6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No o kuponkach nic nevim,protoze DM neni v nasem meste,ale kdyz jsem jezdila na nakup do Strakonic tak jsem tam drive zasla spise ze zvedavosti,ale pred temi 3 lety to tam fakt bylo predrazene.Mame tu jen drogerii TETU.V Rosmannu jsem byla v Pisku a docela se me to tam zamlouvalo,ale je to daleko od nas.
Není tady
Někdy se mrkni na jejich stránky - pak uvidí, e kdy to máme takhle vedle sebe, tak je nejvýhodnějí zajít do DM. Je fakt, e v Rosmannovi mají jejich kosmetiku Essence - je levné, sice ne moc kvalitní, ale něco ano. Koupila jsem si např. výivný lak na nehty a je super.
Není tady
Ahojky Babinetky,určitě,jak jsem vás tu četla jste holky ikovné a nápadité hospodyňky.
Chtěla bych troku obnovit tohle téma pro ty,které se třeba nějakým způsobem dotkla ta tolik omílaná finanční krize..nebo prostě pro vechny co z nějakého důvodu musí nyní obracet kadou korunu..
Naí rodiny(manel,já,2 kolní děti) se to také momentálně bude týkat(od přítího měsíce)manel půjde po úpravách finančních a po úpravě pracovní doby v jejich firmě s platem dosti podstatně dolů a to jako dělník,take si to dovedete představit(cca na běné výdaje,potraviny,jízdné BUS,drogérii,oblečení,obuv by nám mělo zůstat 9000,- po zaplacení nájmu atd.) Já zatím hledám marně práci,chodím,jen na brigádu tj.500-1000,-Kč za měsíc)..no a i tam se,u projevuje to,e zrovna není posvícení.. Take bychom to tady mohli znova trochu rozvinout pro rodiny,matky-samoivitelky nebo i jednotlivce..
Prosím napite,jak se potýkáte s momentální situací,zda vás to hodně zasáhlo,poraďte nějaké nové nápady, ohledně nakupování,potravin,drogérie,kosmetiky.. Kde se oblékáte,obouváte vy,děti.. co potřeby dětí do koly,kroků.. Napite,jak řeíte vaření,jídlo,snídaně,svačiny dětem,obědy,večeře..nějaké levné nápady a klidně napite nápady,při úklidu,zda třeba pouíváte plno přípravků nebo jen octovou vodu (nadsázka ) Prostě napite,ve,co vás napadá nového, nebo ty co tu psali,jak dál pokračují ze svou spořivostí.. No a připite,jak si i občas dopřejete nějakou radost ve formě svých zálib,třeba výlet,kino,muzika,pěkná kníka,sport,to,abychom se z toho počítání úplně nezbláznili..
PS:prosím nepite,e nato je řeení jedině vydělávat,je pravda,e práce=peníze. Přesto i v tomto případě neznamená,e to není momentálně v mnoha profesích,hlavně dělnických,a,u z jakýchkoliv důvodů spí almuna.. Také práce nemusí vdy přijít hned,není to vdy jednoduché..
Tak,prosím,pite vy,co se momentálně potýkáte s touhle situací nebo podobnou a chcete něco napsat,co by mohlo pomoci..vem..,nápady,rady,tipy..
Reňas,pokusím se tuhle tvoji rovnici: práce=peníze poopravit z jiného úhlu pohledu takto:hlava=peníze.Říká se,e v montérkách jetě nikdo nezbohatl,a je to také holá pravda;jednou jsem četla článek o českém miliardáři (?) Petru Kellnerovi a ptali se ho tam,jak vlastně pracuje a říkal:".....přemýlím". A o tom to je.A mohu potvrdit z vl.skuenosti e pracovat i myslet hlavou víc ne ost.se skutečně mnohonásobně vyplácí,ale je to takové nepohodlné oproti veobecnému tlachání u kávy se sousedkama,ale zas ty výsledky stojí za to.
