Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 3. 2007 20:32

ket
♥♥♥----

ockovani proti rakovine?

prave jsem docetla jeden moc zajimavy a dva roky stary clanek o ockovani proti papillomavirum ktere jsou hlavnim rizikovym faktorem vzniku rakoviny delozniho cipku. chtela bych vedet jestli jste se s tim uz nektera potkala, treba se na to informovala nebo uz je ockovana ... hledala jsem to v dalsich clancich ale moc jsem nenasla ... dekuji predem za vase zkusenosti

Není tady

#2 1. 3. 2007 20:55

jetelík
♥♥-----

Re: ockovani proti rakovine?

ja mam informace jen z letaku u doktora a jednech zprav, tak toho moc nebude (-:
No, vakcina stoji okolo 12 tisic (nekde bylo i 10) a je urcena pro divky, ktere jeste nemely styk, ale ockovat se muzes nechat i potom. Je to kvuli tomu, ze zeny po styku uz vir mohou mit, ale to neni nikdy jiste. Takze pokud bys mela zajem, melo by stacit se domluvit s doktorem a rozbit prasatko.

Není tady

#3 1. 3. 2007 22:31

ket
♥♥♥----

jetelík napsal(a):

ja mam informace jen z letaku u doktora a jednech zprav, tak toho moc nebude (-:
No, vakcina stoji okolo 12 tisic (nekde bylo i 10) a je urcena pro divky, ktere jeste nemely styk, ale ockovat se muzes nechat i potom. Je to kvuli tomu, ze zeny po styku uz vir mohou mit, ale to neni nikdy jiste. Takze pokud bys mela zajem, melo by stacit se domluvit s doktorem a rozbit prasatko.

jo tak ja poridim prasatko a za par let se uvidi ... je ale divny ze se o tom zas az tolik nevi kdyz je to vlastne uplne prevratny objev ... stejne jako to je s pripravkem ovosan ... dokaze snad nejak selektivne vyhledat a znicit rakovinove bunky v organizmu je sice drahej ale pry ucinnej a taky se o tom nevi ...

Není tady

#4 1. 3. 2007 23:18

jetelík
♥♥-----

ja o tom slysela prvne asi pred dvema mesici ve vecernich zpravach + nedavno plakat v cekarne na gynde

Není tady

#5 2. 3. 2007 8:20

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

A navíc, očkovat se musí tuším 3x.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#6 2. 3. 2007 8:59

luuuca
♥------

Očkování stojí 10.500,- jedna vakcína 3.500,-, proběhne první očkování, za 2 měsíce druhé a za půl roku třetí. Je to pro dívky od 9 do 25 let a pak myslím od 45.... píchá se to do ruky nebo do stehna

Není tady

#7 2. 3. 2007 12:42

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Mně zase bylo u doktora a i v nemocnici řečeno, že je to pouze pro dívky, které ještě neměly pohlavní styk....

Není tady

#8 2. 3. 2007 12:55

kety
♥♥♥♥---

Já jsem byla na pravidelné prohlídce a sestra v ordinaci každému rozdávala letáky ohledně očkování a ještě nám říkala, že to očkují všem ženám, které mají zájem, jsou to 3 vakcíny a stojí to celkem asi 10 000 kč. Ale není zaručeno, že žena neonemocní rakovinou děložního čípku. Vakcína se jmenuje SILGARD.
více na www.hpv-vakcina.cz

Není tady

#9 2. 3. 2007 12:58

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Pro dívky, které neměla pohl. styk je velmi vysoká účinost, až 90%, pro dívky,co měli(do 26 let) je to take dobré, ale nemusí to mít tu správnou účinnost.
Já se na to hlásím. Jsem nahlášena do studie - kde se nejdriv udela cytologie atd, a oni zjisti, kolik uz tech viru mate nebo nemate, a za 3,5,10 let se to kontroluje opet... a zjistuje, jak to ucinkovalo, jak to pomohlo te ci one osobe, je to studie dobra pro lekare, ale i pro pacientky.

Není tady

#10 2. 3. 2007 13:33

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

slyšela jsem o tom poprvé toto pondělí u lékaře na gynde visel plakát jako kr*va... očkování od 9-ti do 26-ti let ve třech vakcínách cena tam nebyla a jen to že to neraručí to že rakovinu nedostanete je to jakási prevence...

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#11 2. 3. 2007 13:41

Aqvamarín
♥♥♥♥---

luuuca napsal(a):

Očkování stojí 10.500,- jedna vakcína 3.500,-, proběhne první očkování, za 2 měsíce druhé a za půl roku třetí. Je to pro dívky od 9 do 25 let a pak myslím od 45.... píchá se to do ruky nebo do stehna

Vakcína je pro zeny od 14 do 26, pro jinou vekovou kategorii neni

Upravil(a) Aqvamarín (2. 3. 2007 13:42)

Není tady

#12 2. 3. 2007 13:48

adra
♥♥♥♥♥♥♥

ale jdi ty... u nás visí plakát - vakcína od 9-ti do 26-ti let.... tak jak to je???

