Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 3. 5. 2010 14:23

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ámééétyst!? Kde jsi?

Teď jsem si přečetla, že téma bylo uzavřeno.

Dnes jsem sem šla cíleně, abych si přečetla Ametyst a poslala jí něco energie...a není tu. sad
Ame prosím tě, jestli sem ještě chodíš, věř, že ti všichni, kdo ti psali, chtěli jen pomoci. Já tomu tedy věřím...A to tak, jak umíme. Třeba i blbě a tobě nepochopitelně, jen si to prosím neber osobně, byla by to škoda... 

Já si myslím, že vůbec nejsi slabá. Vůbec nevím, jak bych to na tvém místě zvládla. A potřebuješ si strašně moc odpočinout, věřím, že by to udělalo strašně moc...vypadnout od všeho, všech..jen tak, sama. Moc ti to přeju a držím palce...hjarta pussa

Není tady

#2 3. 5. 2010 14:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Ámééétyst!? Kde jsi?

stolt pussa storstark

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#3 3. 5. 2010 15:45

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Souhlasím s Wiki a taky se přidávám storstark hjarta

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#4 3. 5. 2010 15:46

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Ahojec, Ametyst smile ,
posílám big_smile a hjarta .

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#5 3. 5. 2010 16:42

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Holky,
děkuji.

Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:09)

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#6 3. 5. 2010 16:57

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Jasně že nám na tobě záleží.... a hodně smile . Wiki to napsala moc hezky stolt .
Tak zase ráno, jo? Já teď musím pádit...
Dobrý zbytek dne a dobré spaní přeju smile .

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#7 3. 5. 2010 17:38

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

Teď jsem si přečetla, že téma bylo uzavřeno.

Dnes jsem sem šla cíleně, abych si přečetla Ametyst a poslala jí něco energie...a není tu. sad
Ame prosím tě, jestli sem ještě chodíš, věř, že ti všichni, kdo ti psali, chtěli jen pomoci. Já tomu tedy věřím...A to tak, jak umíme. Třeba i blbě a tobě nepochopitelně, jen si to prosím neber osobně, byla by to škoda... 

Já si myslím, že vůbec nejsi slabá. Vůbec nevím, jak bych to na tvém místě zvládla. A potřebuješ si strašně moc odpočinout, věřím, že by to udělalo strašně moc...vypadnout od všeho, všech..jen tak, sama. Moc ti to přeju a držím palce...hjarta pussa

Kdyz jsem cetla tohle vlakno tak jsem nevedela,kdo je Ametyst , tak jsem hledala a nasla jsem ji v tematu o sebepozkozovani nedalo me to a tohle vlakno jsem si precetla,priznam se,ze ne cele,ale ze 70% ano.Mozna me ukamenujete,ale pripomina me to tema jako s Estelkou ihned me napadlo,ze je to jedna a tataz osoba.Kdyz jsem vzdycky sem tam cetla Estelku bylo me vice nez jasne,ze ta holka si vymysli,ale vy jste ji tu vsichni zrali tak jsem mlcela.Tohle me pripada jako pres kopirak.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#8 3. 5. 2010 17:40

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

tak sa tým proste nezaoberaj - nitko ťa dúfam nenúti - a je to vyriešené, nie? wink Nemusíš sa angažovať na každom vlákne... ale to dúfam neznamená, že budú existovať len vlákna, ktoré schváli eremuruss.  vissla

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#9 3. 5. 2010 17:43

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

tak sa tým proste nezaoberaj - nitko ťa dúfam nenúti - a je to vyriešené, nie? wink Nemusíš sa angažovať na každom vlákne... ale to dúfam neznamená, že budú existovať len vlákna, ktoré schváli eremuruss.  vissla

Asi si me spatne pochopila ja se nikde angazovat nechci ja jen napsala svuj nazor co si myslim to snad zakazane neni ne?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#10 3. 5. 2010 18:04

majkafa
Host

Ametyst, tady je ta slíbená povídka. Dám ji sem, je tak - moudrá.

Erma Bombecková - Zvláštní druh matky

Nejvíce žen se stane matkami náhodou, některé si to vyberou, několik málo podlehne společenským tlakům a pár to udělá ze zvyku. Tento rok se skoro sto tisíc žen stane matkami postižených dětí. Přemýšleli jste někdy nad tím, podle čeho se matky postižených dětí vybírají? Představuji si, jak bůh prochází po zemi a vybírá si své božské nástroje propagace s velkou péčí a rozvahou. Pozoruje svět a přitom dává pokyny svým andělům, aby si dělali poznámky do ohromné účetní knihy.

„Beth Armstrongová, syn. Patron svatý Matěj. Marjorie Forestová, dcera. Patronka svatá Cecilie. Carrie Rutledgerová, dvojčata. Patron… dejte jí svatého Gerarda. Je zvyklý na rouhání." Nakonec udá andělovi jedno jméno a usměje se: „Dejte jí postižené dítě." Anděl je zvědavý: „Proč právě téhle, Bože? Je tak šťastná." „Právě," usměje se Bůh. „Mohl bych dát postižené dítě matce, která neví, co je to smích? To by bylo kruté. „Ale je trpělivá?" ptá se anděl, „nechci, aby měla příliš mnoho trpělivosti, nebo se utopí v moři sebelítosti a beznaděje. Až ji přejde první šok a odpor, zvládne to.

Dnes jsem ji pozoroval. Má to sebevědomí a nezávislost, které jsou tak vzácné a tak potřebné. Víš, dítě, které jí dám, žije ve svém vlastním světě. Musí dokázat, aby žilo také v jejím světě, a to není snadné. „Ale Pane, myslím, že v Tebe ani nevěří. Bůh se usmál: „Nevadí, to se spraví. Tahle je dokonalá. Má přesně tu správnou dávku sobectví.

Anděl nevěřícně vydechne. „Sobectví? To je nějaká ctnost?" Bůh přikývne: „Kdyby se nedokázala občas od dítěte oddělit, nepřežila by to. Ano, to je žena, kterou požehnám dítětem, které nebude dokonalé. Ještě si to neuvědomuje, ale bude jí co závidět.

Nikdy nebude považovat za samozřejmé ani jediné vyslovené slůvko. Nikdy si nebude myslet, že ten nejmenší krůček je obyčejný. Když její dítě řekne poprvé „máma", bude svědkem zázraku a bude to vědět. Když bude svému slepému dítěti popisovat strom nebo západ slunce, uvidí je tak jasně, jak je uvidí v životě jen málo lidí.

Dovolím jí, aby viděla věci jasně, které vidím sám - nevědomost, krutost, předsudky - a dovolím jí, aby se proti nim postavila. Nikdy nebude sama. Budu jí stát po boku každou minutu každého jejího dne života, protože ona dělá moji práci.

„A co svatý patron?" zeptal se anděl a pero se mu zastavilo ve vzduchu. Bůh se usmál: „Bude stačit zrcadlo. Erma Bombecková

Upravil(a) majkafa (3. 5. 2010 18:06)

#11 3. 5. 2010 18:39

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Majkafo, to je hezká pohádka.
smile

Moc hezká. Pohádka...

Eremuss,
tobě rozumím, na netu není nikdy nic jisté, kdo se za jakým nickem skrývá.
A po bitvě je každý králem, tak to raději říkáš dopředu.
Kdybych náhodou byla estelka. smile
Tentokrát je to vedle. Ale fakt bych byla radši, kdybys měla pravdu a já si to všechno jen vymýšlela, kdybych tuhle Ametyst mohla odhodit jako masku i s celým jejím trápením.
To by byl dobrý konec příběhu. Lepší, než ten, který vidím já.

Není tady

#12 3. 5. 2010 18:42

majkafa
Host

Pohádky jsou někdy krásnější než život.
Život je někdy krásnější než nejkrásnější pohádka. winkpussa

#13 3. 5. 2010 21:06

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

Ametyst, tady je ta slíbená povídka. Dám ji sem, je tak - moudrá.

Erma Bombecková - Zvláštní druh matky

Nejvíce žen se stane matkami náhodou, některé si to vyberou, několik málo podlehne společenským tlakům a pár to udělá ze zvyku. Tento rok se skoro sto tisíc žen stane matkami postižených dětí. Přemýšleli jste někdy nad tím, podle čeho se matky postižených dětí vybírají? Představuji si, jak bůh prochází po zemi a vybírá si své božské nástroje propagace s velkou péčí a rozvahou. Pozoruje svět a přitom dává pokyny svým andělům, aby si dělali poznámky do ohromné účetní knihy.

„Beth Armstrongová, syn. Patron svatý Matěj. Marjorie Forestová, dcera. Patronka svatá Cecilie. Carrie Rutledgerová, dvojčata. Patron… dejte jí svatého Gerarda. Je zvyklý na rouhání." Nakonec udá andělovi jedno jméno a usměje se: „Dejte jí postižené dítě." Anděl je zvědavý: „Proč právě téhle, Bože? Je tak šťastná." „Právě," usměje se Bůh. „Mohl bych dát postižené dítě matce, která neví, co je to smích? To by bylo kruté. „Ale je trpělivá?" ptá se anděl, „nechci, aby měla příliš mnoho trpělivosti, nebo se utopí v moři sebelítosti a beznaděje. Až ji přejde první šok a odpor, zvládne to.

Dnes jsem ji pozoroval. Má to sebevědomí a nezávislost, které jsou tak vzácné a tak potřebné. Víš, dítě, které jí dám, žije ve svém vlastním světě. Musí dokázat, aby žilo také v jejím světě, a to není snadné. „Ale Pane, myslím, že v Tebe ani nevěří. Bůh se usmál: „Nevadí, to se spraví. Tahle je dokonalá. Má přesně tu správnou dávku sobectví.

Anděl nevěřícně vydechne. „Sobectví? To je nějaká ctnost?" Bůh přikývne: „Kdyby se nedokázala občas od dítěte oddělit, nepřežila by to. Ano, to je žena, kterou požehnám dítětem, které nebude dokonalé. Ještě si to neuvědomuje, ale bude jí co závidět.

Nikdy nebude považovat za samozřejmé ani jediné vyslovené slůvko. Nikdy si nebude myslet, že ten nejmenší krůček je obyčejný. Když její dítě řekne poprvé „máma", bude svědkem zázraku a bude to vědět. Když bude svému slepému dítěti popisovat strom nebo západ slunce, uvidí je tak jasně, jak je uvidí v životě jen málo lidí.

Dovolím jí, aby viděla věci jasně, které vidím sám - nevědomost, krutost, předsudky - a dovolím jí, aby se proti nim postavila. Nikdy nebude sama. Budu jí stát po boku každou minutu každého jejího dne života, protože ona dělá moji práci.
„A co svatý patron?" zeptal se anděl a pero se mu zastavilo ve vzduchu. Bůh se usmál: „Bude stačit zrcadlo. Erma Bombecková

Vím, že toto vlákno je založeno, aby pomohlo Ametyst, která je teď - dle jejích slov - v oslabení. I já ti Ametyst držím palce.
Ale přesto tady teď vyslovím názor "proti proudu": Nemyslím si, že by se, byť v dobrém úmyslu, měly vyprávět pohádky v tomto duchu... Za sebe říkám- mě ta pohádka moudrá nepřipadá, a kdybych měla velké trápení, a někdo mi toto vyprávěl, asi by mě ještě víc psychicky odrovnal.
Já jsem si tu pohádku pozorně přečetla, a musím k tomu dodat - nepřála bych si si, aby mě někdo pověřoval úkoly, které si on na mě vymyslí. Nepřeji si, abych měla měla "dělat jeho práci". Pokud by Bůh existoval a byl všemocný, bylo by  pro něj přeci snadné zařídit, aby se všechny děti rodily zdravé . A ne nechat přicházet na svět ty těžce nemocné a nechat je i jejich rodiče tolik trrápit- a vůbec nechávat lidi obecně se trápit - a pak říct - ať se s tím oni nějak poperou, ať dělají moji práci.

Vlastně hluboce nesouhlasím s hesly typu - bůh nakládá nejvíc těm které má rád - aby z nich něco bylo.

Já chápu, že takový slogan možná může někomu v těžké chvíli pomoci, že tak má aspoň pocit, že jeho trápení má nějaký smysl..
A věřte, že vím, o čem mluvím - v naší širší rodině 2 postižené děti jsou.
Jejich matky to s vypětím sil zvládly. Ale právě od nich znám i příběhy rodičů, kteří to vůbec nezvládli... Mimochodem - kolikrát se stane, že specielně chlapi si právě s touto těžkou životní situací nedovedou poradit a tak raděj zbaběle zdrhnou? Je to bohužel velmi časté...a tak se ptám - proč Bůh tedy vybírá (asi) jen matky, a otce často vybere takové, kteří to nezvládnou a ženu s takovým postiženým dítětem opustí? Kde je pak ta boží vševědoucnost a boží spravedlost?

Přeji ti, Ametyst, hodně síly k řešení tvého problému. Nechci ti brát iluze, ale obávám se, že takovéto rádoby útěšné berličky,, byť v dobré víře napsané, jsou kontraproduktivní..

Poradit bohužel neumím ač bych ráda, se sebepoškozováním zkušenost nemám.
Ale měla jsem potřebu vyslovit svůj názor a varovat před touto - podle mě - slepou uličkou nabízeného postoje k problému.

Upravil(a) Blossom (3. 5. 2010 21:10)

#14 3. 5. 2010 21:14

majkafa
Host

Blossom, myslím, že je celkem jedno, co by sis ty přála nebo ne. wink

#15 3. 5. 2010 21:17

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

Blossom, myslím, že je celkem jedno, co by sis ty přála nebo ne. wink

Tobě možná ano. Mě ne.

#16 3. 5. 2010 21:19

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Blossom,
můj hlavní problém není postižené dítě.

Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:10)

Není tady

#17 3. 5. 2010 21:20

majkafa
Host

Bohu ano. smile

#18 3. 5. 2010 21:33

Blossom
Host

Pro majkafu: jestli je Bohu šumafuk, co bych si já přála a nebo co by si jiní lidé přáli, a on si skrze mě (nás) plní jen nějaké své vlastní ideové cíle, nebo jak to nazvat, tak pak to není můj Bůh. Děkuji, nechci.

Pro Ametyst - mám dojem, že mi rozumíš - on tvůj život za tebe žít nebude. Žít ho budeš ty. A já mám takový neurčitý intuitivní pocit, že to vše zvládneš i bez berliček a že své trápení vyřešíš.
Je dobře, žes udělala ten první krok - vypsala se z toho tady na babinetu. Pomůže ti to srovnat myšlenky a najít jiné úhly pohledu. A v neposlední řadě vidíš, že je dost lidí, které tvůj osud zajímá a kteří to s tebou, byť na dálku, sdílejí. To vůbec není málo.
Ametyst, hodně síly. pussa

#19 3. 5. 2010 21:35

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ametyst napsal(a):

Ale fakt bych byla radši, kdybys měla pravdu a já si to všechno jen vymýšlela, kdybych tuhle Ametyst mohla odhodit jako masku i s celým jejím trápením.
To by byl dobrý konec příběhu. Lepší, než ten, který vidím já.

Cau Ametyst,
ja osobne si myslim stale totez. smile  Proste odhod tu masku. stolt

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#20 3. 5. 2010 21:51

majkafa
Host

Blossom, myslím, že Bohu v každém z nás je celkem jedno, co bychom si my přáli rozumem. Protože Bůh v každém z nás = naše hluboká vnitřní podstata - ví(me) moc dobře, co má(me) dělat a kam jde(me) a proč.
On ví moc dobře, co si přejeme srdcem.
I když my to někdy neslyšíme. Nebo jsme zapomněli.

Upravil(a) majkafa (3. 5. 2010 22:01)

#21 3. 5. 2010 22:00

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

.. ale to dúfam neznamená, že budú existovať len vlákna, ktoré schváli eremuruss.  vissla

Co to je tohleto? va

Není tady

#22 3. 5. 2010 22:07

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Mozna me ukamenujete,ale pripomina me to tema jako s Estelkou ihned me napadlo,ze je to jedna a tataz osoba.Kdyz jsem vzdycky sem tam cetla Estelku bylo me vice nez jasne,ze ta holka si vymysli,ale vy jste ji tu vsichni zrali tak jsem mlcela.Tohle me pripada jako pres kopirak.

Eremuruss ,osobne s Tebou naprosto souhlasim v jedne veci. Tahle Ametyst si podle mne pekne rada vymysli. va

Tvuj nazor je proste nazor a patri sem,stejne tak jako nazory jine a tedy i ten muj.  smile

Není tady

#23 3. 5. 2010 22:07

majkafa
Host

Ametyst napsal(a):

Blossom,
můj hlavní problém není postižené dítě. Je to jen střípek z celé mozaiky.
Neřeším co chce a nechce Bůh, a jestli na mě naložil moc nebo málo.
Ono je to fuk, stejně ten život nebude žít za mě.

V tomhle jsme na tom všichni stejně.

stoltstoltstolt
Ametyst, když ti pomůžou berličky, klidně s berličkami. Když to půjde bez, tak klidně bez. Myslím, že každý z nás častěji nebo méně často berličky má. Důležité je, abychom si "vybrali" ty ne(jméně)škodné. par

Upravil(a) majkafa (3. 5. 2010 22:09)

#24 3. 5. 2010 22:15

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Mozna me ukamenujete,ale pripomina me to tema jako s Estelkou ihned me napadlo,ze je to jedna a tataz osoba.Kdyz jsem vzdycky sem tam cetla Estelku bylo me vice nez jasne,ze ta holka si vymysli,ale vy jste ji tu vsichni zrali tak jsem mlcela.Tohle me pripada jako pres kopirak.

Eremuruss ,osobne s Tebou naprosto souhlasim v jedne veci. Tahle Ametyst si podle mne pekne rada vymysli. va

Tvuj nazor je proste nazor a patri sem,stejne tak jako nazory jine a tedy i ten muj.  smile

Jenom ted premyslim nad tou Estelkou jak se nakonec odhalilo,ze si vymyslela nechce se me to hledat,jdu spat rano vstavam do prace.

Není tady

#25 3. 5. 2010 22:17

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

Blossom, myslím, že Bohu v každém z nás je celkem jedno, co bychom si my přáli rozumem. Protože Bůh v každém z nás = naše hluboká vnitřní podstata - ví(me) moc dobře, co má(me) dělat a kam jde(me) a proč.
On ví moc dobře, co si přejeme srdcem
.
I když my to někdy neslyšíme. Nebo jsme zapomněli.

Majkafo, to nedává logiku: Bohu = naší hluboké vnitřní podstatě v nás je jedno, co bychom si přáli rozumem, ale ví moc dobře, co si přejeme srdcem?
Aplikováno na tebou uvedenou pohádku - myslíš, že si tedy někdo hluboce svým srdcem přeje, aby se mu narodilo trpící postižené dítě? va 

Doporučuji se ale s touto podotázkou Boha, nakládajícímu každému údajně to, co podle Boha dotyčný zvládne, přesunout někam asi na duchovní.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí