TOPlist

Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Pavlač
  •  » Adopce na dálku - pomozte vybrat důvěryhodnou organizaci

#1 7. 3. 2008 12:15

Janela
♥------

Adopce na dálku - pomozte vybrat důvěryhodnou organizaci

Ahoj,

chtěla bych sponzorovat nějaké dítě z 3. světa. Pokud s tím má někdo zkušenosti, můžete mi doporučit vhodnou organizaci, které bych mohla své peníze s důvěrou předat?

Mohou to být i náboženské charity, ale nechci, aby kritériem pro výběr dítěte byla příslušnost rodiny k nějaké konkrétní víře.

Díky.

Dodatek: Může to být i zahraniční organizace; s jazyky není problém.

Upravil(a) Janela (7. 3. 2008 12:22)

Není tady

#2 7. 3. 2008 12:33

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Re: Adopce na dálku - pomozte vybrat důvěryhodnou organizaci

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#3 7. 3. 2008 14:01

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

My kamarádky a kamarádi z jiného magazínu jsme se vloni složili a adoptovali tady: www.charita-adopce.cz.  našeho synka Kizita

http://www.venusanka.cz/clanky/1089.jpg

protože jedna naše kamarádka už od nich má adoptovanou holčičku. Tady http://www.venusanka.cz/index.php?page= … to%20Olwor  najdeš něco o nás a našem synkovi,  myslím že je to velmi  důvěryhodná organizace a kluk nám posílá krásné dopisy, kresbičky a dobře se učí.
P.S. už měl zaplaceno vloni, letos a už máme i rezervu na příští rok, je to moc fajn že se nás složilo víc.

Upravil(a) Bety (7. 3. 2008 14:03)

Strach je malá smrt...

Není tady

#4 7. 3. 2008 15:59

beruska
♥♥♥----

já mám "synka" od stejné organizace jako Bety, už 6 let a naprostá spokojenost. je to přes charitu, ale nějakou "příslušnost" k víře po nás nikdo nevyžadoval ani nevyžaduje. Chodí nám dopisy, obrázky a zprávy ze školy o prospěchu...

Není tady

#5 7. 3. 2008 16:55

Janela
♥------

Dík. Mi jde spíše o to, aby příslušnost k víře nebyla vyžadována po těch dětech. smile

Není tady

#6 7. 3. 2008 17:51

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

My máme naši holčičku z http://www.hk.caritas.cz/adopce/ .

Není tady

#7 7. 3. 2008 17:57

Janela
♥------

aprill napsal(a):

O té jsem už taky slyšela leccos dobrého, ale momentálně nemají v databázi žádné děti.

Není tady

#8 7. 3. 2008 18:46

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Janela napsal(a):

aprill napsal(a):

O té jsem už taky slyšela leccos dobrého, ale momentálně nemají v databázi žádné děti.

To jsem vůbec netušila, že nejsou dětičky k mání va , já jsem si před 3 lety vybírala asi ze 30 dětí.

Není tady

#9 7. 3. 2008 18:52

Janela
♥------

Pokud děti v projektu skončí, je možné si s nimi i nadále dopisovat?

V mnohých případech vznikne mezi dárci a dětmi citový vztah. Chápeme, že je velice těžké tento vztah přerušit, ale jsme přesvědčeni, že tímto krokem umožníte dítěti jeho osamostatnění se a plné využití nabytých schopností a dovedností. Z tohoto důvodu ukončením školní docházky dítěte končí i možnost další vzájemné korespondence a to jak v rámci projektu Adopce na dálku®, tak mimo něj (výjimkou je Litva a Bělorusko). Projekt Adopce na dálku® je i přes svůj osobní rozměr především projektem rozvojovým. Jeho hlavním cílem je umožnit znevýhodněným dětem šanci na vzdělání, čehož bylo v případě ukončení školní docházky dosaženo. Stále existuje velký počet dětí, které na svou šanci teprve čekají. Administrativní úkony spojené s korespondencí dětí mimo program by tak reálně snižovaly možnost zapojení dalších dětí.

Tak tohle se mi taky moc nelíbí. Vím, že bych to nesla těžce. sad Myslíte, že když mi dítě napíše adresu, pracovníci charity ji z dopisu odstraní?

Není tady

#10 7. 3. 2008 18:57

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Janela napsal(a):

Pokud děti v projektu skončí, je možné si s nimi i nadále dopisovat?

V mnohých případech vznikne mezi dárci a dětmi citový vztah. Chápeme, že je velice těžké tento vztah přerušit, ale jsme přesvědčeni, že tímto krokem umožníte dítěti jeho osamostatnění se a plné využití nabytých schopností a dovedností. Z tohoto důvodu ukončením školní docházky dítěte končí i možnost další vzájemné korespondence a to jak v rámci projektu Adopce na dálku®, tak mimo něj (výjimkou je Litva a Bělorusko). Projekt Adopce na dálku® je i přes svůj osobní rozměr především projektem rozvojovým. Jeho hlavním cílem je umožnit znevýhodněným dětem šanci na vzdělání, čehož bylo v případě ukončení školní docházky dosaženo. Stále existuje velký počet dětí, které na svou šanci teprve čekají. Administrativní úkony spojené s korespondencí dětí mimo program by tak reálně snižovaly možnost zapojení dalších dětí.

Tak tohle se mi taky moc nelíbí. Vím, že bych to nesla těžce. sad Myslíte, že když mi dítě napíše adresu, pracovníci charity ji z dopisu odstraní?

Myslím, že ji neodstraní, ale děti neumí moc anglicky a tak ti budou jen těžko odepisovat  kapitulation  .

Není tady

#11 7. 3. 2008 19:02

Janela
♥------

aprill napsal(a):

Myslím, že ji neodstraní, ale děti neumí moc anglicky a tak ti budou jen těžko odepisovat  kapitulation  .

Doufám, že třeba po pěti letech mnou financovaného studia by se alespoň trochu naučilo. smile A pokud si vyberu dítě z Latinské Ameriky, můžeme si psát rovnou španělsky. smile

Není tady

#12 7. 3. 2008 19:07

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Janela napsal(a):

aprill napsal(a):

Doufám, že třeba po pěti letech mnou financovaného studia by se alespoň trochu naučilo. smile A pokud si vyberu dítě z Latinské Ameriky, můžeme si psát rovnou španělsky. smile

Nevím jak z LA, ale indické děti se naučí z bídou psát a číst indicky dumbom ,charita nás napsala, že  že dopisy děti  píšou jen 2x  ročně a to když jsou  děti na nějakém táboře a pomáhají jim lidé znalí AJ.

Není tady

#13 22. 10. 2009 12:34

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Opráším téma - zajímavá práce na toto téma: http://development.upol.cz/soubory/stud … 8_Maca.pdf

Velmi pěkně a přehledně shrnuje celou problematiku a přibližuje organizace, které adopci na dálku umožňují.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#14 22. 10. 2009 21:27

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

"Organizace také uvádějí, že sponzor má často představu o adopci na
dálku, že si za své peníze vlastně něco kupuje a za své peníze tak i požaduje odpovídající
služby."

Jojo to už jsem taky slyšel že některý lidi si tyhle děti pořizujou s podobným záměrem jako nový gaťky v "Cé und ÁÁ".
Prostě aby šli s dobou a nebyli pozadu, když už teda všichni nějaký to sponzorovaný dítě mají. Po dvou letech ale zjistí že si za ty prachy radši něco koupí, když jim ty "chariťáci" nedokážou ani sehnat "dývýdýčko" o tom dítěti který si platí. roll

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#15 23. 10. 2009 10:42

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No však taky jo, Jeňýku ... je to v podstatě jen jiný druh reality show, cynicky řečeno - za pár kaček sleduješ z tepla a pohodlí svého středoevropského domova život mrňouse z pro tebe exotické části světa ...

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#16 23. 10. 2009 13:16

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Naštěstí se ještě v tomhle "oboru" neobjevil nějakej ten skandálek např. o tom jak si z těch peněz nějaká organizace pořádá mejdany a děti pak dostanou obnošený kecky po evropskejch dětech.

Já s tím, zaplaťpáámbu, začal ještě v úplnejch začátcích protože jak se znám tak teď už bych nikomu neposlal ani korunu. Ne snad proto že bych nechtěl nějakýmu dítěti pomoct ale proto aby si náhodou někdo nemyslel že to taky dělám kvůli tomu abych byl "kůůůl" že mám nějakýho "svýho" černouška".
Vždyť já si tenkrát vybral toho "nejošklivějšího" kluka kterej tam byl....... protože všichni si brali okatý holčičky s mašlema. big_smile

Mimochodem to že někdo dítěti zaplatí dva roky a pak se na to vybodne je to největší svinstvo který může udělat. To už je lepší nic neposlat rovnou.......

Upravil(a) Jeňýk (23. 10. 2009 13:18)

Není tady

#17 23. 10. 2009 13:21

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Někdo říká že je to zprofanovaná nadace,ale já mám dobré zkušenosti s Nadací Člověk v tísni.
Účastnila jsem se několika projektů. A také bývalý zaměstnavatel s nimi pracoval. Dával větší obnos peněz na projekt Postavme školu v Africe. Když chtěl nakouknout neplánovaně do účetnictví nadace, nebyl problém. Do druhého dne byly předloženy požadované dokumenty...

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#18 23. 10. 2009 13:43

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jeňýk napsal(a):

Mimochodem to že někdo dítěti zaplatí dva roky a pak se na to vybodne je to největší svinstvo který může udělat. To už je lepší nic neposlat rovnou.......

Přesně

Já si taky prvně vybrala holčičku ve věku mé dcery - jednak proto, že jsem si přála mít další dítko a nedařilo se, druhak proto, že dívky to mají v těchto zemích těžší a třeťak, aby moje cérka měla trochu srovnání ... že to, co má tady, není až taková samozřejmost. Jenže holčička z nějakého důvodu ve 14 letech v projektu skončila. Koordinátorka mi nechtěla říct proč, ale prý je to věk, kdy se tam děvčata vdávají ... což je vlastně ta lepší možnost. Kamarádce adoptované dítko umřelo na malárii.
A protože se mi nechtělo měnit trvalý příkaz, tak jsme promtně vybrali malého kluka, sirotka a po zkušenostech kamarádky mu rovnou připlatili zdravotní pojištění. Když ty dva porovnám, je tam dost markantní rozdíl ve školních výsledcích i v dopisech. Ten kluk je cílevědomý a už od mala ví, že chce "aby z něj jednou něco bylo". smile
Si vůbec nedovedu představit, že bych mu měla vzít tuhle šanci.
Holčička měla daleko horší výsledky a školu očividně moc neprožívala. Možná je to i prostředím, lidé tam dosud velmi často považují vzdělání pro dívky za zbytečné. Škoda. Ale doufám, že jí to dalo alespoň něco. přinejmenším se naučila číst, psát a počítat ... smile

Upravil(a) Míša Kulička (23. 10. 2009 13:45)

Není tady

#19 23. 10. 2009 13:48

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Holčička měla daleko horší výsledky a školu očividně moc neprožívala. Možná je to i prostředím, lidé tam dosud velmi často považují vzdělání pro dívky za zbytečné. Škoda. Ale doufám, že jí to dalo alespoň něco. přinejmenším se naučila číst, psát a počítat ...

Miško, ono to opravdu může mít hodně velký vliv. Dokonce jsem četla i rozhovor se Šimonem Pánkem, který se vyjadřoval konkrétně k vzdělávacím programům v muslimských zemích. Tam místní vláda dokonce měla velký problém s přílivem peněz na vzdělání žen.
A proč taky, že? Možná by se jim časem začala bortit ta idea podřízených žen bez vzdělání. Bojí se, že by to mohlo mít podobné důsledky jako v Turecku.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#20 23. 10. 2009 13:53

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Klubko napsal(a):

Holčička měla daleko horší výsledky a školu očividně moc neprožívala. Možná je to i prostředím, lidé tam dosud velmi často považují vzdělání pro dívky za zbytečné. Škoda. Ale doufám, že jí to dalo alespoň něco. přinejmenším se naučila číst, psát a počítat ...

Miško, ono to opravdu může mít hodně velký vliv. Dokonce jsem četla i rozhovor se Šimonem Pánkem, který se vyjadřoval konkrétně k vzdělávacím programům v muslimských zemích. Tam místní vláda dokonce měla velký problém s přílivem peněz na vzdělání žen.
A proč taky, že? Možná by se jim časem začala bortit ta idea podřízených žen bez vzdělání. Bojí se, že by to mohlo mít podobné důsledky jako v Turecku.

No ... přesně ... myslím si, že je tam určitě takový tichý bojkot, cose týče vzdělání žen ... vidíš, a tady si opravdu převážná většina lidí vybírá holčičky a kluci zbývají až na konec ... diskriminace na obou stranách ... naštěstí ne u té samé skupiny

Není tady

#21 23. 10. 2009 14:16

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Míša Kulička napsal(a):

aby moje cérka měla trochu srovnání ... že to, co má tady, není až taková samozřejmost.

Jo přesně tohle je taky jeden z důvodů proč je dobrý to dělat. Já sice v tý době kdy sem s tím začínal měl synka ještě, ani nevim kde smile
Dneska ale už to spolu probíráme a zkoušim mu vysvětlit že ne všechny děti mají svůj pokoj a nemůžou si hrát s Legem. Zatim mu to samozřejmě hlava moc nebere ale snad je to na dobrý cestě. smile
Dokonce se zaobíráme i myšlenkou za pár let vyrazit na cestu do Indie třeba i spojenou s návštěvou. Ta charita přes kterou to posílám totiž dělá ty návštěvy většinou způsobem že se to dítě ani nedozví kdo jseš ale setkáš se s ním. To je podle mě asi ta nejlepší forma protože se tím zabrání nějakejm trapnejm chvilkám.

Upravil(a) Jeňýk (23. 10. 2009 14:17)

Není tady

#22 23. 10. 2009 22:18

Abby21
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karviná
Web

My máme adoptovaného klučíka z Keni. Odtud: http://www.humanistinarovinu.cz/adopce. … &typ=a
Chodí mi dopisy, obrázky a vysvědčení tummenupp

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/Xlno2jv.jpghttp://lb4f.lilypie.com/Xlnop1.png

http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/uhYVRv3.jpghttp://lb5f.lilypie.com/uhYVp2.png

Není tady

#23 29. 10. 2009 9:44

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Abby, taky ti přišel ten zajímavý anonym?

Není tady

#24 29. 10. 2009 19:31

LOCO
♥♥♥♥♥♥-

Taky mám adoptovanou holčičku v Keni přes Humanisti narovinu,zaplatila jsem jí i zdravotní pojištění a dnes mi přišlo vyjádření od doktorů,byla očkovaná  proti obrně,TBC,černému kašli,spalničkám a j.,a chodí mi vysvědčení i fotky.Zatím /3 roky/ vše probíhá v pohodě.

Není tady

#25 29. 10. 2009 22:18

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Loco a tobě ten anonym nepřišel? Už mi přišlo i vyjádření Humanistů, ale vůbec nevím, jak si to přebrat. Je to jen anonym ... ale mám z toho trochu divný pocit ... aj z té reakce na něj ...

Není tady

• Diskuse
  •  » Pavlač
  •  » Adopce na dálku - pomozte vybrat důvěryhodnou organizaci
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí