6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Psycholog v Praze. Prosím, znáte nějakého dobrého? Raději bych ženu. Díky
Není tady
nevíte o žádném?
Není tady
Vím, ale jsou to chlapi... A soukromí, tj. platí se.
Není tady
Proč chceš vlastně ženu? Nebojíš se přenosu?
Není tady
Proč přenosu?
To jsou blechy psí, ty na člověka nelezou :-)
Není tady
Nicolas napsal(a):
Proč přenosu?
To jsou blechy psí, ty na člověka nelezou :-)
fuj, jaké blechy??
/////////////////////////
víte o někom? ale na pojišťovnu
Není tady
Na pojišťovnu ne... určitě se dá sehnat dobrý psycholog na pojišťovnu... když víš, který to je :-) Ale všichni na pojišťovnu nejsou dobří. Stejně tak všichni soukromí nejsou dobří, ale tam zase, když není dobrý, tak člověk nepřijde a nezaplatí. Proto ty dva, které znám, jsou dost dobří a taky dost drazí (jeden 500,- a jeden 600,- na hodinu).
Chceš šetřit na svém duševním zdraví?
Není tady
Dobrý psycholog, to je těžká věc. Pro každého je totiž dobrý ten, který zrovna jemu sedí. Může se stát, že ti někdo doporučí nějakého svého úžasného, ale tobě sedět nebude. Psycholog je v první řadě člověk - tedy, měl by být. A je úplně jedno, jestli je na pojišťovnu, nebo drahý, soukromý. Často bývají tihle soukromí a drazí víc pokladničky, než psychologové.
Uvažuj : "Jsem soukromý psycholog. Můj životní standard se odvíjí od toho kolik lidí ke mně chodí, jak dlouho budou moje služby "nutně" potřebovat. Svoje psychologické vzdělání použiji tedy hlavně k tomu, abych je přesvědčil o tom, že nemůžou udělat nic lepšího, než investovat do sebe, dlouhodobě a průběžně, protože jedině tak v život najdou tu správnou cestu. Není v mém zájmu, aby mi už zpracovaný klient najednou řekl, děkuji, moc jste mi pomohl, díky vám jsem už v pohodě a už vás nepotřebuji
Prostě nějakého namátkově vyzkoušej a uvidíš, jaké budeš mít pocity - na doporučení nedej - pokud je někdo dobrý psycholog, jeho klienti nemají potřebu rozebírat své problémy na Babinetu
Ták, a teď do mě, holky
Upravil(a) mashanka (8. 7. 2009 4:58)
Není tady
Často. Bože můj.
Není tady
Mashanka:
máš pravdu, asi je lepší, když si člověk vybere nějakého sám.
Jinak psycholog na pokladnu má tu výhodu, že musí být alespoň středně dobrý, jinak by totiž s ním žádná pojišťovna neuzavřela smlouvu. A co se týče soukromých psychologů, také si myslím, že je to jen taková kasička ...
Není tady
lavský napsal(a):
Mashanka:
máš pravdu, asi je lepší, když si člověk vybere nějakého sám.
Jinak psycholog na pokladnu má tu výhodu, že musí být alespoň středně dobrý, jinak by totiž s ním žádná pojišťovna neuzavřela smlouvu. A co se týče soukromých psychologů, také si myslím, že je to jen taková kasička ...
A Ty bys do té kasičky dával penízky, pokud by ten psycholog nebyl dobrý, tj. nic by Ti to nepřinášelo? Těžko.
Psycholog na pokladnu... nevím, jaká mají kritéria, ale tam člověk chodí, protože to neplatí, a tak na tu kvalitu asi tak moc náročný nebude - když to neplatí.
Kdežto soukromý psycholog, pokud není dobrý, tak si prostě nevydělá. Nikdo k němu už podruhé nepřijde.
Takže ano, i psycholog na pokladu může být dobrý - ale psycholog soukromý MUSÍ být dobrý, jinak by umřel hlady... :-)
Ale jinak nevím, na pokladnu jsem ještě k nikomu nechodila, když jsem měla potřebu psychologa, věděla jsem, že potřebuju někoho, komu budu důvěřovat, a šla jsem ke známému (vystudovanému psychologovi). Soukromému, placenému, dobrému...
Není tady
když je člověk v pytli, zkouší všechno - a hlavně, než zjistí, že psycholog stojí za prd, každopádně ho to něco stát bude.
Fakt je ten, že jakýkoli lékař nebo psycholog bez smlouvy s pojišťovnou je podezřelý - bála bych se, aby to nebyl nějaký Písařík
Upravil(a) mashanka (10. 7. 2009 20:03)
Není tady
mashanka napsal(a):
Fakt je ten, že jakýkoli lékař nebo psycholog bez smlouvy s pojišťovnou je podezřelý - bála bych se, aby to nebyl nějaký Písařík
Není podezřelý, jen nemá odpracováno několik let (tuším, že 3 roky) ve zdravotnictví a nesložil jakousi potřebnou zkoušku, aby se stal klinickým psychologem, což ho opravňuje mít smlouvu se ZP.
Není tady
Myslíte, že má smysl, abych tam šel? :-/
Není tady
Záleží co chceš řešit, jak se k tomu řešení sám stavíš.
Zkusit to musíš, abys věděl, jestli to mělo smysl, nebo ne. Takhle se jen můžem dohadovat. A nic nevymyslíme.
Prostě se objednej.
Není tady
lavský napsal(a):
Myslíte, že má smysl, abych tam šel? :-/
určitě to má smysl - zkusit bys to mohl - kdyby ti to nesedělo, prostě se na to vykašleš. Třeba natrefíš na někoho, kdo ti sedne a pomůže - dej na svůj pocit
Není tady
Damila napsal(a):
mashanka napsal(a):
Není podezřelý, jen nemá odpracováno několik let (tuším, že 3 roky) ve zdravotnictví a nesložil jakousi potřebnou zkoušku, aby se stal klinickým psychologem, což ho opravňuje mít smlouvu se ZP.
no právě
Není tady
mashanka napsal(a):
Damila napsal(a):
mashanka napsal(a):
no právě
To jsou ale zcela zanedbatelné byrokratické formality, aby předpisům bylo učiněno zadost, naprosto nesouvisí se schopnostmi terapeuta.
Není tady
s tím souhlasím, pokud by tam chybělo to slovo naprosto - mohou souviset a nemusí - pokud je tak schopný, není důvod zkoušku nesložit.
Jinak, schopným terapeutem může být i sousedovic babička, která se umí vcítit a má školu života, o tom žádná, ale kdybych si chtěla nechat postavit např. dům od někoho, o kom nic nevím, také bych se zajímala, co už postavil a jestli to nespadlo - tohle je PRO MĚ stejné - ono není jen tak, svěřovat někomu svoje intimnosti, když o něm nic nevím.
Někomu to možná nevadí, mně jo
Není tady
Rozdíl mezi sousedovic babičkou a psychologem spočívá především v tom, že u psychologa jsou naše intimnosti v bezpečí.
Dále babička nemá nástroje k řešení nestandardních situací a psych. stavů, které sama nezažila.
K psychologovi se nechodíme "jen" vykecat, ale především problém řešit.
Není tady
To ovšem mluvíme o skutečném psychologovi - ten Písařík bez zkoušek je na stejné úrovni jako babička - pro mě. Žádné nástroje nemá, jen plnou knihovničku, a řešení cizích, nestandardní situací má vyčtené, pokud je sám nezažil, stejně tak, jak si je může vyčíst ta babička, kdyby chtěla.
I skutečný psycholog ti problém sám nevyřeší - může ti otevřít oči, ukázat cesty............. řešení je v tvojí hlavě
Není tady
taky nevím, jak poznám dobrého psychologa, souhlasím s tím, že pro soukromého psych.je to jen business, byla jsem jednou a jen se mi to potvrdilo.
Teď chodím k psychologovi už 4 měsíce, hradí to pojišťovna, přístup psycholožky je zcela jiný, bere to jako lékař a i přesto mám pochyby, že mé návštěvy jsou k ničemu...
Vím, že problémy musím řešit sama,ale i tak mi nepřipadá, že se někam posouvám?? Tak si kladu otázku, je to ve mě, nebo v psychologovi?
Není tady
Mashanka:
Bohužel, i Písařík může mít nakonec smlouvu s pojišťovnou...když udělal 5 let VŠ, tak ty zkoušky by taky zvládl. Potíž je v tom, že školy produkují Písaříky, ale praxe a živ. zkušenost dělá skutečné psychology.
Samozřejmě máš pravdu v tom, že i psycholog je jen pomocník. Každý nakonec musí jít sám...ale tohle mi přijde fakt kouzelný. Že nám to nebere tu svobodu. Jen to chce po nás víc iniciativy, a to je nepohodlné.
Upravil(a) Damila (11. 7. 2009 20:18)
Není tady
moneta napsal(a):
taky nevím, jak poznám dobrého psychologa, souhlasím s tím, že pro soukromého psych.je to jen business, byla jsem jednou a jen se mi to potvrdilo.
Teď chodím k psychologovi už 4 měsíce, hradí to pojišťovna, přístup psycholožky je zcela jiný, bere to jako lékař a i přesto mám pochyby, že mé návštěvy jsou k ničemu...
Vím, že problémy musím řešit sama,ale i tak mi nepřipadá, že se někam posouvám?? Tak si kladu otázku, je to ve mě, nebo v psychologovi?
A mluvila jsi s ní o svých pochybnostech?
Já mám tenhle pocit každou chvíli.
Není tady
moneta napsal(a):
To je přece jedno, jestli je to v tobě nebo psychologovi - pokud máš pocit, že se někam posouváš, a je to posun k tomu, že se cítíš líp, začínáš si rozumět.... smysl to má
Upravil(a) mashanka (11. 7. 2009 20:29)
Není tady