Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 16. 3. 2008 20:08

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: jak se NAUČIT šetřit

No o kuponkach nic nevim,protoze DM neni v nasem meste,ale kdyz jsem jezdila na nakup do Strakonic tak jsem tam drive zasla spise ze zvedavosti,ale pred temi 3 lety to tam fakt bylo predrazene.Mame tu jen drogerii TETU.V Rosmannu jsem byla v Pisku a docela se me to tam zamlouvalo,ale je to daleko od nas.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#52 16. 3. 2008 21:59

Jessie
♥♥♥♥♥--

Někdy se mrkni na jejich stránky - pak uvidíš, že když to máme takhle vedle sebe, tak je nejvýhodnější zajít do DM. Je fakt, že v Rosmannovi mají jejich kosmetiku Essence - je levné, sice ne moc kvalitní, ale něco ano. Koupila jsem si např. výživný lak na nehty a je super.

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#53 23. 4. 2009 20:31

REŇAS
Host

Ahojky Babinetky,určitě,jak jsem vás tu četla jste holky šikovné a nápadité hospodyňky. smile
Chtěla bych trošku obnovit tohle téma pro ty,které se třeba nějakým způsobem dotkla ta tolik omílaná finanční krize..nebo prostě pro všechny co z nějakého důvodu musí nyní obracet každou korunu.. sad
Naší rodiny(manžel,já,2 školní děti) se to také momentálně bude týkat(od příštího měsíce)manžel půjde po úpravách finančních a po úpravě pracovní doby v jejich firmě s platem dosti podstatně dolů a to jako dělník,takže si to dovedete představit(cca na běžné výdaje,potraviny,jízdné BUS,drogérii,oblečení,obuv by nám mělo zůstat 9000,- po zaplacení nájmu atd.)  Já zatím hledám marně práci,chodím,jen na brigádu tj.500-1000,-Kč za měsíc)..no a i tam se,už projevuje to,že zrovna není posvícení..  Takže bychom to tady mohli znova trochu rozvinout pro rodiny,matky-samoživitelky nebo i jednotlivce.. wink

Prosím napište,jak se potýkáte s momentální situací,zda vás to hodně zasáhlo,poraďte nějaké nové nápady, stolt ohledně nakupování,potravin,drogérie,kosmetiky.. Kde se oblékáte,obouváte vy,děti..  co potřeby dětí do školy,krožků.. Napište,jak řešíte vaření,jídlo,snídaně,svačiny dětem,obědy,večeře..nějaké levné nápady a klidně napište nápady,při úklidu,zda třeba používáte plno přípravků nebo jen octovou vodu (nadsázka wink ) Prostě napište,vše,co vás napadá nového, nebo ty co tu psali,jak dál pokračují ze svou spořivostí..  No a připište,jak si i občas dopřejete nějakou radost ve formě svých zálib,třeba výlet,kino,muzika,pěkná knížka,sport,to,abychom se z toho počítání úplně nezbláznili.. dumbom

PS:prosím nepište,že nato je řešení jedině vydělávat,je pravda,že práce=peníze. Přesto i v tomto případě neznamená,že to není momentálně v mnoha profesích,hlavně dělnických,a,už z jakýchkoliv důvodů spíš almužna.. Také práce nemusí vždy přijít hned,není to vždy jednoduché..

Tak,prosím,pište vy,co se momentálně potýkáte s touhle situací nebo podobnou a chcete něco napsat,co by mohlo pomoci..všem..,nápady,rady,tipy.. rodna

#54 23. 4. 2009 22:10

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Reňas,pokusím se tuhle tvoji rovnici: práce=peníze poopravit z jiného úhlu pohledu takto:hlava=peníze.Říká se,že v montérkách ještě nikdo nezbohatl,a je to také holá pravda;jednou jsem četla článek o českém miliardáři (?) Petru Kellnerovi a ptali se ho tam,jak vlastně pracuje a říkal:".....přemýšlím". A o tom to je.A mohu potvrdit z vl.skuženosti že pracovat i myslet hlavou víc než ost.se skutečně mnohonásobně vyplácí,ale je to takové nepohodlné oproti všeobecnému tlachání u kávy se sousedkama,ale zas ty výsledky stojí za to.

Upravil(a) Kuty (23. 4. 2009 22:11)

Není tady

#55 24. 4. 2009 7:55

REŇAS
Host

Kuty napsal(a):

Reňas,pokusím se tuhle tvoji rovnici: práce=peníze poopravit z jiného úhlu pohledu takto:hlava=peníze.Říká se,že v montérkách ještě nikdo nezbohatl,a je to také holá pravda;jednou jsem četla článek o českém miliardáři (?) Petru Kellnerovi a ptali se ho tam,jak vlastně pracuje a říkal:".....přemýšlím". A o tom to je.A mohu potvrdit z vl.skuženosti že pracovat i myslet hlavou víc než ost.se skutečně mnohonásobně vyplácí,ale je to takové nepohodlné oproti všeobecnému tlachání u kávy se sousedkama,ale zas ty výsledky stojí za to.

Kuty,možná mᚠi pravdu,jenže i ty montérky jsou potřeba a hold někdo má spíš šikovné ručičky než tu myslící hlavu.  A taky kdyby všichni jen pracovali a mysleli hlavou,tak by to v reálu,taky nešlo,kdo by dělal ty dělnické profese?  To je prostě pořád dokola,zde omílané téma,o těch co pracují hlavou a o těch,co to spíš umí s těma rukama. A ještě by někdo mohl oponovat,že pak je třeba vymyslet něco,kde by člověk mohl vydělávat sám na sebe třeba těmi svýma rukama,ale to zas není tak jednoduché a bez základního kapitálu docela hazard v dnešní době a kdy ten jeden je hlavní živitel a tahoun rodiny,už z toho důvodu,třeba že jeho manželka má nějaké zdravotní omezení,děti co měsíc marod,tak práci má a pak zase nějakou  dobu né. A s dluhy se nekamarádíme,se sociálkami,taky né,to právě raději za chvíli "letím"na tu brigádu.
Takže,než se doufám situace zlepší, než já něco najdu a manžel uvidí,jak to bude dál,než něco vyřešíme,pár nápadů bych pro sebe tady i ostatní,kdo jsou zrovna v podobné situaci,uvítala...tak,prosím,držme se tématu o šetření..a všeho ohledně domácnosti.. stolt
Přeji všem,pěkný den,já letím... wink

#56 24. 4. 2009 10:14

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

REŇAS napsal(a):

tak,prosím,držme se tématu o šetření..a všeho ohledně domácnosti.. stolt

Reni, na šetření se toho asi moc vymyslet nedá... pamatuju, ještě u našich, že jsme jedli většinou chleba s máslem... Na jídle se asi ušetřit dá - otázka je, jak moc to pak bude zdravý...

Co se týká úklid. prostředků, mám věci od Amway - ne že bych chtěla dělat reklamu a navíc, jednorázově to něco stojí. Jenže pak prášek na praní kupuju třeba 1x za půl roku... protože toho dávᚠstrašně málo... je to koncentrát... a koncentrát na mytí (podlahy, čehokoli - LOC) mám třeba rok... na nádobí je taky koncentrát - máma ho má, myje v ruce a taky vydrží strašně dlouho... rok... (my už teď máme myčku)...

Šetřit vodou... elektrikou... nekoupat se ale sprchovat...

Asi bych se podívala na výpis z účtu... a koukla, jaké položky tam máš, které nejsou nezbytně nutné. Např. jsem teď zrušila penzijko - Kuty se bude asi strašně divit... ale posílat měsíčně 500 Kč dalších 30 let a nevědět, jestli z toho něco bude... tak jsem ho zrušila.

Jestli máte předplatné novin, časopisů atd. - zrušit, omezit... (takhle jsem kdysi radila našim, když na tom byli fin. hůř... předplatné z celého týdne zredukovali jenom tuším na páteční + sobotní vydání)...

Místo kupování knížek chodit do knihovny... pít vodu z vodovodu místo kupovanou atd.

No a co bude fungovat asi nejlíp - nějakou dobu si piš výdaje, každou korunu - třeba 14 dní nebo měsíc... a uvidíš, co mᚠza výdaje...

Ale... zase to šetření nejde dělat donekonečna... V tom má Kuty pravdu - není to jenom o cestě ŠETŘIT ale taky snažit se víc VYDĚLAT... - a sociálky bych se taky nebála, pokud žijete všichni 4 z jednoho platu, možná byste na nějaké dávky nárok měli! :-)

Napadlo mě ještě... co sousedská výpomoc? Služby, které bys jinak nakupovala - vyměnit se sousedkou za něco, co umíš Ty... např. sousedka je kadeřnice, udělá Ti vlasy... Ty umíš třeba umělé nehty, tak je udělᚠjí (příklad).

Jednorázově... pokud máte doma nějaké věci, které nepoužíváte a jsou v dobrém stavu... prodat na aukru... (my takhle prodáváme např. staré počítače)...

Jinak 9 tis. na 4 lidi na měsíc mi přijde fakt málo...

Není tady

#57 24. 4. 2009 10:30

amely
♥♥♥♥♥--

Reňas, určitě budete mít víc než těch 9000.  Jestli neberete ty dávky, tak si je vyřiď.
Ty jsi na tom ještě dobře, manžel Ti přinese aspoň těch 9000, jsou tu matky, co od bývalého neviděly ani korunu, třeba já už 11 let.

Jinak, neber to jako srandu, mluvila jsem s kamarádkou, co se zajímá o bylinky a ona teď celou rodinu krmí špenátem z kopřiv. Dále dělá řízky z květů bezu černého a od jara trhá bylinky na čaj. Možná by Tě to mohlo inspirovat. Nejléčivější jsou prý bylinky natrhané na svatého Jana.

Píšu to proto, že to ještě nikdo jiný nenapsal, nechci psát rady, co se opakují.

Není tady

#58 24. 4. 2009 16:07

REŇAS
Host

Holky,díky,beru každou radu. smile Snad se to bude hodit i pro jiné..co takhle momentálně zápasí s financemi. My vždycky neměli úplně na vyskakování,ale vyžít se dalo. Když jsem ještě pracovala za 5000,-,tak to zas bylo ještě o něco lepší. stolt Teď díky krizi,prostě se mění pracovní doba u manžela,také platy půjdou dolů a veškeré příspěvky(vánoce,léto) úplně zrušily,netýká se to samozřejmě jen ho,jen říkal,že u spolupracovníků,když dělá i manželka nebo,už nejsou děti,nebo kdo je solo,tak to nevidí,až za velký problém a ještě i přivítají víc odpočinku,kdo je na tom podobně jako my,s dětma,o jednom platu,bude nutně muset přejít na úpo*nější režim,než se to třeba zase zlepší,co se týká práce.  sad

Takže,když to člověk trochu zkalkuloval,tak těch 9000,--max.+-10000,- nám ZBYDE na jídlo,obědy děti ve škole+družina mladší dcera,oblečení,obuv,drogérii,manželovi na jízdné,já málokdy jezdím busem,spíš chodím pěšky...., po zaplacení nájmu,inkasa a PC/ internet 500,-
  Ještě bychom mohli zrušit ten internet,jenže my si ho právě i pořídili,protože dnes je základ si hledat práci,právě přes net,člověk komunikuje přes mail atd..člověk je denně v obraze. Nehledě nato,že i syn třeba v pátek příjde s úkolem,který si má vyhledat na netu..do pondělí,těžko bude někde pořád někoho obtěžovat,zda bude doma a zda by si u něj nemohl udělat úkol z netu. Do knihovny jsem chodila na net,jenže 1/2hodina zdarma z ÚP a pak se,už platilo a člověk toho moc nestihl prohlídnout,protože,už zas byli ve frontě další zájemci a to jsem se objednávala. Takže ten internet mi připadá,už skoro nutnost.
Jinak nic víc neplatíme ani auto nemáme. roll Akorát co možná bude trochu problém tak 2 krát ročně zaplatit dceřinou lidovku,2 obory,od toho nechci upustit,vidím v tom možná její budoucnost,ještě,když říkají,že má talent a získala,už i nějaké to umístění..to sama raději budu jíst suché rohlíky.. vissla

Marti,sousedská výpomoc,u nás nehrozí,všichni jsou soběstační a v produktivním věku.. Spíš se teda snažím,aspoň na té brigádě.
Předplatné žádné nemáme,manžel si pro svůj a synův oblíbený časopis chodí na nádraží a tam to za pěkný úsměv fandům železnice dávají zadarmo. smile Do knihovny chodím,knížky jsou má další záliba..Tam si půjčuji i časopisy. Já si pro radost,už kupuji jen dva a to mě měsíčně výjde na 74,-,no tak jedině to bych mohla utnout,ale bude po mé malé radosti.. Jinak na některé jiné koukám(čtu) na netu.
Aukro,to znám,manžel tam hltá vláčky a k narozeninám si občas tam něco dopřeje,ale my nemáme,co prodávat sad ,teda snad bych mohla pár věciček zkusit někde po 12 letém synovi,no,ale na značky si moc nepotrpíme,akorát občas jsem mu koupila něco v Cherokee a v Takku. Naposledy jsem po něm dala zadarmo věci jedné známé. Jsem si říkala,že se to jejímu klukovi ještě bude hodit,tak byla ráda. wink

No jinak s těmi dávkami,nevím,musela bych se jít nato zeptat,teda,až opravdu uvidím,jak to v reálu bude vypadat s jeho výplatou. My jsme,ale fakt nikdy o dávky nežádali,teda akorát o přídavky na děti,vždy šel raději manžel,pokud mu bylo umožněno, navíc do práce o svém volnu nebo já jsem si obstarala tu brigádu,aspoň zatím. wink

Amely,takové rady,to fakt tady ještě nikdo nenapsal,to je spíš obdivuhodné,že se najde ještě takový člověk,já se přiznám,že na tohle jsem líná.. sova,ale je fakt,že o medu z natrhaných pampelišek,jsme uvažovali,protože ho kdysi dělávala výborný,manželova máma,když ještě žila. rodna

#59 24. 4. 2009 17:56

Ouška74
♥♥-----

Ahoj,

my zase nekupujeme žádné čaje - kromě černého, protože bez toho já nemůžu být - sbíráme byliny, sušíme a děláme si směsi, např. černý bez, šípky, jitrocel, mateřídouška, listy maliníku atd. je toho spoustu a zadarmo.

Nebo je děláme třeba z jablkových slupek. Moc hezky voní.

Místo džusů si děláme doma šávy, třeba i z borůvek co nasbíráme nebo jsme klidně otrhali planou višeň o kterou stejně dneska nemá nikdo zájem a bylo hodně a hodně skleniček.
Stejně tak si děláme doma víno a taky marmelády.

Vᚠrozpočet 9 tis. je teda hodně napjatý. Nezbývá ti nic jiného než ušetřit na jídle. Hlavně vařit. Polévky, pokud máte rádi. Z balíčku těstovin za 6 Kč bys samozřejmě s dalšími věcmi mohla udělat dobrou večeři. Péct hodně kynuté buchty.

Na praní bych si vyrobila sliz - návody tu určitě jsou. Nekupovala bych žádné čistící prostředky ale používala opravdu ten ocet.

Není tady

#60 24. 4. 2009 18:01

Ouška74
♥♥-----

Když si koupíš u řezníka třeba uzená žebra - jako my dneska tongue - udělᚠz nich kotel polévky a pak je obereš a dᚠtřeba k hrachové kaši

Není tady

#61 24. 4. 2009 18:39

Ouška74
♥♥-----

smile ještě budu otravovat
ptala ses na snídaně

udělej domácí müsli - vločky, rozinky a čokoláda na vaření jsou levné a je z toho plná mísa, s mlíkem nebo jogurtem rychlá snídaně

my to máme ze dvou balíčků vloček aspon na 2 týdny

zkus si udělat z něčeho pokladničku a každý den si tam odlož 5  - 10 kč, za půl roku tam budeš mít na hudebku

Není tady

#62 24. 4. 2009 18:43

estelle
♥♥♥♥♥--

REŇAS napsal(a):

PS:prosím nepište,že nato je řešení jedině vydělávat,je pravda,že práce=peníze. Přesto i v tomto případě neznamená,že to není momentálně v mnoha profesích,hlavně dělnických,a,už z jakýchkoliv důvodů spíš almužna.. Také práce nemusí vždy přijít hned,není to vždy jednoduché..

Tohleto asi nikdy nepochopim. vissla

Není tady

#63 24. 4. 2009 19:02

Ouška74
♥♥-----

Co je na tom k nepochopení??

na všech místech republiky není práce za desítky tisíc a každý nemůže dělat všechno

Není tady

#64 24. 4. 2009 19:48

REŇAS
Host

estelle napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Estell,nemusíš chápat. Je to tvůj názor.  Až budeš žít na Karvinsku,budeš mít k tomu ZPS-tj.změněná pracovní schopnost ze zdravotních důvodů a k tomu budeš mít doma 2 astmatické-alergické děti,které by neměli zůstavat sami natož,když mají zrovna zdravotní akutní problémy,tak možná bys více chápala. Jinak,co se tady týká platového ohodnocení u různých profesích,je to mnohdy k smíchu nebo spíš k pláči? To,ale určitě bude i v jiných oblastech než jen KI. A dál se k tomu nemíním vyjadřovat. Není to,až tak moc k tématu.

#65 24. 4. 2009 20:29

REŇAS
Host

Ouška74 napsal(a):

smile ještě budu otravovat
ptala ses na snídaně

udělej domácí müsli - vločky, rozinky a čokoláda na vaření jsou levné a je z toho plná mísa, s mlíkem nebo jogurtem rychlá snídaně

my to máme ze dvou balíčků vloček aspon na 2 týdny

zkus si udělat z něčeho pokladničku a každý den si tam odlož 5  - 10 kč, za půl roku tam budeš mít na hudebku

ouško,ty jsi sluníčko smile,vůbec neotravuješ. Díky za každou radu a pochopení,že někdy není každý den posvícení. 
S tím vařením,už to zhruba kolikrát děláme,tak,jak popisuješ i ty polévky máme rádi.  Jen akorát manžel celkem fyzicky dělá, styrka tak,potřebuje občas nějakou tu energii,takže je potřeba sem tam i to maso,akorát zas mu stačí kousek ale kopec rýže a šávy k tomu. Svačiny nosí taky vydatné,protože to,co jim tam dávají to,už je skoro k nejídlu a ty porce i nᚠsynátor,by to zblajznul jak malinu. Je fakt,že přes týden momentálně jíme doma jen já a manžel,děti  jí ve škole,dcera chodí do družiny,protože jsem někdy já na brigádě,manžel v práci,tak jsem si jistější,když dceru já vyzvednu nebo syn..jinak by chodila sama domů,děti ze třídy bývají v družině,co bydlí kolem nás..a nikdo by ani nebyl doma..,kdo by ji vyhlížel.
Jinak vařím denně,už cca 14 let,tak,už je to někdy na...dumbom
Spíš,co má člověk celé rodině vymýšlet na snídaně,svačiny,večeře..tak,aby ještě ušetřil..,nejhorší je,že já s dětma jíme v podstatě to stejné,ale manžel,některé věci nerad,ale je fakt,že je skromný klidně se pak odbyde pár  topinkami s česnekem. Svačiny taky děti nosí většinou z domu,prostě rohlík,chleba s něčím,ovoce,zelenina. Kupují si tak max.1-2 týdně nějaký šáteček,koblih..tak a už jsme u těch buchet,to by možná se vyplatila ta levnější buchta,že prvně k snídani a pak na svačinku dopoledne,odpoledne a je po buchtě.. smile
Šávy ty teda neumím ani marmelády,já se přiznám,že nato moc nejsem.
Čaj kupujem většinou černý a pijem levné šávy..co mají samé ečka,teď jsme se to zrovna někde dočetli,nějaký test. Minerálky,džusy,nic takového nekupujem.
Na praní používám levný prášek,na ten sliz se kouknu,až to najdu.. Sliz,to zní,tak hrozně.. big_smile Nedávno si dcera jeden koupila a tu hmotu v ruce a všude všelijak převalovala a natahovala v ruce..ještě,že to bylo aspoń hezky růžové.

Brrr,no doufám,že ta doba takového extremního šetření bude jen dočasná a že snad taky se na mně usměje štěstí co se týká práce,jen to nebude snadné skloubit,už kvůli časté nemocností dcery a do toho se sní střídá syn. Je to prakticky na podzim a v zimě,každý měsíc, na jaře a k létu je to trochu lepší.. sjuk

Tak,pište,jak to zvládáte vy ostatní,co to máte taky napjaté a každý nový nápad vítám.. tummenupp

#66 24. 4. 2009 20:45

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

REŇAS napsal(a):

Na praní používám levný prášek,na ten sliz se kouknu,až to najdu..

Co  to je levný  prášek? Já když se ulakomím a koupím něco levného, tak vždycky prohloupím, protože to buď nepere, nemyje, nefunguje nebo se to brzy rozbije a proto se řídím heslem - nejsem tak bohatá, abych kupovala levné věci.
A raději čaj neoslazený nebo jen s cukrem a citronem než s levnou šávou plnou Eček.

Není tady

#67 24. 4. 2009 20:55

REŇAS
Host

aprill napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Co  to je levný  prášek? Já když se ulakomím a koupím něco levného, tak vždycky prohloupím, protože to buď nepere, nemyje, nefunguje nebo se to brzy rozbije a proto se řídím heslem - nejsem tak bohatá, abych kupovala levné věci.
A raději čaj neoslazený nebo jen s cukrem a citronem než s levnou šávou plnou Eček.

No,myslela jsem,že nekupuji žádný za 600,- nebo tak,možná by se to vyplatilo,co se týká kil v balení,ale kdo to má tahat,že.. Teď mám doma Merkur..jindy třeba Tix..

No a kde a v čem dnes nejsou éčka,jinak konkrétně to bylo jen na jednu šávu,nevím aprill co pijou Tví kluci,ale mé dítka ty š´távy radši než jen čaj s cukrem..
A hele aprill,nechceš zase rýpat,abys měla navrch,natyhle skvělé ženské vlastnůstky,fakt nemám náladu..ale z tebe mám občas pocit,že Tě to zjevně baví. Tak se  klidně bav..ale beze mně. smile

Upravil(a) REŇAS (24. 4. 2009 21:01)

#68 24. 4. 2009 20:58

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

REŇAS napsal(a):

aprill napsal(a):

REŇAS napsal(a):

No,myslela jsem,že nekupuji žádný za 600,- nebo tak,možná by se to vyplatilo,co se týká kil v balení,ale kdo to má tahat,že.. Teď mám doma Merkur..jindy třeba Tix..

No a kde a v čem dnes nejsou éčka,jinak konkrétněto bylojen na jednu konkrétní šávu,nevím aprill co pijou Tví kluci,ale mé dítka ty š´távy radši než jen čaj s cukrem..
A hele aprill,nechceš zase rýpat,abys měla navrch,natyhle skvělé ženské vlastnůstky,fakt nemám náladu..ale tebe to zjevně baví. Tak se bav..ale beze mně. smile

Nějaká podrážděná dumbom . Nikdo nerýpe .

