Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 12. 7. 2022 0:17

Teri17
♥------

Prosím o názor

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o názor. V prosinci jsem si začala psát s jedním klukem (27). Vypadalo to ze začátku moc dobře, je inteligentní, je to vědec ve výzkumu a má kladný vztah ke zvířatům, které chodí do lesa krmit. Moc hezky jsme si psali. Jednoho dne mi ale poslal do zprávy odkaz, kde bylo napsáno, že žena dostala pokutu 12 000 za to, že dala své zlobivé dceři výprask vareckou. Pak mi začal i psát, že tady by se to nestalo, že on dostal taky. Já jsem taky napsala, že jsem občas taky dostala vareckou, ale samozřejmě málo. On se pak začal vyptával jestli jsem dostala od mámy nebo od táty. A začal mi psát, že dostal paskem, na holou a vareckou. Jiný den mi zase napsal, že viděl kluka na zastávce jak kope do své mámy a co bych dělala. Jsem řekla, že záleží na věku. A on, že mu bylo 5-7 a že by to na diskuzi nebylo a že by se neudržel a dal mu na zadek. O vánočních svátcích byl s rodiči na Šumavě a na Silvestra mi poslal odkaz s videem ze seriálu Bylo nás pět a byla tam scénka, jak táta vytahuje na kluka varecku, že dostal špatné známky. U toho byl popisek: "haha, takhle to u nás probíhalo." A otázka "U vás ne jo?". A  začal mi psát, že jako dítě si omylem vzal maticku do kapsy a že ho táta hrozně seřezal. A jestli taky nemám takový příběh. A za co jsem tedy dostala vareckou. Já jsem mu napsala, že bych to neřešila, že někoho serezu, jen bych dala dítěti na zadek když zlobí. A on že co to znamená seřezat. Já že jako ve smyslu ztlouct myslím. A on, že to ne, ale že myslí, že pár vareckou se dá pochopit. Já jsem napsala, že když je to ale málo. A on že jasně. Narovinu jsem se zeptala, jestli se nebál svého táty. A on, že ne, že to nebylo hodně, ale zaslouženě. Jinak psal hrozně pěkně, posílali jsme si do zpráv věci o vědě, o přírodě, o zvířatech. Jen tyhle "vypraskové pasáže" ve zprávách mě trochu znejistily.
První 2 měsíce jsem ho vůbec nemohla dostat ven. A to bydlí 10 minut ode mne. Pořád říkal, že píše vědecký článek, celé vánoční svátky trávil na chatě na Šumavě, že mají takovou tradici. A o víkendech v zimě dělal to že jezdil na tu Šumavu, kde trénoval na běžky na závody. Dostala jsem ho ven tedy až v únoru. Hrozně se mi líbil, působil slušně, choval se jako gentleman. Pak mě vzal i do práce a ukázal mi výzkum, mikroskopy. Začali jsme spolu chodit na procházky, vyprávěl mě hezky o zvířatech a květinách, představil mě  kamarádům i v práci, bral mě i na pracovní večírky. Před kamarády a v práci mě před lidmi projevoval náklonnost a dával pusy. Až na šestém rande mi teprve dal pusu, dříve se neodvážil, bylo vidět, že o tom přemýšlí zda může nebo ne. Ukazoval mi i jak přednáší studentům.
Jeho další stránka je však taková, že občas chodí domů v pozdních hodinach, např. chodí do pivnic a do hospod či se zdrží na přednášce o cestování. Občas mi tedy pise v pozdních hodinách, že se vrací domů a píše na dobrou noc. Na FB má i 653 přátel, což úplně odporuje tomu vědci, který má rád přírodu. Má tam i fotky z VŠ z různých párty, maškarni nebo jak byl na vodě.
Přes týden mi dělá to, že se třeba se mnou domluví na den a pak kdyz je ten den tak vždy čekám u mobilu, jestli půjdeme ven nebo ne. Většinou mi píše, kdyz skončí práci. Občas mi to i zruší a pak se vždy prevlekam zpět. Např. kvůli pokusu v práci, že má asi teplotu, nebo že ho bolí hlava a jde domů do vyspat. Je to pro mě vždy taková nejistota jestli na poslední chvíli jdu, nebo ne. S víkendy je to takové, musi jezdit obvikend s rodiči na chatu, táta chce, aby tam štipal dřevo a pracoval (táta je asi despota, asi ho i bil) a přijde mi, že je naprosto v područí těch rodičů, dokonce s nimi musí i na dovolené. Takže je vždy na víkend  v Praze, kdyz je v Praze, tak mi řekne, že bude v sobotu pracovat. V neděli jdeme někam zase na procházku nebo domů k jeho kamarádům, jako že jsme tam pak 2 páry. Co mi přijde zvláštní je to, že kdyz není na víkend na chatě s rodiči na Šumavě, tak mě nikdy nepozve k sobě do svého bytu a to bydlí sám a 10 minut ode mne. Ani tedy spolu intimně nežijeme.
Kdyz jsem byla tenkrát na pracovním večírku, tak mi řekl, že se těší na Šumavu a že si to musíme spolu užít i se sexem. Ten víkend odložil, že ma teplotu. Pak jsem to zrovna dostala, ale i tak řekl, že si tu Šumavu spolu užijeme i jinak. Na Šumavě byl na mě hrozně hodný, pracoval tam a pořád mě hladil a líbal. Večer jsme se dívali na film Jak dostat tatínka do polepšovny a zase tam byla ta scénka jak máma říká tomu T. Holemu, že ho seřeže a 10 dnů si nesedne. On se tomu začal smát, což mě zase zarazilo. Ráno jsem mu pak řekla a trochu jsme se škádlili, že si může vzít ten řízek domů, co jsem dělala. On se na mě otočil od linky a řekl mi:" Ty zlobidlo, ty dostaneš, jako ten Vašík včera...pořádně (z té scénky Jak dostat...). Trochu mě to zaskočilo. Pak jsme spolu byli na gauči, líbali se a dala jsem mu ruku pod tričko. On mi řekl: "Kam jdeš? Ty dostaneš....a až budeme mít tu hlavní věc, tak ještě víc (a začal mě jemně poplacavat po zadku). Trochu mě to zaskočilo. Zeptala jsem se, jestli to myslí v legraci a on, že jo a začal se smát. Stejně jsem pak o tom přemýšlela celou dobu....
Další víkend  se však nesnažil, aby bylo nějaké pokračování třeba u něho doma v bytě, nikdy mě tam nepozval k sobě. Šli jsme přes týden ven a v neděli zase ven. Venku mi však zase říkal, že by mohla být volná Šumava další víkend. Pak mi ale psal, a se nezlobím, že tam bude muset jet s rodičemi, že teď mamce není dobře (On se vždy rozhoduje podle rodičů.). Pak mě pracovní víkend  zase v Praze a to jsme se vůbec neviděli, jelikož pak chtěl spát, že je unaven a další víkend zase odjel s rodiči na chatu na Šumavu. Jen přes týden jdeme ke kamarádům nebo ven někam. Takže jsem ho neviděla 2 víkendy za sebou. Pak jsem se učila na státnice a nemohla se s ním moc vidět. On zase místo naší společné Šumavy navrhl, což mi venku říkal, že asi bude volná Šumava, tak že půjdeme ke kamarádům a zase mi to bylo divné. To jsem odmítla kvůli učení a zeptala se co bude dělat další víkend a on, že táta bude chtít pomoct a že asi pojede na Šumavu. Pak mi napsal, že změna plánu a že teď tam pojede s nimi a další víkend je volný. Pak jsem se učila a řekl mi, jestli si neudělám čas v pátek večer, řekla jsem, že jo, že se učím, ale najdu na oslavu narozenin. V pátek ráno mu píšu, že potřebují vědět, zda to platí nebo ne. A on, že by se stavil pokud vyhovuje. Řekla  jsem ok. Hodinu a půl predtim mi přišla zpráva, že se omlouvá a že ho to mrzí, že ho začala bolet hlava a půjde to domů vyspat. Strašně mě to zklamalo. Napsala jsem mu vyčítavou zprávu, že to nejde pořád něco rušit, že kdyz mas někoho rád...A on jestli nemám čas o víkendu. Řekla jsem, že se potřebují už učit a musím mít klid. Tak mi prostě nic nedal, jen popřál do zprávy a odletěl na den státnic do Ameriky na 17 dní. Pak má 14 dní volno, to zase že by chtrl pracovat tak bys šel na prochazku jen nebo mezi kamarády by mě vzal. Pak na 10 dnů jede s rodiči na dovolenou a pak na 4 dny s kamarády. A já až nakonec se mnou v srpnu by chtěl jen někam.
Mám z toho ale divný pocit, ještě že do Ameriky jsem s ním nejela, kam mě zval ..vždy ho tolik neznám.
Co si o tom myslíte?

Není tady

#2 12. 7. 2022 7:17

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Re: Prosím o názor

Za mě má problém navázat intimní vztah (se ženou?). Proč, to ví jen on sám. Co se výprasků týče, názor "zasloužil jsem si to" je docela vše vypovídající. Když si to ty zasloužíš, taky ti dá výprask? Buď se v tom ještě plácá a nebo už si ujasnil svou cestu, že mlácení je zábava a cesta ke štěstí. Tak či onak, není to jen tvůj současný partner, ale i potenciální otec vašich dětí. Tohle byste si měli ujasnit hned a bez vytáčení, abyste oba věděli, jak pokračovat dál. Jsou věci, které se dají řešit a jsou věci, které se jednoduše změnit nedají. Jeho vyhýbání se zodpovědnosti, nedodržování slova teď, když o nic nejde, je taky určitý ukazatel. Bude na něj spoleh v případě potřeby? Zvířátka může milovat sebevíc, ale měl by umět milovat i lidi. Umí to? Tohle jsou otázky, na které bych chtěla znát odpověď. Tobě přeji hodně štěstí při hledání odpovědí na ty tvé.

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#3 12. 7. 2022 8:30

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Pokud je příběh pravdivý, tak od takového zdrhej, jak můžeš. Nejen, že je "divný" (výprasky), ale ještě si tě neváží a jsi jak holka na zavolání, která přiběhne a řídí svůj čas jen podle něj (rušení schůzek těsně před, stále nemá čas, jeho čas s rodiči). Tady tě nic dobrého asi nečeká.

Upravil(a) LENNNA (12. 7. 2022 8:31)

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#4 15. 7. 2022 10:50

rina
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

Pokud je příběh pravdivý, tak od takového zdrhej, jak můžeš. Nejen, že je "divný" (výprasky), ale ještě si tě neváží a jsi jak holka na zavolání, která přiběhne a řídí svůj čas jen podle něj (rušení schůzek těsně před, stále nemá čas, jeho čas s rodiči). Tady tě nic dobrého asi nečeká.

Je?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#5 15. 7. 2022 16:24

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Mně taky připadá hooooooooodně divný, ukončila bych to. stolt

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#6 16. 7. 2022 11:40

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Psaní tady, nebo...👍

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#7 16. 7. 2022 12:27

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Ten kluk.

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#8 6. 7. 2024 8:24

Kytka2015
♥------

děkuji, že jste se podělila o svou zkušenost. Chápu, že situace může být matoucí a vyvolává mnoho otázek. Zde je několik myšlenek a názorů, které by vám mohly pomoci se zorientovat:

Smíšené signály:

Zdá se, že vᚠpartner dává smíšené signály. Na jedné straně se k vám chová pěkně a projevuje vám náklonnost, na druhé straně má tendenci rušit plány a být neustále zaneprázdněn.
Prioritizace vztahu:

Je důležité, aby vᚠpartner byl ochoten investovat čas a energii do vztahu. Pokud neustále ruší plány a dává přednost jiným aktivitám nebo povinnostem, může to znamenat, že jeho priority nejsou zcela v souladu s vašimi.
Důvěra a komunikace:

Komunikace je klíčová. Otevřeně si s partnerem promluvte o svých pocitech a obavách. Je důležité, aby věděl, jak se cítíte a co vás trápí.
Zájem o tělesné tresty:

Opakované zmínky o výprascích a fyzických trestech mohou být znepokojující. Zkuste zjistit, zda je to jen část jeho humoru nebo má hlubší význam. Pokud vás to znepokojuje, promluvte si o tom s ním a zjistěte, jaké jsou jeho názory a postoje.
Rodinné vazby:

Je zřejmé, že má silné vazby na své rodiče a často se podřizuje jejich požadavkům. To může být známkou toho, že je velmi rodinně orientovaný, ale také to může znamenat, že má problém s vymezením vlastních hranic.
Vyváženost ve vztahu:

Vztah by měl být vyvážený, kde oba partneři mají prostor pro sebe i pro společné aktivity. Pokud máte pocit, že vaše potřeby a přání nejsou naplňovány, je důležité to řešit.
Budoucí plány:

Zvažte, jaké máte očekávání a plány do budoucna. Pokud vᚠpartner není schopen nebo ochoten se s vámi pravidelně setkávat a plánovat společný čas, může to být problém.
Celkově je důležité, abyste se cítila ve vztahu komfortně a byla spokojená. Pokud máte pocit, že vztah neprobíhá podle vašich představ, je dobré to otevřeně probrat s partnerem. Pokud se situace nezlepší, může být vhodné zvážit, zda je tento vztah pro vás to pravé.

Přeji vám hodně štěstí a doufám, že se situace vyřeší k vaší spokojenosti.

Není tady

#9 9. 9. 2024 8:57

gloveblocks
♥------

Návrhy úrovní jsou tak kreativní a zábavné! Každá etapa se cítí jako nové dobrodružství!
geometry dash

Upravil(a) gloveblocks (9. 9. 2024 8:58)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí