27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Svas, !
Jo, nivu, i samotnou, taky miluju. A bez chleba nejde ít - u mě platí na 100 %. Ale k nivě mi chutná pivo, a proto ji nemívám hned k snídani. Moje snídaně probíhá trochu stereotypně ve slané a sladké fázi - chleba s dírkami zamáznutými máslem (nebo v těchto dnech zrovna Ramou) s rajčetem, jako druhý chod chleba s medem nebo marmeládou a k oběma chodům hořké Caro (nebo něco podobného) ve velkém hrnku. Opoutím nepapoučí téma.
Vae mnika mníka je geniální a umí nádherně pobavit.
Není tady
Svas, ale to jsi nenapsala, e na tebe doráí, protoe jí dává něco jiného ne máte vy! Tohle u nás neznám. Ptáci vdy sedí na bidýlku a sluně čekají. Max přiletí na desku, kam dáváme krmení, kdy nám to moc dlouho trvá, e nám pomůou.. Ale nemáme je jako domácí mazlíčky. Jen mám vypozorováno, e k mé ruce se přiblíí bez ostychu (jsou divocí), ale k mui ani náhodou, protoe ten je občas loví, kdy se nějaký zraní a před zazimováním. Ale nikdy nás ádný neklovl při krmení a běném pohybu ve voliéře, taky jsou vzrůstem mnohem mení.. co si budem
Pozdrav pupíkům a a se dílo daří
Není tady
No jo, kdy papouci neumí trávit laktózu, take má modrásková s nivou smůlu. Ona se vůbec vdycky sápe po tom, co nesmí. Láká ji tvaroh, máslo atd., ale e by třeba ochutnala malinu nebo jahodu, tak to vůbec. Úplně nejradi má brokolici a jablko.
A máme ji jako mazlíčka, proto je taky náleitě rozmazlená.
Není tady
Modrajda si právě zpívá Skákal pes, ale něco tak falenýho jste jetě neslyeli. Ona je tedy sama se sebou velmi spokojená, protoe se skoro za kadým skřekem náleitě pochválí (dobrý, je to dobrý . Vajíčko jetě nesnesla, je jí dva a půl roku. Byli jsme u veterinářky, aby jí ostříhala drápky. Hned zdrhla z přepravky a usadila se na nejvyí skříni v ordinaci. Na doktorku ly mrákoty, prý jak ji dostaneme zpátky, já byla v klidu. Nae veterinářka má toti zdravotního bratra a modrajda prostě miluje chlapy. Hned mu přistála na plei, podklouzly jí nohy a u jsme ji měli. Drápky má ostříhané, ale jestli je to holka nebo kluk, pořád nevíme. Prý je na vajíčko mladá (kdyby to byla holka, mníci se doívají čtyřiceti let). Mně je to tedy jedno, ale vímám si, e fakt má ráda muský, enský nesnáí (nejvíc mě, to se nezlepilo), na milost bere jen ty, co mají náunice. Snaí se jim urvat ucho nejlépe vcelku, kdy to nejde, tak jen vyrvat tu náunici.
Naučila se krásně mluvit, má velikou slovní zásobu. Dává si věci do souvislostí, večer na otázku: a co půjdeme dělat, odpovídá: spinkat. Spí s námi v lonici, kde máme televizi. Občas nás péruje, abychom ji vypnuli, ač jsou teprve zprávy, řve na nás: spi, spi, u, up up. Nae děti se hádají, kdo ji jednou zdědí, ale nikdo ji nechce
Není tady
Svas,
Není tady
Máte to pestré
Není tady
Je prostě nejlepí
Není tady
Papouková, nebo autorka? Já bych řekla, e velký talent neminul ani jednu z nich.
Není tady
Nejlepí můe být jen jeden a měla jsem na mysli papoukovou. Ta si evidentně myslí toté .
Není tady
Nejspí u i louská písmena a jestli si tohle stihla přečíst, určitě se hned natřásala a obdivovala na bidýlku sama sebe.
Není tady
No ano, nae modrajda krásně a ráda čte. Nejradi má, kdy lutím kříovku nebo osmisměrku, to "papá" vylutěná písmenka, vzteká se, kdy to nejde. Pak se pokusí alespoň zničit propisku, kdy to taky nejde, vyrve mi ji z ruky a odletí si ji schovat do klece, zřejmě na horí časy. Co tedy před ní musím schovávat, to jsou kníky z knihovny. Jak neomylně pozná, e mám tu kníku půjčenou, to nechápu. Ty kníky, které mi patří, tak ty nechává na pokoji, ale ty z knihovny se snaí rozloit na prvočinitele. Hlídám ji jak ostří, protoe se to pak v té knihovně patně vysvětluje a jetě hůř platí
Není tady
Kníky z knihovny - to je vůní a otisků stovek a tisíců listujících palců a ukazováčků. A zesláblý, jemňounký papír, ten obzvlátě chutná!
Není tady
Svas napsal(a):
Modrajda si právě zpívá Skákal pes, ale něco tak falenýho jste jetě neslyeli. Ona je tedy sama se sebou velmi spokojená, protoe se skoro za kadým skřekem náleitě pochválí (dobrý, je to dobrý
. Vajíčko jetě nesnesla, je jí dva a půl roku. Byli jsme u veterinářky, aby jí ostříhala drápky. Hned zdrhla z přepravky a usadila se na nejvyí skříni v ordinaci. Na doktorku ly mrákoty, prý jak ji dostaneme zpátky, já byla v klidu. Nae veterinářka má toti zdravotního bratra a modrajda prostě miluje chlapy. Hned mu přistála na plei, podklouzly jí nohy a u jsme ji měli. Drápky má ostříhané, ale jestli je to holka nebo kluk, pořád nevíme. Prý je na vajíčko mladá (kdyby to byla holka, mníci se doívají čtyřiceti let). Mně je to tedy jedno, ale vímám si, e fakt má ráda muský, enský nesnáí (nejvíc mě, to se nezlepilo), na milost bere jen ty, co mají náunice. Snaí se jim urvat ucho nejlépe vcelku, kdy to nejde, tak jen vyrvat tu náunici.
Naučila se krásně mluvit, má velikou slovní zásobu. Dává si věci do souvislostí, večer na otázku: a co půjdeme dělat, odpovídá: spinkat. Spí s námi v lonici, kde máme televizi. Občas nás péruje, abychom ji vypnuli, ač jsou teprve zprávy, řve na nás: spi, spi, u, up up. Nae děti se hádají, kdo ji jednou zdědí, ale nikdo ji nechce
Vy nepotrebujete ani psa...
Není tady
Není tady
Modrajda si právě uklízí klec a zpívá si u toho a já jí asi brzy ublíím. Kolem hlavy mi proletěl kus brokolice sledovaný mrkví, dneska jsem luxovala.
O víkendu jsme dělali kadotýdenní úklid klece toho naeho čuněte, tzn. klec do vany, vydrbat kartáčem zaschlé bobečky na mříích, vydrbat podlahu, krmítka (ty se tedy myjí denně), to ve za bedlivého dozoru slečny Modré, jestli to děláme správně. Dneska je středa a nae práce není vidět. Dočetla jsem se, e mníky jde naučit, aby chodili na záchod do klece a ne po celém bytě, ale nenapsal tam autor, jak se to dělá. Kdy sedí nahoře na kleci a povede se, e se do ní trefí, chválíme, odměňujeme, je jí to absolutně fuk. Co se ale naučila nového je to, e dává na povel pac jako pes. Jo na blbiny, to jí uije, ale trefovat se do klece, to ne
Není tady
Svas, u vás doma se děje tolik zajímavého!
Není tady
Tak si čím dál tím víc myslím, e je Modrajda kluk. Jsme spolu na léto na chatě a ona se začíná chovat jako ná bývalý korelák. Jeleni jsou v říji, v čem tak je papouek? Toká, huláká a pořád mě láká, a si k ní ke kleci sednu, seskočí na zem a já jí marně vysvětluju, e s ní na dno klece opravdu zakládat rodinu nejdu
Jinak je to spokojený stále árlivý a majetnický pták, vechno v okolí několika kilometrů je prostě její. Z okna vidí na ptačí krmítko a přes sklo se z něj snaí vechny sýkorky vyhnat. Sýkorky se nejdřív bály, teď u na ni pečou, kdo se jí ale bojí, je hrdlička. Alespoň někdo dojídá zrníčkové zbytky po slečně mlsné.
Není tady
Svas, co je pozitivní, u tě vzala na milost. Díky moc za dalí vtipný papoučí příspěvek!
Není tady
Vrabečku, musím tě zklamat. Na milost mě ta modrá potvora rozhodně nevzala. Jo zakládat se mnou rodinu, to jo, ale jak se dostane z klece, útočí na mě, koue mě a to hrozně bolí. Ráda se mnou vaří = sedí mi na rameni a vechno sleduje, ovem je u toho zakouslá do mého ucha. Ví, e ji plácnu a je jí to jedno. Opravdu jediný, koho respektuje a fakt poslouchá, je můj mu. K tomu přiletí okamitě na zavolání, já bych se mohla uřvat a nic. To je ten vděk, e jsem s ní nejvíc
Není tady
Svas, tak to mě tedy silně rozesmutnilo , ale pořád doufám, e se Modřenka polepí a aspoň tě přestane při vaření okusovat.
Není tady
No jo Svas, asi jsi její sokyně. Dává Ti moná najevo, e Tvůj mu je vlastně její (nebo jeho)a e by ses měla stáhnout.
Není tady