1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Psycholog v Praze. Prosím, znáte nějakého dobrého? Raději bych enu. Díky
Není tady
nevíte o ádném?
Není tady
Vím, ale jsou to chlapi... A soukromí, tj. platí se.
Není tady
Proč chce vlastně enu? Nebojí se přenosu?
Není tady
Proč přenosu?
To jsou blechy psí, ty na člověka nelezou :-)
Není tady
Nicolas napsal(a):
Proč přenosu?
To jsou blechy psí, ty na člověka nelezou :-)
fuj, jaké blechy??
/////////////////////////
víte o někom? ale na pojiovnu
Není tady
Na pojiovnu ne... určitě se dá sehnat dobrý psycholog na pojiovnu... kdy ví, který to je :-) Ale vichni na pojiovnu nejsou dobří. Stejně tak vichni soukromí nejsou dobří, ale tam zase, kdy není dobrý, tak člověk nepřijde a nezaplatí. Proto ty dva, které znám, jsou dost dobří a taky dost drazí (jeden 500,- a jeden 600,- na hodinu).
Chce etřit na svém duevním zdraví?
Není tady
Dobrý psycholog, to je těká věc. Pro kadého je toti dobrý ten, který zrovna jemu sedí. Můe se stát, e ti někdo doporučí nějakého svého úasného, ale tobě sedět nebude. Psycholog je v první řadě člověk - tedy, měl by být. A je úplně jedno, jestli je na pojiovnu, nebo drahý, soukromý. Často bývají tihle soukromí a drazí víc pokladničky, ne psychologové.
Uvauj : "Jsem soukromý psycholog. Můj ivotní standard se odvíjí od toho kolik lidí ke mně chodí, jak dlouho budou moje sluby "nutně" potřebovat. Svoje psychologické vzdělání pouiji tedy hlavně k tomu, abych je přesvědčil o tom, e nemůou udělat nic lepího, ne investovat do sebe, dlouhodobě a průběně, protoe jedině tak v ivot najdou tu správnou cestu. Není v mém zájmu, aby mi u zpracovaný klient najednou řekl, děkuji, moc jste mi pomohl, díky vám jsem u v pohodě a u vás nepotřebuji
Prostě nějakého namátkově vyzkouej a uvidí, jaké bude mít pocity - na doporučení nedej - pokud je někdo dobrý psycholog, jeho klienti nemají potřebu rozebírat své problémy na Babinetu
Ták, a teď do mě, holky
Upravil(a) mashanka (8. 7. 2009 4:58)
Není tady
Často. Boe můj.
Není tady
Mashanka:
má pravdu, asi je lepí, kdy si člověk vybere nějakého sám.
Jinak psycholog na pokladnu má tu výhodu, e musí být alespoň středně dobrý, jinak by toti s ním ádná pojiovna neuzavřela smlouvu. A co se týče soukromých psychologů, také si myslím, e je to jen taková kasička ...
Není tady
lavský napsal(a):
Mashanka:
má pravdu, asi je lepí, kdy si člověk vybere nějakého sám.
Jinak psycholog na pokladnu má tu výhodu, e musí být alespoň středně dobrý, jinak by toti s ním ádná pojiovna neuzavřela smlouvu. A co se týče soukromých psychologů, také si myslím, e je to jen taková kasička ...
A Ty bys do té kasičky dával penízky, pokud by ten psycholog nebyl dobrý, tj. nic by Ti to nepřináelo? Těko.
Psycholog na pokladnu... nevím, jaká mají kritéria, ale tam člověk chodí, protoe to neplatí, a tak na tu kvalitu asi tak moc náročný nebude - kdy to neplatí.
Kdeto soukromý psycholog, pokud není dobrý, tak si prostě nevydělá. Nikdo k němu u podruhé nepřijde.
Take ano, i psycholog na pokladu můe být dobrý - ale psycholog soukromý MUSÍ být dobrý, jinak by umřel hlady... :-)
Ale jinak nevím, na pokladnu jsem jetě k nikomu nechodila, kdy jsem měla potřebu psychologa, věděla jsem, e potřebuju někoho, komu budu důvěřovat, a la jsem ke známému (vystudovanému psychologovi). Soukromému, placenému, dobrému...
Není tady
kdy je člověk v pytli, zkouí vechno - a hlavně, ne zjistí, e psycholog stojí za prd, kadopádně ho to něco stát bude.
Fakt je ten, e jakýkoli lékař nebo psycholog bez smlouvy s pojiovnou je podezřelý - bála bych se, aby to nebyl nějaký Písařík
Upravil(a) mashanka (10. 7. 2009 20:03)
Není tady
mashanka napsal(a):
Fakt je ten, e jakýkoli lékař nebo psycholog bez smlouvy s pojiovnou je podezřelý - bála bych se, aby to nebyl nějaký Písařík
Není podezřelý, jen nemá odpracováno několik let (tuím, e 3 roky) ve zdravotnictví a nesloil jakousi potřebnou zkouku, aby se stal klinickým psychologem, co ho opravňuje mít smlouvu se ZP.
Není tady
Myslíte, e má smysl, abych tam el? :-/
Není tady
Záleí co chce řeit, jak se k tomu řeení sám staví.
Zkusit to musí, abys věděl, jestli to mělo smysl, nebo ne. Takhle se jen můem dohadovat. A nic nevymyslíme.
Prostě se objednej.
Není tady
lavský napsal(a):
Myslíte, e má smysl, abych tam el? :-/
určitě to má smysl - zkusit bys to mohl - kdyby ti to nesedělo, prostě se na to vykale. Třeba natrefí na někoho, kdo ti sedne a pomůe - dej na svůj pocit
Není tady
Damila napsal(a):
mashanka napsal(a):
Není podezřelý, jen nemá odpracováno několik let (tuím, e 3 roky) ve zdravotnictví a nesloil jakousi potřebnou zkouku, aby se stal klinickým psychologem, co ho opravňuje mít smlouvu se ZP.
no právě
Není tady
mashanka napsal(a):
Damila napsal(a):
mashanka napsal(a):
no právě
To jsou ale zcela zanedbatelné byrokratické formality, aby předpisům bylo učiněno zadost, naprosto nesouvisí se schopnostmi terapeuta.
Není tady
s tím souhlasím, pokud by tam chybělo to slovo naprosto - mohou souviset a nemusí - pokud je tak schopný, není důvod zkouku nesloit.
Jinak, schopným terapeutem můe být i sousedovic babička, která se umí vcítit a má kolu ivota, o tom ádná, ale kdybych si chtěla nechat postavit např. dům od někoho, o kom nic nevím, také bych se zajímala, co u postavil a jestli to nespadlo - tohle je PRO MĚ stejné - ono není jen tak, svěřovat někomu svoje intimnosti, kdy o něm nic nevím.
Někomu to moná nevadí, mně jo
Není tady
Rozdíl mezi sousedovic babičkou a psychologem spočívá předevím v tom, e u psychologa jsou nae intimnosti v bezpečí.
Dále babička nemá nástroje k řeení nestandardních situací a psych. stavů, které sama nezaila.
K psychologovi se nechodíme "jen" vykecat, ale předevím problém řeit.
Není tady
To ovem mluvíme o skutečném psychologovi - ten Písařík bez zkouek je na stejné úrovni jako babička - pro mě. ádné nástroje nemá, jen plnou knihovničku, a řeení cizích, nestandardní situací má vyčtené, pokud je sám nezail, stejně tak, jak si je můe vyčíst ta babička, kdyby chtěla.
I skutečný psycholog ti problém sám nevyřeí - můe ti otevřít oči, ukázat cesty............. řeení je v tvojí hlavě
Není tady
taky nevím, jak poznám dobrého psychologa, souhlasím s tím, e pro soukromého psych.je to jen business, byla jsem jednou a jen se mi to potvrdilo.
Teď chodím k psychologovi u 4 měsíce, hradí to pojiovna, přístup psycholoky je zcela jiný, bere to jako lékař a i přesto mám pochyby, e mé návtěvy jsou k ničemu...
Vím, e problémy musím řeit sama,ale i tak mi nepřipadá, e se někam posouvám?? Tak si kladu otázku, je to ve mě, nebo v psychologovi?
Není tady
Mashanka:
Bohuel, i Písařík můe mít nakonec smlouvu s pojiovnou...kdy udělal 5 let V, tak ty zkouky by taky zvládl. Potí je v tom, e koly produkují Písaříky, ale praxe a iv. zkuenost dělá skutečné psychology.
Samozřejmě má pravdu v tom, e i psycholog je jen pomocník. Kadý nakonec musí jít sám...ale tohle mi přijde fakt kouzelný. e nám to nebere tu svobodu. Jen to chce po nás víc iniciativy, a to je nepohodlné.
Upravil(a) Damila (11. 7. 2009 20:18)
Není tady
moneta napsal(a):
taky nevím, jak poznám dobrého psychologa, souhlasím s tím, e pro soukromého psych.je to jen business, byla jsem jednou a jen se mi to potvrdilo.
Teď chodím k psychologovi u 4 měsíce, hradí to pojiovna, přístup psycholoky je zcela jiný, bere to jako lékař a i přesto mám pochyby, e mé návtěvy jsou k ničemu...
Vím, e problémy musím řeit sama,ale i tak mi nepřipadá, e se někam posouvám?? Tak si kladu otázku, je to ve mě, nebo v psychologovi?
A mluvila jsi s ní o svých pochybnostech?
Já mám tenhle pocit kadou chvíli.
Není tady
moneta napsal(a):
To je přece jedno, jestli je to v tobě nebo psychologovi - pokud má pocit, e se někam posouvá, a je to posun k tomu, e se cítí líp, začíná si rozumět.... smysl to má
Upravil(a) mashanka (11. 7. 2009 20:29)
Není tady