Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#13976 7. 2. 2023 14:26

vera
♥♥♥♥♥♥-

Re: CHAT : Co vám dnes udělalo radost 25

ano, teď jsem se vrátila z lesa, brrrrrrr.......................ale ještě nemusím topit, mám teplotu v domě 18,9..........od sluníčka

ušetřím

Není tady

#13977 8. 2. 2023 8:44

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

vera napsal(a):

ano, teď jsem se vrátila z lesa, brrrrrrr.......................ale ještě nemusím topit, mám teplotu v domě 18,9..........od sluníčka

ušetřím

tummenupp nám to letos celkem vyšlo. Ještě jsme ani nezapnuli centrální vytápění. Loni na jaře jsme zrekonstruovali kachlová kamna v kuchyni, k tomu zateplení domu a v baráku máme 20-24 bráno podle místností, které přímo nesousedí s kuchyní, kde se topí. Tam je sauna kapitulation Na takové vedro nejsme zvyklí. Nakoupila jsem si svetry a stejně je nevyužívám big_smile Teď v těch mrazech jsme skoro celou neděli netopili a v pondělí ráno bylo v obýváku 21,7.. V takovém počasí nebylo u nás výjimkou vstávat běžně i do 13 stupňů rodna Teplo se nám krásně drží i v těch mrazech, za mě čistá radost smile

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#13978 8. 2. 2023 9:41

Niky123
♥♥♥♥♥♥-

Co vím z okolí, hodně lidí, kteří mají kromě plynového vytápění i vytápění krbovými kamny, se letos předzásobilo dřevem a topí jím. Z obavy, že nebude pyn a nebo jen tak pro jistotu. Tím si vysvětluji tu celorepublikovou úsporu plynu.

Hodně dělá i zateplení. Já ho ale kvůli historickým hodnotám domu mít nemůžu, ale s tím jsem smířená. Zas vědomí, že ho postavili v roce 1834 mí předkové má pro mě jinou, velkou hodnotu.

Není tady

#13979 8. 2. 2023 9:44

vera
♥♥♥♥♥♥-

teda super.....................klobouček

já mám zateplený dům, vyměněná okna, ale takové teploty se mi nedaří, zvykla jsem si, důležité je, aby svítilo slunko
to i když mrzne mínus 10 , tak netopím do 15-16h.................topím dřevem v krbových norských kamnech Jotul-nejlepší kup v mém životě
a večer si pustím centrální topení-na elektrřinu

Není tady

#13980 8. 2. 2023 9:47

vera
♥♥♥♥♥♥-

ušetřím celkem dost, myslím si, že mi budou i vracet...........něco málo

ale v ložnici mám 13 a už jsem si zvykla, pořídila jsem si mikroplyšové povlečení a to je jako v kožíšku

Není tady

#13981 8. 2. 2023 10:34

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Niky123 napsal(a):

Co vím z okolí, hodně lidí, kteří mají kromě plynového vytápění i vytápění krbovými kamny, se letos předzásobilo dřevem a topí jím. Z obavy, že nebude pyn a nebo jen tak pro jistotu. Tím si vysvětluji tu celorepublikovou úsporu plynu.

Hodně dělá i zateplení. Já ho ale kvůli historickým hodnotám domu mít nemůžu, ale s tím jsem smířená. Zas vědomí, že ho postavili v roce 1834 mí předkové má pro mě jinou, velkou hodnotu.

tummenupp storstark tummenupp

Není tady

#13982 8. 2. 2023 10:46

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

vera napsal(a):

teda super.....................klobouček

já mám zateplený dům, vyměněná okna, ale takové teploty se mi nedaří, zvykla jsem si, důležité je, aby svítilo slunko
to i když mrzne mínus 10 , tak netopím do 15-16h.................topím dřevem v krbových norských kamnech Jotul-nejlepší kup v mém životě
a večer si pustím centrální topení-na elektrřinu

U nás největší rozdíl udělalo zateplení sklepa a střechy. Obvodové zdi máme silné 50-70 čísel, ale střecha a sklep byly největšími žrouty tepla. Teď jsme vlastně v "kostce" a už nemá kudy teplo utíkat. Díky tomu se teplo valí po schodech do patra a ne do sklepa, jako tomu vždy bývalo. Takže v ložnici máme těch 20+. Jo, z předešlých let máme spoustu hřejivého povlečení, pyžam a dek.. ve kterých je nám teď horko a děti spí s otevřeným oknem. Síla zvyku na těch 13. Neznají nic jiného než studený odchov big_smile
Jotulky jsou mi hodně sympatické, vždycky jsem po nich pokukovala. rodna

Není tady

#13983 8. 2. 2023 13:19

vera
♥♥♥♥♥♥-

Palomito..........obdivuji takové lidi, co si dovedou poradit.....sami....a jak skvěle

Není tady

#13984 8. 2. 2023 13:32

vera
♥♥♥♥♥♥-

Niky123 napsal(a):

to je krása....

čím jsem starší, tím víc lpím na tradici, na starých věcech po prarodičích.....a tak

mám formičky na cukroví po prababičce......ale ty drží, pevné s úchopkou, poctivá práce.......peču hlavně s nimi, zapálím si svíčky, uvařím grog a vzpomínám

staré motyky.....ty jsou nepřekonatelné

a když vejdu do vetešnictví, nějakého starožitnictví..........to je mega zážitek, mám nádherný náprstek a onehdá jsem si koupila v Soluni cínového beránka-jen hlavu se zatočenými rohy, 25 cm.........zespodu jsou průduchy-asi nakuřovadlo, za 8E......hodně stará věc........jako vzpomínku na Cyrila a Metoděje

kamarádky to se mnou nemají lehké, na hadry, boty, kabelky mě neužijí.........já na vás počkám venku, jim říkám a když dlouho nejdou, tak jdu do vetešnictví...............a vždycky mě najdou

Není tady

#13985 8. 2. 2023 19:03

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Věro, Palomito, Niky tummenupp big_smile

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#13986 8. 2. 2023 19:32

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

vera napsal(a):

to je krása....

čím jsem starší, tím víc lpím na tradici, na starých věcech po prarodičích.....a tak

mám formičky na cukroví po prababičce......ale ty drží, pevné s úchopkou, poctivá práce.......peču hlavně s nimi, zapálím si svíčky, uvařím grog a vzpomínám

staré motyky.....ty jsou nepřekonatelné

a když vejdu do vetešnictví, nějakého starožitnictví..........to je mega zážitek, mám nádherný náprstek a onehdá jsem si koupila v Soluni cínového beránka-jen hlavu se zatočenými rohy, 25 cm.........zespodu jsou průduchy-asi nakuřovadlo, za 8E......hodně stará věc........jako vzpomínku na Cyrila a Metoděje

kamarádky to se mnou nemají lehké, na hadry, boty, kabelky mě neužijí.........já na vás počkám venku, jim říkám a když dlouho nejdou, tak jdu do vetešnictví...............a vždycky mě najdou

Tradice asi úplně ne, nějak nemám na co navázat, ale jinak naprostý souhlas tummenupp Když jsme se nastěhovali do domu, zbyla tu spousta harampádí.. pro nás pravé poklady stolt Kameninovou valchu teda úplně nevyužívám, pravda big_smile Ale keramická forma na bábovku, staré vojenské truhly, uhlák, proutěné košíky či zahradní náčiní jsou u nás běžně v provozu. Visí nám tu i obrazy možná původních obyvatel.. kdo ví.
Muž mě takhle vzal do vetešnictví, věděl, že mi udělá větší radost, než mě dát do obchoďáku.. navíc si byl jistý, že ho to finančně nezruinuje. Vždycky říká, že mám DAR, vybrat si tu nejdražší věc v obchodě lol A v tom vetešnictví mi padla do oka váza. Neměla cenovkou a prodavač, že mi ji za několik set prodá.. tak jsem řekla, že zas až tak se mi nelíbí (kecala jsem! big_smile) Nakonec mi ji dal za 80,- korun.. Měla jsem radost, jak malá holka. Doma si ji vzal muž do parády a začal z ní něco odlupovat. Cenovka to být nemohla.. tak jsem se podívala a zaječela, a toho okamžitě nechá. Je to originál určité značky, jejíž výrobky se prodávají i v řádu desetitisíců.. naše má hodnotu jen několik tisíc.., ale i tak to potěšilo rodna

Není tady

#13987 9. 2. 2023 6:57

vera
♥♥♥♥♥♥-

Palomito, to se hezky čte.............

zajímavé.............odcházím hlídat............vedle 4 vnoučata-mají 39 horečku - všichni, do 13h se o ně starám.............čajíky a lehký oběd............záhul

Není tady

#13988 9. 2. 2023 7:32

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

vero, a to všichni dáte smile

Není tady

#13989 9. 2. 2023 11:35

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Palomito, tummenupp!