Není tady

#69 25. 4. 2009 12:58

estelle
♥♥♥♥♥--

REŇAS napsal(a):

estelle napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Estell,nemusíš chápat. Je to tvůj názor.  Až budeš žít na Karvinsku,budeš mít k tomu ZPS-tj.změněná pracovní schopnost ze zdravotních důvodů a k tomu budeš mít doma 2 astmatické-alergické děti,které by neměli zůstavat sami natož,když mají zrovna zdravotní akutní problémy,tak možná bys více chápala. Jinak,co se tady týká platového ohodnocení u různých profesích,je to mnohdy k smíchu nebo spíš k pláči? To,ale určitě bude i v jiných oblastech než jen KI. A dál se k tomu nemíním vyjadřovat. Není to,až tak moc k tématu.

Já bych spíš řekla, že celý ten tvůj příspěvek není moc k tématu. Smyslem tohoto vlákna je totiž dozvědět se, jak se konečně donutit přestat vyhazovat peníze za blbosti, které člověk k životu nepotřebuje a ne to, jak ušetřit na základních věcech potřebných pro život.

Není tady

#70 25. 4. 2009 13:47

REŇAS
Host

estelle napsal(a):

REŇAS napsal(a):

estelle napsal(a):

Já bych spíš řekla, že celý ten tvůj příspěvek není moc k tématu. Smyslem tohoto vlákna je totiž dozvědět se, jak se konečně donutit přestat vyhazovat peníze za blbosti, které člověk k životu nepotřebuje a ne to, jak ušetřit na základních věcech potřebných pro život.

No a já myslím,že je tady daleko víc témat,kde se úplně ujede mimo téma a to teď děláme i my,když se tu budem dohadovat od ničeho k ničemu.
Zase jenom ženské slovíčkaření o tom,kdo bude mít poslední slovo..a kdo má vlastně pravdu.   Můj názor,že pořád je tam to slovo,jak šetřit,nač tedy zakládat nové téma a zahlcovat dle mého v podstatě podobným. Ale takhle se můžem dohadovat donekonečna,ale tím já nemíním ztrácet čas. Jestli vás to baví a chcete si tím něco dokazovat,jen klidně dál. Všem kdo to pochopili a neřeší,zda je to více či méně k tématu,tak za jejich příspěvky moc děkuji. stolt Až tu zase pro mně napíše někdo,něco,co by mohlo pomoci zase se ozvu,jinak to tu pro mně nemá význam,to slovíčkaření.

Jinak,pro ty ostatní,co třeba přispěli, potěšila  mě dobrá zpráva manžela,že pro příští měsíc,zatím úprava pracovní doby se nekoná,co vymysleli na druhý den,zase,prozatím zrušili, díky propočtu a argumentům,vyjednávání, manželových nadřízených  a pak se uvidí..co dál. Příspěvky,ty teda opravdu jsou zrušené,plat půjde taky trochu dolů,přesčasové hodiny,nebudou,ale hlavně,že stejná směnnost,zatím zůstává. Takže stejně je pořád potřeba šetřit,takže klidně sem s nápady nebo,jak to děláte vy,ostatní v podobné situaci. No a já doufám,že,už i konečně nějakou tu práci najdu. rock

#71 25. 4. 2009 17:06

Ouška74
♥♥-----

estelle napsal(a):

REŇAS napsal(a):

estelle napsal(a):

Sorry estelle ale při 9000 pro 4 lidi na jídlo, jízdné, a oblečení asi na blbosti nezbývá

nevím jak nakupuješ ty, ale my jsme taky 4 a když chci aby děti jedly zdravě tak prostě za týden utratím JENOM za jídlo tak 1.500.

Není tady

#72 25. 4. 2009 18:38

REŇAS
Host

Ouška74 napsal(a):

estelle napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Sorry estelle ale při 9000 pro 4 lidi na jídlo, jízdné, a oblečení asi na blbosti nezbývá

nevím jak nakupuješ ty, ale my jsme taky 4 a když chci aby děti jedly zdravě tak prostě za týden utratím JENOM za jídlo tak 1.500.

ouško,nerozčiluj se,je to zbytečné a  také děkuji za pochopení. wink
Víš estelle,určitě ví,že v takovém případě není na blbosti,ale ona prostě nemůže pochopit,že se nějaký člověk (rodina) vůbec může do takovéto situace dostat,v tom to asi bude.  Podle  ní každý musí asi práci mít,nejlépe,okamžitě a taky adekvátně zaplacenou. Když né,je zásadně neschopný. A ani ji nenapadne se nato podívat jinak. Nevíme kolik ji je,odkud je,jaké má vzdělání,zda má manžela nebo žije zatím solo,zda,už má děti,zdravé či nemocné,zda sama je zdráva,pak by nám její pohled byl jasnější.

To je fakt zbytečná diskuze,ten,člověk je přesvědčený o tom,že to vše musí být tak jak si myslí. Prostě lehčí je zkritizovat než zkusit pochopit. Zamyslet se,že není vše jen černobílé. A navíc jsem si prý spletla diskuzi,co na tom,že je o šetření,je přece o tom,jak se naučit šetřit,né  o šetření z nutností. Fakt se to hodně liší,tak snad,abych to zahltila novým tématem,což o to,že v celku podobným. wink

#73 25. 4. 2009 19:06

REŇAS
Host

No a a se vrátíme k tématu,tak to jídlo nás doposud stálo,taky pro 4 těch 1500,-no,ale někdy i 2000,-,no ale v tom případě,žádné doma fakt zásoby, proto jsem nadhodila i to jídlo,protože v takové situaci,co nás možná čeká,bychom trochu museli ubrat.
Teď jsem třeba dělala pomazánku,co Reňas našel,tak to je hned pomaz.máslo,cibulka,ster.okurek,vajíčko,salám,tvrdý sýr. I když to je od všeho trošku. No a pak mám,já s dětma ráda různé saláty a to je zas to a ono a půl kila je pro nás sotva...to ještě cpem k tomu pečivo,pokud to není těstovinový,já jsem takový štíhlý - žrout,dcera,už taky se pořád cpe a kam to dává nevím,syn ve vývinu,vytáhlý,tak si taky pochutná a já "žeru" s prominutím a nepřiberu. Kéž bych přibírala i z vody,to by se hned šetřilo na jídle..tak to jen na odlehčení. big_smile ,aby tu bylo trošku veseleji. wink

PS:samozřejmě ty kč jsou myšleny na cca týden .

Upravil(a) REŇAS (25. 4. 2009 19:17)

#74 27. 4. 2009 9:57

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

REŇAS: asi nejsem v situaci, kdy bych mohl radit, protože sám nevím, za co utrácím a kde by se dalo ušetřit (i když šetřit nemusím). Ale zaměř se hlavně na dvě věcí. Za prvé určitě zkus to aukro, tam se dá prodat spousta věcí, třeba staré hračky apod. Za druhé si neodpírej různé radosti, které stojí pár desetikorun. Musíš si zachovat koníčky a určitou důstojnost. Sepsat si výdaje přesně do koruny můžeš, ale nevím, jestli tam objevíš nějaké úspory. Leda oblečení - nevím jak vy, ale já si oblečení kupuju sotva jednou do roka a to spíš za symbolické částky. Džíny a dvě trička a mám na další rok pokoj smile

Kuty mimochochodem správně říkala, že v montérkách ještě nikdo nikdy nezbohatnul a má pravdu. S montérkami se dá přežít, ale nikdy nebudeš bez starostí. Dobré peníze vydělají jen nápady, ne otrocká práce. Ale to bylo jen tak na okraj, já vím, že to ve své situaci a zřejmě i vzhledem ke svému bydlišti mᚠdost ztížené.

Není tady

#75 27. 4. 2009 21:10

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Já bych šetřit měla, ale neumím to. Koneckonců, žiju jen jednou, tak co bych si neužila, že jo. Co budu mít ze života, když budu jen škudlit. Ale jasně, pokud se ocitnu v situaci, že budu muset obracet každou kourunu, pak budu šetřit. Jen doufám, že se do takové situace nedostanu, ale kdoví, co nás koho může potkat.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí