4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka 4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička |
|
|
A TY?
Není tady
Judyna napsal(a):
Dnes jsem slyšela nějakého meteorologa, který říkal, že letošní konec zimy je přesně takový, jaký má být - velice pozvolný. Že to takto dřív bývalo a pro přírodu je to blahodárné. Je to prý daleko lepší než jara posledních let, kdy se ze zimy přešlo rovnou na 20 stupňů. Kéž by tedy dál následoval pozvolný přechod. Však se dočkáme...
ANO. Tak to má být.
Ráda na to vzpomínám z let svého dětství a i mládí, kdy roční období byly podle toho, co se o našich souřadnicích říká: střední Evropa
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kroupy vaříte sladké nebo slané?
Krúpov sa nedotýkam ani na zem spadnutých - takže ich ani nevarím...
Není tady
Selima napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Kroupy vaříte sladké nebo slané?
Krúpov sa nedotýkam ani na zem spadnutých - takže ich ani nevarím...
U nás.............slané.
Není tady
Kroupy a k tomu kus uzeného i jako polívka. Ale nepřekoná dobrou držkovou.
Není tady
Muž telefonoval a přecházel silnici mimo přechod, malý pes na dlouhém vodítku. Přijížděla tramvaj, pes na jedné straně kolejí, muž na druhé. Pořád mluvil do telefonu, pes pokračoval v cestě, dokud ho nazastavilo natažené vodítko, pak se zastavil se a vypadalo to, že chce běžet zpět za páníčkem.Tramvaj cinkala, jako o život a chlap pořád stál a mluvil, jako kdyby to neviděl. Paní řidička zastavila. Muž na ni dělal fakáč a přešel volným krokem přes koleje za psem.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kroupy a k tomu kus uzeného i jako polívka.
Ale nepřekoná dobrou držkovou.
uzená polívka ...............kroupy, brambory, mrkvička a hodně sekané petrželky......mňam
Není tady
Irma napsal(a):
Muž telefonoval a přecházel silnici mimo přechod, malý pes na dlouhém vodítku. Přijížděla tramvaj, pes na jedné straně kolejí, muž na druhé. Pořád mluvil do telefonu, pes pokračoval v cestě, dokud ho nazastavilo natažené vodítko, pak se zastavil se a vypadalo to, že chce běžet zpět za páníčkem.Tramvaj cinkala, jako o život a chlap pořád stál a mluvil, jako kdyby to neviděl. Paní řidička zastavila. Muž na ni dělal fakáč a přešel volným krokem přes koleje za psem.
Chudák pes - mať toto za páníčka, čo to je preboha za karmu? To bol v minulom živote Pes baskervillský...? A vďaka za takú vodičku... že aspoň reagovala.
Není tady
Nafoukaný blb. Někdo je přesvědčený, že může úplně všechno... Místo aby jí poděkoval, tak udělá .......
Není tady
Věro dobře si rozumíme.
Není tady
vera napsal(a):
Petr100 napsal(a):
uzená polívka ...............kroupy, brambory, mrkvička a hodně sekané petrželky......mňam
Miluju kroupy v polívce i jako přílohu.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Nafoukaný blb. Někdo je přesvědčený, že může úplně všechno... Místo aby jí poděkoval, tak udělá
.......
To teda...
Není tady
Ne že by to přímo šokovalo, hlásili to.... ale u nás hustě chumelí
Není tady
Tady už víkendové nasněžení roztálo, sice se to tváří jako jaro, ale venku je pěkná kosa a fučí.
Není tady
Judyna napsal(a):
vera napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Miluju kroupy v polívce i jako přílohu.
U krup mi nikdy nechutnala ta čárka...
Není tady
Tady prší a vůbec je nevlídno.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Tady prší a vůbec je nevlídno.
U nás úplně bílo
Není tady
HK taky, bílo, sněžit přestalo, teploměr 0, kočka se drala přes okno ven, a když na zemi zjistila, že je tam sníh, vražedně se na mně koukla, jakože 'kam jsi mě to vyhodila, ty jedna zlá...', a vztekle mrskala ocasem.
Sluníčko to nevzává, pořád svítí a opírá se o můj teploměr na okně, ale na něm je FURT nula. Brrr!
Není tady
U nás byla dopoledne zima (roční období) a odpoledne jaro. Dopoledne jsem pozorovala dva holuby na stromě, jak se choulili v šedivé mlze a padajících vločkách. A na sluníčku by bylo odpoledne docela teplo, ale foukal studený vítr.
Není tady
Potkala jsem dnes známé a chvíli jsme si povídali. Chlap jezdí často a rád na kole. Říkal, že vyjel na jaře a vrátil se v zimě. Byl zmrzlý jako rampouch a zasněžený jako yetti od hlavy až k patě
Není tady
Ale to vyjel včera, ne? Jinak bysme měli roční období v obráceném pořadí.
Není tady
No. já to s první dcerou měla podobně. Šla jsem ji na velikonoční pondělí v dubnu rodit v baloňáku a ponožkách, a ve čtvrtek mi museli přinést kožich, bylo nasněženo...
Není tady
vrabčák napsal(a):
Ale to vyjel včera, ne? Jinak bysme měli roční období v obráceném pořadí.
Dneska ne, to by do odpoledne ještě nerozmrzl Tady je to od čtvrtka všelijaké.. na konkrétní den jsem se neptala
Není tady
rina napsal(a):
No. já to s první dcerou měla podobně. Šla jsem ji na velikonoční pondělí v dubnu rodit v baloňáku a ponožkách, a ve čtvrtek mi museli přinést kožich, bylo nasněženo...
Něco podobného vypráví pamětníci ze Silvestra přelom 78/79 - prý snad rozdíl 30 stupňů?
Není tady
Hlásím se k pamětníkům. Šli jsme v noci na procházku a vrátili jsme se poněkud prokřehlí. Byl to opravdu mimořádný zážitek.
Není tady