Věro, a se daří horečku srazit a a to na tebe neskočí!!!  storstark

Seneca

Není tady

#13990 9. 2. 2023 12:48

vera
♥♥♥♥♥♥-

už jsem doma, dcera si upravila rozvrh, aby mohla být brzy doma.....................na očr byla před 14 dny
shodli jsme se, že TOTO..................jsme nezažili..............pořád dokola
teď mrzne, ale má se prudce oteplit.........až + 10...............to se bude bacilům dařit
dnes už podruhé vařím kuřecí vývar...............dcera koupila kuřecí skelety a vepřový jazyk..........dala jsem do 8l hrnce, počkám chvíli, pak tam hodím zeleninu a vyrazím do lesa...............a zítra nanovo

Není tady

#13991 19. 2. 2023 11:52

Niky123
♥♥♥♥♥♥-

Těším se na nᚠmasopust. Převlek je připravený, minule mě vlastní matka nepoznala, teprve až jsem na ni promluvila. big_smile

Není tady

#13992 19. 2. 2023 11:59

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Masopusty jsem zažila jen párkrát na horách nebo jsem viděla masopustní průvody při cestě z hor.
Niky, tak a je veselý! big_smile

Seneca

Není tady

#13993 19. 2. 2023 19:53

vera
♥♥♥♥♥♥-

jo, jo......udělala jsem masopustové koblihy................jen se po nich zaprášilo

Není tady

#13994 20. 2. 2023 13:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Celý weekend... Dva dobré filmy, Duchovia z Inisherinu a Invalid (fakt dobrá, hoci drsná čierna komédia!), celkom dobré počasie, oddych a hlavne TEST VŠEOBECNÁ PEDAGOGIKA ZA B! Bola som presvedčená, že som to neurobila - otázky boli mätúce a ja som ako jediná neopisovala... aj keď teda skôr s vedomím, že v tej rýchlosti a strese nič nenájdem, ako z čestnosti a poctivosti. Ale mám to!!!! rock tummenupp godlike Predposledná skúška semestra (zo 7, slovom siedmich) a jediná, ktorú som robila "na opravný termín", lebo tá krava nebeská dala jediný termín, v novembri, a potom už nič... Ja som čakala, čakala, a nakoniec bum! Dostala som Fx a "opravný termín". A v nedežu poobede som ešte videla krásnu dúhu, heč.

Boh nás má rád, keď pracujeme, ale miluje nás, keď tancujeme
Brita

Není tady

#13995 20. 2. 2023 19:06

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Seli, tvůj život je daleko pestřejší než duha! big_smile  stolt  storstark
A gratuluju moc ke studijním úspěchům!!! godlike tummenupp

Seneca

Není tady

#13996 20. 2. 2023 19:15

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Tuhle jsem si po jednom vyšetření, děsně vyhladovělá, dopřála plněný rohlíček. Mám hrozně ráda s ořechovou náplní, ale že vyzkouším povidlový. Paní prodavačka je měla roztříděné. Ale ukázalo se, že mám ořechový. Byly jsme tam jen my dvě, tak jsme prohodily pár slov na téma plněné rohlíčky (listové či jiné těsto). Všimla si, že si neplánovaně pochutnávám na ořechovém, který se nějak zatoulal mezi povidlové, a přinesla mi ještě povidlový. Za žádnou cenu nechtěla přijmout peníze. big_smile

Seneca

Není tady

#13997 21. 2. 2023 11:33

vera
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Tuhle jsem si po jednom vyšetření, děsně vyhladovělá, dopřála plněný rohlíček. Mám hrozně ráda s ořechovou náplní, ale že vyzkouším povidlový. Paní prodavačka je měla roztříděné. Ale ukázalo se, že mám ořechový. Byly jsme tam jen my dvě, tak jsme prohodily pár slov na téma plněné rohlíčky (listové či jiné těsto). Všimla si, že si neplánovaně pochutnávám na ořechovém, který se nějak zatoulal mezi povidlové, a přinesla mi ještě povidlový. Za žádnou cenu nechtěla přijmout peníze. big_smile

...godlike.............to se hezky čte

Není tady

#13998 21. 2. 2023 18:57

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Věro, díky za příjemnou reakci. smile

Seneca

Není tady

#13999 22. 2. 2023 21:12

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Vrabčáku, to je hezké. A musím dodat, že něco podobného se nám s mamkou stalo letos na pouti. Zapovídaly jsem se s jednou paní (světskou), která prodávala perníčky a byla tak ve věku mé mamky. Vykládala nám o svém životě, o dětech. Bylo to hrozně zajímavé a obdivovala jsem ji. Já bych takový život nedávala. Jezdí po poutích až do vysokého věku a navíc měla úžasné příjmení, které jsem ale zapomněla :-).
Taky nám pak přidala jeden perníček zdarma. Byla to hezky strávená chvilka pro obě strany.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#14000 22. 2. 2023 21:13

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Selimo, gratuluji. Jsi dobrá.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí