29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Neblbni, když bude mít děti v 35, tak si ho přece nebudou plést s dědečkem... A 38 a 50 mi jako podstatný rozdíl nepřipadá už vůbec... Mně je 25, žila jsem s přítelem o 15 let starším a vůbec jsem si nějaké překážky v tomhle směru nevšimla. Popravdě byly chvíle, kdy mi připadal dost nevyzrálý...Teď jsem na samém počátku známosti s mužem o 17 let starším a taky mě to nijak nestresuje. Je "mladý duchem i tělem", hodně sportuje, cestuje, vzdělává se - prostě žije úplně stejně jako já a určitě bych se nebála, pořídit si s ním dítě (to ale hodně předbíhám, známe se jen chvíli), i když mu je už přes 40. Naopak mám tu výhodu, že vím, že je skvělej táta.
Věk není charakterová vlastnost, takže na něm vlastně vůbec nezáleží a 12ti letý rozdíl opravdu není žádný extrém
prosím ťa, z toho si nič nerob. môj manžel má tiež 11 viac a vyzerá výborne aj si dobre rozumieme. ak deti nechceš, tak topovedz a on to vydrží pokiaľ je normálny. a ako dedko nebude vyzerať. a keď má niekto viac detí a to posledné je napr v 40tke tak čo? z toho si nikto nič nerobí, deti sa teraz rodia neskôr. ja tiež ešte nemám deti a muž bude mať 34...a som v pohode. tiež budem mať 29 a muž 40.nerieš to, užívaj si.
Není tady
Mně bylo 38 vloni, příteli bylo 52 a žádný problém v tom nevidím
Není tady
Ja jsem na tom stejne, muj manzel je starsi o 12 let, nemame problemy, klape nam to. Nikdy jsem o tom nepremyslela. Pokud se mate radi,tak jdi do toho.
Není tady
Neřešila bych to. Jestli vám to spolu vydrží, tak si miminko můžeš pořídit až po vejšce, teď je spoustu oborů jen na 3 roky, takže pokud ho opravdu budeš chtít, tak myslím, že není problém!
Já jsem teď v prvním ročníku na vejšce a taky bych tak za 3 roky mimčo chtěla!
Tak to vůbec neřeš a užívej si... My jsme spolu s přítelem o 6 let, taky jsem si myslela, jakej je to rozdíl, ale teď už to prostě neřeším... A 12 let je v pohodě...
Není tady
Míšo,
chci Ti jenom říct, že moji rodiče mají mezi sebou rozdíl 21 let, tátovi je letos 81 a mamce 60.
Neříkám, že jsem občas jako malá neslýchala, že mám hodného dědečka ( táta po koncentráku vypadal vždycky "malinko" starší ), ale přežila jsem to bez problémů a celkem v pohodě. Navíc, dnes už je to celkem běžné, před 27 lety tomu bylo jinak, když táta řekl v obchoďáku, že je hodný tatínek a ne dědeček, prodavačku málem kleplo.
Když se mi ještě mamka snažila mluvit do života, radila, abych si našla staršího partnera, že bude vybouřený, bude mít rozum, bude si mne vážit a pečovat o mne..............fakt je, že naši mají ve vztahu spoustu úcty. Spolu jsou od máminých 18-ti.
Není tady
Tak mě když bylo 18-náct, tak jsem měla přítele, kterému bylo 39 let. Všechno pěkně klapalo do té doby, než si našel stejně starou partnerku, jako je sám, prý jsem pro něho byla moc mladá. Jinak mě by ten rozdíl vůbec nevadil.
Není tady
karkule: kolik vam je ted oboum roku?
Není tady
Eri: Fíha. Tak to lze vašim v dobrém jen "závidět". Já s tvou maminkou celkem souhlasím.
Není tady
Má žena je o 12 let mladší, ta mi dává zabrat!
Není tady
Nemyslim si, ze 12 let je tak velky vekovy rozdil. Na ty deti bych jeste zapomela, napred dokonci skolu a jeste si trochu uzij. Zivot je strasne kratky a v 18ti se vdavat a mit deti je blbost.
Není tady
misho88: Jezis, holka.....vzpamatuj se....zazila jsem neco podobneho....mne je sice 21, jemu bylo 27 a on pracujici, si me chtel k sobe privazat, nejradsi by byl abych na skolu nesla, nejradsi by se mnou bydlel, vzal si me, chtel mimco a nechapal, ze ja jeste ne...problemy zacnou...je ti 18....myslis, ze jses na dite pripravena? Myslis, ze o nic neprijdes, kdyz budou tvoje vrstevnice litat po parbach a ty budes menit plinky? Asi me tady ukamenujete, ale podle me v dnesni dobe je skola dulezita hodne, od toho se odviji tvoje financni situace v budoucnu. A dite pri skole? To je podle me "nehoda"...
Není tady
Misha 88
klid, 12 let rozdílu není opravdu moc...jde o to, co chceš ty, jestli rovnou baby, nebo studovat, a pak teprve mimčo - na to ty nemáš vůbec pozdě a tvůj partner taky ne...dobrá, budete spolu, mimčo si pořídíte ve tvých 25 letech, jemu budešý...opravdu se nemusíš bát, že si ho budou plést s dědečkem...a on si svoje otcovství bude jistě užívat lépe než bysi to užíval ve svých dvaceti letech .... Misho-opravdu to není problém, respektive jestli on chce hned, a ty se na to necítíš, pohovořte o tom, že nikdy není pozdě( zvláště pro něj( :-)))
Není tady
misha88: Já bych se do ničeho nehrnula. Tedy do miminka, myslím. Začala bych s ním třeba bydlet, kdybych měla pocit, že je ten pravý, a vidělo by se. Mám živě v paměti, kdy jsem taky chtěla studovat a najednou jsem byla těhotná (chtěně, v 18), vdávala jsem se a můj muž (chodili jsme spolu 4 roky) byl v sedmém nebi. Žádná škola, žádný courání se...hezky mě měl doma. Během 12 let jsem zjistila, že dost žárlí, je hodně majetnický a taky dokáže perfektně manipulovat. Dost dlouho jsem mu to žrala, bylo to nenápadný, nenásilný a odstřihl mě od rodičů, bráchy, kamarádek...byla jsem sama.....Věkový rozdíl 12 let bych vůbec neřešila. Mám totiž teď přítele staršího o 30 let On sám má dvanáctiletou dceru, sice vypadá jako její dědeček, ale užije si s ním jako s otcem, je mladý duchem. Nikdo ti nezaručí, že stejně starý kluk ti nezdědkovatí a nestane se takovým tím zaprděným chlapem, co nejradši v trenkách s pívem v ruce kouká doma na fotbal....Záleží na povaze. Mně se trošku nelíbí, jak máš pocit, že už chce děti, že by se o tebe postaral. Ale neber mě tak vážně, mám špatnou zkušenost. Kdysi jsem podlehla něčemu podobnému a nebylo to zrovna moc dobré. Taky to bydlení s rodiči bych dobře zvážila. Pokud budete samostatně a rodiče jsou rozumní, tak fajn. Ale znám i případ, kdy sice byly dva byty v jednom domě samostatně, ale tchyně si dovolila v noci i do ložnice, kde se mladí zrovna dobře bavili....(prostě nerespektovala jejich prostor a to tak, že se raději odstěhovali, i když babička nebyla zlá a nemyslela nic špatně, ale...). A taky nezapomeň, že situace může být jiná, až budeš doma na mateřské. To bych ještě oddálila, dnešní maminy mají první mimča až kolem 25, tak nemáš kam spěchat. A 37 letý otec a starý? Prosím tě....
Z toho neměj strach.
Není tady
to je podle mě přesný, Evčo, majetnický. Přesně...jsi jeho majetek, doma, nemůžeš se bavit a veškerou tvoji nepřítomnost komentuje slovy, jak se dobře bavíš, když on chudáček pracuje...
Není tady
misha88: To zní rozumně Uvidíš, taky jsi asi chytřejší, než jsem byla já v těch 18 a nikam se nehrneš. Držím palce. Ahojky.
Není tady