Upravil(a) Kuty (23. 4. 2009 22:11)
Není tady
Kuty napsal(a):
Reňas,pokusím se tuhle tvoji rovnici: práce=peníze poopravit z jiného úhlu pohledu takto:hlava=peníze.Říká se,e v montérkách jetě nikdo nezbohatl,a je to také holá pravda;jednou jsem četla článek o českém miliardáři (?) Petru Kellnerovi a ptali se ho tam,jak vlastně pracuje a říkal:".....přemýlím". A o tom to je.A mohu potvrdit z vl.skuenosti e pracovat i myslet hlavou víc ne ost.se skutečně mnohonásobně vyplácí,ale je to takové nepohodlné oproti veobecnému tlachání u kávy se sousedkama,ale zas ty výsledky stojí za to.
Kuty,moná má i pravdu,jene i ty montérky jsou potřeba a hold někdo má spí ikovné ručičky ne tu myslící hlavu. A taky kdyby vichni jen pracovali a mysleli hlavou,tak by to v reálu,taky nelo,kdo by dělal ty dělnické profese? To je prostě pořád dokola,zde omílané téma,o těch co pracují hlavou a o těch,co to spí umí s těma rukama. A jetě by někdo mohl oponovat,e pak je třeba vymyslet něco,kde by člověk mohl vydělávat sám na sebe třeba těmi svýma rukama,ale to zas není tak jednoduché a bez základního kapitálu docela hazard v dnení době a kdy ten jeden je hlavní ivitel a tahoun rodiny,u z toho důvodu,třeba e jeho manelka má nějaké zdravotní omezení,děti co měsíc marod,tak práci má a pak zase nějakou dobu né. A s dluhy se nekamarádíme,se sociálkami,taky né,to právě raději za chvíli "letím"na tu brigádu.
Take,ne se doufám situace zlepí, ne já něco najdu a manel uvidí,jak to bude dál,ne něco vyřeíme,pár nápadů bych pro sebe tady i ostatní,kdo jsou zrovna v podobné situaci,uvítala...tak,prosím,drme se tématu o etření..a veho ohledně domácnosti..
Přeji vem,pěkný den,já letím...
REŇAS napsal(a):
tak,prosím,drme se tématu o etření..a veho ohledně domácnosti..
Reni, na etření se toho asi moc vymyslet nedá... pamatuju, jetě u naich, e jsme jedli větinou chleba s máslem... Na jídle se asi uetřit dá - otázka je, jak moc to pak bude zdravý...
Co se týká úklid. prostředků, mám věci od Amway - ne e bych chtěla dělat reklamu a navíc, jednorázově to něco stojí. Jene pak práek na praní kupuju třeba 1x za půl roku... protoe toho dává straně málo... je to koncentrát... a koncentrát na mytí (podlahy, čehokoli - LOC) mám třeba rok... na nádobí je taky koncentrát - máma ho má, myje v ruce a taky vydrí straně dlouho... rok... (my u teď máme myčku)...
etřit vodou... elektrikou... nekoupat se ale sprchovat...
Asi bych se podívala na výpis z účtu... a koukla, jaké poloky tam má, které nejsou nezbytně nutné. Např. jsem teď zruila penzijko - Kuty se bude asi straně divit... ale posílat měsíčně 500 Kč dalích 30 let a nevědět, jestli z toho něco bude... tak jsem ho zruila.
Jestli máte předplatné novin, časopisů atd. - zruit, omezit... (takhle jsem kdysi radila naim, kdy na tom byli fin. hůř... předplatné z celého týdne zredukovali jenom tuím na páteční + sobotní vydání)...
Místo kupování kníek chodit do knihovny... pít vodu z vodovodu místo kupovanou atd.
No a co bude fungovat asi nejlíp - nějakou dobu si pi výdaje, kadou korunu - třeba 14 dní nebo měsíc... a uvidí, co má za výdaje...
Ale... zase to etření nejde dělat donekonečna... V tom má Kuty pravdu - není to jenom o cestě ETŘIT ale taky snait se víc VYDĚLAT... - a sociálky bych se taky nebála, pokud ijete vichni 4 z jednoho platu, moná byste na nějaké dávky nárok měli! :-)
Napadlo mě jetě... co sousedská výpomoc? Sluby, které bys jinak nakupovala - vyměnit se sousedkou za něco, co umí Ty... např. sousedka je kadeřnice, udělá Ti vlasy... Ty umí třeba umělé nehty, tak je udělá jí (příklad).
Jednorázově... pokud máte doma nějaké věci, které nepouíváte a jsou v dobrém stavu... prodat na aukru... (my takhle prodáváme např. staré počítače)...
Jinak 9 tis. na 4 lidi na měsíc mi přijde fakt málo...
Není tady
Reňas, určitě budete mít víc ne těch 9000. Jestli neberete ty dávky, tak si je vyřiď.
Ty jsi na tom jetě dobře, manel Ti přinese aspoň těch 9000, jsou tu matky, co od bývalého neviděly ani korunu, třeba já u 11 let.
Jinak, neber to jako srandu, mluvila jsem s kamarádkou, co se zajímá o bylinky a ona teď celou rodinu krmí penátem z kopřiv. Dále dělá řízky z květů bezu černého a od jara trhá bylinky na čaj. Moná by Tě to mohlo inspirovat. Nejléčivějí jsou prý bylinky natrhané na svatého Jana.
Píu to proto, e to jetě nikdo jiný nenapsal, nechci psát rady, co se opakují.
Není tady
Holky,díky,beru kadou radu. Snad se to bude hodit i pro jiné..co takhle momentálně zápasí s financemi. My vdycky neměli úplně na vyskakování,ale vyít se dalo. Kdy jsem jetě pracovala za 5000,-,tak to zas bylo jetě o něco lepí. Teď díky krizi,prostě se mění pracovní doba u manela,také platy půjdou dolů a vekeré příspěvky(vánoce,léto) úplně zruily,netýká se to samozřejmě jen ho,jen říkal,e u spolupracovníků,kdy dělá i manelka nebo,u nejsou děti,nebo kdo je solo,tak to nevidí,a za velký problém a jetě i přivítají víc odpočinku,kdo je na tom podobně jako my,s dětma,o jednom platu,bude nutně muset přejít na úpo*nějí reim,ne se to třeba zase zlepí,co se týká práce.
Take,kdy to člověk trochu zkalkuloval,tak těch 9000,--max.+-10000,- nám ZBYDE na jídlo,obědy děti ve kole+druina mladí dcera,oblečení,obuv,drogérii,manelovi na jízdné,já málokdy jezdím busem,spí chodím pěky...., po zaplacení nájmu,inkasa a PC/ internet 500,-
Jetě bychom mohli zruit ten internet,jene my si ho právě i pořídili,protoe dnes je základ si hledat práci,právě přes net,člověk komunikuje přes mail atd..člověk je denně v obraze. Nehledě nato,e i syn třeba v pátek příjde s úkolem,který si má vyhledat na netu..do pondělí,těko bude někde pořád někoho obtěovat,zda bude doma a zda by si u něj nemohl udělat úkol z netu. Do knihovny jsem chodila na net,jene 1/2hodina zdarma z ÚP a pak se,u platilo a člověk toho moc nestihl prohlídnout,protoe,u zas byli ve frontě dalí zájemci a to jsem se objednávala. Take ten internet mi připadá,u skoro nutnost.
Jinak nic víc neplatíme ani auto nemáme. Akorát co moná bude trochu problém tak 2 krát ročně zaplatit dceřinou lidovku,2 obory,od toho nechci upustit,vidím v tom moná její budoucnost,jetě,kdy říkají,e má talent a získala,u i nějaké to umístění..to sama raději budu jíst suché rohlíky..
Marti,sousedská výpomoc,u nás nehrozí,vichni jsou soběstační a v produktivním věku.. Spí se teda snaím,aspoň na té brigádě.
Předplatné ádné nemáme,manel si pro svůj a synův oblíbený časopis chodí na nádraí a tam to za pěkný úsměv fandům eleznice dávají zadarmo. Do knihovny chodím,kníky jsou má dalí záliba..Tam si půjčuji i časopisy. Já si pro radost,u kupuji jen dva a to mě měsíčně výjde na 74,-,no tak jedině to bych mohla utnout,ale bude po mé malé radosti.. Jinak na některé jiné koukám(čtu) na netu.
