme vzhuru cca ve 22,24,02, 04-5 a v 6:30 definitivne... Jeste ze vecer tak pekne usina sam v 19.h.
Jj vstáváme v 9:00 na krmení, po krmení v půl šesté většinou usnou tvrdě (někdy se ani nevzbudí, vypijí to ve spánku a zase usnou) a pak je budím před devátou, pak už většinou neusnou, tak už je převlíkám do tepláčků a jsme v obýváku nebo jdeme ven, ale to se povedlo zatím jen jednou většinou zkouším vařit, pokud mě nechají...
Ale zase večer krmíme v devět a o půlnoci, takže se někdy stane, že usnou až po půlnoci, hlavně malá (malej usne po krmení v devět a o půlnoci ho budím) Podle mudry to mám ještě měsíc takhle nechat, ale přemýšlím, že jim budeme dávat naposledy v deset večer a pak až ráno, abychom se taky vyspali. Nebo jestli máte radu jak to udělat jinak, sem s ní nějak si s tím režimem nevím rady
Není tady
Ahojky, tak jsme byli vcera na trimesicni kontrole: meri 63cm a vazi 6570g, takze macek ;-) jinak dostal druhou hexa a prvni synflorix. Zase mel teplotu, tak jsem mu v noci davala cipek. Jinak dneska je taaaak protivny, to ockovani je za trest.
Upravil(a) niniel (19. 10. 2012 12:13)
Není tady
Niniel, tak to pekne roste
U nas nastesti bylo ockovani bez reakce,nemel ani teplotu,ale v noci spal spatne.
Luci, ja se taky nevyspi a pocitam s tim,ze co budu kojit, tak to bude v noci stat za prd. Dcera delala to same. O. rad dudla, i kdyz hlad nema. V noci se mu dudana ani nesnazim davat, to se tim davi a natahuje ho.Pres den ho ma jen do kocarku, to ho snese.
Sibko, to si to vitani pekne uzijete. Tak nam sem pak nahod fotku,te vasi male modelky
Není tady
Dneska jsme jeli k doktorce, ze je malej od toho ockovani porad nejak nesvuj a hodne place a nespinka a doktorka nas prekvapila s odpovedi: malymu rostou zoubky a behem par dni se pry muzou prorezat ale muzou se i zastavit a vyrust i za tri mesice. Ale uz je ma pod dasnickou videt
Není tady
Ahoj holky, přikládám fotku z vítání občánků.
Upravil(a) sibka (6. 11. 2012 7:32)
Není tady
Teda niniel, už zoubky? Tak to já doufám, že máme ještě pár měsíců čas
Není tady
Niniel,to si teda nejsem jista,ze se to da tak jednoduse hodit na zoubky. Kdyz je dite male a breci,tak se rika: asi prdy, pak kdyz je vetsi, tak univerzalni odpoved na mrzutost je: asi zuby, a kdyz je jeste vetsi, tak nastava vyvojova faze: vsechno spatne
Tak snad se to u vas brzy zlepsi, i kdyz zuby treba nevyrostou.
Sibko, moc vam to slusi, obema!
Není tady
Dneska v noci snad vubec nespal, dala jsem mu vecer Nurofen cipek a doufala, ze mu to pomuze, ale nic. Do toho jeste onemocnel jak byl oslabeny po ockovani, takze ma zase rymu a chrchla. Doktorka rikala, ze jestli se to do ctvtka nezlepsi, tak mu odeberou krev, jenze to musi vzit ze zily a to neni nic hezkeho, chteji vyloucit ze by to souviselo s tim ockovanim.
Není tady
Niniel,tak to je mi broucka lito ty choroby jsou na prd...snad bude brzy lepsi a nebude muset na krev.Teplotu nema?
Ja mam strach,aby neco nechytla ta starsi a pak to od ni nedostal Ondra. Momentalne mame nemocnou sousedku,se kterou chodi ven, potkavaji se i tak na ulici a tak cekam, kdy zacne prskat taky.....
Není tady
Dneska uz spinkal lip, sice se budil kazde dve hodiny, ale nebrecel. Vcera jsme byli i na usnim a ouska ma dobry. U mudry mu vzali krev z prsticku aby zjistili jestli ten kasel neni zanetlivy, ale je to virovy. Zatim to porad nejvic sedi na ty zoubky. Teplntu ma trochu zvysenou uz od patka.
Není tady
Niniel, mám taky podezření na zoubky u malý. Špatně spí, má zvýšenou teplotu, je mrzutá, začala hodně slintat a strká si do pusinky všechno co jí přijde pod ruku a zdá se mi, že má dásně nateklé...
Není tady
Luci, malymu tecou sliny proudem a porad si prstickem prejizdi dolni dasnicku. Doktorka tam zuby videla a dneska uz je trochu vidim i ja. Mrzuty je taky dost, ale vcera mu pomohl cipek Nurofen, takze mu ho dneska dam znovu a budu doufat, ze bude spinkat zase o neco lepe.
