6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Evo, při Tvé obrovské ztrátě, která Tě postihla, jsou právě vnoučata tím, co dává velký smysl ít dál - ít pro ně. Protoe jak je vidět, máte krásný vztah, a oni Tě potřebují.
To, e jezdí na střídačku naprosto chápu, protoe já jsem to s dětmi v tomto věku měla stejné - jezdila jsem s nimi na dovolenou s kadým zvlá. Se synem na kolo, s dcerou na poznávací zájezdy - hrady, zámky, historická města. Dodnes na to ráda vzpomínám, na ty nae výlety. Protoe kolem 15 let oba začali upřednostňovat trávení času s kamarády, je to tak přirozené, ale vím, e i tak mi to bylo líto.
Vyuij naplno ten čas, kdy vnoučata chtějí být s Tebou. Je to pro vás - pro obě strany důleité a věřím, e i ulevující.
Není tady
Evi, děkuju.
Rostou, rostou... Je moc hezké, e jsi vnoučata od mala vedla ke vztahu k přírodě, k turistice a e to vnuk takto krásně ocenil.
To, e v tomto věku jezdí odděleně, je určitě lepí pro vechny a je snazí společně vymyslet lákavý program.
Tak co nejkrásnějí záitky s vnoučaty!
Není tady
V pondělí mi udělalo radost, e pan prezident ocenil pana faráře, který vrátil do ivota Neratov.
https://www.facebook.com/story.php?stor … 5&_rdr
Není tady
Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Neratově, poutní místo, je nádherný a má mimořádnou atmosféru. Zaujalo mě, e je stále otevřený.
Není tady
Vrabče byla jsi v tom kostele? Já tam byl dvakrát a podruhé jsem místním hochům v kostele technicky pomáhal.
Není tady
Petře, byla jsem v něm několikrát - ráno, během dne, večer. I na mi, ač jsem nevěřící.
Mám pár fotek, z venku i z vnitřku. Skleněná střecha je pozoruhodná, výzdoba vkusná jednoduchá.
A jak se líbí tobě?
Upravil(a) vrabčák (1. 11. 2024 21:25)
Není tady
Udelalo me radost co se stalo me dceri.Vcera moje dcera jela od lekare z Plzne domu.Pristoupila k ni pani a povidala si s ni o svem zivote,dcera ji take rikala o tom,ze ma chlapecka,ze by si jednou chtela otevrit cukrarnu.....,kdyz pani vystupovala dala ji do ruky andelicka.Poprala ji stastnou cestu a vystopila z vlaku.
Nic by na tom nebylo zvlastniho,kdyby se ji to nestalo po druhe v zivote.Stalo se ji to pred 2 lety,kdyz pekla v cukrarne.Na jeji upeceny kolac tam chodila starsi pani,casto na ni klepala ve vyrobne,aby ji podekovala za kolac a prohodila s ni vzdy par slov a jednoho dne ji prinesla porcelanoveho andelicka.....
Není tady
Erem, to je moc hezká příhoda. Drím dcerce palce, aby jí to s otevřením cukrárny vylo.
Ke mně si v podchodu metra na nástupiti dneska přisedla stará (82 let), ale hodně čiperná paní. V metru bylo dost plno, sedla jsem si jinam, ale kdy se vedle mne uvolnilo místo, přesedla si ke mně. Jela do koly na odpolední vyučování; jetě učí na sníený úvazek dospělé. Jako dítě ila s rodiči na samotě v hájovně, asi do 5 let se prý vůbec nesetkávala s dětmi, jen se zvířaty. I teď jetě jezdí s partou do přírody, hraje v kapele na klávesy a na akordeon, koncertují na různých místech. Veselá a vitální paní, ivel milující ivot.
Na mnohém, co se týče profese i zájmů (harmonika), jsme se shodly. I na té hájovně ; můj děda byl taky hajný.
Ovem v té vitalitě za ní silně pokulhávám...
Upravil(a) vrabčák (7. 11. 2024 11:38)
Není tady
ádná radost, tak holky kde jste?
Není tady
Tady jsme, nacházím kadý den hříbečka-krasavce, v smrčí..................vařím kotle houbové polívky.....mňamka, z toho krasavce + přidám zamrazené + hodně nasekané čerstvé petrelky
To mně dělá radost...............a kadý den si cíleně dělám radost/i..............nejvíc jsem na sebe pyná, kdy třeba jdu zkontrolovat jabka a shnilá vyhodím - kdy se dokopu k takové neradostné práci.........ale ty bohuel převaují
Není tady
Petře, co ta skleněná střecha?
Věro, moc hezký příspěvek. Jde na to dobře.
Mám radost, kdy se tu objeví někdo úplně normální. Mezi těmi mixery, co mají problém umixovat papání, příspěvky nejspí chytré inteligence a těch, kteří ohrnují nos nad četinou, to vechno propikované reklamami.........
Není tady
Mám radost, e vás tady vidím. Mám radost, e mě u dnes nebolí tak hlava. A mám radost, e to ve finále "dobře dopadlo", co se o naem autě bohuel říct nedá. Měli jsme v pátek dopravní nehodu, to je tak, kdy se potkáte cestou s někým, kdo má papíry omylem.
Není tady
jéi Andreo...........to je nadělení, ale dobře to dopadlo.......
ano, taky potkávám takové řidiče........
Není tady
dnes budu mořit česnek.........60 strouků...........poprvé, tak si čtu návod......jo, jo, to zvládnu.....a bude to patřit sem na radost
na preventivní prohlídce.....e ověří kognitivní schopnosti......tak mj. a nakreslím hodiny...... za 10 minut 11.....aji jsem se zapotila
U JE TO TADY
Není tady
Milý Vrabčáčku, v mém kaktusovém skleníku jsem vyměnil sklo za umělý průhledný materiál. Funguje ti výborně.
Není tady
Andrejko, to jsem mooooooooooooccc ráda, e jste to přeili! A ze jsi tady s námi.
Co se týče auta, určitě jste pojitění, ne? Drím palce!
Není tady
Věro, vzhledem k tomu, e hodiny pokročily (skoro k za 10 min 11 ), předpokládám, e u je česnek totálně umořený.
A ke kognitivním schopnostem: Říkám si často, e bych měla navtívit praktika a poprosit ho, aby mi napsal nějakou prevenci.
Není tady
Věrko, můj čas odeslání je úplná náhoda!
Není tady
Petr100 napsal(a):
Milý Vrabčáčku, v mém kaktusovém skleníku jsem vyměnil sklo za umělý průhledný materiál. Funguje ti výborně.
Tak to kaktusům i tobě, Petře, moc přeju!
Ale myslela jsem skleněnou střechu kostela v Neratově, a ne kaktusy...
Není tady
Kolikrát jsi byla v Neratově? Ji se to zde psalo. Já tam byl dvakrát v kostele. Poprvé se nic nedělo, podruhé tam měli dělníci nějaké problémy tak jsem jim poradil a nějaký čas jsem jim pomáhal. Byli spokojeni. Jak určitě ví e jsem byl mnoho roků u prkna, elezný konstruktér a projektant.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Andrejko, to jsem mooooooooooooccc ráda, e jste to přeili! A ze jsi tady s námi.
Co se týče auta, určitě jste pojitění, ne? Drím palce!
Ano, jsme pojitěni, ale todle půjde z pojistky viníka nehody, tudí té dotyčné. Nicméně u 5 měsíců starého auta to nepotěí. ALE! Komu se potěstí, e se o něj krásně starají tři mladí policajti (byli fakt hrozně milí) a pak se jetě sveze rychlou? Byl to hroznej den, ale ufff, mí rodiče asi nade mnou bděli jako andělé. Jediný problém, co teď mám, je ten, e se děsně bojím v autě na místě spolujezdce, vidím auto z boku a panikařím. Snad to brzy přejde.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kolikrát jsi byla v Neratově? Ji se to zde psalo. Já tam byl dvakrát v kostele. Poprvé se nic nedělo, podruhé tam měli dělníci nějaké problémy tak jsem jim poradil a nějaký čas jsem jim pomáhal. Byli spokojeni. Jak určitě ví e jsem byl mnoho roků u prkna, elezný konstruktér a projektant.
Petře, byla jsem tam jen přes víkend, přespala jsem u dcery, která si domluvila v místním zařízení praxi u klientů (studovala tehdy sociální práci).
Do kostela jsem chodila opakovaně po celý víkend; ten prostor mě vysloveně přitahoval, a trochu jsem fotila - z venku i uvnitř.
Ptala jsem se tě, jak se ti líbí skleněná střecha.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Co se týče auta, určitě jste pojitění, ne? Drím palce!Ano, jsme pojitěni, ale todle půjde z pojistky viníka nehody, tudí té dotyčné. Nicméně u 5 měsíců starého auta to nepotěí. ALE! Komu se potěstí, e se o něj krásně starají tři mladí policajti (byli fakt hrozně milí) a pak se jetě sveze rychlou? Byl to hroznej den, ale ufff, mí rodiče asi nade mnou bděli jako andělé. Jediný problém, co teď mám, je ten, e se děsně bojím v autě na místě spolujezdce, vidím auto z boku a panikařím. Snad to brzy přejde.
Jasně, z pojitění viníka, byla jsem mimo...
Policajti občas jsou i milí. Nepomohlo by, kdyby sis, pokud byste třeba jeli jen 2 - 3, zpočátku sedala dozadu?
Krásně jsi tu připomněla svoje zlaté rodiče.
Jednou mně a dceři v Orlických horách úasně pomohl mladý fený policajt. Byly jsme na celodenním výletě. Tam jsme jely běným autobusem. V podvečer jsme čekaly na stejný autobus, jene přijel jen minibus a my, neznalé místních poměrů, jsme netuily, e do něj máme nastoupit. Nastupovali do něj toti jen pánové v montérkách, co nás zmátlo. Pak jsme zjistily, e u nic nepojede, a na nai chatu to bylo pěkně daleko. V blízkosti byla zrovna policejní sluebna, tak jsem se tam la poradit. Slubu měli dva mladí policajti a jeden z nich mi řekl, e má stejně naplánovanou vyjíďku tím směrem a e nás tam doveze. Úplný zázrak! Silnice místy vedla po hřebeni a on dokonce zastavil, abychom se mohly pokochat krásným výhledem.
Není tady
Vrabčáčku, skleněná střecha byl perfektní nápad a je perfektně udělaná.
Upravil(a) Petr100 (15. 11. 2024 6:43)
Není tady
Já se nestydatě pochválím, e jsem byla včera darovat krev. To mi vdy udělá radost, cítím se moc hezky.
Do Neratova jsem se zatím na mém putování Stezkou Českem jetě nedostala, ale jednou to přijde.
Ale - a donedávna jsem netuila, e do kostela se skleněnou střechou nemusím jezdit tak daleko. Protoe jeden takový máme tady nedaleko na okraji Kruných hor - v Petrovicích. Byla jsem tam na koncertě na Noci kostelů a byla to krása.
https://www.kudyznudy.cz/aktivity/koste … lenou-stre
Přeji vám pěkné předadventní dny.
Není tady