Aukro,to znám,manel tam hltá vláčky a k narozeninám si občas tam něco dopřeje,ale my nemáme,co prodávat ,teda snad bych mohla pár věciček zkusit někde po 12 letém synovi,no,ale na značky si moc nepotrpíme,akorát občas jsem mu koupila něco v Cherokee a v Takku. Naposledy jsem po něm dala zadarmo věci jedné známé. Jsem si říkala,e se to jejímu klukovi jetě bude hodit,tak byla ráda.
No jinak s těmi dávkami,nevím,musela bych se jít nato zeptat,teda,a opravdu uvidím,jak to v reálu bude vypadat s jeho výplatou. My jsme,ale fakt nikdy o dávky neádali,teda akorát o přídavky na děti,vdy el raději manel,pokud mu bylo umoněno, navíc do práce o svém volnu nebo já jsem si obstarala tu brigádu,aspoň zatím.
Amely,takové rady,to fakt tady jetě nikdo nenapsal,to je spí obdivuhodné,e se najde jetě takový člověk,já se přiznám,e na tohle jsem líná.. ,ale je fakt,e o medu z natrhaných pampeliek,jsme uvaovali,protoe ho kdysi dělávala výborný,manelova máma,kdy jetě ila.
Ahoj,
my zase nekupujeme ádné čaje - kromě černého, protoe bez toho já nemůu být - sbíráme byliny, suíme a děláme si směsi, např. černý bez, ípky, jitrocel, mateřídouka, listy maliníku atd. je toho spoustu a zadarmo.
Nebo je děláme třeba z jablkových slupek. Moc hezky voní.
Místo dusů si děláme doma ávy, třeba i z borůvek co nasbíráme nebo jsme klidně otrhali planou vieň o kterou stejně dneska nemá nikdo zájem a bylo hodně a hodně skleniček.
Stejně tak si děláme doma víno a taky marmelády.
Vá rozpočet 9 tis. je teda hodně napjatý. Nezbývá ti nic jiného ne uetřit na jídle. Hlavně vařit. Polévky, pokud máte rádi. Z balíčku těstovin za 6 Kč bys samozřejmě s dalími věcmi mohla udělat dobrou večeři. Péct hodně kynuté buchty.
Na praní bych si vyrobila sliz - návody tu určitě jsou. Nekupovala bych ádné čistící prostředky ale pouívala opravdu ten ocet.
Není tady
Kdy si koupí u řezníka třeba uzená ebra - jako my dneska - udělá z nich kotel polévky a pak je obere a dá třeba k hrachové kai
Není tady
jetě budu otravovat
ptala ses na snídaně
udělej domácí müsli - vločky, rozinky a čokoláda na vaření jsou levné a je z toho plná mísa, s mlíkem nebo jogurtem rychlá snídaně
my to máme ze dvou balíčků vloček aspon na 2 týdny
zkus si udělat z něčeho pokladničku a kadý den si tam odlo 5 - 10 kč, za půl roku tam bude mít na hudebku
Není tady
REŇAS napsal(a):
PS:prosím nepite,e nato je řeení jedině vydělávat,je pravda,e práce=peníze. Přesto i v tomto případě neznamená,e to není momentálně v mnoha profesích,hlavně dělnických,a,u z jakýchkoliv důvodů spí almuna.. Také práce nemusí vdy přijít hned,není to vdy jednoduché..
Tohleto asi nikdy nepochopim.
Není tady
Co je na tom k nepochopení??
na vech místech republiky není práce za desítky tisíc a kadý nemůe dělat vechno
Není tady
estelle napsal(a):
REŇAS napsal(a):
Estell,nemusí chápat. Je to tvůj názor. A bude ít na Karvinsku,bude mít k tomu ZPS-tj.změněná pracovní schopnost ze zdravotních důvodů a k tomu bude mít doma 2 astmatické-alergické děti,které by neměli zůstavat sami nato,kdy mají zrovna zdravotní akutní problémy,tak moná bys více chápala. Jinak,co se tady týká platového ohodnocení u různých profesích,je to mnohdy k smíchu nebo spí k pláči? To,ale určitě bude i v jiných oblastech ne jen KI. A dál se k tomu nemíním vyjadřovat. Není to,a tak moc k tématu.