Není tady
Niniel, u nás se zoubky zatím neobjevily, ale pro změnu malá přestala jíst vůbec nechce pít už několik dní, cpu to do ní násilím, řve u toho a pije průměrně tak 60 ml. Zkusila jsem prodloužit interval na 4 hod, to si vezme tak 80ml, ale někdy jen 30ml. Dneska měla i divnou stolici, tmavě hnědou a lepkavou tak jsem ji vzala k mudře a ta nic nenašla, m,ám dávat laktobacily a místo vody na mlíko používat fenyklový čaj. Taky ji zvážila a přibrala za 15 dní pouhých 150gr takže v pondělí pokud se to nezlepší půjdeme na výtěr a převážení.
No a co myslíte, dojeli jsme domů a při dalším krmení malá dala 110ml si připadám jak hysterka, co lítá k doktorům kvůli každému prdu
jsem zvědavá jak to bude při dalším krmení.
Není tady
Luci, bud v klidu, kdo jim ma rozumet
ja jsem rada, ze nevim, kolik vypije pri kojeni,alespon to nemusim resit;)
U nas taky mrzute odpoledne, protoze kdyz O. po o usnul,prisla za nim S. a rovnou u hlavy mu zahulakala, ze ma zavrene ocicka.Samozrejme byl hned vzhuru, to spal asi 10 min., pak uz nedokazal znovu usnout a brecel snad hodinu.Ted jsem je vsechny vyhnala ven s manzelem,abych si na chvilinku oddechla.
Na zuby se mi to zda brzy, myslim,ze kol. 3 mesicu si vsechny deti cpou rucicky do pusinky a slintaji.Neni to ani hladem,ani zubama(teda alepson u nas ne).
Ale je pravda, ze znam par 4mesicnich,kteri zoubky meli.Taky nekdo rika,ze deti nejvic boli, kdyz se zub dere z celisti, nikoliv uz z dasne, no kdo vi...
Tesim se na vikend, zkusim obe deti nacpat manzelovi na dopo vychazku, abych si od nich trochu oddechla.
Není tady
ach ten posun casu....vecer dobry, dnes sel spat po 18.h,ale rano je pak v 5 vzhuru.....
No a pocasi? uz premyslim,jak to budu delat nekdy v unoru, kdyz se mi do kocaru nevleze uz skoro ted.A to nemyslim,ze bychom meli nejak extra maly kocar (I´coo). Jak ma kombinezu (zatim jen tenkou) a je ve fusaku,tak je mu tesno....
Není tady
Kokosko, taky se mi budí dřív, ale na rozdíl od Tebe až v půl deváté horší je, že mi nespí přes den. Vždycky tak půl hodiny a na střídačku, takže se nezastavím a nic neudělám
a do kočáru se mi taky vejdou tak tak a to jsou ve fusaku bez kombinéz, pak se tam nehnou chudinky
Není tady
Tak jsem sama doma jen s Ondraskem. Pripadam si jak na dovolene. Nikdo tu nehluci, nezlobi,varit nemusim ( k obedu jsme si dala chleba s tunakem )....
No a Ondra se uz zacina smat nahlas, je to fakt srandovni... ja se pak smeju jemu a on zase mne
Není tady
Kokosko, taky až teď poznávám, že je pravda: "Jedno dítě, žádné dítě".
Není tady
Holky, slysely jste nove doporuceni,ze plne kojenym detem prikrmy uz od uk. 4.mesice? Vite o tom neco?
Jo a jak to bude s vyssi sazbou DPH na plenky po novem roce?
Dneska mi starsi fakt pije krev....Ondra usne, ona vlitne do loznice a zacne tam hulakat, popr. mu nese hracky....hned je vzhuru. Des!!!!
Není tady
Poslední verze o plenkách, co jsem slyšela, je, že se posunou do vyšší sazby DPH, díky EU. My si už děláme zásoby
Není tady
Kokosko, ja nas klidne presunu, ale musim mi preposlat tu zpravu s heslama (nepamatuji si ten mail, ktery jsem na letnatka zalozila, pamatuji si jen nick a co zmenili prihlasovani do babinetu, tak se tam nedostanu. Bez prihlaseni nemam nastenku)
o prikrmech od 4m jsem neslysela, co jsme byla u Dr. ani nic nerikala, jdem na KO pristi tyden, tak uvidim, co rekne, ale u kojenych jsem vzdy zacinala az kolem 6m, a zatim to mam v planu taky tak nejak
S plenkama je to blbly, ja nejake zasoby plenek mam, ale chci jeste nejake dokoupit. Mam dost trojek, mela bych udelat zasoby ctyrek, tech je tam min a hlavne je jeste potrebuje i druha dcera na noc (ta snad bude plenkovat az do skoly )
Není tady