27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
ano, teď jsem se vrátila z lesa, brrrrrrr.......................ale jetě nemusím topit, mám teplotu v domě 18,9..........od sluníčka
uetřím
Není tady
vera napsal(a):
ano, teď jsem se vrátila z lesa, brrrrrrr.......................ale jetě nemusím topit, mám teplotu v domě 18,9..........od sluníčka
uetřím
nám to letos celkem vylo. Jetě jsme ani nezapnuli centrální vytápění. Loni na jaře jsme zrekonstruovali kachlová kamna v kuchyni, k tomu zateplení domu a v baráku máme 20-24 bráno podle místností, které přímo nesousedí s kuchyní, kde se topí. Tam je sauna
Na takové vedro nejsme zvyklí. Nakoupila jsem si svetry a stejně je nevyuívám
Teď v těch mrazech jsme skoro celou neděli netopili a v pondělí ráno bylo v obýváku 21,7.. V takovém počasí nebylo u nás výjimkou vstávat běně i do 13 stupňů
Teplo se nám krásně drí i v těch mrazech, za mě čistá radost
Není tady
Co vím z okolí, hodně lidí, kteří mají kromě plynového vytápění i vytápění krbovými kamny, se letos předzásobilo dřevem a topí jím. Z obavy, e nebude pyn a nebo jen tak pro jistotu. Tím si vysvětluji tu celorepublikovou úsporu plynu.
Hodně dělá i zateplení. Já ho ale kvůli historickým hodnotám domu mít nemůu, ale s tím jsem smířená. Zas vědomí, e ho postavili v roce 1834 mí předkové má pro mě jinou, velkou hodnotu.
Není tady
teda super.....................klobouček
já mám zateplený dům, vyměněná okna, ale takové teploty se mi nedaří, zvykla jsem si, důleité je, aby svítilo slunko
to i kdy mrzne mínus 10 , tak netopím do 15-16h.................topím dřevem v krbových norských kamnech Jotul-nejlepí kup v mém ivotě
a večer si pustím centrální topení-na elektrřinu
Není tady
uetřím celkem dost, myslím si, e mi budou i vracet...........něco málo
ale v lonici mám 13 a u jsem si zvykla, pořídila jsem si mikroplyové povlečení a to je jako v koíku
Není tady
Niky123 napsal(a):
Co vím z okolí, hodně lidí, kteří mají kromě plynového vytápění i vytápění krbovými kamny, se letos předzásobilo dřevem a topí jím. Z obavy, e nebude pyn a nebo jen tak pro jistotu. Tím si vysvětluji tu celorepublikovou úsporu plynu.
Hodně dělá i zateplení. Já ho ale kvůli historickým hodnotám domu mít nemůu, ale s tím jsem smířená. Zas vědomí, e ho postavili v roce 1834 mí předkové má pro mě jinou, velkou hodnotu.
Není tady
vera napsal(a):
teda super.....................klobouček
já mám zateplený dům, vyměněná okna, ale takové teploty se mi nedaří, zvykla jsem si, důleité je, aby svítilo slunko
to i kdy mrzne mínus 10 , tak netopím do 15-16h.................topím dřevem v krbových norských kamnech Jotul-nejlepí kup v mém ivotě
a večer si pustím centrální topení-na elektrřinu
U nás největí rozdíl udělalo zateplení sklepa a střechy. Obvodové zdi máme silné 50-70 čísel, ale střecha a sklep byly největími routy tepla. Teď jsme vlastně v "kostce" a u nemá kudy teplo utíkat. Díky tomu se teplo valí po schodech do patra a ne do sklepa, jako tomu vdy bývalo. Take v lonici máme těch 20+. Jo, z předelých let máme spoustu hřejivého povlečení, pyam a dek.. ve kterých je nám teď horko a děti spí s otevřeným oknem. Síla zvyku na těch 13. Neznají nic jiného ne studený odchov
Jotulky jsou mi hodně sympatické, vdycky jsem po nich pokukovala.
Není tady
Palomito..........obdivuji takové lidi, co si dovedou poradit.....sami....a jak skvěle
Není tady
Niky123 napsal(a):
to je krása....
čím jsem starí, tím víc lpím na tradici, na starých věcech po prarodičích.....a tak
mám formičky na cukroví po prababičce......ale ty drí, pevné s úchopkou, poctivá práce.......peču hlavně s nimi, zapálím si svíčky, uvařím grog a vzpomínám
staré motyky.....ty jsou nepřekonatelné
a kdy vejdu do vetenictví, nějakého staroitnictví..........to je mega záitek, mám nádherný náprstek a onehdá jsem si koupila v Soluni cínového beránka-jen hlavu se zatočenými rohy, 25 cm.........zespodu jsou průduchy-asi nakuřovadlo, za 8E......hodně stará věc........jako vzpomínku na Cyrila a Metoděje
kamarádky to se mnou nemají lehké, na hadry, boty, kabelky mě neuijí.........já na vás počkám venku, jim říkám a kdy dlouho nejdou, tak jdu do vetenictví...............a vdycky mě najdou
Není tady
Věro, Palomito, Niky
Není tady
vera napsal(a):
to je krása....
čím jsem starí, tím víc lpím na tradici, na starých věcech po prarodičích.....a tak
mám formičky na cukroví po prababičce......ale ty drí, pevné s úchopkou, poctivá práce.......peču hlavně s nimi, zapálím si svíčky, uvařím grog a vzpomínám
staré motyky.....ty jsou nepřekonatelné
a kdy vejdu do vetenictví, nějakého staroitnictví..........to je mega záitek, mám nádherný náprstek a onehdá jsem si koupila v Soluni cínového beránka-jen hlavu se zatočenými rohy, 25 cm.........zespodu jsou průduchy-asi nakuřovadlo, za 8E......hodně stará věc........jako vzpomínku na Cyrila a Metoděje
kamarádky to se mnou nemají lehké, na hadry, boty, kabelky mě neuijí.........já na vás počkám venku, jim říkám a kdy dlouho nejdou, tak jdu do vetenictví...............a vdycky mě najdou
Tradice asi úplně ne, nějak nemám na co navázat, ale jinak naprostý souhlas Kdy jsme se nastěhovali do domu, zbyla tu spousta harampádí.. pro nás pravé poklady
Kameninovou valchu teda úplně nevyuívám, pravda
Ale keramická forma na bábovku, staré vojenské truhly, uhlák, proutěné koíky či zahradní náčiní jsou u nás běně v provozu. Visí nám tu i obrazy moná původních obyvatel.. kdo ví.
Mu mě takhle vzal do vetenictví, věděl, e mi udělá větí radost, ne mě dát do obchoďáku.. navíc si byl jistý, e ho to finančně nezruinuje. Vdycky říká, e mám DAR, vybrat si tu nejdraí věc v obchodě A v tom vetenictví mi padla do oka váza. Neměla cenovkou a prodavač, e mi ji za několik set prodá.. tak jsem řekla, e zas a tak se mi nelíbí (kecala jsem!
) Nakonec mi ji dal za 80,- korun.. Měla jsem radost, jak malá holka. Doma si ji vzal mu do parády a začal z ní něco odlupovat. Cenovka to být nemohla.. tak jsem se podívala a zaječela, a toho okamitě nechá. Je to originál určité značky, její výrobky se prodávají i v řádu desetitisíců.. nae má hodnotu jen několik tisíc.., ale i tak to potěilo
Není tady
Palomito, to se hezky čte.............
zajímavé.............odcházím hlídat............vedle 4 vnoučata-mají 39 horečku - vichni, do 13h se o ně starám.............čajíky a lehký oběd............záhul
Není tady
vero, a to vichni dáte
Není tady
Palomito, !
Věro, a se daří horečku srazit a a to na tebe neskočí!!!
Není tady
u jsem doma, dcera si upravila rozvrh, aby mohla být brzy doma.....................na očr byla před 14 dny
shodli jsme se, e TOTO..................jsme nezaili..............pořád dokola
teď mrzne, ale má se prudce oteplit.........a + 10...............to se bude bacilům dařit
dnes u podruhé vařím kuřecí vývar...............dcera koupila kuřecí skelety a vepřový jazyk..........dala jsem do 8l hrnce, počkám chvíli, pak tam hodím zeleninu a vyrazím do lesa...............a zítra nanovo
Není tady
Těím se na ná masopust. Převlek je připravený, minule mě vlastní matka nepoznala, teprve a jsem na ni promluvila.
Není tady
Masopusty jsem zaila jen párkrát na horách nebo jsem viděla masopustní průvody při cestě z hor.
Niky, tak a je veselý!
Není tady
jo, jo......udělala jsem masopustové koblihy................jen se po nich zapráilo
Není tady
Celý weekend... Dva dobré filmy, Duchovia z Inisherinu a Invalid (fakt dobrá, hoci drsná čierna komédia!), celkom dobré počasie, oddych a hlavne TEST VEOBECNÁ PEDAGOGIKA ZA B! Bola som presvedčená, e som to neurobila - otázky boli mätúce a ja som ako jediná neopisovala... aj keď teda skôr s vedomím, e v tej rýchlosti a strese nič nenájdem, ako z čestnosti a poctivosti. Ale mám to!!!!
Predposledná skúka semestra (zo 7, slovom siedmich) a jediná, ktorú som robila "na opravný termín", lebo tá krava nebeská dala jediný termín, v novembri, a potom u nič... Ja som čakala, čakala, a nakoniec bum! Dostala som Fx a "opravný termín". A v nedežu poobede som ete videla krásnu dúhu, heč.
Není tady
Seli, tvůj ivot je daleko pestřejí ne duha!
A gratuluju moc ke studijním úspěchům!!!
Není tady
Tuhle jsem si po jednom vyetření, děsně vyhladovělá, dopřála plněný rohlíček. Mám hrozně ráda s ořechovou náplní, ale e vyzkouím povidlový. Paní prodavačka je měla roztříděné. Ale ukázalo se, e mám ořechový. Byly jsme tam jen my dvě, tak jsme prohodily pár slov na téma plněné rohlíčky (listové či jiné těsto). Vimla si, e si neplánovaně pochutnávám na ořechovém, který se nějak zatoulal mezi povidlové, a přinesla mi jetě povidlový. Za ádnou cenu nechtěla přijmout peníze.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Tuhle jsem si po jednom vyetření, děsně vyhladovělá, dopřála plněný rohlíček. Mám hrozně ráda s ořechovou náplní, ale e vyzkouím povidlový. Paní prodavačka je měla roztříděné. Ale ukázalo se, e mám ořechový. Byly jsme tam jen my dvě, tak jsme prohodily pár slov na téma plněné rohlíčky (listové či jiné těsto). Vimla si, e si neplánovaně pochutnávám na ořechovém, který se nějak zatoulal mezi povidlové, a přinesla mi jetě povidlový. Za ádnou cenu nechtěla přijmout peníze.
................to se hezky čte
Není tady
Věro, díky za příjemnou reakci.
Není tady
Vrabčáku, to je hezké. A musím dodat, e něco podobného se nám s mamkou stalo letos na pouti. Zapovídaly jsem se s jednou paní (světskou), která prodávala perníčky a byla tak ve věku mé mamky. Vykládala nám o svém ivotě, o dětech. Bylo to hrozně zajímavé a obdivovala jsem ji. Já bych takový ivot nedávala. Jezdí po poutích a do vysokého věku a navíc měla úasné příjmení, které jsem ale zapomněla :-).
Taky nám pak přidala jeden perníček zdarma. Byla to hezky strávená chvilka pro obě strany.
Není tady
Selimo, gratuluji. Jsi dobrá.
Není tady