Ouka74 napsal(a):
jetě budu otravovat
ptala ses na snídaně
udělej domácí müsli - vločky, rozinky a čokoláda na vaření jsou levné a je z toho plná mísa, s mlíkem nebo jogurtem rychlá snídaně
my to máme ze dvou balíčků vloček aspon na 2 týdny
zkus si udělat z něčeho pokladničku a kadý den si tam odlo 5 - 10 kč, za půl roku tam bude mít na hudebku
ouko,ty jsi sluníčko ,vůbec neotravuje. Díky za kadou radu a pochopení,e někdy není kadý den posvícení.
S tím vařením,u to zhruba kolikrát děláme,tak,jak popisuje i ty polévky máme rádi. Jen akorát manel celkem fyzicky dělá, tak,potřebuje občas nějakou tu energii,take je potřeba sem tam i to maso,akorát zas mu stačí kousek ale kopec rýe a ávy k tomu. Svačiny nosí taky vydatné,protoe to,co jim tam dávají to,u je skoro k nejídlu a ty porce i ná synátor,by to zblajznul jak malinu. Je fakt,e přes týden momentálně jíme doma jen já a manel,děti jí ve kole,dcera chodí do druiny,protoe jsem někdy já na brigádě,manel v práci,tak jsem si jistějí,kdy dceru já vyzvednu nebo syn..jinak by chodila sama domů,děti ze třídy bývají v druině,co bydlí kolem nás..a nikdo by ani nebyl doma..,kdo by ji vyhlíel.
Jinak vařím denně,u cca 14 let,tak,u je to někdy na...
Spí,co má člověk celé rodině vymýlet na snídaně,svačiny,večeře..tak,aby jetě uetřil..,nejhorí je,e já s dětma jíme v podstatě to stejné,ale manel,některé věci nerad,ale je fakt,e je skromný klidně se pak odbyde pár topinkami s česnekem. Svačiny taky děti nosí větinou z domu,prostě rohlík,chleba s něčím,ovoce,zelenina. Kupují si tak max.1-2 týdně nějaký áteček,koblih..tak a u jsme u těch buchet,to by moná se vyplatila ta levnějí buchta,e prvně k snídani a pak na svačinku dopoledne,odpoledne a je po buchtě..
ávy ty teda neumím ani marmelády,já se přiznám,e nato moc nejsem.
Čaj kupujem větinou černý a pijem levné ávy..co mají samé ečka,teď jsme se to zrovna někde dočetli,nějaký test. Minerálky,dusy,nic takového nekupujem.
Na praní pouívám levný práek,na ten sliz se kouknu,a to najdu.. Sliz,to zní,tak hrozně.. Nedávno si dcera jeden koupila a tu hmotu v ruce a vude velijak převalovala a natahovala v ruce..jetě,e to bylo aspoń hezky růové.
Brrr,no doufám,e ta doba takového extremního etření bude jen dočasná a e snad taky se na mně usměje těstí co se týká práce,jen to nebude snadné skloubit,u kvůli časté nemocností dcery a do toho se sní střídá syn. Je to prakticky na podzim a v zimě,kadý měsíc, na jaře a k létu je to trochu lepí..
Tak,pite,jak to zvládáte vy ostatní,co to máte taky napjaté a kadý nový nápad vítám..
REŇAS napsal(a):
Na praní pouívám levný práek,na ten sliz se kouknu,a to najdu..
Co to je levný práek? Já kdy se ulakomím a koupím něco levného, tak vdycky prohloupím, protoe to buď nepere, nemyje, nefunguje nebo se to brzy rozbije a proto se řídím heslem - nejsem tak bohatá, abych kupovala levné věci.
A raději čaj neoslazený nebo jen s cukrem a citronem ne s levnou ávou plnou Eček.
Není tady
aprill napsal(a):
REŇAS napsal(a):
Co to je levný práek? Já kdy se ulakomím a koupím něco levného, tak vdycky prohloupím, protoe to buď nepere, nemyje, nefunguje nebo se to brzy rozbije a proto se řídím heslem - nejsem tak bohatá, abych kupovala levné věci.
A raději čaj neoslazený nebo jen s cukrem a citronem ne s levnou ávou plnou Eček.
No,myslela jsem,e nekupuji ádný za 600,- nebo tak,moná by se to vyplatilo,co se týká kil v balení,ale kdo to má tahat,e.. Teď mám doma Merkur..jindy třeba Tix..
No a kde a v čem dnes nejsou éčka,jinak konkrétně to bylo jen na jednu ávu,nevím aprill co pijou Tví kluci,ale mé dítka ty ´távy radi ne jen čaj s cukrem..
A hele aprill,nechce zase rýpat,abys měla navrch,natyhle skvělé enské vlastnůstky,fakt nemám náladu..ale z tebe mám občas pocit,e Tě to zjevně baví. Tak se klidně bav..ale beze mně.
Upravil(a) REŇAS (24. 4. 2009 21:01)
REŇAS napsal(a):
aprill napsal(a):
REŇAS napsal(a):
A raději čaj neoslazený nebo jen s cukrem a citronem ne s levnou ávou plnou Eček.No,myslela jsem,e nekupuji ádný za 600,- nebo tak,moná by se to vyplatilo,co se týká kil v balení,ale kdo to má tahat,e.. Teď mám doma Merkur..jindy třeba Tix..
No a kde a v čem dnes nejsou éčka,jinak konkrétněto bylojen na jednu konkrétní ávu,nevím aprill co pijou Tví kluci,ale mé dítka ty ´távy radi ne jen čaj s cukrem..
A hele aprill,nechce zase rýpat,abys měla navrch,natyhle skvělé enské vlastnůstky,fakt nemám náladu..ale tebe to zjevně baví. Tak se bav..ale beze mně.
Nějaká podráděná . Nikdo nerýpe .
Není tady
REŇAS napsal(a):
estelle napsal(a):
REŇAS napsal(a):
Estell,nemusí chápat. Je to tvůj názor. A bude ít na Karvinsku,bude mít k tomu ZPS-tj.změněná pracovní schopnost ze zdravotních důvodů a k tomu bude mít doma 2 astmatické-alergické děti,které by neměli zůstavat sami nato,kdy mají zrovna zdravotní akutní problémy,tak moná bys více chápala. Jinak,co se tady týká platového ohodnocení u různých profesích,je to mnohdy k smíchu nebo spí k pláči? To,ale určitě bude i v jiných oblastech ne jen KI. A dál se k tomu nemíním vyjadřovat. Není to,a tak moc k tématu.
Já bych spí řekla, e celý ten tvůj příspěvek není moc k tématu. Smyslem tohoto vlákna je toti dozvědět se, jak se konečně donutit přestat vyhazovat peníze za blbosti, které člověk k ivotu nepotřebuje a ne to, jak uetřit na základních věcech potřebných pro ivot.
Není tady
estelle napsal(a):
REŇAS napsal(a):
estelle napsal(a):
Tohleto asi nikdy nepochopim.Estell,nemusí chápat. Je to tvůj názor. A bude ít na Karvinsku,bude mít k tomu ZPS-tj.změněná pracovní schopnost ze zdravotních důvodů a k tomu bude mít doma 2 astmatické-alergické děti,které by neměli zůstavat sami nato,kdy mají zrovna zdravotní akutní problémy,tak moná bys více chápala. Jinak,co se tady týká platového ohodnocení u různých profesích,je to mnohdy k smíchu nebo spí k pláči? To,ale určitě bude i v jiných oblastech ne jen KI. A dál se k tomu nemíním vyjadřovat. Není to,a tak moc k tématu.
