6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Naše těhulky
Aino (TP 17.7.2012)
Naše miminka
ppetule
Oskárek 13.6. v 0:15 2,43kg, 43cm
zuzacka (TP 28.6.2012)
William Albert 27.6. v 3:16. 3,654 kg
Kokoska (TP 5.7.2012)
Ondřej 8.7. 3,71kg, 52cm
niniel (TP 13.7.2012)
Mireček 11.7. v 7:08 3,34kg, 49cm
Luci (TP 15.8.2012)
13.7. 9:06 Karolinka, 2030g a 45 cm, v 9:14 Daniel ,1980g a 44 cm
akar (TP 12.7.2012)
Maxmilian 16.7. v 2:15 3,45kg, 51cm
Mishelka (TP 18.7.2012)
Daniel 17.7. v 1:24 3,25kg, 50cm
terysss (TP 4.8.2012)
Rozalie Tereza 7.8 v 8:48 3,65kg
Rybička (TP 8.8.2012)
Matěj 21.8. ve 12:38 3,55 kg, 52 cm
Upravil(a) Letnatka 2012 (1. 9. 2012 18:58)
Není tady
jj, se mnou to bylo s porodem jasne.Ale jela jsem do porodky uplne bez kontrakci a docela jsem se bala, ze se porod nerozbehne a budu tam trcet a nakonec mi ho budou vyvolavat , ATB atd....nakonec se kontrakce asi za 1,5 hodiny od prasknuti vody rozjely.No a pak uz to trvalo pro me nekonecnych 13h nez jsem porodila.
Takze kdyz ctu pribehy, jak ma nekdo za 3 hodiny odrozeno, tak si rikam, ze u druheho to snad bude trochu rychlejsi.
Niniel, tak jak kontrola?
Luci, co Ti vlastne v porodce davaji? porad jen tablety nebo i nejake infuze?
Není tady
hoj ja jsem dneska hotova vcera jsme s pokojickem skoncili v 11 vecer a v pul 6 uz jsem byla zase v pohybu,milanek celej den tak protivnej jen se vzteka a rve a uz nevim co s nim uz aby prijel manzel dodelali jsme pokojik a byl klid,takhle je bordel vsude krom kuchyne,ze ja bylbec musim vsechno delat na posledni chvily taky cekam az pridou samolepky na zed a jeste nic
Není tady
Kokoska napsal(a):
Luci, co Ti vlastne v porodce davaji? porad jen tablety nebo i nejake infuze?
Dávají mi jen ty léky co jsem měla doma, jsem tu fakt jen proto aby dohlédli, že dodržuji klidový režim
Žaludek se mi už spravil, dneska mi zase lítá tlak a to vedro je už šílený, na pokoji je 26 stupňů
Niniel, dobré zprávy
Akar super nástěnka jsi zlato
Upravil(a) Luci (19. 6. 2012 18:16)
Není tady
Ahoj holky, rano u nas byla bourka, pocasi bylo prijemne, nebylo vedro, ale uz zase pali slunicko a je horko jak das....tak budeme zalezene doma, k veceru musim vyslat manzela, at jde malou nekam vyvencit, doma ji to nebavi.
Dam ji odpo vodu do takoveho minibazenku, tak snad se na chvili zabavi.
Terysss, taky znam takove dny, kdy je S. protivna az hruza a mne "tecou " nervy. Dneska mi vytrhala na zahrade kvitka, ktere jsme tam pracne nasadila a kdyz neprestala i pres uporozneni, tak dostala pres ruce. Neni na to zvykla, takovym trestum se snazim vyhybat, tak to tezce nesla.....rvala jak o zivot, trucovala v baraku. Ale tak me to nastvalo, ze jsem se nejak neudrzela, hlavne kdyz jsem videla, jak je trha schvalne, kdyz jsem ji rikala, ze to nesmi delat. Obvykle ji odnasim od zakazane cinnosti a neplacam.
Niniel, urcite vydrzis. Ja jsem si rikala, ze musim vydrzet alespon do toho 37.tt a uz jsem 38.tt (takto me vedou v porodce, i kdyz metrik ukazuje teprve 37+6).
Holky, zkousite nektera malinik, lnene seminko ci jine " alternativni " metody?
Není tady
tak co jsem slyšela, tak všichni říkali, že je lepší miminko donosit do termínu nebo že je i lepší když je v bříšku radši déle. takže žádný maliník ani nic jiného před termínem zkoušet nebudu. kdyžtak až po termínu, kdyby se mu opravdu nechtělo dlouho ven
Není tady
Mishelko, lnene seminko a malinik by mely pripravit porodni cesty, ne predcasne vyvolat porod.
Ja si tedy nemyslim, ze je dobre, kdyz je mimi v brisku dele, nez je termin, pak je zbytecne velke, porod muze byt komplikovany a v poslednich dnech tehotenstvi se mohou objevovat ruzne dysfunkce placenty.
Vseobecne porodnici povazuji mimi narozene po 38.tt za donosene, tak by mi vubec nevadilo rodit uz kdykoliv ted.....
No a v prvnim tehu jsem byla rada, ze se mala narodila driv, protoze tim, ze jsme mela rizikovy porod, tak nevim, jak by to dopadlo, kdyby byla treba o 1/2 kila tezsi.... predpokladam, ze by to bylo neco podobneho, co popisovala Terysss.
Není tady
no holky neni to nic moc, ale alespon ty zakladni veci tam na nastence mame
my uz jsme doma v plne sestave, zitra jeste dorazi nasi, pred tim jedu nakoupit a na KO k Dr., tak vubec nic nestiham, jestli tam nekdo chcete neco opravit nebo pridat, staci se prehlasit pod Letnatka 2012, dat ten privni prispevek opravit a vepsat si tam, co chcete
Není tady
vidis Kokosko, ja na to uplne zapomela - vzdy jsem pila i lnene seminko i malinik a masirovala hraz a ted vubec nic. Nad hrazi - nevim nevim, pri prvnim porodu jsem nemela ani nastrih a v druhem jo a to jsem masirovala v obou pripadech, tak jsem si rikala, ze se na to tentokrat vybodnu. No a na malinik a lnene seminko jsem uplne zapomela. Ale je dobre, ze jsi mi pripomela, zitra skaknu do lekarny a koupim
Není tady
ahoj holky u nás byla včera pořádná buřina.taky jsme si konečně koupili postel a stěnu do obýváku tak se nenudíme máme co dělat jen sedím a už ze mě leje ,unavená jak pes jak jen uklízím a stěhuju .
tady muzete kouknout jak jsme vymalovali pokojík,později dodám až budou dodělávky hotové
http://teryss.rajce.idnes.cz/pokojicek/
Není tady
ahoj holky me tak uz bolí ty záda nevím jak to přežiju ppři porodu,už jsem normálně přemýšlela že řeknu manželovi aby zůstal doma,ale nakonec jsem si to rozmyslela.jo už máme sestavenou postel ale ten bordel všude ,kdybych tu měla aspon mamku aby mi s tim pomohla
Není tady
Terysss, ja kazde odpo cekam, kdy uz konecne prijde manzel a zachrani me, abych si mohla alepson na chvili sednout. Jinak porad beham kolem S., nohy v horku natekle, je to pekne neprijemne. Taky jsem si rikala, kdyby alespon babicka byla po ruce....neni, tak neni, neda se nic delat, nejak to musime vydrzet.
Pokojik paradni , jak se vam pracovalo s tou malirskou paskou? ja se chystam nadelat pruhy v pokojiku a mam obavu,aby barva pod tu pasku nezatekala atd...meli jste nejaky urcity druh pasky, co muzes doporucit?
Akar, tak jsem si vcera vecer varila malinik. Nastesti bylinkove caje mam rada, tak mi to i chutnalo.
Jinak rodina zacina otravovat, kdy ze porodim .....tim jak byla dcera driv, tak vsichni cekaji kazdym okamzikem
Není tady
Jo a nejlepsi je Milanek, toho to asi taky moc bavilo, ze?
Jeste mi prozrad technologicky postup -jak jste to delali u tech prechodu? dali jednu barvu, nechali uschnout, sundali pasku a ten prechod znovu pak prelepili a zacali druhou barvu? aby tam po te pasce nebyl bily pruh......
Není tady
milánka to moc bavilo,já už z něho byla na nerv
měli jsme obyč papírovou pásku,a nejdřív nech jednu zaschnout a pak dej druhou,az ta jedna barvicka zaschne tak sundej pasku a nalep ji na tu hotovou barvicku at muzes domalovat ten zbytek pod paskou,nejsme zadny odbornici ale rekla bych ze docela dobry
Není tady
ahoj holky tak uz 2 dny me bolí v zádech a břicho tak jen tak odpocivam,i kdyz s milankem to jde tezko.byla jsem v lekarne si koupit balicek do porodnice tak bych mohla pomalu zabalit tašku,kdyby náhodou
Není tady
Teryss, v lekarne prodavaji veci do porodky jako balicek? ja jsem nakupovala vsechno zvlast.
Pekne odpocivej, ja mam pocit, ze kdyz si se S. po o dachnu, tak je mi hned o 100% lip.
Tesim se na vikend, vyslu na sobotu manzela s malou k babicce, at mam od nich pokoj. Budu sama doma, to bude klid.
Jinak, ja blbka, jsem vcera koukala na nejaka videa z porodu....ze by mi to tedy pridalo na odvaze jit znovu rodit, rict nemuzu
Takze holky na nic takoveho nekoukejte!
Není tady
ježíš ty si prdlá,na taový videa nekoukej
jj,měli celej balíček jsou v tom vložky,kalhotky a prsní vložky,takže vlastně vše co potřebuji,u nás v lékarně to zvlášt neměli.jo já bych ráda odpočívala,ale milda přes den nespí,takže pak večer padnu za vlast,ale asi manžela taky pošlu v neděli s milánkem za babi samotnýho abych si mohla odpočinout,už fakt usínám za chůze on ten náš drak vstáva ve čtvrt na 6 a jde spát po zprávách
Upravil(a) terysss (26. 6. 2012 14:12)
Není tady
Kokosko, já se na videa z porodu dívat nemůžu, přeci jen z toho pohledu od hlavy to není takový drasťák. Viděla jsem porod v televizi v 6 ti letech a měla jsem z toho docela dost velký otřes. Nebylo to ani nijak maskované. Do té doby jsem si myslela, že děti se rodí otveřením bříška jako v pohádce o červené karkulce a že to vůbec nebolí. Jinak na porod se taky nijak netěším teda, ale na mimi hrozně. Držím vám všem palce, ať je to bez komplikací a samé rychlovky.
Není tady
Ahoj vsem, tak koukam, ze se diskuze presunula... Moc gratuluji k prvnimu miminku a preji mu hlavne hodne zdravi a at rychle nabere plne sily!
Není tady
Terysss, tak s Milankovym spacim rezimem bych se zblaznila . S. spi po obede vetsinou 3 hodiny, coz je tedy luxus. Ja si s ni vetsinou zrimnu tak na hodku. Je pravda, ze pak vecer chodi spat kolem 21.h, ale kdyz je venku tak dlouho svetlo a teplo, tak stejne jsme do 8 venku....rano vstava kol. 7.hodiny, ale ted asi 2dny po sobe vstavala uz v 6.
Není tady
Ahojte holky,
včera mě zase měřili hrdlo, vše je při starém, má 22mm... Ale chytlo mě zase to břicho a já strávila 8 hodin v bolestech protože nejdřív to neřešili, pak kapačka nepomohla a až v 23.00 jsem usnula při druhé kapačce vyčerpáním.... Byl tu internista a nic nenašel, sono břicha taky v pořádku, krev i moč v pořádku, pak tu byl i chirug s podezřením na slepák, taky v pořádku... no a ráno bolest pryč a nikdo neví co mi je a já se jen hrozím toho až to zase přijde
Jo a má "skvělá" ošetřující lékařka šla klidně domů a nechala mě tady v bolestech a až večerní směna řešila stav kapačkou proti bolesti... děs a hrůza, a jsem na ní tak naštvaná, že si budu stěžovat, ono odmítnout mi udělat UTZ je jedna věc, ale nechat mě v bolestech a jít domů, je věc druhá a horší....
Už aby mě pustili domů, mám jich tady už plný zuby
Není tady
Ahoj holky, tak se hlasim ze furt nic... Ale uz aby to bylo. D,y bohu tady vedra nejsou, ale zas je zima. Okolo 15 - 16 stupnu a furt prsi.... No ale co, vedra jsme si uzila v minulem tehu.
Jinak jsme byla ve stredu na utz,protoze i pry vubec neroste bricho. Za 4 tydny ani o jeden cm. takze mam velikostp delohy 36. Ale na utz vse v poradku, maly se proste vic a vic zavrtava hlavou dolu. A ze to citim.... Kazde pootoceni hlavy, jak by mne nekdo bodl nozem.... A tak odpocovama a pri kazdem pichnuti kontroluju cas, jake ze treba jestli uz to na mne jde nebo ne..hahah . No mam na to cas,protoze mala je u tchanovcu, uz od stredy... Boze v baraku je takovy klid ze nevim co by.... A ta pohoda ze nemusim vstavat v 6.... No se z toho brzo proberu...
Tak at se vam v tom vedru dobre dycha...
Není tady
Kokosko ty si teda umis vybrat porad ke koukani
Luci to musi byt udesny snad uz se to nevrati je desny, kdyz je ti zle a jeste k tomu nevedi od ceho
Zuzacko ty vedra jsou fakt des, ja se snazim vylezat ven az tak po ctvrte odpoledni. Jeste, ze obe holky chodi odpo spat, tak si vetsinou jdu taky natahnout a lehnout.
Uvidis, treba uz to taky brzo bude, se to rozjede, ani nebudes vedet jak My odvazime holky na prazdniny pristi sobotu (pokud teda nenastane nejaka zmena), tak tajne doufam, ze s manzou stihnem treba nejake kino atd. proste vyuzit situace, ze budem po dlouhe dobe bez deti
Není tady