18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Palomita napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Myslím si, e je to na různých kolách opravdu různé. Jiné vedení, sloení áků či studentů, jiná atmosféra... Často způsobí velký průvih jen jednotlivci. Kamarádka, velmi schopná a oblíbená učitelka, zaila třídenní závěrečný výlet dvou devítek. Dva kluci si přibalili tvrdý alkohol, večer zlákali pár dalích a dokázali vem výlet pěkně pokazit. Obě třídy se přitom celou dobu jevily jako dobré. Paní učitelky se vrátily z výletu hodně zklamané a otrávené...
Kdyby učitelé tuili, čeho jsou "jejich děti" schopné, nemohlo by je pak u nic překvapit. Devítka, dítě v pubertě, hormony řvou jak zběsilé, mlátí to s ním ode zdi ke zdi a má se rozhodovat o své budoucnosti, nebo nedej boe chovat se soudně. Příprava na přijímačky je očistec, protoe hormony zatemní mozek a vekerá pozornost a koncentrace je fuč. Do toho ne vdy má dítě v této fázi přijatelné domácí prostředí a podporu rodiny. Co od nich chceme? To e ztropí hloupost z nich nedělá patné jedince.
No neviem, ja som písala o kradnutí spoluiakom (plus PRAVIDELNOM pití) - to sa podža mňa nedá celkom ospravedlni hormónmi, stresom, prijímačkami, ani ničím iným. Jednorazový exces je určite nepríjemný, ale ete povedzme pochopitežný... Mali sme aj taký prípad, keď sa tvrták (na S) opil ako doga na Erasme a bol vulgárny na triednu - ale tá to pochopila, dostal síce tuím trojku zo správania a podmienku, ale nevylúčili ho a nakoniec úspene zmaturoval. Niečo celkom iné aj ale pravidelné "ulietavanie".
Není tady
Selima napsal(a):
No neviem, ja som písala o kradnutí spoluiakom (plus PRAVIDELNOM pití) - to sa podža mňa nedá celkom ospravedlni hormónmi, stresom, prijímačkami, ani ničím iným. Jednorazový exces je určite nepríjemný, ale ete povedzme pochopitežný... Mali sme aj taký prípad, keď sa tvrták (na S) opil ako doga na Erasme a bol vulgárny na triednu - ale tá to pochopila, dostal síce tuím trojku zo správania a podmienku, ale nevylúčili ho a nakoniec úspene zmaturoval. Niečo celkom iné aj ale pravidelné "ulietavanie".
Neomlouvám vůbec ádné mladistvé počiny. Zodpovědnost si za to musí daní jednici nést tak jako tak. Někteří z toho vyrostou a jiné to semele.
Není tady
Není tady
Jurečka zase něco vymýlí. Zatím je to ale prý tajné, protoe v jednání. Stát nemá peníze, tak vymýlí i to, jak obrat ty nejchudí a nejzranitelnějí. Chce pečujícím lidem sebrat část příspěvku, který by povinně museli zaplatit nějaké organizaci, která by měla pak nad nemohoucím nějaký dohled, popřípadě vykonala nějakou slubu.
Ti, kteří se starají o satré rodiče - leáky nebo kteří mají doma postiené děti, museli zanechat práce a dostávají docela směnou částku. Ovem tím, e mají potřebné doma, obrovskou částku státu uetří. Z té částky tedy jetě část odevzdají. No to u bude lepí, aby pak ty organizace poskytující sociální slubu přebraly to, co dělají dosud členové rodiny - tedy starali se o ty lidi 24/7 a pak a si nechají celý ten příspěvek. To by ale nikdo za ty peníze nedělal.
Nehledě na to, e velká část obzvlátě starých lidí nikoho cizího u sebe sesnese.
Tam, kde je to moné, vyuívají lidé peovatelské a jiné sluby u teď.( Ovem pečovatelů je málo, alespoň u nás). Mělo by to být ale na rozhodnutí rodiny a posouzení konkrétní situace.
Upravil(a) Judyna (29. 5. 2023 21:30)
Není tady
Judy má pravdu. Nejlíp se mají státní zaměstnanci a státní úředníci.
Není tady
A souvislost?
Není tady
Jaká souvislost? Se státními úředníky? Kdy Bure zavedl EET tak přibral 4000 nových. EET nebude a 4000 nových stále je. Tak co s tím?
Není tady
A nie je to skôr chyba Burea ako tých tátnych úradníkov? Teda, to je môj pohžad odvedža, ale keďe máme pri kormidle podobné typy...
Není tady
Buree ne. EET zruila tato vláda, take měla i tato vláda sníit počet úředníků. Mimochodem - EET je naprostou samozřejmostí v civilizovaných zemích na západ od nás. Ale to u je na politiku....
Mě jen okoval přístup Jurečky k pečujícím a potřebným.
Není tady
Judy tak to vydr do přítích voleb. Bude tě vládnout Jana Maláčová, dobrá tvoje ministrová společně s Burem a Očnímůrou. S Burem ji vládla.
Není tady
ANOfert opět úřaduje.
Agrofert aluje Státní zemědělský intervenční fond, který mu ukončil předjednané dotace
Agrofert aluje Státní zemědělský intervenční fond, který mu ukončil předjednané dotace poté, co Evropská komise potvrdila, e Andrej Babi poruoval legislativu. aloby se týkají 21 projektů za zhruba 357 milionů korun, které zemědělský fond pozastavil...
https://denikn.cz/minuta/1161078/?fbcli … gCFH3rPghw
Není tady
Protrení přehrady na Dněpru.
Není tady
A to udělal kdokoli, jen to dokazuje, jací jsou lidé ílenci a e se netítí ničeho, jen aby si prosadili svou.
Není tady
Mě taky. A zprávy s tím související...
Není tady
Palomito, platí mi !
Není tady
Palomita napsal(a):
A to udělal kdokoli, jen to dokazuje, jací jsou lidé ílenci a e se netítí ničeho, jen aby si prosadili svou.
Tak tak...
Není tady
Amen...
Není tady
Není tady
Kto druhému jamu kope... atď, ako hovorí teta Kateřina.
Není tady
Tedy ne, e by mě to přímo okovalo, či překvapilo, ale reaguji na nový výmysl Jurečky ohledně peněz z penzijka. Jak si můe dovolit rozhodnout za mě, co je pro mě na důchod lepí? Podle něj renta na nejméně 10 let. Ale co kdy si já chci přilepit k důchodu úplně jinak? Třeba si chci pořídit zuby nebo novou bezbariérovou koupelnu. Navíc mám uzavřenou nějakou smlouvu, kterou mi klidně změní? No ale vlastně proč ne. Takhle měnili i příspěvek na stavení spoření, smlouva nesmlouva. Takhle vlastně změnili i valorizace zákon nezákon. Vlastně pardon, ty církevní mají výjimku
U mě to fakt leze krkem. Já jsem do toho spoření na důchod la podle jasně daných podmínek.
Není tady
Jako vdy má pravdu. Zruit vechny firmy a ivnostníky a ze vech udělat státní úředníky. A ráj bude na zemi.
Není tady
Judyna napsal(a):
Tedy ne, e by mě to přímo okovalo, či překvapilo, ale reaguji na nový výmysl Jurečky ohledně peněz z penzijka. Jak si můe dovolit rozhodnout za mě, co je pro mě na důchod lepí? Podle něj renta na nejméně 10 let. Ale co kdy si já chci přilepit k důchodu úplně jinak? Třeba si chci pořídit zuby nebo novou bezbariérovou koupelnu. Navíc mám uzavřenou nějakou smlouvu, kterou mi klidně změní? No ale vlastně proč ne. Takhle měnili i příspěvek na stavení spoření, smlouva nesmlouva. Takhle vlastně změnili i valorizace zákon nezákon. Vlastně pardon, ty církevní mají výjimku
U mě to fakt leze krkem. Já jsem do toho spoření na důchod la podle jasně daných podmínek.
