29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím, zajímalo by mě jaké jste dávali přibuzným krabičky, zda 1kg nebo jen 0,5 kg, a hlavně vůbec nemám představu kolik kg cukroví může 70 lidí zorcovat na oslavě??? Vůbec nemám žádnou představu + ještě co přijdou lidi se podívat ze vsi na nevěstu ( ale to už jsou asi složité odhady:butter: ,že? ale tak jetli někdo z vás má takovou velkou svatbu,tak kolik toho objednáváte??? předem moc dekuji za info
Není tady
No mi jsme byli v poslední době na dvou svatbách a domů jsme si odnesli takovou menší kravičku,jak se prodává v cukrárnách a byla naplněna,tak do poloviny,každý měl tak 3 až 4 zákusky je to jenom takové simbolické.Zákusky na stole nám servírovali až po obědě a když se vyprázdnili tak přinesli tácky s banány pomeranči a hrozny to se nám moc líbylo a osvěžilo nás to.No a potom byla večere a po ní byl v rohu stůl na kterém byla studená kuchyň,zbytky cukroví atd.Každý si mohl vzít co chtěl,ještě jim toho tam zbylo.Mám pocit,že nás tam jenom nacpávali
ale bylo to fain.Na svatbu jsme cukroví nenesli to už se nedělá dávaj se jenom peníze podle toho jak je kdo založený od 1000kč.Když se příjdou podívat lidi na nevěstu,tak někdo nabízí cukroví tak 2až 3talíře,když není tak není,hlavu si s toho nedělej je to tvoje svatba a nikdo by ti ji neměl otrávit.No a některý lidi a to je většina nic nenabízej a ani se nedivím každý má svejch starostí na svatbě dost a něco to stojí a pro mladé není nic nazbyt.Tak ať se ti ta tvoje svatba vydaří a v životě vám to vyjde
Není tady
Myslím že kilo je moc, a když cukrářce co vám bude péct řekneš počet lidí, tak ona už bude vědět kolik čeho, většinou mají teď cukrářky nafocený "book" abys jejich výrobky i viděla a mohla si vybrat. Taky ti řekne kolik čeho si lidi obvykle dávají upéct.
Není tady
tak holky, diky moc, toho cukroví bude asi šilene, nevim,proc je t taková priblblá tradice a to jeste u pritele (poznamenavam, ze u nich na vesnici je 50 chalup) dávaj uplne do kazde chalupy...tak to se asi pekne prohnem:) no spise jsem zvedava hlavne kolik tak mam pocitat na tu oslavu,,.,no uvidime
Není tady
No my dávali jako výslužku vždy půlku dortu, pár zákusků a koláčky. Byly to krabice na střední dort.
Ale výslužku jsme dávali třeba jednu pro pár nebo rodinu, ne každému.
Upravil(a) Eri (18. 4. 2007 13:15)
Není tady
Ahoj Suzaničko.
Teď jsem pekla cukroví na svatbu paní, mají kolem 50 lidí a budou dělat kolem 50 krabiček. Slíbila,že mi napíše kolik přesně krabiček měli a jak jim to vyšlo. Cukroví měli ze 150 vajec, z těch jsem upekla 25 krabic od kuřat. Mariál mi dodali dle rozpisu, který jsem jim dala, co zůstalo jsem vrátila,co jsem dodala ze svého mi doplatili. Osobně si myslím, že jim cukroví hodně zůstane, ale mají prý velký mrazák a báli se, aby toho bylo dost, takže toho chtěli raději víc.
Jiná paní měla cukroví ze 100 vajec (17 kuřecích krabic): udělala z toho 50 krabiček, 5 krabic brala do restaurace a hodně jí toho prý zůstalo. Měli na svatbě 60 lidí.
Je pravda, že na vesnici je svatba něco jiného než ve městě. Na vesnici je opravdu spotřeba cukroví větší.
Snad jsem Ti alespoň trochu pomohla. Až mi paní za týden napíše, jak jí to vyšlo, tak podám zprávu. Zatím se měj hezky.Helena:)
Není tady
Ähoj holky, moc děkuju za příspěvky...opravdu nemám moc velkou představu...kolik čeho... A Helčooo když si to nechávaj lidi přimo balit krabičky, tak jak jsou velke, neboli kolik váží...? já myslim, že tak pro jednu rodinu- jak se dávají ty výslužky, tak padne 1 kg krabička???a hlavně nemám moc velkou představu kolik kilo bys pekla pouze jen na tu oslavu pro 70 lidí? jinak opravdu máš můj obdiv, že takhle pečeš, moje maminka, když se dozvěděla, že se budu vdávat, z toho měla panickou hrůzu, že bude muset upect třeba jen dort....tak z toho omdlévala...
Není tady
Suzaničko já jim to do krabiček nebalím, to si dělá každý sám doma. Do kila počítám zhruba 90 kousků (dělám opravdu drobné, ne velké kusy). Myslím, že to kilo bude ažaž. Možná by stačilo 3/4 kg. Nekupovat moc velké krabičky,aby to pak v těch velkých nevypadalo, že tam nic není. Ještě nezapomeň na svatební koláčky,těch se taky pár do krabičky dává.
Pokud myslíš pro 70 lidí do restaurace na stoly,tak tipuji 5 kuřecích krabic by mohlo stačit, ale je to jen můj odhad. Do krabice se vejdou 3-4 kg. V zimě, kdy je chladno i víc, naopak v létě kdy je teplo se toho na sebe moc nedává, takže do 3 kg. Takže 15-20kg. (pouze můj odhad)
Suzaničko a kdy máte tu svatbu a odkud jsi? Tvojí mamince se nedivím, připravit takovou velkou svatbu dá hodně zabrat a chce to pevné nervy. Já jsem 14 let vdaná a také jsme měli tehdy na svatbě kolem 80 lidí.
Není tady
U nás se tak velké porce nedávají, cca půl kila kousků a dort se nedává vůbec...
Není tady
Helčaa napsal(a):
Suzaničko já jim to do krabiček nebalím, to si dělá každý sám doma. Do kila počítám zhruba 90 kousků (dělám opravdu drobné, ne velké kusy). Myslím, že to kilo bude ažaž. Možná by stačilo 3/4 kg. Nekupovat moc velké krabičky,aby to pak v těch velkých nevypadalo, že tam nic není. Ještě nezapomeň na svatební koláčky,těch se taky pár do krabičky dává.
Pokud myslíš pro 70 lidí do restaurace na stoly,tak tipuji 5 kuřecích krabic by mohlo stačit, ale je to jen můj odhad. Do krabice se vejdou 3-4 kg. V zimě, kdy je chladno i víc, naopak v létě kdy je teplo se toho na sebe moc nedává, takže do 3 kg. Takže 15-20kg. (pouze můj odhad)
Suzaničko a kdy máte tu svatbu a odkud jsi? Tvojí mamince se nedivím, připravit takovou velkou svatbu dá hodně zabrat a chce to pevné nervy. Já jsem 14 let vdaná a také jsme měli tehdy na svatbě kolem 80 lidí.
no tak jsem na to zvědava...nějak to snad vyjde...jen máme strach, aby toho nakonec nebylo málo:( Jinak svatbu máme koncem srpna, tak už o tom pomalu začínáme uvažovat a jinak jsem z Pelhřimova/Tábora. No zkratka, brzy z Pelhřimova:) A ty Helčo? A jaké to je být vdaná? asi trošku hloupá otázka,vid? Ale když slyším všude okolo,jak se polovina rozvádí...a že by se už nikdy nevdávali atd,tak me to trošičku nahání strach...i když mám skvělého chlapa, trošku se bojim,ze se treba zmení...
Není tady
Suzaničko napsala jsem Ti e-mail.
Není tady
Helčaa napsal(a):
Suzaničko napsala jsem Ti e-mail.
Ahoj Heli, mě ten e-mail asi neprišel... a nebo v tom neumim hledat:(
Není tady
Suzaničko no to mně mrzí, protože jsem se dost rozepsala. Klikla jsem si na Tvoje jméno a tam se objevilo napsat e-mail. Tak jsem Ti ho napsala. Zadávala jsi sem e-mailovou adresu, když ses registrovala? Pokud ne, tak Ti nemohl dojít,i když nechápu, proč by to šlo potom odeslat.
Není tady
Helčaa napsal(a):
Suzaničko no to mně mrzí, protože jsem se dost rozepsala. Klikla jsem si na Tvoje jméno a tam se objevilo napsat e-mail. Tak jsem Ti ho napsala. Zadávala jsi sem e-mailovou adresu, když ses registrovala? Pokud ne, tak Ti nemohl dojít,i když nechápu, proč by to šlo potom odeslat.
To mě taky moc mrzí, Helčo ja už fakt nevim,jak jsem to tam zadávala...už je to docela dlouho...ale dřív mi to normalne fungovalo...az ted mi to ty zpravy asi nezobrazuje:( tak když budeš tak hodná a bude se Ti chtít, tak mi to prosím pošli na suzanicka@atlas.cz
Není tady
Ahoj Suzaničko,
nejprve se omlouvám za pauzu, která byla způsobena svatebním pečením. Už máte cukrářku? A už víte, kolik si toho cukroví necháte upéct? V tom emailu jsem Ti psala, že jsem z Kroměříže a ve vztahu je třeba tolerance a komunikovat. To je tak zkráceně, o čem jsem psala.Zatím se měj hezky, ahoj.
