27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Stránky: 1
Dcera bude rodit doma a chce mít u porodu i své starí děti (3 a 6 let). Přiznávám, e u to vnitřně těce nedávám dávám, bojím se, e to bude pro děti trauma. Tím spí, e jsou děti na mámu hodně fixované, a nezdravě (nikdy bez ní nebyly víc ne pár hodin, dcera je nedává do kolky).
Mladým to nevymlouvám, stejně by to nemělo cenu a prostě jim nechci mluvit do ivota. ale vnitřně s tím mám sama sama problém, který si musím vyřeit v sobě sama. Pomohlo by mi, kdybyste mi napsali své zkuenosti, díky.
Není tady
Podle mne to opravdu není vhodné. Jsem přesvědčená, e trauma je nemine......... Zkuenosti s tím natěstí nemám.
Není tady
Osobní zkuenost nemám. Respektuji rozhodnutí kadé eny, zda chce rodit doma či v nemocnici, i kdy pro mě osobně je to naprosto nepochopitelné rodit jinde ne ve zdravotnickém zařízení, a nikdy bych riziko porodu doma nepodstoupila, protoe opravdu nikdo nemůe vědět, zda se prostě v průběhu porodu něco nepodělá. Nicméně co se týká přítomnosti malých dětí u porodu, tak to u je opravdu za hranou a naprosto nevhodné. Opravdu se Niky nedivím, e s tím má problém, měla bych ho taky.
Není tady
Kdy si představím svá vnoučata, e by měly být u porodu sourozence, mám s tím taky velký problém.
Mám stejný názor jako Andrea. Těko bych se s tím vyrovnávala. Nikdo neví, jak bude porod probíhat a jaké stopy bych to na dětech zanechalo, kdyby byl sloitý. Taková idylka, jako bývá v některých videích, to nejspí i při normálním průběhu porodu nebude. Ptali se rodiče dětí, jestli chtějí u porodu být? Asi nejvíc se mi na tom nelíbí, e se děti nemohou samy rozhodnout. Jsou na to jetě malé, aby za sebe dovedly posoudit, hlavně to mladí. A rozhodnout za ně v tomto případě se mi příčí.
Není tady
Prý se té starí ptali, jestli chce u porodu být, a prý řekla ano. (???) Podle mě není moné se ptát dítěte na něco, s čím nemá zkuenost, co naprosto neví, o čem se vlastně rozhoduje.... Ach jo....
Není tady
Niky, spí ne problém, má strach. Co je naprosto logické. Můeme ti tu napsat své názory na dané téma, ale tím se tvé obavy nijak nezmení ani nerozptýlí. Osobně bych se nejvíc ptala dcery, kdo bude mít na starosti péči o starí děti, koho tam bude mít ona na svou podporu, jak budou řeit případné komplikace s ohledem na děti.. Oni určitě nějaký plán mají a není nic patného se na to zeptat. Pokud by ádný neměli, můe se nabídnout jako opora, která v případě potřeby bude pro děti k dispozici ve vedlejí místnosti. Ono ne se něco joo zvrtne, tak tam pár vteřin (minut) bývá, aby byl čas ty děti odvést bokem. Taky nejsem zastáncem domácích porodů, ale sama jsem měla známou dulu, která nakonec také rodila doma v rodinném kruhu, vč. starích dětí. Mně to pak, bohuel, ukazovala na videu.. Děti to nijak nepoznamenalo, protoe rodiče i okolí k tomu přistupovali jako k naprosto "normální" záleitosti. Nae děti zase nejsou poznamenané porody v porodnici, protoe je to zase "normální" pro nás Bude to dobré, uvidí
Není tady
Ano, strach mám kadopádně. I z toho, e budou rodit doma. Jsem "ze staré koly" a preferovala bych porod v porodnici. Ale nechci ani nemůu jim do toho mluvit.
Celý ten svůj plán mi vysvětlili, včetně toho, e tam budou mít porodní asistentku a kdyby se cokoli zvrtlo, mají to asi 12 minut autem do porodnice. (Co mi osobně přijde jako hrozná doba na to, co se ve můe stát!) Také tím argumentují, e porod je naprosto přirozená věc, proto ty děti tam....
Budeme tam já nebo druhá babička, co se případně postaráme o děti v sousední místnosti a nebo venku...u samotného porodu já tedy být rozhdně nechci, jen by mě to stresovalo a já se ze zdravotníh hlediska mám stresu vyhýbat. A dcera tam manela a tu por. asistentku bude mít, to myslím by mělo stačit, no a plus ty děti...
Je to proto jen můj vlastní vnitřní problém, můj strach a můj vnitřně jasně odmítavý postoj, se kterým se musím nějak vyrovnat a strávit to...jde mě to těko a vůbec, i kdy se snaím... Pomáhají mi vae názory, asi se z toho potřebuju i vypsat....děkuju.
Není tady
To bude dobré, uvidí Viděla jsem ten domácí porod a je to velmi klidné a mírné a přirozené. Vechno plyne svým vlastním tempem. Myslím, e i pro děti to bude nezapomenutelný záitek
Na vesnici se děti běně dívají, jak se rodí koata, těňata, kůzlata, králíci.. Je to přirozený vývoj a ti mení to berou jen tak, jak to je, nedávají si k ničemu negativní emoce, take kdy uvidí maminku rodit v klidu a pohodě, bude takový i jejich záitek. Určitě se s nimi o tom hodně baví a děti ví co a jak se bude nejspí dít. Nezbývá, ne popřát tvé dceři, a to oba zvládnou ve svém vlastním tempu a hlavně ve zdraví
Není tady
Ja som mala ako decko traumu len z filmu (a to som zvrela oči a zaliezla pod stôl, ale samotný zvukový doprovod bol pre mňa fakt traumatický...) - a pokiaž viem, iadna "prírodná spoločnos", kde eny samozrejme rodili doma, iadne diea (a vlastne vežmi ani mua) pri pôrode netrpela... ale je fakt, e malé deti najviac nasávajú od rodičov, a ak budú oni v pohode (= pôrod a tak), budú asi v poho aj ony.
Upravil(a) Selima (17. 3. 2023 13:29)
Není tady
Stránky: 1