Penzijko bylo od začátku.....podivné. Vyuívám ho u dlouho..................točím po několikáté. Po 5 letech vyberu, utratím......nejčastěji za dovolené a zase pěkně od začátku. Teď jako důchodce je nejvýhodnějí spořit 1000kč, od státu dostávám 230kč měsíčně..............nikdy jsem ho nevyuila jako rentu, ani jsem nechtěla...........stát tak vlastně podporoval majetné důchodce, kterým nevadilo si odkládat 1000kč měsíčně, kdo si spořil méně ne 1000kč dostával od státu podstatně míň.
To nebylo penzijní spoření..............ale normální výhodné spoření pro majetné důchodce.
Divím se, e to nechali tak dlouho.............
A myslím si, e musí nechat dojet stávající smlouvy, a ty nové budou za jiných podmínek.
Vechny ploné podpory a hlavně dotace...........jsou velice často zneuívány a míjejí se účinkem........málokdy pomáhají těm potřebným. Zruila bych je. Teď jsem poslouchala Kalouska......líbí se mi čím dál víc a jak jsem ho dřív nemusela a to velmi.......tak kalousek naprosto snadno dosáhne na dotaci.....oprav dům po babičce???? tak nějak...........splňuje vechny podmínky
No to je přece na hlavu
Není tady
Věrko i ty má výborné mylení. Já to zruil před mnoha léty abych neokrádal stát.
Není tady
vera napsal(a):
Judyna napsal(a):
U mě to fakt leze krkem. Já jsem do toho spoření na důchod la podle jasně daných podmínek.Penzijko bylo od začátku.....podivné. Vyuívám ho u dlouho..................točím po několikáté. Po 5 letech vyberu, utratím......nejčastěji za dovolené a zase pěkně od začátku. Teď jako důchodce je nejvýhodnějí spořit 1000kč, od státu dostávám 230kč měsíčně..............nikdy jsem ho nevyuila jako rentu, ani jsem nechtěla...........stát tak vlastně podporoval majetné důchodce, kterým nevadilo si odkládat 1000kč měsíčně, kdo si spořil méně ne 1000kč dostával od státu podstatně míň.
To nebylo penzijní spoření..............ale normální výhodné spoření pro majetné důchodce.
Divím se, e to nechali tak dlouho.............
A myslím si, e musí nechat dojet stávající smlouvy, a ty nové budou za jiných podmínek.
Vechny ploné podpory a hlavně dotace...........jsou velice často zneuívány a míjejí se účinkem........málokdy pomáhají těm potřebným. Zruila bych je. Teď jsem poslouchala Kalouska......líbí se mi čím dál víc a jak jsem ho dřív nemusela a to velmi.......tak kalousek naprosto snadno dosáhne na dotaci.....oprav dům po babičce???? tak nějak...........splňuje vechny podmínky
No to je přece na hlavu
No jo, ty píe o penzijku na pět let, kdy u jsi v penzi. U téhle formy se také divím, e to nechali tak dlouho. Ale já píu o spoření na důchod v produktivním věku. Já si spořím u skoro třicet let. Polovičku u jsem si včera vybrala, dalí mohu a po dosaení 60 let. A opravdu hodně mně vadí e by mi stát nakazoval, jakým způsobem ty peníze čerpat a změnil mi tak smlouvu. Teď si představ, e by sis ty po pěti letech chtěla vybrat peníze a oni by ti řekli, e to nejde, jen v měsíčních splátkách. A to já mám to spoření podstatně delí ne ty.
Jinak s Tím "oprav dům po babičce" souhlasím.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Věrko i ty má výborné mylení. Já to zruil před mnoha léty abych neokrádal stát.
Take sis vybral peníze. Nenutili ti měsíční rentu.
Není tady