29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím, jaké máte zkušenosti s plastovými okny ? Máte v bytě vlhkost, plíseň, musíte častěji větrat, rosí se vám okna apod ? Bydlíme v cihlovém domě, venkovní stěnu máme zateplenou a teď uvažujeme o výměně oken za plastová. Ale nevím, jestli jsou dobrá, na jedné straně jednoduché mytí, odhlučněnost, ale na druhé straně zase slyším zvýšená vlhkost, velké rosení oken. Jaké máte zkušenosti ? A můžete mít pokojové květiny ? Ty prý se taky nedoporučují. A když se musí v zimě často větrat, nejsou pak i ty tepelné ztráty drahé ? Prosím, napište mi i kolik let už máte ta plastová okny a jak jste s nimi spokojeni. Díky.
Není tady
Ahoj Astro, my máme plastová okna už 5 let a jsem s nimi nadmíru spokojená, nerosí se mi a ani nemám nikde plíseň. Je fakt, že mám dost často otevřené alespoň ventilačky, ale to z důvodu čerstvého vzduchu, ne z potřeby odvádět vlhkost. Dokonce i v zimě větrám, protože mám doma horko a to ani moc nezapínám topení. Co se týče kytiček, tak dcera má ve svém pokoji parapet plný fialek a vánoční kaktusy a okna zarosená nejsou a má kytky i v pokoji na skříňkách. Já mám v obýváku palmu, obrovský fíkus, bambus, orchidej a ještě nějaké velké kyti, co nevím, jak se jmenuje a nikde žádná plíseň, ani mokro a to kytičky zaléváme pravidelně...v kuchyni totéž, u nás je to jako v květinářství a všechno je o.k. Ale větrat s plastovými okny musíš tak jako tak, protože opravdu hodně těsní, tak aby jste měli čerstvý vzduch :-) Kolikrát stačí mít otevřenou jen mikroventilaci a je to v pohodě :-)
Není tady
Mohu posuzovat nový dům (13 let) s plastovými okny a současně starý dům se špaletovými dřevěnými okny.
S těmi plastovými naprostá spokojenost, žádné rosení, plesnivění, nic, ani když jsme tam měli hodně kytek. Skvěle izolují i od hluku z ulice.
Ta klasická špaletová okna na starém domě se musí po pár letech vždy natírat, netěsní, a než jsem si nechala dát švédské těsnění, tak se i hodně přes zimu rosila.
Tam, kde se to esteticky hodí, hlasuju pro plastová.
jsem v podnájmu, kde už rok máme plastovky a nedám na ně dopustit...skvěle těsní, takže neslyším auta z ulice (jsme přímo u hlavní)...přes zimu jsem měla okna pořád zavřená, nebo na mikroventilaci a plíseň nikde..takže bych řekla, že v pohodě...
a ty tepelný stráty? když si vzpomenu na starý špaletovky, který jsme měli a neustále profukovali...tak myslím, že nějaký občasný vyvětrání se tomu nevyrovná...
Není tady
Plastovky máme je už 4 roky , obývák takové malé květinářství.Vše je o.k. plíseň nemáme.Větrám příležitostně, kromě ložnice kde je otevřeno jaro - podzim.
Není tady
naprostá spokojenost s plasťákama.
To rosení a plíseň se objevují v novostavbách, kde je ještě velká vlhkost, čerstvě vyštukováno, vymalováno atd. Proto se zpočátku doporučuje mikroventilace i v zimě. Ve starším bytě takový problém asi nebudeš vůbec řešit.
Není tady
Máme rok a něco plastová okna v paneláku starém 17 let, absolutně bez problémů, žádná plíseň, žádné velké rosení - jedině v zimě se někdy stalo, že v ložnici bylo mírně odspodu ( cca 15 cm nad spodním rámem)zamlžené okno a máme neustále otevřenou alespoň ve dvou místnostech mikroventilaci. Okna úplně zavírám jedině v případě, že někam odjíždíme.
Není tady
My jsme moc spokojení s okny firmy reklama. Mají zkušenosti se všemi typy oken a snaží se prý dodávat jen to, s čím mají nejlepší zkušenost. Nám poradili taky a nakonec jsme si od nich koupili dřevená eurookna (známí, od kterých jsme na ně dostali doporučení) si u nich pořídili plastová okna s 3 skly a jsou nadšení. V téhle zimě by se jejich případná nekvalita určitě projevila a vše je super - v domě náme teplíčko (i když topíme o mnoho míň) a okna jsou suchá i v největších mrazech. Cena byla dobrá a jednání bezproblémové. Takže vřele dopuručuji!
Není tady
Ahojky, doporučuji přečíst si moje zkušenosti. Na vašem místě bych volila okna dřevěná, která se dělají s dvojitým sklem stejně jako plastová. Vše co se zmiňujete je 100% pravda, více záporů než kladů.
Upravil(a) Hanna (28. 1. 2010 0:24)
Není tady
Dobrý den, chci se zeptat nemáte někdo ať už kladné nebo zápo*né zkušenosti s touto firmou na plastová okna? vybíráme už docela dlouho a nechtěli bychom nějak naletět, protože jsem slyšel od známého, že se třeba prodávají polská okna, která se vydávají za kvalitní okna z něměcka. tak děkuji za příšpěvky.:-)
Není tady
Těch polských oken se také bojím. Neznáte někdo tyto plastová okna?
Upravil(a) nilex (30. 9. 2010 21:38)
Není tady
My máme doma plastová a zatím spokojenost, žádná plíseň, nebo naopak suchý vzduch. Doporučuji si pročíst pár článků o údržbě a snad se vyhnou i vám (Něco najdete třeba tady: plastová okna praha).
Jinak co se týče plastových vs. dřevěných a hliníkových oken, základní rozdíly jsou v článku Jak vybrat okna.
Není tady
S rodinou jsme měnili stará okna za nová plastová okna a krom toho, že instalace neni uplně nejjednodušší činnost:),výsledek je velké plus. PVC okna jsou zvukotěsnější, nerosí se, snadno ovladatelná. Mám z oken radost a z vlastní zkušenosti tedy doporučuju;) Nám se o to postarala firma Well okna z Plzně reklama ,všechno proběhlo k mé radosti rychle a naprosto v pořádku!
Upravil(a) wasp (15. 6. 2011 14:14)
Není tady
reklama
Upravil(a) mala.popelka (28. 7. 2011 9:28)
Není tady
My jsme se rozhodovali stejně tak, mezi plastovými a dřevěnými okny. Nejprve jsme chtěli dřevěné okna Euro Natur reklama ale dřevěná okna jsou sice daleko hezčí, ale náročnější z hlediska údržby. A jelikož jsme maličko bordeláři a na tohle líní rozhodli jsme se pro plastová okna reklama , která vypadají jako dřevěná a nikdo by to bez bližšího prozkoumání nepoznal... Snad jsem Vám poradil...
Upravil(a) mala.popelka (28. 7. 2011 14:07)
Není tady
Nu, dost vlezlý pokus o nepovolenou reklamu, Františku.
My máme plastová okna asi 5 let a nejsem s nimi vůbec spokojená . Máme zděný dům, ale byt je zadušený, stále máme okna , dveře otevřené a všude prach. Okna máme v bílé barvě /jako plastové židle na zahradě/, máme chemičku, takže je třeba okna ne umývat, ale dřít pískem, žloutnou. Mnoho lidí v domě není s nimi spokojeno. Na štítové zdi mají vlhko až plíseň, nedoporučujeme jim mít květiny, ani doma sušit prádlo.
Zlatá okna dřevěná.....
Není tady
Plastová okna jsou super a nevím, proč na ně lidi pořád nadávají. Soused měl plasťáky snad jako první v republice, těsně po revoluci, a už se musely vyměňovat. Vyvěsily se panty a pokroutily se. V našem bytě jsou už taky aspoň 5 let. Nikde nám nic nevlhne - člověk musí umět vyvětrat - a proti binci z ulice celkem pomáhají za oknem sítě, doporučuji. Jinak jestli se vám do bytu práší, není to chyba oken.
Myslím, že problém vlhnoucích zdí není ani tak v oknech, jako v tom, jak se dělaly omítky, ale to je jen můj názor.
Není tady
Já jsem zakoupila okna od spol. INTOS. Spokojená jsem hlavně s izolací - jak tepelnou (od té doby topíme pouze v obývaku, byt 3+1), tak hlukovou. Jinak kvalitní pětikomorový systém středového těsnění vyztužený ocelovou pozinkovanou výztuží odolnou proti korozi.
Není tady
po váměbně oken za plastová se celkově zvedla teplota v bytě a není nutné tolik topit
Není tady
Astra napsal(a):
Prosím, jaké máte zkušenosti s plastovými okny ? Máte v bytě vlhkost, plíseň, musíte častěji větrat, rosí se vám okna apod ? Bydlíme v cihlovém domě, venkovní stěnu máme zateplenou a teď uvažujeme o výměně oken za plastová. Ale nevím, jestli jsou dobrá, na jedné straně jednoduché mytí, odhlučněnost, ale na druhé straně zase slyším zvýšená vlhkost, velké rosení oken. Jaké máte zkušenosti ? A můžete mít pokojové květiny ? Ty prý se taky nedoporučují. A když se musí v zimě často větrat, nejsou pak i ty tepelné ztráty drahé ? Prosím, napište mi i kolik let už máte ta plastová okny a jak jste s nimi spokojeni. Díky.
Ahoj, my jsme měli dvoje - první od R.I okna a neustále potíže s orosenými okny, plísně apod. potom jsme se přestěhovali a nechali si udělat plastová okna od firmy reklama a od té doby naprostý klid
Upravil(a) mala.popelka (19. 12. 2012 20:00)
Není tady
Prosím o sdílení vašich zkušeností s firmou Svět oken, děkuji.
Není tady
Samozřejmě máš na mysli formou soukromé zprávy, protože sis určitě přečetla pravidla fóra, že?
Není tady
Mimochodem, osobo, ty máš fakt neuvěřitelný záběr. Od přípravků na erekci, přes dentální hygienu, přípravky na alergii, grily a další domácí potřeby, převratné vynálezy na vyžehlení ksichtů, hračičky pro dětičky, redukční poradnu bratru za babku, až po stavební firmy na pergoly a výměny oken.
Děvenko, co kdyby sis našla nějakého jiného koníčka? Tady ty tvoje přemnožené identity a přitroublé příspěvky s "nenápadnými" odkazy na různé firmy asi nikoho nezajímají.
Není tady
Za nás doporučuji. Okna jsme si u nich nechali měnit asi před rokem. Vše probehlo v naprostém pořádku. Od prvního kontaktu až po samotnou realizaci. Firmu jsme si zvolili hlavně i kvůli tomu, že okna, která nabízejí, jsou české výroby.
Není tady