Já bych spí řekla, e celý ten tvůj příspěvek není moc k tématu. Smyslem tohoto vlákna je toti dozvědět se, jak se konečně donutit přestat vyhazovat peníze za blbosti, které člověk k ivotu nepotřebuje a ne to, jak uetřit na základních věcech potřebných pro ivot.
No a já myslím,e je tady daleko víc témat,kde se úplně ujede mimo téma a to teď děláme i my,kdy se tu budem dohadovat od ničeho k ničemu.
Zase jenom enské slovíčkaření o tom,kdo bude mít poslední slovo..a kdo má vlastně pravdu. Můj názor,e pořád je tam to slovo,jak etřit,nač tedy zakládat nové téma a zahlcovat dle mého v podstatě podobným. Ale takhle se můem dohadovat donekonečna,ale tím já nemíním ztrácet čas. Jestli vás to baví a chcete si tím něco dokazovat,jen klidně dál. Vem kdo to pochopili a neřeí,zda je to více či méně k tématu,tak za jejich příspěvky moc děkuji. A tu zase pro mně napíe někdo,něco,co by mohlo pomoci zase se ozvu,jinak to tu pro mně nemá význam,to slovíčkaření.
Jinak,pro ty ostatní,co třeba přispěli, potěila mě dobrá zpráva manela,e pro přítí měsíc,zatím úprava pracovní doby se nekoná,co vymysleli na druhý den,zase,prozatím zruili, díky propočtu a argumentům,vyjednávání, manelových nadřízených a pak se uvidí..co dál. Příspěvky,ty teda opravdu jsou zruené,plat půjde taky trochu dolů,přesčasové hodiny,nebudou,ale hlavně,e stejná směnnost,zatím zůstává. Take stejně je pořád potřeba etřit,take klidně sem s nápady nebo,jak to děláte vy,ostatní v podobné situaci. No a já doufám,e,u i konečně nějakou tu práci najdu.
estelle napsal(a):
REŇAS napsal(a):
estelle napsal(a):
Tohleto asi nikdy nepochopim.Estell,nemusí chápat. Je to tvůj názor. A bude ít na Karvinsku,bude mít k tomu ZPS-tj.změněná pracovní schopnost ze zdravotních důvodů a k tomu bude mít doma 2 astmatické-alergické děti,které by neměli zůstavat sami nato,kdy mají zrovna zdravotní akutní problémy,tak moná bys více chápala. Jinak,co se tady týká platového ohodnocení u různých profesích,je to mnohdy k smíchu nebo spí k pláči? To,ale určitě bude i v jiných oblastech ne jen KI. A dál se k tomu nemíním vyjadřovat. Není to,a tak moc k tématu.
Sorry estelle ale při 9000 pro 4 lidi na jídlo, jízdné, a oblečení asi na blbosti nezbývá
nevím jak nakupuje ty, ale my jsme taky 4 a kdy chci aby děti jedly zdravě tak prostě za týden utratím JENOM za jídlo tak 1.500.
Není tady
Ouka74 napsal(a):
estelle napsal(a):
REŇAS napsal(a):
Estell,nemusí chápat. Je to tvůj názor. A bude ít na Karvinsku,bude mít k tomu ZPS-tj.změněná pracovní schopnost ze zdravotních důvodů a k tomu bude mít doma 2 astmatické-alergické děti,které by neměli zůstavat sami nato,kdy mají zrovna zdravotní akutní problémy,tak moná bys více chápala. Jinak,co se tady týká platového ohodnocení u různých profesích,je to mnohdy k smíchu nebo spí k pláči? To,ale určitě bude i v jiných oblastech ne jen KI. A dál se k tomu nemíním vyjadřovat. Není to,a tak moc k tématu.Já bych spí řekla, e celý ten tvůj příspěvek není moc k tématu. Smyslem tohoto vlákna je toti dozvědět se, jak se konečně donutit přestat vyhazovat peníze za blbosti, které člověk k ivotu nepotřebuje a ne to, jak uetřit na základních věcech potřebných pro ivot.
Sorry estelle ale při 9000 pro 4 lidi na jídlo, jízdné, a oblečení asi na blbosti nezbývá
nevím jak nakupuje ty, ale my jsme taky 4 a kdy chci aby děti jedly zdravě tak prostě za týden utratím JENOM za jídlo tak 1.500.
ouko,nerozčiluj se,je to zbytečné a také děkuji za pochopení.
Ví estelle,určitě ví,e v takovém případě není na blbosti,ale ona prostě nemůe pochopit,e se nějaký člověk (rodina) vůbec můe do takovéto situace dostat,v tom to asi bude. Podle ní kadý musí asi práci mít,nejlépe,okamitě a taky adekvátně zaplacenou. Kdy né,je zásadně neschopný. A ani ji nenapadne se nato podívat jinak. Nevíme kolik ji je,odkud je,jaké má vzdělání,zda má manela nebo ije zatím solo,zda,u má děti,zdravé či nemocné,zda sama je zdráva,pak by nám její pohled byl jasnějí.
To je fakt zbytečná diskuze,ten,člověk je přesvědčený o tom,e to ve musí být tak jak si myslí. Prostě lehčí je zkritizovat ne zkusit pochopit. Zamyslet se,e není ve jen černobílé. A navíc jsem si prý spletla diskuzi,co na tom,e je o etření,je přece o tom,jak se naučit etřit,né o etření z nutností. Fakt se to hodně lií,tak snad,abych to zahltila novým tématem,co o to,e v celku podobným.
No a a se vrátíme k tématu,tak to jídlo nás doposud stálo,taky pro 4 těch 1500,-no,ale někdy i 2000,-,no ale v tom případě,ádné doma fakt zásoby, proto jsem nadhodila i to jídlo,protoe v takové situaci,co nás moná čeká,bychom trochu museli ubrat.
Teď jsem třeba dělala pomazánku,co Reňas nael,tak to je hned pomaz.máslo,cibulka,ster.okurek,vajíčko,salám,tvrdý sýr. I kdy to je od veho troku. No a pak mám,já s dětma ráda různé saláty a to je zas to a ono a půl kila je pro nás sotva...to jetě cpem k tomu pečivo,pokud to není těstovinový,já jsem takový tíhlý - rout,dcera,u taky se pořád cpe a kam to dává nevím,syn ve vývinu,vytáhlý,tak si taky pochutná a já "eru" s prominutím a nepřiberu. Ké bych přibírala i z vody,to by se hned etřilo na jídle..tak to jen na odlehčení. ,aby tu bylo troku veseleji.
PS:samozřejmě ty kč jsou myleny na cca týden .
Upravil(a) REŇAS (25. 4. 2009 19:17)
REŇAS: asi nejsem v situaci, kdy bych mohl radit, protoe sám nevím, za co utrácím a kde by se dalo uetřit (i kdy etřit nemusím). Ale zaměř se hlavně na dvě věcí. Za prvé určitě zkus to aukro, tam se dá prodat spousta věcí, třeba staré hračky apod. Za druhé si neodpírej různé radosti, které stojí pár desetikorun. Musí si zachovat koníčky a určitou důstojnost. Sepsat si výdaje přesně do koruny můe, ale nevím, jestli tam objeví nějaké úspory. Leda oblečení - nevím jak vy, ale já si oblečení kupuju sotva jednou do roka a to spí za symbolické částky. Díny a dvě trička a mám na dalí rok pokoj
Kuty mimochochodem správně říkala, e v montérkách jetě nikdo nikdy nezbohatnul a má pravdu. S montérkami se dá přeít, ale nikdy nebude bez starostí. Dobré peníze vydělají jen nápady, ne otrocká práce. Ale to bylo jen tak na okraj, já vím, e to ve své situaci a zřejmě i vzhledem ke svému bydliti má dost ztíené.
Není tady
Já bych etřit měla, ale neumím to. Koneckonců, iju jen jednou, tak co bych si neuila, e jo. Co budu mít ze ivota, kdy budu jen kudlit. Ale jasně, pokud se ocitnu v situaci, e budu muset obracet kadou kourunu, pak budu etřit. Jen doufám, e se do takové situace nedostanu, ale kdoví, co nás koho můe potkat.
Není tady