18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poradím jak úspěně léčit skoliozu. Dceři ( 9 let ) byla v červnu 2005 zjitěna skolioza 36. st. Dne 24. 2. 2006 po kontrole ve FN v Brně má zlepení na 7 st. Ve popisuji níe.
Upravil(a) llenka (1. 3. 2006 9:56)
Není tady
Cvičit,cvičit,cvičit... svaly drí páteř! Skutečně nic jiného nepomůe pokud se sama nebude snait. Myslím e vám to řekl i lékař.
Není tady
Skolioza můe být vrozená nebo i způsobená jiným onemocněními páteře, zádových svalů nebo nervů.
Příčina můe být osteopatická, myopatická, neuropatická a na tomto základě se léčí.
Cvičit ano ale jen konzultovaná a cílená civičení, hlavně plavání.
Zlepení Tvé dcery je na cestě, jste v dobrých rukách. Doplňková alternativní léčba můe být vhodná. Zdravím Il.
Není tady
Myslím e speciální cviky, pro ni vhodné, dostala hned u lékaře...
Není tady
Mě doktor poradil plavat, ale zjistili mi to pozdeji a to u se s tím nedá nic dělat. a ty záda mě dost bolí, take fakt radím dělat s tím něco hned...
Není tady
Bývalá tchyně dělala svému vnukovi nějaký ,,koktejl". Vím, e v tom byly rozdrcené skořápky vajec....To jim poradil přímo doktor, snad bude někdo vědět, co v tom vechno je.
Není tady
Ty skořápky,to jsem slyela.Známá to dávala dceři.Její i moje měli stejně diagnostikovanou skoliozu.Byl to dobrý experiment.Nae holka cvičila a poctivě nosila korzet.Její holka cvičila občas,korzet měla pod stolem a dvakrát denně pila skořápky.Dnes po 10 letech.Nae holka nosí korzet 3 hodiny denně a pravidelně cvičí.Její holka-je po operaci korzet co má mít 24 hod.je opět pod stolem a necvičí.
Ty skořápky se mají rozdrtit v mixéru na prach,mamíchat do mléka a pít.
V této době je to rozhodně na pováenou.Je lepí hygieničtějí dodávat vápník v tabletách.
Není tady
Dobrý den, já mám s léčením skoliózy tuto zkuenost. Dceři (9 let) byla začátkem června 2005 zjitěna skolióza 36 st. Začátkem července jsme začli chodit k léčiteli a ten ohledně diagnózy doel k následujícím závěrům: Skolióza způsobená intoxikací organismu nečistotami ze stravy ( sladkosti, bílé pečivo...), mírná disfunkce títné lázy, imunitního systému ( brzlík, slezina). Schází stopové prvky, a minerály ( elezo, vápník, hořčík, jód ) a vitamíny A, D a E. Doporučil tuto terapii: Upravit jídelníček - vyloučit červená masa, uzeniny, bílé pečivo, ve obsahující cukr, přepalovaný tuk, ostrá jídla a ve obsahující Éčka.Zaměřit se na bílé maso, zvěřinu, ryby celozrnné pečivo, více zeleniny, syrového ovoce, lutěniny. Doporučil jíst třeně, vině, řeřichu zahradní, peničné klíčky, semena dýní a slunečnice,mrkev, petrel. Zvýit příjem čisté vody na 2 litry denně.Dále jsme prováděli reflexní terapii plosek nohou zaměřenou na disfunkční orgány - títnou lázu, slezinu, brzlík (lze najít v knize od J. Janči - Reflexní terapie, Zdravé dítě a alternativní medicína, v knize Co nám chybí najdete, co která potravina obsahuje). Na zlepení páteře v oblasti Th je zapotřebí reflexně působit na postienou oblast svalstva, která je v napětí - provádět masáe. Skolióza není problém páteře, ale svalstva.Příčina zdravotního problému je v hormonální sféře, konkrétně ve títné láze a v nedostatku základních minerálů, stopových prvků a vitamínů. Tolik slova léčitele. Dcera uívala přípravky firmy Starlife (lze objednat přes internet) - Multistar (na doplnění minerálů, vitamínů), Aloe gel ( na pročitění organismu ) a přírodní vápník. Osvědčily se nám také koupele, které dodají chybějící prvky - jodidovaná preovská sůl, sůl z Mrtvého moře, řebříček, smrkové jehličí - ty dcera absolvovala kadý druhý den. Zkrátka snait se do těla dodat vemi monými způsoby co nejvíc minerálů, stopových prvků, vitamínů, protoe skolióza je z velké míry způsobena jejich nedostatkem ( cukr odbourá z těla co se dá ). Dále jsem jí před kadým sundáním korzetu dělala reflexní terapii rovnání páteře na lapkách, tzn. jakoby srovnat vechny kosti nártu ( opět v knihách J. Janči). Korzet nosila na spaní a do koly, cvičila 3 krát týdně po 20 min. Musím ale dodat, e poprvé jsme byli ve FN v Brně 15. srpna, tam nám dělali nový rentgen a u tehdy tj. za měsíc a půl léčby u léčitele bylo zlepení o 6 st. To jsme jetě byli bez korzetu. Dne 24.2. 2006 jsme byli na kontrole ve FN v Brně a na rentgenu měla dcera hodnotu skoliózy 7 st. Take stačí změnit jídelníček a je po problému, a nejen u skoliózy. V naem případě se nám také velice posílil imunitní systém. Od té doby jsme ani jednou nepotřebovali antibiotika. Vřele doporučuji vem, kdo chtějí mít zdravé děti. Poraďte, prosím , ti kteří toto čtete, rodičům ve svém okolí, jejich děti trpí skoliózou, jak lehce se jí lze zbavit. Na závěr lze říci, e pokud nebudeme léčit příčinu nemoci, ale pouze následek, tak se nemůeme divit tomu, jak na tom se zdravím jsme.
Upravil(a) llenka (1. 3. 2006 11:51)
Není tady
Děkuji, zajímavá informace.
Není tady
Reaguji na tema skoliozy, v drivejsi verzi babinetu, jsem narazila na diskuzi o skolioze, kde se bavili o doktoru Kirjuchinovi, ktery leci skoliozy i vyssiho stupne bez operace, pomoci nejakych cviku a masazi asi na 3 etapy po 14 dnech a v rozmezi pul roku. Vse se hradi, tak se chci zeptat jestli s tim ma take nekdo zkusenosti. A jestli je videt zlepseni. Ja mam taky skoliozu vyssiho stupne a je mi 22 let. Dekuji za odpovedi.
Ahoj vem, mám dotaz také k bolavým zádům, netýká se vek skoliózy, ale kyfozy, která byla mému dnes ji 17 letému synovi indikovaná v jeho 13 letech. Proli jsme obdobím 2 roky noením korzetu, cvičíme, jsme vak stále na 57 st. Syn měří 195 cm, má kulatá záda a pubertu k tomu. S lékaři ve FN v Brně moc řečí nenadělám, jde to tam jako na běícím pásu a jednou za rok absolvujeme takovou rychlonávtěvu up sem , up tam, hlavně a u jde dalí a na nic se moc neptejte, hlavně cičte a za rok naschledanou!! Znáte někoho s kyfózou a na co se mám připravit v dospělosti?Dík
Není tady
Dobrý den. Potřebovala bych prosím poradit. Je mi 16 let a mám skoliozu. Lékař mi vnucuje korzet, ale já bych ho stejně nenosila. Teď chodím na jeden druh japonské terapie, kde mi pán ukázal, co mám cvičit na mou páteř. Ale nevím, jestli to stačí. Cvičím poctivě kadý den a několikrát za den. Ale mám strach, e to nepomůe. Neznáte někdo něco lepího ne je korzet a zaručeně by to pomohlo?Děkuji
Není tady
Cvičit, cvičit, cvičit DENNĚ, aby posílily zádové svaly a drely tu páteř a "tělo-hrudník pohromadě" a nebylo to vechno na páteři, která potřebuje odlehčit. Ten korzet bych nosila, alespoň podoma ne dokončí růst. Cvičit-posilovat bude muset asi pořád.... dobré je plavání, přečti si pozorně předelé příspěvky ....
Není tady
:jojo:Na spravení skoliozi je dobrá Dornova metoda je to jedna z nejnovějích metod na zpravení problému se zády i se skoliozou prostudovat na internetu.
Není tady
ahoj, neviete od kožkých stupňov sa dáva korzet?
Není tady
Skolióza v "přiměřeném" stadiu je běná. Mám ji já, má ji mu a jedno nae dítě. Chodili jsme jakoděti do ZvTV, ale bylo to za hluboké totality...vedla to (u mně učitelka) a u mue (o 10 let dříve) rehabilitační pracovnice.
Se synem jsme chodili na rehabilitace na neurologii.
Kdy jsem byla jako dítě (u je to 25 let!) v rehabilitačním ústavu půl roku, (s rukou po úraze, ne s páteří), měla jsem hodně spolubydlících s korzetem kvůli skolióze, a taky jsem tam viděla nemocné skoliózou přímo zkroucené na vozíku. Má to asi hodně stupňů a stadií. Skolióza není vdy stejná.
Není tady
Skoliozu mám taky, dost mě trápívaly bolesti. Kamarádi mi doporučili zdracotní idli Spinalis a ta mi pomohla tedy alespoň od těch bolestí. Na ty zafungovala, skolioza mě ale trápí dál. Ale hlavní pro mě je, e záda u nebolí
Není tady
No Patriccia, je krásné, e má tak dokonalou idli, akorát o ní není třeba psát v kadém Tvém příspěvku, take pro přítě se toho zdr, a přečti si pravidla, díky.
Není tady
maminky ja mam skoliozu od malicka ani neviem kolko stupnovu ale asi sa mi zhorsila lebo som po porode a bola som niekolko dni na lozku koli tomuze som sa nemohla hybat ale teraz moja otazka chcem aby to obyslo syna bud emat dva roky takze mam snim cvičit ?a myslite ze by pomohla zdravotní obuv ( http://www.pp-servis.eu/zdravotni-obuv/) aj ked neviem ci sa vyraba pre takove male deti ci len vlozky nerobia.
Není tady
Ahoj..já jsem chodila s dcerkou na fyzioterapii k Mgr. Debowskému. Má super přístup a dokáe naičit cviky co opravdu pomáhají. Dceři je 13 a hrozili ji operací. Měla křivku 46st. Po roce cvičení se ale zlepila o 2O st, take velké zlepení. I doktoři v Bohunicích na klinice koukali
Není tady