27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Mám takový malý dotaz, zdědila jsem se svými dvěma příbuznými rodinný dům. Nejdříve to vypadalo, e ve půjde hladce, vyklidíme, uklidíme a budeme prodávat.
Bohuel nám začaly problémy hned díky tomu prodeji.
Moje sestřenice, si usmyslela, e dům prodáme přes realitku, kde je její kamarádka realitním makléřem. Prý jim pomohla z problémů, kdy její přítel vlastnil polovinu domu a druhá byla prodaná výkupní společnosti. Tak tato kamarádka jim pomohla dle sestřenice tu půlku co vlastnil ten přítel, prodat tím způsobem, e jí vykoupila zase jiná výkupní společnost a pak tu nemovitost ta kamarádka prodala jako celek ve své realitce.
Sestřenice je přesvědčená, e jim kamarádka pomohla, já to jako pomoc nevidím.
Bylo jim řečeno ředitelem realitky, e kdy je na polovině domu výkupní společnost, tak druhá polovina domu musí být také vykoupena. Můj názor je, e je to nesmysl, přítel sestřenice mohl v té polovině zůstat do konce prodeje celého domu. Nikdo ho jako majitele nemohl nutit to prodat výkupem.
A teď ten problém, já s prodejem přes tuto realitku nesouhlasím a sestřenice na tom trvá. Začíná na mne docela útočit a je to hodně velký nápor. Ona zdědila větinu a já mám podíl mení. Třetí spolumajitel si to s ní nechce rozházet i přesto, e mu ten nátlak na prodej přes tu realitku vadí taky.
Co mám dělat? Je moný, e mne můe díky tomu, e má větinu, k prodeji přes tu konkrétní realitku donutit? Nelíbí se mi, e je to její kamarádka a u vůbec ne ten styl pomoci a nechci dopadnout podobně.
Není tady
Anastázie napsal(a):
Mám takový malý dotaz, zdědila jsem se svými dvěma příbuznými rodinný dům. Nejdříve to vypadalo, e ve půjde hladce, vyklidíme, uklidíme a budeme prodávat.
Bohuel nám začaly problémy hned díky tomu prodeji.
Moje sestřenice, si usmyslela, e dům prodáme přes realitku, kde je její kamarádka realitním makléřem. Prý jim pomohla z problémů, kdy její přítel vlastnil polovinu domu a druhá byla prodaná výkupní společnosti. Tak tato kamarádka jim pomohla dle sestřenice tu půlku co vlastnil ten přítel, prodat tím způsobem, e jí vykoupila zase jiná výkupní společnost a pak tu nemovitost ta kamarádka prodala jako celek ve své realitce.
Sestřenice je přesvědčená, e jim kamarádka pomohla, já to jako pomoc nevidím.
Bylo jim řečeno ředitelem realitky, e kdy je na polovině domu výkupní společnost, tak druhá polovina domu musí být také vykoupena. Můj názor je, e je to nesmysl, přítel sestřenice mohl v té polovině zůstat do konce prodeje celého domu. Nikdo ho jako majitele nemohl nutit to prodat výkupem.
A teď ten problém, já s prodejem přes tuto realitku nesouhlasím a sestřenice na tom trvá. Začíná na mne docela útočit a je to hodně velký nápor. Ona zdědila větinu a já mám podíl mení. Třetí spolumajitel si to s ní nechce rozházet i přesto, e mu ten nátlak na prodej přes tu realitku vadí taky.
Co mám dělat? Je moný, e mne můe díky tomu, e má větinu, k prodeji přes tu konkrétní realitku donutit? Nelíbí se mi, e je to její kamarádka a u vůbec ne ten styl pomoci a nechci dopadnout podobně.
Dobrý den,
prosím, mohu se zeptat, zda jste ji problém vyřeila? Narazila jsem na Vá příspěvek náhodou a vlastně řeím podobnou situaci. Spolumajitel nemovitosti (teta), která má větí podíl, se snaí mě dotlačit k prodeji přes jejího realitního makléře a x věcí se mi tam váně nezdá. Co jsem tak zběně pročítala, správa společné nemovitosti má fungovat následovně:
O běné správě věci rozhodují spoluvlastníci větinou hlasů, kdy jejich hlasy se počítají dle velikostí jejich podílů na nemovitosti.
O významných záleitostech (podstatné zlepení, zhorení, změna účelu) je třeba alespoň dvoutřetinové větiny hlasů. Stejný počet hlasů je potřeba i ke zřízení zástavního práva k nemovitosti k zajitění pohledávky vzniklé při její rekonstrukci. Pokud by k nemovitosti mělo být zřízeno věcné břemeno na dobu delí ne deset let, je potřeba souhlas vech spoluvlastníků. Při neshodách pak rozhodne na návrh některého spoluvlastníka soud.
(zdroj https://ilonacernochova.cz/realitni-slo … movitosti/)
To jsme stále v obecné rovině... a kdy dojde na lámání chleba a nelze najít shodu, asi jiná cesta, ne přes právníka nevede:( Osobně jsem velmi zklamaná, jak i v rodině, kde je člověk přesvědčen, e se vdy na vem domluví, to můe kvůli financím dojít do těchto nepříjemných situací...
Drím palce!
Není tady