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#13 2. 3. 2007 14:12

Aqvamarín
♥♥♥♥---

adra napsal(a):

ale jdi ty... u nás visí plakát - vakcína od 9-ti do 26-ti let.... tak jak to je???

Jo, mas pravdu od deviti, ja jen chtela vyvratit tvrzeni, ze je mozne ockovat zeny nad 26, coz se me tyka, proto to vim, ta dolni hranice, tou jsem si nebyla jista

Není tady

#14 2. 3. 2007 14:45

adra
♥♥♥♥♥♥♥

jo jo :-))) tak to mᚠfajn, já jsem v tomto jaksi "za zenitem" reta
já si to zas pamatuju podle toho že do 26-ti let  se dosávají přídavky na děti pokud ještě studují :-)))

Není tady

#15 2. 3. 2007 14:54

pipi
♥♥-----

ket napsal(a):

prave jsem docetla jeden moc zajimavy a dva roky stary clanek o ockovani proti papillomavirum ktere jsou hlavnim rizikovym faktorem vzniku rakoviny delozniho cipku. chtela bych vedet jestli jste se s tim uz nektera potkala, treba se na to informovala nebo uz je ockovana ... hledala jsem to v dalsich clancich ale moc jsem nenasla ... dekuji predem za vase zkusenosti

Ahoj mluvila jsem o tom se svým lékařem, který je kamarádem mých rodičů. Ten mi na toto očkování řekl, že je to jako když bych se nechala naočkovat proti chřipce na někoho to působí a na někoho ne, někdo stejně tu chřipku dostane. Já již na toto očkování nemám nárok protože je mi více než 26 let, očkují pouze do 26 let, ale asi bych přemýšlela jestli mám dát 10. tisíc, když to není zaručené.

Není tady

#16 2. 3. 2007 16:24

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

už jsem četla v denní tisku a na netu, že zanedlouho bude k mání vakcína bez omezení věku ženy!

Strach je malá smrt...

Není tady

#17 2. 3. 2007 23:53

jetelík
♥♥-----

ted se mi nechce dat tolik penez, ale kdybych treba za par let mela pozitivni nalez .... "No, nebyla jsem ja blba?"

Není tady

#18 6. 3. 2007 20:54

kato
♥------

Ja som sa na to pytala mojej doktorky, ze by som sa chcela dat proti tomu ockovat a ona mi povedala, ze nech este pockam, ze sa o tom este malo vie a ze jedna vakcina u nas stoji 5000Sk a treba ich tri.

Není tady

#19 4. 2. 2008 9:45

Simonas
♥♥♥♥♥--

Ahoj, jiz jsem na toto tema psala. Vakcina Silgard se ockuje po trech injekcich. Ucinkuje jen na nejnebezpecnejsi HPV viry, ktere zpusobuji rakovinu delozniho cipku a genitalni bradavice. Rakovina delozniho cipku je jedna z nejrozsirenejsich u zen. Silgard ucinkuje  HPV typu 6,11,16, 18. Je urcena pro zeny od 15 do 26 a meli by se i ockovat chlapci do 15- ti let, nebot jsou vetsinou prave oni prenaseci viru. Silgard nemuze vyvolat onemocneni pred kterym chrani. Ja sama jsme ockovana. Pred ockovanim mi dr. vzala cytologii a byla v poradku. Po dockovani jsem zacala uprostred mesice  spinit  a tak jsem ji navstivila a opet me prohlidla a rekla, ze mam zmeny na deloznim cipku. Cimz me nepotesila. Prestehovala jsem se a zasla za novym doktorem - ten mi vzal vzorky na biopsii a k memu prekvapeni me iformoval o tom, ze bych mela dle vysledku podstoupit seriznuti delozniho cipku.

http://lb1f.lilypie.com/DZuYp2.png

Není tady

#20 4. 2. 2008 10:28

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Před očkováním je nutno si nechat udělat i infekce, které běžně nedělají, nebo když budete nemocné již od matky/ EBV,HPV,chlamydie a pod./, nezachrání vás žádné očkování...

Není tady

#21 26. 2. 2008 11:18

KarinaA
♥♥-----

Nevíte jestli je možný koupit Silgard na splátky? Někde jsem to zaslechla ale nevím, kde si to upřesnit?

Není tady

#22 28. 2. 2008 22:31

Bobíšek
♥------

Já jsem to hledala. Našla jsem odkaz očkovací centra, je to tam rozepsané. Myslíš si, že je to skutečně nutný brát si půjčku? Mně to vyšla, že když jsou možný ty očkování vlastně rozložit do roku a nakoupit je postupně, tak si raději každý měsíc odložím tisícovku....Tak mě napadá, není třeba nějaký lacinější způsob než Silgard?

Není tady

#23 29. 3. 2010 18:51

Haffka
♥------

Nejlacinější způsob je se vzpamatovat ,najít si informace(ne z masmédií) a pochopit,že očkování je nebezpečný byznys s lidskou blbostí.Pomůže vám-leda tak do hrobu.

Upravil(a) Haffka (29. 3. 2010 18:52)

Není tady

#24 28. 5. 2011 16:32

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Pokud by jste chtěli někdo podpořit....kliknout na naši vlajku

http://www.cervicalcancerpetition.eu//

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí