6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
prave jsem docetla jeden moc zajimavy a dva roky stary clanek o ockovani proti papillomavirum ktere jsou hlavnim rizikovym faktorem vzniku rakoviny delozniho cipku. chtela bych vedet jestli jste se s tim uz nektera potkala, treba se na to informovala nebo uz je ockovana ... hledala jsem to v dalsich clancich ale moc jsem nenasla ... dekuji predem za vase zkusenosti
Není tady
ja mam informace jen z letaku u doktora a jednech zprav, tak toho moc nebude (-:
No, vakcina stoji okolo 12 tisic (nekde bylo i 10) a je urcena pro divky, ktere jeste nemely styk, ale ockovat se muzes nechat i potom. Je to kvuli tomu, ze zeny po styku uz vir mohou mit, ale to neni nikdy jiste. Takze pokud bys mela zajem, melo by stacit se domluvit s doktorem a rozbit prasatko.
Není tady
jetelík napsal(a):
ja mam informace jen z letaku u doktora a jednech zprav, tak toho moc nebude (-:
No, vakcina stoji okolo 12 tisic (nekde bylo i 10) a je urcena pro divky, ktere jeste nemely styk, ale ockovat se muzes nechat i potom. Je to kvuli tomu, ze zeny po styku uz vir mohou mit, ale to neni nikdy jiste. Takze pokud bys mela zajem, melo by stacit se domluvit s doktorem a rozbit prasatko.
jo tak ja poridim prasatko a za par let se uvidi ... je ale divny ze se o tom zas az tolik nevi kdyz je to vlastne uplne prevratny objev ... stejne jako to je s pripravkem ovosan ... dokaze snad nejak selektivne vyhledat a znicit rakovinove bunky v organizmu je sice drahej ale pry ucinnej a taky se o tom nevi ...
Není tady
ja o tom slysela prvne asi pred dvema mesici ve vecernich zpravach + nedavno plakat v cekarne na gynde
Není tady
A navíc, očkovat se musí tuím 3x.
Není tady
Očkování stojí 10.500,- jedna vakcína 3.500,-, proběhne první očkování, za 2 měsíce druhé a za půl roku třetí. Je to pro dívky od 9 do 25 let a pak myslím od 45.... píchá se to do ruky nebo do stehna
Není tady
Mně zase bylo u doktora a i v nemocnici řečeno, e je to pouze pro dívky, které jetě neměly pohlavní styk....
Není tady
Já jsem byla na pravidelné prohlídce a sestra v ordinaci kadému rozdávala letáky ohledně očkování a jetě nám říkala, e to očkují vem enám, které mají zájem, jsou to 3 vakcíny a stojí to celkem asi 10 000 kč. Ale není zaručeno, e ena neonemocní rakovinou děloního čípku. Vakcína se jmenuje SILGARD.
více na www.hpv-vakcina.cz
Není tady
Pro dívky, které neměla pohl. styk je velmi vysoká účinost, a 90%, pro dívky,co měli(do 26 let) je to take dobré, ale nemusí to mít tu správnou účinnost.
Já se na to hlásím. Jsem nahláena do studie - kde se nejdriv udela cytologie atd, a oni zjisti, kolik uz tech viru mate nebo nemate, a za 3,5,10 let se to kontroluje opet... a zjistuje, jak to ucinkovalo, jak to pomohlo te ci one osobe, je to studie dobra pro lekare, ale i pro pacientky.
Není tady
slyela jsem o tom poprvé toto pondělí u lékaře na gynde visel plakát jako kr*va... očkování od 9-ti do 26-ti let ve třech vakcínách cena tam nebyla a jen to e to neraručí to e rakovinu nedostanete je to jakási prevence...
Není tady
luuuca napsal(a):
Očkování stojí 10.500,- jedna vakcína 3.500,-, proběhne první očkování, za 2 měsíce druhé a za půl roku třetí. Je to pro dívky od 9 do 25 let a pak myslím od 45.... píchá se to do ruky nebo do stehna
Vakcína je pro zeny od 14 do 26, pro jinou vekovou kategorii neni
Upravil(a) Aqvamarín (2. 3. 2007 13:42)
Není tady
ale jdi ty... u nás visí plakát - vakcína od 9-ti do 26-ti let.... tak jak to je???
Není tady
adra napsal(a):
ale jdi ty... u nás visí plakát - vakcína od 9-ti do 26-ti let.... tak jak to je???
Jo, mas pravdu od deviti, ja jen chtela vyvratit tvrzeni, ze je mozne ockovat zeny nad 26, coz se me tyka, proto to vim, ta dolni hranice, tou jsem si nebyla jista
Není tady
jo jo :-))) tak to má fajn, já jsem v tomto jaksi "za zenitem"
já si to zas pamatuju podle toho e do 26-ti let se dosávají přídavky na děti pokud jetě studují :-)))
Není tady
ket napsal(a):
prave jsem docetla jeden moc zajimavy a dva roky stary clanek o ockovani proti papillomavirum ktere jsou hlavnim rizikovym faktorem vzniku rakoviny delozniho cipku. chtela bych vedet jestli jste se s tim uz nektera potkala, treba se na to informovala nebo uz je ockovana ... hledala jsem to v dalsich clancich ale moc jsem nenasla ... dekuji predem za vase zkusenosti
Ahoj mluvila jsem o tom se svým lékařem, který je kamarádem mých rodičů. Ten mi na toto očkování řekl, e je to jako kdy bych se nechala naočkovat proti chřipce na někoho to působí a na někoho ne, někdo stejně tu chřipku dostane. Já ji na toto očkování nemám nárok protoe je mi více ne 26 let, očkují pouze do 26 let, ale asi bych přemýlela jestli mám dát 10. tisíc, kdy to není zaručené.
Není tady
u jsem četla v denní tisku a na netu, e zanedlouho bude k mání vakcína bez omezení věku eny!
Není tady
ted se mi nechce dat tolik penez, ale kdybych treba za par let mela pozitivni nalez .... "No, nebyla jsem ja blba?"
Není tady
Ja som sa na to pytala mojej doktorky, ze by som sa chcela dat proti tomu ockovat a ona mi povedala, ze nech este pockam, ze sa o tom este malo vie a ze jedna vakcina u nas stoji 5000Sk a treba ich tri.
Není tady
Ahoj, jiz jsem na toto tema psala. Vakcina Silgard se ockuje po trech injekcich. Ucinkuje jen na nejnebezpecnejsi HPV viry, ktere zpusobuji rakovinu delozniho cipku a genitalni bradavice. Rakovina delozniho cipku je jedna z nejrozsirenejsich u zen. Silgard ucinkuje HPV typu 6,11,16, 18. Je urcena pro zeny od 15 do 26 a meli by se i ockovat chlapci do 15- ti let, nebot jsou vetsinou prave oni prenaseci viru. Silgard nemuze vyvolat onemocneni pred kterym chrani. Ja sama jsme ockovana. Pred ockovanim mi dr. vzala cytologii a byla v poradku. Po dockovani jsem zacala uprostred mesice spinit a tak jsem ji navstivila a opet me prohlidla a rekla, ze mam zmeny na deloznim cipku. Cimz me nepotesila. Prestehovala jsem se a zasla za novym doktorem - ten mi vzal vzorky na biopsii a k memu prekvapeni me iformoval o tom, ze bych mela dle vysledku podstoupit seriznuti delozniho cipku.
Není tady
Před očkováním je nutno si nechat udělat i infekce, které běně nedělají, nebo kdy budete nemocné ji od matky/ EBV,HPV,chlamydie a pod./, nezachrání vás ádné očkování...
Není tady
Nevíte jestli je moný koupit Silgard na splátky? Někde jsem to zaslechla ale nevím, kde si to upřesnit?
Není tady
Já jsem to hledala. Nala jsem odkaz očkovací centra, je to tam rozepsané. Myslí si, e je to skutečně nutný brát si půjčku? Mně to vyla, e kdy jsou moný ty očkování vlastně rozloit do roku a nakoupit je postupně, tak si raději kadý měsíc odloím tisícovku....Tak mě napadá, není třeba nějaký lacinějí způsob ne Silgard?
Není tady
Nejlacinějí způsob je se vzpamatovat ,najít si informace(ne z masmédií) a pochopit,e očkování je nebezpečný byznys s lidskou blbostí.Pomůe vám-leda tak do hrobu.
Upravil(a) Haffka (29. 3. 2010 18:52)
Není tady
Pokud by jste chtěli někdo podpořit....kliknout na nai vlajku
http://www.cervicalcancerpetition.eu//
Není tady