29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Majkafa:
ale Ametyst, myslíš na své děti
Ne, dovoluji si být sobecká a sebe stavět na první místo.
Kvlůli dětem jsem žila 14 let. Nyní bych chtěla žít kvůli sobě.
Není tady
Ametyst napsal(a):
Majkafa:
ale Ametyst, myslíš na své děti
Ne, dovoluji si být sobecká a sebe stavět na první místo.
Přeji ti, abys některých svých činů nemusela nikdy litovat. Až ti to třeba jednou dojde. Aby ti nešel mráz po zádech při pomyšlení, kdyby se to podařilo, s jakým stigmatem jsi tady mohla zanechat své děti bez tebe. S jakou ránou v duších. Hodně štěstí. Bez ironie.
Upravil(a) majkafa (6. 5. 2010 20:08)
Ametyst: Ne, dovoluji si být sobecká a sebe stavět na první místo.
1. máš pocit, že jsi zdravá?
2. máš pocit, že nejsi hloupá?
Zkusíš si odpovědět?
Není tady
Jsem fyzicky zdravá, a miluji své děti. Jak to souvisí?
Jsou chvíle, kdy si i matka myslí, že když tu nebude, uškodí dítěti méně, než když tu bude, a k ničemu.
Netvrdím, že je to pravda, obecná. Ale že jsou chvíle, kdy si toto i dostatečně dobrá máma může myslet.
Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:39)
Není tady
Ametyst napsal(a):
Miluji své děti.
Miluji je tak, jak jen matka může milovat své dítě.
A představ si, že jsou chvíle, kdy si i matka myslí, že když tu nebudu, uškodí dítěti méně, než když tu bude, a k ničemu.
Netvrdím, že je to pravda, obecná. Ale že jsou chvíle, kdy si toto i dostatečně dobrá máma může myslet.
Ano. Může si to myslet. Ale to je u zdravé ženy hranice, přes kterou nejede vlak.
Pokud jede, je všecko špatně a je nanejvýš naléhavé to změnit. Jakkoliv. Dobrou změnou je rezignace. Hlavně neřezání se a neubližování si fyzicky. A najednou ...
Krucifix, nedělej se, že jsi slepá. Promluv si s dětmi, kterých mámy spáchaly sebevraždu. Zeptej se, jak jim je. Poslechni si, jak se cítí, když v sobě mají, že nebyly dost dobré na to, aby jejich mámě stály za to, aby tady s nimi jejich máma zůstala.
Upravil(a) majkafa (6. 5. 2010 21:08)
Ametyst: Co tím sleduješ?
Chtěla jsem Tě navést na jiný úhel přemýšlení. Nic víc.
Není tady
co když to není fráze, ale ten člověk to tak cítí?
Není tady
myslim, že kdyby to byly jen fráze a nějaký pitomý výmysly, asi by nebyly pokusy o sebevraždu a sebevraždy,že? moje bývalá spolužačka ze základky si lehla pod vlak a mě nejvíc bolelo to pomyšlení ne na její rodiče, ale na to, JAK se asi musela cítit, když toto udělala. a stejně ji nakonec lidi odsoudí, že jen někomu ublížila.
člověk tu musí být chtít kvůli sobě, je to sice sobecké, ale primární.člověk nemůže někde trpět jen aby ostatní byli spokojení.to je dost blbý důvod.a pro člověka, který si myslí, že druhé jen obtěžuje tím, že je mu zle to vlasdtně důvod není.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Ametyst napsal(a):
majkafa napsal(a):
Ametyst, celý pes je zakopaný v tom, že jak sama říkáš, ty prostě nechceš. A dokud nechceš ty, ani nejlepší psychoterapeut světa tady nemá šanci.
Nechci od těch, kdo mi nemohou porozumět. Od terapeuta si pomoc nechám, a děje se tak.
Od Babinetu pomoc nečekám, to ne.Ametyst...hmmm...člověk, který má skvělého terapeuta a který spolupracuje, nepotřebuje a obvykle se ani nechodí vypovídat na veřejný web. Nemoc, kterou popisuješ, je silně depresivní. Takoví lidé jsou uzavření, málo komunikativní.
Já už od začátku velmi dobře chápu hirondel, jak to myslí, když říká: Tahle holka si ráda vymýšlí.
Jenže i to je poměrně závažné psychické onemocnění, jen se na něj neumíra
Pandoro ano, naprosto s Tebou souhlasim (vytucne)
Souhlasim samozrejme i s tim ze i jako takove to je naprosto zavazne psychicke onemocneni.
Není tady
mirka.. napsal(a):
co když to není fráze, ale ten člověk to tak cítí?
Já nemám se sebevraždou osobní zkušenost, nikdy jsem to nezkoušela, a tak se možná mýlím, ale ten kdo takto uvažuje a cítí právě možná kvůli nedostatku sil chce od svých problémů utéct, někam zmizet a nemuset nic řešit, jen nebýt. A to je sobecké, sice člověk má asi zakodováno myslet hlavně na sebe, ale jít až k sebevraždě? To bych asi nedokázala.
Upravil(a) Rosamunda (6. 5. 2010 20:57)
Není tady
hirondel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ametyst napsal(a):
Nechci od těch, kdo mi nemohou porozumět. Od terapeuta si pomoc nechám, a děje se tak.
Od Babinetu pomoc nečekám, to ne.Ametyst...hmmm...člověk, který má skvělého terapeuta a který spolupracuje, nepotřebuje a obvykle se ani nechodí vypovídat na veřejný web. Nemoc, kterou popisuješ, je silně depresivní. Takoví lidé jsou uzavření, málo komunikativní.
Já už od začátku velmi dobře chápu hirondel, jak to myslí, když říká: Tahle holka si ráda vymýšlí.
Jenže i to je poměrně závažné psychické onemocnění, jen se na něj neumíraPandoro ano, naprosto s Tebou souhlasim (vytucne)
Souhlasim samozrejme i s tim ze i jako takove to je naprosto zavazne psychicke onemocneni.
Já taky trpím depresí a tady píšu jak vzteklá....
Není tady
mirka: člověk nemůže někde trpět jen aby ostatní byli spokojení.
To určitě ne.
Zároveň si ale myslím, že takový člověk má v sobě málo "vděčnosti".
Není tady
takový člověk je nemocný spíš,ne? poruchy psychiky totiž opravdu existují, to nejsou rozmary!
Není tady
pandorro, to vůbec nemusí být pravda, takový člověk se může navenek jevit relativně normálně. moje kámoška taky komunikuje s lidmi.
Není tady
Však nevděk není žádný rozmar.
Není tady
já sama sem se lidem kolem jevila úplně normálně, běžně, možná jen míň otevřená a tolik sem nechodila ven. ale smála sem se, bavila se(to jde dělat jen tak, i když je člověku zle)..a na ruce sem měla popáleniny druhýho stupně.nikdo to nepoznal, a nikdo taky nevěděl, jak mi je. takže tyhle vaše analýzy jsou k ničemu. ještěže sem tenkrát nehledala pomoc tady,akorát by se mi lidi smáli do ksichtu, že si vymýšlím.
Není tady
já teda nemoci neřikám nevděk, protože angíně taky řikám nemoc.je to úplně stejný.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Já taky trpím depresí a tady píšu jak vzteklá....
To neni Ros to same.
Není tady
mirka..: já teda nemoci neřikám nevděk,
Je to celé o schopnosti si něco uvědomit.
Není tady
tercilo ty jsi psychiatr? že víš o čem to celé je?když někdo onemocní fyzicky, taky mu nikdo nenadává, že je nevděčník, protože ho něco bolí. za co má být ten člověk vděčný?tomu člověku je zle, za to?
Není tady
mirka.. napsal(a):
já sama sem se lidem kolem jevila úplně normálně, běžně, možná jen míň otevřená a tolik sem nechodila ven. ale smála sem se, bavila se(to jde dělat jen tak, i když je člověku zle)..a na ruce sem měla popáleniny druhýho stupně.nikdo to nepoznal, a nikdo taky nevěděl, jak mi je. takže tyhle vaše analýzy jsou k ničemu. ještěže sem tenkrát nehledala pomoc tady,akorát by se mi lidi smáli do ksichtu, že si vymýšlím.
Ano ,my prave nemuzeme delat nic jineho nez analyzovat.
To ze jeden clovek nedokaze byt v kuzi druheho ,je take velice casta vec.
Jeste jsem se osobne nepotkala s clovekem ktery se doma reze,podrezva abych to na nem nepoznala. (mluvim ze sve zkusenosti.)
Ty udajne mluvis zase ze sve. Mozne je vsechno.
Ale mela by jsi vedet ze prave o tom jake mame zkusenosti o tom to tu take je.
Není tady
je mi líto, že ametyst nemá kolem sebe lidi, co sem měla já.lidi, kteří mi pomohli se pomalu vydrápat nahoru, tam, kde už člověk může čistě myslet. a nekopali mě dolů takovýma kydama, který sou sice logický, ale jen pro normálně smýšlejícího člověka.
Není tady
Je to těžká nemoc, kterou by matka měla urychleně léčit. Protože ještě není čas odcházet od dětí.
Když jsem ležela ráno po zazvonění budíku v posteli a říkala si, že už nevstanu a nikam nepůjdu, a ať mě z práce klidně vyhodí, ať už je brzy konec... Blesklo mi hlavou, že za zdí spí můj syn, který na mě spoléhá. Pro kterého jsem, ať si namlouvám cokoliv, jedním z nejdůležitějších lidí na světě. A kvůli němu a kvůli mé dceři se prostě musím dovléct do práce a nějak fungovat. Abychom nemuseli být pod mostem.
Neměla jsem žádného manžela, se kterým bychom hráli hry na schovávanou o mé nemoci. Který se o děti postará a já na to budu hřešit.
hirondel, jak bys to na mě poznala?já se nechovala jinak. a člověk, který mi nebyl blízko(věděli to nejbližší) to vědět nemohl, protože neměl z čeho.
Není tady
mirka.. napsal(a):
je mi líto, že ametyst nemá kolem sebe lidi, co sem měla já.lidi, kteří mi pomohli se pomalu vydrápat nahoru, tam, kde už člověk může čistě myslet. a nekopali mě dolů takovýma kydama, který sou sice logický, ale jen pro normálně smýšlejícího člověka.
Muzu mit na Tebe otazku?
Jak to ti lide v Tvem pripade udelali co ti pomohli se vydrabat v situaci kdy jsi nebyla normalne smyslejici?
Mozna ze to muze Ametyst pomoci kdyz popise jak to udelali. Jak k Tobe mluvili (nekydali) .
Není tady