6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj všem,
tuto otázku jsem už vložila do Zdraví ženy a ani jedna odpověď, tak buď tam nikdo nechodí, nebo nevím... Tak proto to zkouším tady.
Máte někdo osobní zkušenost, jste někdo dárce? Chtěla bych se o tom dozvědět co nejvíc. Děkuju.
Není tady
Jsem pouze v registru, bohužel jsem ještě pro nikoho nebyla ta vhodná, můžu poradit jen ohledně vstupu do registru dárců.
Není tady
Poraď cokoliv, ráda se dozvím jakoukoli informaci.
Není tady
Není tady
Děkuju Oto, ty jsi fakt šikula. Jsou tam dva další odkazy, paráda.
Stejně bych ale ráda našla někoho s osobní zkušeností, ale pravděpodobnost bude asi malá....
Není tady
Májojájo a chodí Ti domů nějaký ten časopis? Mně vůbec nic... Nejde mi o ten časopis jako takový, ale bylo by to pro mě takové ujištění, že jsem v registru. Takhle jsem jen odevzdala krev a nic nevím...
Májajája napsal(a):
Jsem pouze v registru, bohužel jsem ještě pro nikoho nebyla ta vhodná, můžu poradit jen ohledně vstupu do registru dárců.
Není tady
DĚVČATA,CHCI VÁM JEN PODĚKOVAT!JÁ TO ZNÁM Z TÉ DRUHÉ STRANY A JE MOC FAJN,ŽE SE NAJDOU LIDIČKY CO NEMYSLÍ JEN NA SEBE.... JEŠTĚ JEDNOU DÍKY A PŘEJI HODNĚ ZDRAVÍ VÁM I VAŠIM BLÍZKYM
Není tady
Takže stačí se přihlásit, oni vám odeberou krev a potom prostě jen čekáte, jestli se někdo ozve, že potřebují právě tu vaši, chápu to dobře?
Není tady
Májo, taky bych se ráda dozvěděla více
Není tady
Májo, Rybičko, napište víc, vidím, že nejsem jediná, co se zajímá (což je více než dobře!!!)
Není tady
Májajája je na výletě u příbuzných...
Není tady
No Oto, co ty všechno nevíš . Děkujeme, my na ni počkáme.
Není tady
Babucha napsal(a):
Takže stačí se přihlásit, oni vám odeberou krev a potom prostě jen čekáte, jestli se někdo ozve, že potřebují právě tu vaši, chápu to dobře?
Jsme s manželem taky v registru. Jak píšeš, stačí se přihlásit na odběr krve a pak čekáš. Ale není to tak, že hned 2. den volají, že Tě potřebují. Naopak nám sestra řekla, že je dost pravděpodobné, že se neozvou třeba nikdy, protože shoda všech potřebných "parametrů" v krvi od nepříbuzného dárce je velmi nízká.
Není tady
Jo, to vím, říká se, že pravděpodobnost je velmi, velmi malá...
Není tady
Jsem taky v registru. nechteli me tam vzit, pry ze kdyz jsem tetovana, tak patrim do rizikove skupiny. nakonec me ale vzali, odebrali par zkumavek krve, vzkrisili me bo jsem s sebou sekla a ted cekam. uz 8 let a nic. kdyby se ozvali, rada bych nekomu pomohla, co ale povazuju za drzost je, ze mi chodi domu slozenky a loudi o penize.
Není tady
Dita.L napsal(a):
Jsem taky v registru. nechteli me tam vzit, pry ze kdyz jsem tetovana, tak patrim do rizikove skupiny. nakonec me ale vzali, odebrali par zkumavek krve, vzkrisili me bo jsem s sebou sekla a ted cekam. uz 8 let a nic. kdyby se ozvali, rada bych nekomu pomohla, co ale povazuju za drzost je, ze mi chodi domu slozenky a loudi o penize.
Opravdu? To slyším poprvé... To je divné. Možná to taky závisí na tom, ve kterém městě ses zaregistrovala, můžou mít jiné podmínky. Hm, ale divné.
Není tady
Babucha napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Opravdu? To slyším poprvé... To je divné. Možná to taky závisí na tom, ve kterém městě ses zaregistrovala, můžou mít jiné podmínky. Hm, ale divné.
co je divne? ze me nechteli vzit, nebo ze loudi penize?
Není tady
Dita.L napsal(a):
Promiň
No mi přijde divné, že chtějí ty peníze...
Není tady
Babucha napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Promiň
No mi přijde divné, že chtějí ty peníze...
chteji. Chodi mi obalka s fotkou nemocneho ditete (hra na city) a v ni je slozenka na dobrovolny prispevek. Chodi to jeste s nejakym casopisem
Není tady
Dita.L napsal(a):
Já osobně to tak neberu. V podstatě všechny organizace potřebují (a tudíž i "loudí") sponzorské dary. Obracejí se na lidi, o kterých předpokládají, že je jim zrovna tenhle problém blízký, to mi připadá logické. Můžu se svobodně rozhodnout - když nechci, nepřispěju.
Není tady
Aha, tak to je ten časopis, co mi nechodí... )) No, snad v tom registru jsem i bez časopisu. ) Jinak se omlouvám, že jsem nenapsala dřív, ale koukám, že jste to zvládli i beze mě.
Lekorko: Není za co děkovat, to je to nejmenší. Moc ráda bych někomu pomohla a snad to i někdy vyjde. Přeji Ti moc moc zdravíčka.
Není tady
nějak nestíhám, svoje zkušenosti přidám o víkendu, slibuju
Není tady
Tak, do registru dárců jsem se rozhodla vstoupit na základě nemoci kamaráda, podala sjem žádost a nic..asi tři měsíce. Nato jsem se dozvěděla, že se žena kamaráda dohodla na registru, že si může sehnat dárce, kterým nejdříve porovanjí výsledky s manželem a nato vstoupí do registru, a máí dohodnuté specielní termíny. Zavolala jsem jí a smužem jsme dostali předposlední termín na odběr v roce 99. Co si s té doby pamatuji je, že tam visela nástěnka s čísly o počtu dárců v registru, bylo jich asi 11 000 a s možností asi 1: 1000 000 mně přešel humor, kolik lidí asi tak někomu pasuje .-( , samozřejmě ani my jsme nebyli vhodní pro kamaráda, ten umřel v polovině roku 2000 a asi měsíc pojeho úmrtí se mi ozvali z registru, že mám dánu žádost a jestli tedy přijdu k odběru. Přišlo mi to vcelku divné................, tak jsem jim vysvětlila že už u nich jsem a že tedy nepřijedu. Asi měsíc po odběru volali z nemocnice, že manžel vyhovuje jednomu nemocnému a jestli by přijel na další - rozšiřující testy, takže jsme vše zařídili okamžitě a následující den jeli na rozbor. Tam manželovi vysvětlili že první rozbor řeší asi 5 kriterií a další asi dalších 10 (možná je to jinak, to fakt nevím přesně) , kdyby prošel druhým kolem, bude další a pak snad. Po tomto odběru se nám už nikdo neozval, což mně zklamalo, jednak z důvodu toho že nemohl pomoci a jednak mi vadilo, že nedali vědět ani sms, prostě třeba : nejste vhodný, cokoliv.......protože to bychom přivítali.
V registru jsme tedy sedmý rok, a nedávno jsem se dozvěděla neurčitou informaci, že po určité době z něj prý vyřazují , no nevím, že by mi to při vstupu někdo řekl a nezdá se mi to dobrý tah, je snad jednodušší si znovu prověřit zdravotní stav než se absolutně připravit o dárce......
Také si mlhavě vzpomínám, že rok poté už další dárce nepřijímali, protože neměli peníze na provoz. Nám nikdy nedošel šek ani žádost o peníze, ačkoliv zrovna já bych určitě neodolala a nějak přispěla. Vím že kdybych se dostala do pozice že bych potřebovala tuhle pomoc, byla bych vděčná za cokoliv. Vím, že kdybych mohla pomoci, byl by to pro mně stejně šťastný okamžik jako narození syna . Vím, že kamarád měl možného dárce v americe, ale rodina neměla dva miliony na cestu a léčení do USA
Stále živě vidím jeho děti brečet u rakve když si na ten den vzpomenu a vím že bych udělala cokoliv, je v zásadě jeno jestli ej to kamarád nebo neznámý člověk...... byla by to možná příležitost aspoň jednou za život udělat něco co má cenu.
Upravil(a) Májajája (5. 10. 2006 18:02)
Není tady
Vím, že tohle téma už je staré, jen jsem chtěla poradit ještě jednu možnost.
Pokud dáváš krev, je možné, domluvit se s lékařem na transfuzce, kam chodíš. Nám ( mě, manželovi a ještě pár lidem, co jsme chodili spolu ) to zařídila naše báječná paní doktorka, před odběrem nám kromě běžných testů odebrali více krve a z té pak dělali další testy. Výsledky šly do registru.
Je to už 7 let a nikdo se neozval.
Není tady
Ahoj. Kdo váháte, zda se zapsat do registru, tak koukněte na můj web (blog). Díky nějaké slečně v Německu můžu vychovávat svého syna. Na transplantaci jsem totiž musela jít asi 2,5 měsíce po porodu. Sice nemám ještě všechno za sebou, ale za rok plánuju, že budu zdravá Vždyť to musí být krásný pocit, dát někomu nový život. Děkuji všem co v registru jsou. Vážím si za to každého človíčka. Verča a Tom
Není tady