Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 2. 2006 5:23

llenka
♥♥-----
Web

Skolioza a její úspěšná léčba

Poradím jak úspěšně léčit skoliozu. Dceři ( 9 let ) byla v červnu 2005 zjištěna skolioza 36. st. Dne 24. 2. 2006 po kontrole ve FN v Brně má zlepšení na 7 st. Vše popisuji níže.

Upravil(a) llenka (1. 3. 2006 9:56)

Není tady

#2 28. 2. 2006 7:56

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Skolioza a její úspěšná léčba

Cvičit,cvičit,cvičit... svaly drží páteř! Skutečně nic jiného nepomůže pokud se sama nebude snažit. Myslím že vám to řekl i lékař.

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 28. 2. 2006 8:55

Ilseli
♥♥♥----

Skolioza může být vrozená nebo i způsobená jiným onemocněními páteře, zádových svalů nebo nervů.
Příčina může být osteopatická, myopatická, neuropatická a na tomto základě se léčí.
Cvičit ano ale jen konzultovaná a cílená civičení, hlavně plavání.
Zlepšení Tvé dcery je na cestě, jste v dobrých rukách. Doplňková alternativní léčba může být vhodná. Zdravím Il.

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#4 28. 2. 2006 11:10

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Myslím že speciální cviky, pro ni vhodné, dostala hned u lékaře...

Strach je malá smrt...

Není tady

#5 28. 2. 2006 18:17

Luca
♥♥-----

Mě doktor poradil plavat, ale zjistili mi to pozdeji a to už se s tím  nedá nic dělat. a ty záda mě dost bolí, takže fakt radím dělat s tím něco hned...

Není tady

#6 1. 3. 2006 8:37

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Bývalá tchyně dělala svému vnukovi nějaký ,,koktejl". Vím, že v tom byly rozdrcené skořápky vajec....To jim poradil přímo doktor, snad bude někdo vědět, co v tom všechno je.

Není tady

#7 1. 3. 2006 8:58

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Ty skořápky,to jsem slyšela.Známá to dávala dceři.Její i moje měli stejně diagnostikovanou skoliozu.Byl to dobrý experiment.Naše holka cvičila a poctivě nosila korzet.Její holka cvičila občas,korzet měla pod stolem a dvakrát denně pila skořápky.Dnes po 10 letech.Naše holka nosí korzet 3 hodiny denně a pravidelně cvičí.Její holka-je po operaci korzet co má mít 24 hod.je opět pod stolem a necvičí.
Ty skořápky se mají rozdrtit v mixéru na prach,mamíchat do mléka a pít.
V této době je to rozhodně na pováženou.Je lepší hygieničtější dodávat vápník v tabletách.

Není tady

#8 1. 3. 2006 9:35

llenka
♥♥-----
Web

Dobrý den, já mám s léčením skoliózy tuto zkušenost. Dceři (9 let) byla začátkem června 2005 zjištěna skolióza 36 st. Začátkem července jsme začli chodit k léčiteli a ten ohledně diagnózy došel k následujícím závěrům: Skolióza způsobená intoxikací organismu nečistotami ze stravy ( sladkosti, bílé pečivo...), mírná disfunkce štítné žlázy, imunitního systému ( brzlík, slezina). Schází stopové prvky, a minerály ( železo, vápník, hořčík, jód ) a vitamíny A, D a E. Doporučil tuto terapii: Upravit jídelníček - vyloučit červená masa, uzeniny, bílé pečivo, vše obsahující cukr, přepalovaný tuk, ostrá jídla a vše obsahující Éčka.Zaměřit se na bílé maso, zvěřinu, ryby celozrnné pečivo, více zeleniny, syrového ovoce, luštěniny. Doporučil jíst třešně, višně, řeřichu zahradní, pšeničné klíčky, semena dýní a slunečnice,mrkev, petržel. Zvýšit příjem čisté vody na 2 litry denně.Dále jsme prováděli reflexní terapii plosek nohou zaměřenou na disfunkční orgány - štítnou žlázu, slezinu, brzlík (lze najít v knize od J. Janči - Reflexní terapie, Zdravé dítě a alternativní medicína, v knize Co nám chybí najdete, co která potravina obsahuje). Na zlepšení páteře v oblasti Th je zapotřebí reflexně působit na postiženou oblast svalstva, která je v napětí - provádět masáže. Skolióza není problém páteře, ale svalstva.Příčina zdravotního problému je v hormonální sféře, konkrétně ve štítné žláze a v nedostatku základních minerálů, stopových prvků a vitamínů. Tolik slova léčitele. Dcera užívala přípravky firmy Starlife (lze objednat přes internet) - Multistar (na doplnění minerálů, vitamínů), Aloe gel ( na pročištění organismu ) a přírodní vápník. Osvědčily se nám také koupele, které dodají chybějící prvky - jodidovaná prešovská sůl, sůl z Mrtvého moře, řebříček, smrkové jehličí - ty dcera absolvovala každý druhý den. Zkrátka snažit se do těla dodat všemi možnými způsoby co nejvíc minerálů, stopových prvků, vitamínů, protože skolióza je z velké míry způsobena jejich nedostatkem ( cukr odbourá z těla co se dá ). Dále jsem jí před každým sundáním korzetu dělala reflexní terapii rovnání páteře na šlapkách, tzn. jakoby srovnat všechny kosti nártu ( opět v knihách J. Janči). Korzet nosila na spaní a do školy, cvičila 3 krát týdně po 20 min. Musím ale dodat, že poprvé jsme byli ve FN v Brně 15. srpna, tam nám dělali nový rentgen a už tehdy tj. za měsíc a půl léčby u léčitele bylo zlepšení o 6 st. To jsme ještě byli bez korzetu. Dne 24.2. 2006 jsme byli na kontrole ve FN v Brně a na rentgenu měla dcera hodnotu skoliózy 7 st. Takže stačí změnit jídelníček a je po problému, a nejen u skoliózy. V našem případě se nám také velice posílil imunitní systém. Od té doby jsme ani jednou nepotřebovali antibiotika. Vřele doporučuji všem, kdo chtějí mít zdravé děti. Poraďte, prosím , ti kteří toto čtete, rodičům ve svém okolí, jejichž děti trpí skoliózou, jak lehce se jí lze zbavit. Na závěr lze říci, že pokud nebudeme léčit příčinu nemoci, ale pouze následek, tak se nemůžeme divit tomu, jak na tom se zdravím jsme.

Upravil(a) llenka (1. 3. 2006 11:51)

Není tady

#9 2. 3. 2006 19:04

Rybička
♥♥♥♥♥--

Děkuji, zajímavá informace.

Není tady

#10 14. 5. 2006 17:35

cilka5
Host

Reaguji na tema skoliozy, v drivejsi verzi babinetu, jsem narazila na diskuzi o skolioze, kde se bavili o doktoru Kirjuchinovi, ktery leci skoliozy i vyssiho stupne bez operace, pomoci nejakych cviku a masazi asi na 3 etapy po 14 dnech a v rozmezi pul roku. Vse se hradi, tak se chci zeptat jestli s tim ma take nekdo zkusenosti. A jestli je videt zlepseni. Ja mam taky skoliozu vyssiho stupne a je mi 22 let. Dekuji za odpovedi.

#11 14. 5. 2006 20:56

Achlia
♥♥♥♥---

Ahoj všem, mám dotaz také k bolavým zádům, netýká se všek skoliózy, ale kyfozy, která byla mému dnes již 17 letému synovi indikovaná v jeho 13 letech. Prošli jsme obdobím  2 roky nošením korzetu, cvičíme, jsme však stále na 57 st. Syn měří 195 cm, má kulatá záda a pubertu k tomu. S lékaři ve FN v Brně moc řečí nenadělám, jde to tam jako na běžícím pásu a jednou za rok absolvujeme takovou rychlonávštěvu šup sem , šup tam, hlavně a už jde další a na nic se moc neptejte, hlavně cičte a za rok naschledanou!! Znáte někoho s kyfózou a na co se mám připravit v dospělosti?Dík

Není tady

#12 3. 2. 2007 13:12

Molly16
♥------

Dobrý den. Potřebovala bych prosím poradit. Je mi 16 let a mám skoliozu. Lékař mi vnucuje korzet, ale já bych ho stejně nenosila. Teď chodím na jeden druh japonské terapie, kde mi pán ukázal, co mám cvičit na mou páteř. Ale nevím, jestli to stačí. Cvičím poctivě každý den a několikrát za den. Ale mám strach, že to nepomůže. Neznáte někdo něco lepšího než je korzet a zaručeně by to pomohlo?Děkuji

Není tady

#13 6. 2. 2007 10:49

Décima
♥♥♥♥♥--

Cvičit, cvičit, cvičit DENNĚ, aby posílily zádové svaly a držely tu páteř a "tělo-hrudník pohromadě" a nebylo to všechno na páteři, která potřebuje odlehčit. Ten korzet bych nosila, alespoň podoma než dokončíš růst. Cvičit-posilovat budeš muset asi pořád.... dobré je plavání, přečti si pozorně předešlé příspěvky ....

Není tady

#14 3. 4. 2007 21:19

bílá kočka
♥♥♥♥---

:jojo:Na spravení skoliozi je dobrá Dornova metoda je to jedna z nejnovějších metod na zpravení problému se zády i se skoliozou prostudovat na internetu.tummenupp

Kočka

Není tady

#15 4. 4. 2007 8:52

llenka
♥♥-----
Web

Už ji také nějaký měsíc dcerka cvičí.

Není tady

#16 21. 4. 2007 19:10

maharata
♥♥-----
Místo: Rýmařov
Web

Dornovu metodu a Breussovu masហdělám,mohu potvrdit,je na skoliózu bezva..

Jíme proto,abychom žili...nežijeme proto,abychom jedli.

Není tady

#17 12. 7. 2007 13:52

Angelicek1
♥♥-----

ahoj, neviete od kožkých stupňov sa dáva korzet?

„Otázka, trápí mě nocí dnem, zda lidstvo či mé já blázen je.“ Albert Einstein
„Dům nestojí na zemi, ale na ženě.“ mexické přísloví

Není tady

#18 12. 7. 2007 14:01

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Skolióza v "přiměřeném" stadiu je běžná. Mám ji já, má ji muž a jedno naše dítě. Chodili jsme jakoděti do ZvTV,  ale bylo to za hluboké totality...vedla to (u mně učitelka) a u muže (o 10 let dříve) rehabilitační pracovnice.
Se synem jsme chodili  na rehabilitace na neurologii.

Když jsem byla jako dítě (už je to 25 let!)  v rehabilitačním ústavu půl roku, (s rukou po úraze, ne s páteří), měla jsem hodně spolubydlících s korzetem kvůli skolióze, a taky jsem tam viděla nemocné skoliózou přímo zkroucené na vozíku. Má to asi hodně stupňů a stadií. Skolióza není vždy stejná.

Není tady

#19 23. 12. 2012 18:39

Patriccia
♥------

Skoliozu mám taky, dost mě trápívaly bolesti. Kamarádi mi doporučili zdracotní židli Spinalis a ta mi pomohla tedy alespoň od těch bolestí. Na ty zafungovala, skolioza mě ale trápí dál. Ale hlavní pro mě je, že záda už nebolí smile

Není tady

#20 23. 12. 2012 22:12

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

No Patriccia, je krásné, že mᚠtak dokonalou židli, akorát o ní není třeba psát v každém Tvém příspěvku, takže pro příště se toho zdrž, a přečti si pravidla, díky.

Není tady

#21 20. 8. 2014 23:01

Petra88
♥♥-----

maminky ja mam skoliozu od malicka ani neviem kolko stupnovu ale asi sa mi zhorsila lebo som po porode a bola som niekolko dni na lozku koli tomuze som sa nemohla hybat ale teraz moja otazka chcem aby to obyslo syna bud emat dva roky takze mam snim cvičit ?a myslite ze by pomohla zdravotní obuv ( http://www.pp-servis.eu/zdravotni-obuv/) aj ked neviem ci sa vyraba pre takove male deti ci len vlozky nerobia.

Není tady

#22 6. 9. 2015 22:36

hanatomkova
♥------

Ahoj..já  jsem chodila s dcerkou na fyzioterapii k Mgr. Debowskému. Má super přístup a dokáže naičit cviky co opravdu pomáhají. Dceři je 13 a hrozili ji operací. Měla křivku 46st. Po roce cvičení se ale zlepšila o 2O st, takže velké zlepšení. I doktoři v Bohunicích na klinice koukali smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí