29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Fatimah napsal(a):
Hannah napsal(a):
Fatimo,mnoho šéfů začínalo jako asistenti šéfů.Myslím ,že už máš nejvyšší čas.
Chmmm, napadá tě, co bych pro to mohla udělat?
Asistentka by věděla.
Fatimo nehledáš spíš "prestižní flek" u tatíčkovského šéfa a obdiv jeho podřízených?Už jen lpění na rozdílu mezi asistentkou a sekretářkou je legrační.Není tě škoda?Nemůžeš přece celý život popuzeně odmítat ,že nejsi sekretářka.Asistenti které já znám jsou budoucí obchodníci,vyjednavači nebo hlavní technologové.Asistentem nikdo není až do důchodu.Sekretářky jsou baby princmetalové,které vědí o všem co se ve firmě děje nebo jen chystá,žádné utípané chudinky.Co chceš dělat?Zvládneš mladšího,jistě i chybujícího šéfa nebo dokonce šéfku?A to tě dřív nebo později čeká.Jestli ne, musíš být sama šéf nebo pracovat samostatně.
Není tady
Fatimo,
já mám taky trochu pocit, jako by ses za tu nálepku asistentka "styděla", že není dost reprezentativní. Na to se vykašli. Každá práce, kterou člověk vykonává poctivě, díky ní poctivě získává peníze,tak se za ní nemá co stydět. Já jsem vystudovala střední ekonomku, dala jsem na naše a vůbec mě ta škola nebavila. Udělala jsem chybu. Hned jsem měla jít na zdrávku, kterou jsem si vybrala. Dle našich bych zase"jen utírala zadky nemocným". Prostě jsem vychověla rodičům,abych nebyla jen ta špatná.
Teď při práci konečně studuji to co chci. Je to časově náročně a neříkám, že bych s tím nechtěla občas seknout, ale budu dělat konečně to co chci. Není nikdy pozdě začít zase s něčím jiným. Někde jsi psala, že jsi ročník 82? Jsi mladší než já, není se čeho bát.
Ale zároveň není potřeba "zatracovat" práci asistentky. Chytrý člověk to pochopí a ví, že většina takových žen(mužů) jsou krky těch řídích hlav a ten kdo je blb, tak ať si říká, že jen vaři kafe. Asi má taky potřebu si něco dokazovat ve své nejistotě.
Není tady
Ahoj Fatimo,
a co nějaký rekvalifikační kurz? Sice ti to nedá tu tolik požadovanou praxi, ale náhled do toho oboru získáš a třeba ti to aspoň trošičku pomůže? Jednou jsme spolu komunikovaly ohledně cestování, co zkusit práci pro CK? Já vím, psala jsme ti všelijaké hrůzy, se kterýma jsem se na cestách setkala, ale to byly poznávačky, třeba kdybys dělala pobyťáky... A třeba trochu zapracovala na arabštině ;-)...?
Není tady
Sekretářky jsou baby princmetalové,které vědí o všem co se ve firmě děje nebo jen chystá
No jejda . A když to umí se šéfíkem
(neodolatelná byla paní Jirásková ve Křtinách - pamatujete?), bývají pro firmu nepostradatelnější, protože to, co znají, vědí a hlavně umějí zařídit ony, je možná "pod úroveň" různých bossíků, ale běda, když taková baba odejde nebo jen zamarodí...
Není tady
helena napsal(a):
Sekretářky jsou baby princmetalové,které vědí o všem co se ve firmě děje nebo jen chystá
No jejda http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. A když to umí se šéfíkem
(neodolatelná byla paní Jirásková ve Křtinách - pamatujete?), bývají pro firmu nepostradatelnější, protože to, co znají, vědí a hlavně umějí zařídit ony, je možná "pod úroveň" různých bossíků, ale běda, když taková baba odejde nebo jen zamarodí...
Není tady
Tak se taky hlásím do klubu sekretářek, asistentek, tajemnic. Cílevědomosti jsem do vínku nedostala ani co by se za nehet vešlo, poslední ročník SŠ jsem absolvovala mezi kojením a od té doby se přemlouvám k nástupu na VŠ (dceři je dvanáct, sama sobě tedy odolávám poměrně dlouho). Jednou si asi za svou lenost budu spílat, nicméně v současnosti svoje povolání za žádný defekt nepovažuji, naopak. Už několikrát jsem byla seznámena s představou některých jedinců, shrnuto: zdobit, leštit nehty, zvedat telefony, vařit kávu a pro změnu zdobit. Ani to už mě neuráží. Že nevypadám jak Shrek je veskrze pozitivní informace, nehty mám taky ráda upravené a proti kávě taky nic nemám.
Ale vážně. Sama vím nejlíp, co musím zvládnout, že tahle práce vyžaduje odborné znalosti hned z několika oborů a nemíním si trhat žíly jen proto, že si někteří neuvědomí, co jsem za klenot. A pokud na mě někdy dolehne depka z toho, že jsem jen sekretářka, napíšu děkovný dopis sobě a své lenosti.
Není tady
Hannah napsal(a):
Fatimah napsal(a):
Hannah napsal(a):
Fatimo,mnoho šéfů začínalo jako asistenti šéfů.Myslím ,že už máš nejvyšší čas.
Chmmm, napadá tě, co bych pro to mohla udělat?
Asistentka by věděla.
Fatimo nehledáš spíš "prestižní flek" u tatíčkovského šéfa a obdiv jeho podřízených?Už jen lpění na rozdílu mezi asistentkou a sekretářkou je legrační.Není tě škoda?Nemůžeš přece celý život popuzeně odmítat ,že nejsi sekretářka.Asistenti které já znám jsou budoucí obchodníci,vyjednavači nebo hlavní technologové.Asistentem nikdo není až do důchodu.Sekretářky jsou baby princmetalové,které vědí o všem co se ve firmě děje nebo jen chystá,žádné utípané chudinky.Co chceš dělat?Zvládneš mladšího,jistě i chybujícího šéfa nebo dokonce šéfku?A to tě dřív nebo později čeká.Jestli ne, musíš být sama šéf nebo pracovat samostatně.
Ne, nechci prestižní flek u tatíčkovského šéfa.
Není tady
Klubko napsal(a):
Fatimo,
já mám taky trochu pocit, jako by ses za tu nálepku asistentka "styděla", že není dost reprezentativní. Na to se vykašli. Každá práce, kterou člověk vykonává poctivě, díky ní poctivě získává peníze,tak se za ní nemá co stydět. Já jsem vystudovala střední ekonomku, dala jsem na naše a vůbec mě ta škola nebavila. Udělala jsem chybu. Hned jsem měla jít na zdrávku, kterou jsem si vybrala. Dle našich bych zase"jen utírala zadky nemocným". Prostě jsem vychověla rodičům,abych nebyla jen ta špatná.
Teď při práci konečně studuji to co chci. Je to časově náročně a neříkám, že bych s tím nechtěla občas seknout, ale budu dělat konečně to co chci. Není nikdy pozdě začít zase s něčím jiným. Někde jsi psala, že jsi ročník 82? Jsi mladší než já, není se čeho bát.
Ale zároveň není potřeba "zatracovat" práci asistentky. Chytrý člověk to pochopí a ví, že většina takových žen(mužů) jsou krky těch řídích hlav a ten kdo je blb, tak ať si říká, že jen vaři kafe. Asi má taky potřebu si něco dokazovat ve své nejistotě.
Ano, opravdu je to jen tvůj pocit.
Není tady
Hmm tak řekla bych, že to není o práci ale o lidech, respektive o tom, jak si umíš nebo neumíš zjednat respekt. Taky jsem asistentka, se šéfy ( mám dva ) nemá nejmenší problém, s kolegyní taky ne a víc nás tady není :-)). Nicméně dřív tady byl kolega, který měl občas jakési poznámky, velice rychle zjistil, že tudy cesta nevede, jiný si zase myslel, že mu budu chodit pro oběd jako služka..zeptal se mě přesně jednou. Prostě, jenom proto, že jsi asitentka, si ještě nemusíš nechat všechno líbit. A to, že pracuješ pro idiota, který má chování řeznického psa, nijak tvojí práci nesnižuje.
Není tady
Fatimah napsal(a):
Klubko napsal(a):
Fatimo,
Ale zároveň není potřeba "zatracovat" práci asistentky. Chytrý člověk to pochopí a ví, že většina takových žen(mužů) jsou krky těch řídích hlav a ten kdo je blb, tak ať si říká, že jen vaři kafe. Asi má taky potřebu si něco dokazovat ve své nejistotě.Ano, opravdu je to jen tvůj pocit.
Tak tim líp
Ty umíš arabsky? Hmm, to je paráda:)
Není tady
Fatimah napsal(a):
klubko - neumím, učím se
Aha. Já si to trochu spojila s tvým nickem, jestli nejsi bilingvistické dítě.
Není tady
Klubko, moc se mi líbí jak jsi tuhle svou práci popsala,
Když jsem na současném místě začínala, dostla jsem nástup 11 hrubého ( dva roky zpět) a do smlouvy vedoucí skladu. Spousta věcí mně při zaškolování udivila a po odchodu stávající kolegyně jsem pobočku převrátila vzhůru nahama. Věci se začaly hýbat a dokonce můj plat se mírně pohnul. Možná že mírně je špatné slovo, dejme tomu že se za dva roky znásobil. Ovšem z osmihodinové pohodové pracovní doby vedoucí skladu sjem se stala vedoucí pobočky, obchodnicí, asistentkou a účetní. Taky jsem odbornice přes pc a dokonce dokážu udělat i.......TABULKU!
Jenže teď po dvou letech, kdy nemám polední pauzy protože je nestíhám kdykončímpravidelně o hodinu později, kdy jsem stále nedostala trezor a kasu tahám domů, kdy na poštu jezdím osobním autem, kdy jsem znásobila obat i zisk pobočky a kdy jsem naprosto vyždímaná mi všechny ty věci , které jsem dělala s radostí přijdou jako že ze sebe dělám vola. Přemýšlím jeslti nejsem zbytečně moc ochotná, jeslti nemám zbytečně malý plat a jeslti není líp kolegyni která mi v půl druhé oznámí že za hodinu jde domů tak ať už se jí na nic neptám. Taktéž v práci nechává služební mobil, aby ji pro jistotu nikdo nezastihl.
Nevím, jsem v období kdy mám pocit že někdy míň je pro mně víc. Přitom jak to tu čtu bych řekla že jsem zvolila podobný způsob realizace jko ty, stalo se ti to /vám taky někdy? Nechci skončit jako udřená vyždímaná mrtvola večer u televize......
Není tady
Májajája napsal(a):
Klubko, moc se mi líbí jak jsi tuhle svou práci popsala,
Když jsem na současném místě začínala, dostla jsem nástup 11 hrubého ( dva roky zpět) a do smlouvy vedoucí skladu. Spousta věcí mně při zaškolování udivila a po odchodu stávající kolegyně jsem pobočku převrátila vzhůru nahama. Věci se začaly hýbat a dokonce můj plat se mírně pohnul. Možná že mírně je špatné slovo, dejme tomu že se za dva roky znásobil. Ovšem z osmihodinové pohodové pracovní doby vedoucí skladu sjem se stala vedoucí pobočky, obchodnicí, asistentkou a účetní. Taky jsem odbornice přes pc a dokonce dokážu udělat i.......TABULKU!
Jenže teď po dvou letech, kdy nemám polední pauzy protože je nestíhám kdykončímpravidelně o hodinu později, kdy jsem stále nedostala trezor a kasu tahám domů, kdy na poštu jezdím osobním autem, kdy jsem znásobila obat i zisk pobočky a kdy jsem naprosto vyždímaná mi všechny ty věci , které jsem dělala s radostí přijdou jako že ze sebe dělám vola. Přemýšlím jeslti nejsem zbytečně moc ochotná, jeslti nemám zbytečně malý plat a jeslti není líp kolegyni která mi v půl druhé oznámí že za hodinu jde domů tak ať už se jí na nic neptám. Taktéž v práci nechává služební mobil, aby ji pro jistotu nikdo nezastihl.
Nevím, jsem v období kdy mám pocit že někdy míň je pro mně víc. Přitom jak to tu čtu bych řekla že jsem zvolila podobný způsob realizace jko ty, stalo se ti to /vám taky někdy? Nechci skončit jako udřená vyždímaná mrtvola večer u televize......
Zajít za šéfem a na základě těchto podkladů mu nastínit, co jsi za tu dobu, kdy jsi zaměstnancem firmy dokázala. Že děkuješ, za šanci, za zvýšení platu. Ale bohužel jsi zjistila, že pracovní doba, stále ohodnocení neodpovídá. Proto jsi se přišla poradit a dohodnout na kompromisu. Buď část věcí předeleguješ na ostatní (s tím, že ti nynější plat zůstane), nebo chceš přidat. A hlavně ono kolikrát si za to můžeme sami, že se vidíme jako nenahraditelní)
Není tady
Já se necítím nenahraditelná, cítím se unavená.............
Není tady
Zdá se, že tenhle text je osobní zkušenost s náročnou prací a úvahami o změně zaměstnání. Působí hodně upřímně a lidsky, plný frustrace, ale zároveň nabízí podporu a pochopení.
Není tady