6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Taky si myslím
Není tady
tak bohužel musím oponovat!
Při prvním porodu jsem měla epidurál. Epiziotomie byla provedena, místo nástřihu umrtveno a bylo to v pohodě. Jak píše Zuzka, vždycky to jen štíplo!
Druhý porod byla rychlovka, opravdu skoro bezbolestná ( skoro proto, že kromě posledních 2 kontrakcí, které byly posílené oxytocinem, to byla brnkačka!!!) Nastřižená jsem nebyla. Měla jsem pouze malou rupturku na labiu. Taktéž mi to paní doktoka opíchla, ale cítila jsem všechno!!! Nic příjemného to nebylo!!!! Když do mě neustále rvala a dost drasticky zase vytahovala tampóny, tak to byl děs............
Není tady
tak to má každá jinak...mně to šití tak hrozný nepřišlo, oproti tomu všemu předtím....teda nepřišlo mi hrozný šití nástřihu hráze a pak jak jsem se ještě kousek roztrhla, bolestivé bylo šití roztržené pochvy, nástřih bylo fakt jen štípnutí....
Není tady
Chtěla jsem se ještě optat - myslíte, že při špatné technice masáže hráze může dojít ke vzniku hemoroidů? jeden se mi totiž udělal a nevím, jestli to nemá souvuslost s tím masírováním...
Není tady
Já myslím že ne Gabriel. Hemeroidy má hodně ženských v těhu, obzvlášt takhle ke konci. Já teda nemasírovala a nastřižená jsem byla dost a můžu říct, že to šití bylo fakt hodně nepříjemný a pak ještě tak měsíc potom jsem si pořádně nesedla. Ale horší než porod?To zase asi ne.....
Není tady
Gabrielle:masirovanim myslim nic nezkazis a hemeroidy urcite neprivodis;),ja jsem nemasirovala a v te dobe zrejme nikdo
Ja jsem u obou porodu nastrih vubec nepostrehla,zalezi na porodnikovi kdy vystihne spravny okamzik.siti vydrzela s laskyplnnym pohledem na mimi.poprve me strihli smerem k vnitrni strane stehna/peklo,nemohla jsem sedet,chodit/podruhe smerem ke konecniku/nevedela jsem,ze nejake siti mam/
Není tady
Gabi, hemeroidy jsou ke konci těhu normál, horší to bude ještě po porodu, ale neboj, stačí poctivě mazat a do dvou měsíců budou pryč. Masáží si je určitě nevyrobíš, to spíš ti je vyrábí ten hormonální mazec v těle...
Není tady
Před prvním porodem jsem masírovala/před šesti lety/,technicky možná né úplně předpisově,ale masírovala,nástřih jsem cítila velmi bolestivě jako řez nožem do živého a při šití jsem téměř nedýchala,ale podle mého názoru to bylo asi opravdu v nevhodnou dobu.Sedat jsem taky nemohla a pak už jsem problémy neměla.Při druhém jsem taky masírovala přesně popsanou technikou téměř každý večer,ale jen krátce.Nástřih neproběhl,sestřička mě nemasírovala,ale jakoby mě roztáhla po obvodu,trochu jsem se poranila na dva stehy,ale to šití mě stejně bolelo.Po porodu nikdo na mé chůzi a posazování nepoznal,že jsem rodila.Možná záleží na citlivosti každé z nás a asi taky na zkušenosti a jemnosti porodníků.
Není tady
Holky, já jak to tu čtu, nemám ani strach přímo z porodu, to clovek nejak vydrzi, ale z toho siti:( a nastrihu:( uf....
Není tady
No Kamcitko, tak to jsme dve.....porod je prirozeny a miminko ven musi,ale ten zbytek neovlivnis, to je na nekom jinem a to bude asi ten kamen urazu.... bojim, bojim
Není tady
Nejste dvě, nejmíň tři ...
Není tady
Holky mě při NIkolce před osmi lety nastřihly a to docela dost, bohužel vám neřeknu, kolik cm či stehů , ale šili mě dost dlouho. teda spíš mě šila velice mlaďounká doktorka v kladenské nemocnici iniciály měla BB a ani nástřih ani šití nebolelo... ani mini mini mini.. prostě jsem to vůbec necítila, víte každý porod je jiný, jako každá žena je jiná.. nemyslete černě... se strachem v očích se do porodky špatně jede
Není tady
tak ja ani nevedela ze me nastrihly, boli vse, tak nevi clovek co vic... siti jsem citila,ale dalo se to.... horsi je to ted, jsem tyden po porodu, sedet nemuzu vubec, chodit spatne... do toho ubreceny mímo... je to fakt zkouska...
Není tady
Nám minulý týden por.asistentka z kl.nemocnice na přednášce řekla,že pokud porod vede zkušený porodník,měly bychom nástřih cítit minimálně...správně by se mělo nastřihávat,když leze hlevička,musí se samozřejmě odhadnout,je-li to vůbec třeba,ale dělá se to ve chvíli,kdy se hráz napne a tím pádem ztenčí jak papír a do toho maminka musí zatlačit...nástřih při kontrakci by tedy maminka neměla vůbec cítit... jde jen o to,aby byl správně proveden...já jsem tedy v klidu...věřím,že to zvládnu já i asistentka
Není tady
evajs: no urcite, ja taky nevedela jestli me nastrihli nebo ne, ptala jsem se doktorky.... a to siti se taky dalo vydrzet... pravda opichala mi frndu ze vsech stran
Není tady
tak konecne mam stehy asi pryc, sedim, chodim bez problemu, i hemer. jsou dobry a neboli... uf... je to hned hezci pohled na svet(i kdyz mam doma zlobidlo)...
Není tady
Ahoj, já jsem rodila před měsícem a asi jsem byla jedna z těch šťastnějších, ale neprováděli mi nepovolená reklama, je pravda, že asi 3 měsíce před porodem jsem poctivě cvičila a masírovala. Když rodila kamarádka, tak si nejvíce stěžovala na samotný nástřih, šití prý už bylo v pohodě. Můj porod byl krásný a moc to ani nebolelo :-)
Upravil(a) tina (26. 6. 2014 23:52)
Není tady
Tak já naštěstí vůbec nevím, co nástřih je a co pak obnáší... kamarádka mi půjčila balónek aniball na přípravu, cvičila jsem docela poctivě 3 týdny před porodem a malou jsem porodila za dvě hodiny, tři zatlační, bez žádného poranění! Ráda na porod vzpomínám Teď tuhle zdravotnickou pomůcku chválím, kde můžu Všem maminkám určitě doporučuju.
Není tady
Stránky: 1 2