29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
*
Upravil(a) hrosanek (1. 3. 2009 22:04)
Tak se rychle vrať k nějaké oblíbené činnosti s rodinou, přece kvůli takové epizodě nezkazíš život dětem a manželovi, žádný jiný chlap už pro Tvé děti nebude plnohodnotný táta, to si rychle uvědom a neblbni, vše nové se zdá hezčí než to , co máme pravidelně, ale i to nové se časem ojede, neblázni a kašli na to, dnes je moc těžká doba a lehkomyslné jednání odneseš nejen ty.
Není tady
Ahoj hrošánku,
to je krásnej příběh.
Já si myslím, že jsi do toho kolegy opravdu zamilovaná, protože jsi celá léta žila emotivně utlumená v zájmu zachování fér přístupu ke tvému muži a také v rámci snahy zachovat v rodině status quo.
Tvůj muž je určitě prima chlap a svým způsobem "výhra" (oproti jiným mužským, kteří jeho kvality nemají), ale sama vidíš, že ti to najednou nestačí.
Není se co divit, máš v sobě temperament, jsi zajímavá ženská s espritem - úplně se umím vžít do tvých pocitů. Ale co ti poradit, to tedy fakt nevím.
Dřív bych napsala - odejdi od muže a nenech svou lásku odejít - jenže dneska už nejsem takový romantik a stojím nohama na zemi. Nejde o to, že u muže máš "své jisté" a u přítele ne. Jde o to, že můžeš muže opustit, s přítelem se vztah posune na jinou bázi a třeba přestane fungovat - a ty nakonec zjistíš, že jsi "ublížila" manžovi, dětem, příteli i sama sobě.
Že ta zamilovanost je sice krásná, ale vlastně nevíme, kam nás zavede. A láska (vztah) je vždycky tak trochu i závazek - že se budeme o druhého starat v dobrém i zlém. Ten slib jsi dala manželovi.
Tak fakt nevím, co poradit - ale posílám aspoň kopu energie a dobré nálady.
Není tady
Ahoj hrošánku, ani nevíš, co já bych bývala za tak poklidný život vedle zodpovědného partnera dala, jenže já jsem měla jen emoce, hádky,nejistotu, dluhy, věčně bez peněz. Moc jsem ho milovala a odešla jsem až když už se to opravdu nedalo vydržet. Těžko poradit, každý hledá něco jiného. Třeba tvůj manžel neví o tom, že ti schází projevy lásky. Zkus s ním promluvit, jde-li to, třeba pak nebudeš hledat to co ti chybí jinde.
Není tady
Hrošánku, mám doma podobného muže jako ty a úplně tě chápu. Občas se stane, že cítím velké souznění s jiným člověkem, stane se, že mě někdo začne přitahovat. Nechávám si to pro sebe jako tajemství a těším se těmi pocity, protože vím, že vznikly v mém nitru a že s dotyčným, který zafungoval jako roznětka, mají často pramálo společného.
Vím, že kromě oddané partnerky a spořádané hospodyňky mám v sobě spoustu jiných ženštin, které mají různé spády, a já jim věnuju odpovídající pozornost a ventiluju jejich vrtochy a svou touhu po divokosti a svobodě, aby mi nepřerostly přes hlavu a nezničily to nejcennější, co v životě mám, reálný vztah s člověkem, se kterým jsme si byli souzeni a se kterým snad už brzy založíme rodinu.
Neodcházej od muže a nenech odejít ani svou lásku. Opakuju: nenech odejít svou lásku, svou touhu a svou nespoutanost. Kolegu pusť, aby si mohl najít ženu pro život, udělej si třeba nějaký symbolický odlučovací rituál (předměty připomínající vztah doporučuju svěřit zemi, vodě nebo větru, žádný oheň, nemáš zapotřebí nic rozdmýchávat; v meditaci si představuj, jak rozvazuješ vlákna, která tě k němu poutají).
A pokus si uvědomit, které struny to v tobě rozeznělo, co ses o sobě díky tomu naučila, poděkuj za všechno a najdi si cestu, jak dát průchod všem stránkám své přirozenosti a přitom zůstat věrná té části sebe sama, která nade vše miluje tvého manžela.
Přeju ti hodně štěstí
judita to je krasne napísane.nepovedala by som to do teba
Není tady
hrosanek posielam ti sz
Není tady
Adrianko, možná si ty divošky schovávám až moc dobře Nejspíš na sobě v tomto ohledu ještě zapracuju´
Hrošánku, tobě doporučuju knížku Ženy, které běhaly s vlky (Clarissa Pinkola Estés). Možná ti nepomůže, ale třeba jo.
o čom je tá kniha?
Není tady
Holky,
právě, že vím, že tohle nemá smysl. Každý vztah vzniklý jako nevěra bude jednou pro vždy poznamenám tímhle stigmatem. Stojím pevně nohama na zemi. Nejde mi o odchod za novou láskou. Nejde mi o nic. Jen jsem v rozpacích sama nad sebou. Vybrala jsem si jako tátu svých dětí milého, hodného, spolehlivého kamaráda. Teprve teď mi dochází, že v tom nikdy nebyla vášeň, touha, emoce. Bylo to hodně rozumové. Nemůžu říct, že bych necítila vůči manželovi lásku. Kdysi mě někdo strašně zklamal a já potřebovala hodného kluka, který bude táta mých dětí. Je mi smutno ze mě, že přese všechno, chci cítit něco jiného než přátelství, klid.
Má podtitul "Mýty a příběhy archetypů divokých žen".
ahá, to bude asi o tých divoškách čo máme v sebe?
Není tady
Hrošánku, to je přece úplně normální, že chceš cítit něco jiného než přátelství a chceš zažít i něco jiného než klid... Za to se nestyď!!!
Taky jsem k výběru partnera dospěla stejnou cestou jako ty. Než jsme se s přítelem poznali, prodělala jsem několikaměsíční šílenou lásku k muži typu Černý myslivec od Viktorky. Vnitřně mě to úplně rozežralo a pochybovala jsem, že se dám ještě někdy dohromady. Chtěla jsem hlavně jistotu, klid, něhu, důvěru, a to všechno mi můj současný přítel dal vrchovatě. Bylo strašlivě těžké pustit ho k sobě, otevřít se lásce, a mám s tím problém dodneška.
No a připustit si po tom všem ještě vášeň a touhu, to je další obrovská výzva. Pevně však věřím tomu, že to jde, a že to jde skloubit s životem, který chci mít, vedle svého muže...
Ty se vpodstatě na nic neptáš. Víš svoje a zvládla jsi to. Buď ráda za to hezké, co Tě potkalo. Za hodného manžela, i za tenhle krásný krátký vztah, který nikomu neubížil. Máš odpovědnost nejen za děti, ale i vůči manželovi. On je, jaký je, nezmění se. Dává Ti jistotu do budoucna. Nemáš proti němu vážnější výhrady. On jiný nebude a Ty to víš. Měla sis dříve uvědomit, že stojaté vody není nic pro Tebe a nezakládat rodinu s někým tak mírným, jako je on. Pokud můžeš, nech to být tak. Než se to dostane ven. Pak bys to možná nesla ještě hůř, než teď. Možná bys přišla nejen o manžela, ale i o toho kluka, co Ti s ním je tak fajn. Opakuj si pořád dokola, že jsi měla dvě velké kliky v životě. Tu první si nech, na tu druhou vzpomínej. Užila sis ji a mlč o ní. Je to jenom mezi Tebou a ním. Věříme Ti, že to bylo fajn. Jenže té reality je v životě víc. A jistotě se dává přednost před vášněmi....Měj se pěkně!
Není tady
Ptám se, ptám se každou sekundu od toho rozchodu. Ptám se, nechybělo mi to, protože jsem nevěděla, co to je? Nejde mi o toho "kluka" (teda jde, ale ne tak, abych mu bránila jít hledat mě v někom jiném), chci cítit, že žiju jako ženská. Během těch dvou měsíců jsem si uvědomila, že jsem sice srovnaná s tím jaký je můj životní partner, ale právě protože vím, že takový bude celý život, tak se na něj dívám jinýma očima. Co když v něm taky někde dříme touha po tomhle a jenom to nedokážeme cítit k sobě?
Pokud ti ta epizoda dá impuls pro hledání cest k oživení tvého manželství, je to asi to nejlepší, co z toho můžeš vytěžit Lidi se vyvíjejí a je možné, že tvůj muž má v sobě stránky, o kterých sám neví... Sice například temperament je do velké míry vrozený, ale možné je ledacos, pokud si člověk sám cíleně nezužuje obzor, neuzavírá se před novými pohledy na věc, neztrácí důvěru... Před chvílí jsem napsala větu "zázraky se čekat nedají", ale smazala jsem ji, protože je to právě jedna z těch hloupostí, kterými si zavíráme nejedny dveře.
Zároveň se mi vybavilo jedno rčení - Člověk se někdy není ochoten smířit s tím, že jabloň dává jablka, a přál by si, aby na ní rostly taky třešně, jahody nebo fíky.
Jsou věci, které si můžeš zajistit od někoho jiného, než je tvůj životní partner, třeba intelektuální debaty o knížkách nebo doprovod na koncert world music, a jsou oblasti, ve kterých to, co nedostaneš od svého muže, budeš muset najít v sobě...
Judita napsal(a):
Pokud ti ta epizoda dá impuls pro hledání cest k oživení tvého manželství, je to asi to nejlepší, co z toho můžeš vytěžit
Lidi se vyvíjejí a je možné, že tvůj muž má v sobě stránky, o kterých sám neví... Sice například temperament je do velké míry vrozený, ale možné je ledacos, pokud si člověk sám cíleně nezužuje obzor, neuzavírá se před novými pohledy na věc, neztrácí důvěru... Před chvílí jsem napsala větu "zázraky se čekat nedají", ale smazala jsem ji, protože je to právě jedna z těch hloupostí, kterými si zavíráme nejedny dveře.
Zároveň se mi vybavilo jedno rčení - Člověk se někdy není ochoten smířit s tím, že jabloň dává jablka, a přál by si, aby na ní rostly taky třešně, jahody nebo fíky.
Jsou věci, které si můžeš zajistit od někoho jiného, než je tvůj životní partner, třeba intelektuální debaty o knížkách nebo doprovod na koncert world music, a jsou oblasti, ve kterých to, co nedostaneš od svého muže, budeš muset najít v sobě...
Judito,náhodou jsem si přečetla Tvoje příspěvky pro Hrošánka, a věř mi,chce se mi -upřímně, plakat.
Tvoje názory jsou tak nádherné:nikoho neodsuzuješ, nikoho k ničemu nenutíš, jen pohladíš svou moudrostí.Hrošánku,Ty jsi také fantastická.Svou "epizodku" si schovej do šuplíčku nádherných vzpomínek,určitě Ti pomůžou k obohacení vztahu se svým manželem!.
Upravil(a) Jari (3. 3. 2007 20:42)
Není tady
Tak nevím. K tomu příběhu hrošánka: v tom sem jak Anna Karenina, je to pro mě tabu - bál bych se, že taky podlehnu svodům, především když se cítím, jak bych to nejlíp řekl - v citové nouzi. Příjde mi to jako zkusit drogy nebo začít s automatama, bojím se, že bych tomu propadl. Nejsem soudce, tak hrošánka ani nebudu soudit, třeba v něčem jiném než "úlet" hrošánka, ale já si taky kolikrát nevím rady sám se sebou. V každém z nás je kus
Není tady
Taky Ti moc děkuju Judito, jsi báječná. Uklidila jsem dneska každý centimetr doma. Dělám to tak odjaktěživa. Uklidím dům, uklidím duši. Nejsem fantastická. Udělám všechno pro nalezení štěstí s manželem. Všechno. Jen smutně říkám, že kdyby mé snažení ani po letech nemělo účinek, odejdu. Nevím kdy a ani kolik budu potřebovat času, abych poznala, že jsem vyčerpala všechny možnosti.
hrošánku
a ví tvůj manžel, že ve vztahu nejsi spokojená ? A co se ti nelíbí, a co by měl změnit??
Není tady
Vašíku já nemůžu říct, že bych do začátku ledna měla nějaký problém. Utíkala jsem jen vybíjet energii někam jinam. Jsme jiní, nemůžu ho chtít změnit. Je takový. Jsem mu vděčná, že se nesnaží změnit mě. Poprvé v životě mám ale pocit, že to nestačí.
Pelikan napsal(a):
Tak nevím. K tomu příběhu hrošánka: v tom sem jak Anna Karenina, je to pro mě tabu - bál bych se, že taky podlehnu svodům, především když se cítím, jak bych to nejlíp řekl - v citové nouzi. Příjde mi to jako zkusit drogy nebo začít s automatama, bojím se, že bych tomu propadl. Nejsem soudce, tak hrošánka ani nebudu soudit, třeba v něčem jiném než "úlet" hrošánka, ale já si taky kolikrát nevím rady sám se sebou. V každém z nás je kus http://khl-mladost.hr/Smilies/normal/diablo.gif
O tom to je drogy-ráno se probudíš a víš,že to není to pravé sametové( já sama bojuji s alkoholem).
Jen silná osobnost ,jako je např. i určitě Hrošánek ,si řekne dost a začne žít v realitě,i když třeba není tak "krásná". Neskočit pod ten už rozjetý vlak(Anna Karenina)dá strašnou práci,ale od toho jsme tady i částečně my ,-porádíme,pofoukáme.Samozřejmě to rozhodnutí si musí každý vyřešit sám.
Není tady
hrosanek napsal(a):
Vašíku já nemůžu říct, že bych do začátku ledna měla nějaký problém. Utíkala jsem jen vybíjet energii někam jinam. Jsme jiní, nemůžu ho chtít změnit. Je takový. Jsem mu vděčná, že se nesnaží změnit mě. Poprvé v životě mám ale pocit, že to nestačí.
takže neví!
možná by chtěl taky vybíjet energii nebo něco změnit, ale když si to neřeknete tak bude kolem sebe jen chodit a čekat zda to vydrží nebo se to pose....
tak si s ním nejdřív promluv, řekni mu co a jak a pokud mu na tobě záleží jak píšeš určitě se bude snažit ...
Není tady
Ale co když mu to řekneš několikrát a je to jako by hrách na stěnu házel, tchýně řekne bojuj - já zapřemýšlím a zjistím že už mi za to nestojí proč bych měla bojovat pořád jen já není malé dítě tak ať se taky trochu snaží, vztah se musí rozvíjet a ne jen přežívat
Není tady