29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jinak, abyste věděly, jak jsem hrozně pilná a pracovitá - už hodinu tu někomu říkám/píšu (kamarádce na ICQ, P. atd.), že jdu uklízet a vůůůbec se mi nechce, ale je to tu hrozné, asi budu muset Dorču začít víc duznit, aby si po sobě uklízela, protože je schopná vysypat 5 různých věcí na hromadu a její úklid spočívá v tom, že tu hromadu přemístí jinam....
no a tak mě napadá anketní pro vás, co máte starší děti - jak to u vás probíhá s úklidem? co zvládají samostatně (případně od kdy jste je k tomu víc nutili), jak to řešíte např. v průběhu dne - necháte dítko hrát si s více hračkami najednou, enbo jste si ho/ji vychovaly, aby si napřed uklidil/a a potom teprv vytáhl/a další hračku? u nás to kolikrát vypadá fakt jak po výbuchu a i když nejsem žádný extrémní pořádkumil, tak toto už bývá moc i na mně...
Není tady
lenkaB napsal(a):
Holči, to je na jednu stranu pravda, ale zas pokud bude reakce, nebudeš vědět na co... jako ono už je to asi jedno, , jen mě překvapila, že vám to Dr všechno dala najednou
a reakci nemá teda zatím žádnou?
Minule nic (Hexa+Rotarix) a dneska zatím taky nic. Doufám, že jí to vydrží. A Dr. se vůbec nepozastavovala nad tím, že je to najednou - má to asi ozkoušené. A já nejsem odborník, takže tyhle věci fakt nechávám na ní a moc se v tom nebabrám.
Není tady
Ahoj, Dadu, Leni, Holčí, Miši...díky za odpovědi...Lenka radí míň, někdo je zas nosil 3měsíce...!!
Tak asi radši míň a pak když tak dokoupit...
No za pár, doufám že do září budu 2v1, pak už Julinka může !! Mám se fajn, už jen do konce měsíce do práce a pak nastane leháro - houby, teprve začnu pořádně řešit výbavičku, prát, uskladňovat oblečky a vůbec
! Kočár ještě nemám, postýlku nemám
!! Ale my jsme s Julčou domluvený na 18.9 až, takže času dost
!!
Pependo je moje, už z 26+4 myslím, takže 3 týdny zpět !! Ale ono je to foceno odspodu, tak to klame a zdá se větší
!! Jinak mám pocit, že je furt malý a že jako pohoda...uvidíme co zbývajících 10týdnů
!!
Mějte se ..
Upravil(a) misha88 (12. 7. 2011 22:11)
Není tady
Dádulko, nééé, jenže jak jsem podědila tu plenkovou výbavu, tak je to většina určená od 7kg... takže Anežce to ještě úplně nesedí... a ty fotky ze začátku taky nebyly ještě vychytané, teď už to vypadá líp, taky záleží, jaký střih svrchních kalhotek jí dám... jako je to malinko objemnější než jednorázovky, ale nemá problém ani při pasení... ještě teda záleží, jakou plenku jí dám... a díky za pochvalu
princezničky už asi spí (Anežka už skoro hodinu je v kolíbce asi 3m ode mně, ale občas se tam mele, tak slyším zachrochtání atd., až bude úplně tvrdá, tak ji teprve přenáším do postýlky v ložnici) a Dorču si P. skoro před půl hodinou odvedl do pokoje, tak nevím, který z nich už spí
(raděj nezjišťovat..) - byli jsme odpoledne pryč, vrátili se až skoro v 8, tak se to uspávání nějak posunulo...
Není tady
Mishi, já jsem zas naběhla pak na látkové plenky, takže od porodu jsem vypotřebovala asi 2 balíky huggies (takový béžový obal), ale na cesty jednorázovky používám a ty 3-6 máme pořád, takže pokud neporodíš 5kg drobečka, tak je určitě užijete... jen já nejsem zvyklá moc syslit zásoby, takže jsem všeho kupovala raděj míň a pak se to prostě dokoupilo za běhu...
Není tady
Jasnačka, já právě skloubit s látkovkama chci taky, uvidíme od kdy, zda budu taková šikula že hned od začátku..moc peněz na pořizování látkové výbavy není, takže i v tomto maličko háček. Uvidí se za pochodu asi..
S 5ti kilovým drobečkem nestraš
Upravil(a) misha88 (12. 7. 2011 22:12)
Není tady
lenkaB napsal(a):
jinak, abyste věděly, jak jsem hrozně pilná a pracovitá - už hodinu tu někomu říkám/píšu (kamarádce na ICQ, P. atd.), že jdu uklízet
a vůůůbec se mi nechce, ale je to tu hrozné, asi budu muset Dorču začít víc duznit, aby si po sobě uklízela, protože je schopná vysypat 5 různých věcí na hromadu a její úklid spočívá v tom, že tu hromadu přemístí jinam....
no a tak mě napadá anketní pro vás, co máte starší děti - jak to u vás probíhá s úklidem? co zvládají samostatně (případně od kdy jste je k tomu víc nutili), jak to řešíte např. v průběhu dne - necháte dítko hrát si s více hračkami najednou, enbo jste si ho/ji vychovaly, aby si napřed uklidil/a a potom teprv vytáhl/a další hračku? u nás to kolikrát vypadá fakt jak po výbuchu a i když nejsem žádný extrémní pořádkumil, tak toto už bývá moc i na mně...
Leni, já jsem pořádkumil, ale platí to o všech místnostech vyjma A. pokojíčku Nechávám jí hrát s čím chce, dokonce mi začala něco tahat do obýváku - takže jí chvíli nechám, pokud si hraje, pokud ne - dostane příkaz a odnáší do pokoje (teď jsem ale hodně polevila, po příchodu z porodnice jsem jí měla pořád za zadnicí, tak jsem byla ráda, když si aspoň chvíli hrála, byť byla se mnou). Jediné co jí "trpím" v obýváku je kreslení a prohlížení knížek. Ona v tom pokoji až zas takový borčus nemá. Většinou si hraje s panenkama a ty potom uloží do postýlek. Ale je fakt, že někdy tomu nasadí korunu
... když jí řeknu uklidit, tak ona to potom nemůže najít, takže psychicky nevydržím a pokud je nepořádek nad moji "míru únosnosti" tak uklízíme společně - samo že já víc, ale i její snaha se počítá.
Neboj, ve školce si po sobě hračky musí uklízet, takže já bych počkala až se to ve školce naučí. Já to před tím taky neřešila. Podle mě na to dítě musí tak nějak uzrát
Není tady
Mishule hoď fotku pupenda
Jestli se chystáš látkovat tak super, držím paluchy. Mě odradila právě ta pořizovací cena. Kdybych se rozhodovala u prvního dítka, tak určitě neváhám a látkovky bych pořídila. Teď už mě to připadá "zbytečný" do třetího nejdu
Není tady
misha88 napsal(a):
Ahoj, Dadu, Leni, Holčí, Miši...díky za odpovědi...Lenka radí míň, někdo je zas nosil 3měsíce...
!!
Tak asi radši míň a pak když tak dokoupit...
No za pár, doufám že do září budu 2v1, pak už Julinka může!! Mám se fajn, už jen do konce měsíce do práce a pak nastane leháro - houby, teprve začnu pořádně řešit výbavičku, prát, uskladňovat oblečky a vůbec
! Kočár ještě nemám, postýlku nemám
!! Ale my jsme s Julčou domluvený na 18.9 až, takže času dost
!!
Pependo je moje, už z 26+4 myslím, takže 3 týdny zpět!! Ale ono je to foceno odspodu, tak to klame a zdá se větší
!! Jinak mám pocit, že je furt malý a že jako pohoda...uvidíme co zbývajících 10týdnů
!!
Mějte se ..
No, já vesměs všechny plíny DOSTALA!!! Tak bacha s nakupováním dopředu
A to že jste se s Julinkou domluvili no, moc bych ti to přála - ale děvčata - my taky byly všechny domluvený s prckama na pěkná data, že
a komupak to vyšlo chá chá
No Miško - držím palce - hlavně, prosím Tě, ať je to všechno OK a v klidu, ju
Není tady
Tak u nás se ještě nespí :-( malá čučí na Sběratele kostí a povídá si....jsem zvědavá kdy usne můra jedna.
Jinak k tomu úklidu Michal si uklízí pokoj sám, ale když to vidím tak bych mu dala pár facek, protože to přesně všechno ze země přemístí do poličky ale nerovná. Takže já potom uklízím po něm dopoledne.....
Jo ten zajíc nic moc já vím, ale neměla jsem čím to prázdné místo zaplácnout....příště se polepším
Není tady
Dadula napsal(a):
Mishule hoď fotku pupenda
Jestli se chystáš látkovat tak super, držím paluchy. Mě odradila právě ta pořizovací cena. Kdybych se rozhodovala u prvního dítka, tak určitě neváhám a látkovky bych pořídila. Teď už mě to připadá "zbytečný"do třetího nejdu
Asi jenom látkovat ne, nějak to kloubit, uvidíme i jak budou prachy na to ty látkovky, byť třeba z druhé ruky pokoupit..já vím že se za jednorázovky dá víc, ale postupně no
Holčí však to 18.9 je těžká nadsázka, to je totiž naše datum svatby.. tak by to bylo prima, ale nevím nevím. Jeden termín mám už 8.9, ten druhý 23.9...takže to bude bůh ví kdy..
Upravil(a) misha88 (13. 7. 2011 21:02)
Není tady
ženy pádím ohřát mužíkovi večeři - za chvíli přijede z odpolední.
Se tu mějte dobrou
Není tady
Mishi, to je krásný břííííško
Míšo - já zapomněla nahlásit 3měsíce: 5,5kg a 59cm
Není tady
Dadulko, díky... no, třeba uzraje i maminka já si právě začínám říkat, jestli jsem něco nezasklila, ale po porodu fakt na buzerování kvůli úklidu nebyla energie a i když je už Anežka docela hodné a klidné miminko, stále chybí energie a chuť Dorču duznit kvůli pořádku... někdy jde a sama od sebe uklízí hračky po sobě, někdy uklízíme spolu (přesně jak píšeš Ty - většinu dělám já, ale počítá a chválí se každá její snaha), ale většinou je to jen na mně, což už mi začíná malinko vadit... nejsem přece ničí osobní asistentka... ještě k tomu neplacená
Míšo, tak to je super, já právě měla velké štěstí, že jsem dostala od jedné místní maminky komplet výbavičku - ona už další dítko neplánuje a část plenek byla doma šitých, část už trochu zašlejších (na funkci to vliv nemá, je ot jen tím, že ona prala v mýdlovém slizu, po pár opráních normálně je většina plenek super), na některých musím přešít suchý zip atd... ale nechtěla za to nic, takže nebylo co řešit... kdybych si to musela pořizovat komplet, u prvního bych neváhala, u druhého už je to na pováženou... zatím jsem sama kupovala jen jednou a to za cca 600, ale počítám, že víc jak 2tisíce celkem v průběhu plenkového období investovat nebudu, což je zas super celková částka... a zatím jsem moc spokojená, ale já to zas nijak nehrotím - když to schne a nejsou, tak prostě dám občas jednorázovou (ale stalo se mi to asi jen 2x zatím), když jedem na cesty, dávám jednorázovky...
Není tady
Na Davídka jsem měla 2 balíky new bornu pampersek, jeden padl v porodnici, druhý doma, pak jsme najeli na 2, ty má doteď, ale to jsme vyjímka...
K pořádku...no já tomu moc nedám, nebaví mě to, navíc manžel je prostě bordelář a já už dávno rezignovala, nebaví mě pořád po něm uklízet, tak se to dělá několikrát do týdne společnými silami. Aspoň že mi s tím pomáhá. Běžný binčes teda sklízím sama tak nějak pravidelně. Nemám ráda neumyté nádobí druhý den. No a Kika..ta je celá táta , takže kde jí co upadne, to tam leží, snažím se jí vždycky zachytit, ať si to zvedne, uklidí atd, ale ona je taková krámařka, nehraje si jen s panenkou, ona k tomu musí mít kočár plný blbostí, nabalené 2 tašky a batoh, v každém další blbosti, prostě si v tom libuje, pak to někde vysype...
Taky bych ráda, aby si po hraní uklidila, a pak si šla hrát s něčím jiným, ale zatím se nedaří, takže jí nechám, vadí mi, když si tahá hračky do obýváku, tak se jednou za čas rozčílím a všechno si odnese do pokoje. Jinak ona si umí celkem už uklidit i co kam patří, ale nesmí toho být moc, takže když má uklidit např. oblečky pro panenky do košíku, míčky do druhého a knížky do police, tak to zvládne, ale víc ne, to jí musím pomoct. No a posledně, jak jsem jí vyhodila ty 3 bedny na hromadu, vzteky , tak jsem jí pak nechala, ať si to nahází zpátky jak chce, i když to má jinak ode mě roztříděné - plastové hračky, měkké hračky, panenky, lego atd
Takže velký úklid dělám sama, když není doma.
Není tady
Mishi, to je nádherné bříško (a mimochodem, máš hrozně krásné ruce snad to nezní blbě, ale hned mi na to padl zrak...
)
Míšo, toho zajíce neber jako kritiku, mně to jen rozesmálo aaa Sběratelé kostí? tak to se asi klidím (jen mezi námi, mám trochu slabost pro toho herce
hrál i v Čarodějkách, které jsem kdysi sledovala
)
Není tady
Ahojky.
Misho, já jsem měla jeden svůj balík malých plenek Pampers Premium Care 2-5 kg, myslím, že to jsou 1. A jeden balík jsme pak ještě dostali. No a ten druhý balík už nám vyšel tak, tak..museli jsme přejít na 2 a teď jsme akorát začali 3 . Mišule při narození nebyla zrovna drobek (3,75kg) a šla docela rychle s váhou nahoru. Teď bude mít cca. kolem 5,5 kg
. Ale třeba Huggies 3 jsou jí ještě velký, to musí mít 2..je to tedy i o plenkách
. Každopádně já bych doporučila koupit jeden balík, vždyť plenky koupíš hned
. A jak říká Lenka, možná nějaké dostanete i do "kouta".
Leni, s ukliden je to u nás na štíru. Jak již jistě víš, Domík zrovna poslušností nevyniká, takže většinou uklízím sama. Někdy ho tedy oklikou přemluvím, ale často to fakt není Jinak, že by si hrál s jednou hračkou a pak si bral další také nehrozí...vytahá vše najednou a nejlépe si to nastěhuje do obýváku
. No, pokud ho nechci umlátit, budu se s tím muset smířitb:P
Není tady
holky, díky, díky - to se taaak krásně čte, já jsem myslela, že jsem jediná neschopná matka, co má doma bordel a dítě, co si uklidit prostě neumí (kamarádka má fkat extrémně hodnou holčičku a hroooozně ráda srovnává...
)
Pet, představa Domíka, jak dobrovolně jde a uklízí, mě rozesmála - to by snad ani nebyl on
Tuli, ten batoh narvaný krávovinama a kočárek plný všeho možného, to je přesně jako u nás... já uklidím třeba večer, ona ráno dojde a do půl hodiny není jediná věc pomalu na místě... je teda fakt, že Dorča těch hraček moc nemá, má svůj hrací koutek v obýváku (nechodí k nám moc návštěvy, takže mi to nijak nevadí, většinu dne doma trávíme tam, takže to beru spíš jako hernu než obývák... ), ale vždycky všechno natahá do pracovny... fakt 5 minut a tady je spoušť... jenže na druhou stranu, já taky nejsem nejlepší vzor, co se uklízení týká, takže se na ni ani moc zlobit nemůžu
Není tady
Leni buď v klidu to je stará serie, nová šla včera :-D Malá už spinká, ale musela jsem jí umlátit v postýlce.....umlátit= houpat na boku
Taťka nám taky usnul, tekže si půjdu dát sprchu a taky to asi zalomím
Jo a ještě k tomu parku, dneska mi společnost dělal ten časopis, jindy vezmu knížku, ale bohužel jeliko s malou musím jezdit aby spala tak toho moc nenačtu. Nějak neumím číst za chůze a u toho ještě vozit kočár :-(
Míšo krásné bříško,,,, tiše ti ho závidím
Není tady
Upravil(a) bellatrix (17. 10. 2013 23:15)
Není tady
bellatrix napsal(a):
Leni, k anketnej-chaos bordel anarchia, ale akonáhle ma jedna hračka obmedzí v nažívaní-zakopnem, alebo na stôl sa už nezmestí ani ovládač, tak okamžite nariaďujem rajóny a radšej do detskej ani nechodím a nechcem vedieť, ako to ukladá.
A raz za čas spravím v jej veciach inventúru.
tak to je jako u nás Bell to napsala přesně :-)
Není tady
Hm, tak vzor by se u nás taky hledal horko těžko...
Ale zajímavý je, že jak uklidíme večer, obývák je jako z cukrkandlu, Kika hned ráno jééé, tady je uklizeno a nejlepší pak je, když se vrhám do něčeho většího nebo už mi to neba a jdu na to s Kikou (s ní nerada uklízím, do všeho leze, všechno chce pomáhat, dělat ona, například koupelnu dělám zásadně sama večer), tak ona se zeptá: Přijede babička? Já proč, protože uklízíš
Není tady
Takhle uklízela moje mami vždycky když měla přijet babi tak gruntovala :-D
Já jsem do nedávna byla magor na úklid a pořád jsem chodila s hadrem a všechno otírala a čistila, ale teď fakt nestíhám a nemám sílu takže je tady takový organizovaný bordel a nějak jsem si na to pomalu zvykla.........ale jak vím že někdo přijde tak je to tu špígl nýgl
Není tady
Teď mě rozesmál manžel, jak tu mluvíme o tom úklidu, tak jdu aspoň na to nádobí posbírat ze stolu u tv a on jako každý večer usnul u tv, a to cinkání ho probudilo a ptá se mě, jestli tu s námi dneska spali, já , kdo? No prý ti, co s námi sbírali uhlí
by mě zajímalo, co se mu jako zdálo...no a jak mi to "vysvětlil", tak opět usnul a spí si vesele dál
Není tady