Není tady
Nazdarek Heli, promin,také jsem se nějak zasekla, nějak mi teď v práci nezbívá čas...cukrářku už vyhlídnutou máme za 1 kg chce 220kc? asi takový průměr vid? no a počítáme tak 60 kg? strašný co? ale z naší strany tu bude tak 25, zbytek je na přítelovu stanu, Ti to dávají i po celé vsi:) to je pravda, az na to, že u některých chlapů ta komunikace docela vázne:) já nesnášim, když se problém přechází, chci to hned vyřešit, ale to některý zase moc neumějí...a jak dlouho jsi vlastně vdaná? jestli se můžu zeptat a asi štastně předpokládám?
Helčaa napsal(a):
Ahoj Suzaničko,
nejprve se omlouvám za pauzu, která byla způsobena svatebním pečením. Už máte cukrářku? A už víte, kolik si toho cukroví necháte upéct? V tom emailu jsem Ti psala, že jsem z Kroměříže a ve vztahu je třeba tolerance a komunikovat. To je tak zkráceně, o čem jsem psala.Zatím se měj hezky, ahoj.
Není tady
Ahoj Suzaničko, tak zhruba takové množství jsem teď pekla 2x za sebou, ale nevím kolik toho bylo na kila, na kila peču při menším množství, když dávám své suroviny. Takto mi bylo řečeno, že chtějí cukroví ze 150 vajec. Materiál si dali dle mého rozpisu a z toho měli 25-26 krabic cukroví.
Vdaná jsem 14 let a když mírně přimhouřím jedno očko, tak se dá říct že i šťastná, ale raději to hned zaklepu, ať to nezakřiknu.
Není tady
Ahoj Helčo, promin, za zpoždění,ale nějak se sem poslední dobou nemůžu dostat...no tak jsme to cukroví již objednali...a paní nám dokonce řekla, že jen na hostinu pro 60 lidi si berou jen 3-4 kg? což mi přijde hodně málo...tak objednáme 7 kg, snad to stačí...tak to ti moc přeju, když vidím, kolik lidí žije v neštastném manželství...děs
Není tady
Ahoj Suzaničko,
rozuměla jsi té paní dobře? To snad nemyslí vážně, že pro 60 lidí bude stačit 3-4 kg cukroví. Zkusím na to jít trochu matematicky. Já peču opravdu drobné, žádné velké kusy a do kila počítám 90 kousků. Většinou je jich kolem 100. Pokud bys dala 3 kg x 90 kousků, měla bys 270 kousků pro 60 lidí. 270 : 60 = 4,5 kousku na osobu na celý den?
Paní, které jsem pekla, měla na svatbě také 60 lidí a do restaurace brala 5 krabic, což by mohlo být odhadem kolem 15 - 20 kg.
Nechci Tě nějak strašit, ale pokud doma máte mražák, tak bych toho cukroví objednala raději víc. Raději ať zůstane, než by pak chybělo.
3 kila peču běžně na malé rodinné oslavy pro pár lidí. Na oslavu pro 25 lidí jsem pekla necelých 5 kg a prý to bylo akorát.
Mně se to množství fakt nezdá.
Třeba sem ještě něco napíšou děvčata, která mají svatbu za sebou. Zatím se měj hezky, ahoj. Helena
Není tady
ahoj Heli, promiň za ty prodlevy, poslala jsem Ti zprávičku na e-mail, já jsem úpně zapomněla, že jsem si tam dávala e-mailovou adresu na seznamu...tak se nezlob a odpověděla jsem Ti na ten dlouhý dopísek...
Není tady
Ahoj Suzaničko, e-mail dorazil, jak budu mít trochu víc času tak odepíšu, možná v neděli, nebo přes týden. Zatím ahoj.
Upravil(a) Helčaa (15. 4. 2008 19:03)
Není tady
Ahoj Suzaničko. Už máte po svatbě? Jak dopadlo cukroví, kolik jste ho měli, kolik zůstalo? Dej vědět, jsem zvědavá ženská.
Není tady
ahoj Heli.tak uz mame po svatbe.byla to krasnä svatba az na par detailu,ale nemuze byt vse dokonale. meli jsme 66 lidi a na hostinu jsme vezli jen 5 kg cukrovi.hostina trvala od 13:30 do 2 a jeste 2 dorty a 1 svatebni dort - ktery se skladal ze tri.no jeden jsme si odvezli poté domu.a popravde to vyslo akorad. u nas jsou bych rekla lidi cukrovím docela nasyceni..tak toho asi moc nesnedi:)
Není tady
Ahoj Suzaničko, tak Ti přeji hodně štěstí ve svazku manželském. Já jsem na Tebe myslela, jestli už to máš za sebou, nevěděla jsem, kdy přesně máte datum.
Není tady