25.ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 25.ledna : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.ledna : Dieta po vánocích? Leden, na váhu zásadně (ne)vlezem! 4.ledna : Účinný a ekologický domácí prostředek na mytí nádobí vyrobíte za zlomek ceny |
|
|
Palomita napsal(a):
Co mě vždy dostane, to je The Flower Duet (Lakmé)
Počula som naživo s Monserrat Cabalé (koncertovala v BA) s dcérou a BOMBA! Zmenilo mi to život, bez preháňania. Je to jedna z vecí, čo mi budú hrať na pohrebe (plus Bach - Sei gegrueset Jesu Christi IV-organ, Mozart - Requiem v podaní zboru môjho bývalého šéfa, s dobrými sólistami, Beatles - napr. Eleanor Rigby, Ben E. King - Darling Stand By Me, Al Desmond/dave Brubeck - Take Five, Ray Charles - Hit the Road, Sting - Englishman in New York, Desert Rose, Bronski Beat - It Aint Necessarily So, Rolling Stones - Angel in My Heart, Led Zeppelin - Since I´ve Been Loivng You, Doors - When the Music´s Over, Leo Cohen - Suzanne, Lisa Gerard & Pieter Bourke - Nadir (Synchronicity), Collegium musicum - Hommage á Bach, plus Latino, cigánska a orientálna hudba... aspoň nebude nikto rečniť, bude len hudba
).
Upravil(a) Selima (25. 1. 2021 0:02)
Není tady
Selima napsal(a):
Palomita napsal(a):
Co mě vždy dostane, to je The Flower Duet (Lakmé)
Počula som naživo s Monserrat Cabalé (koncertovala v BA) s dcérou a BOMBA! Zmenilo mi to život, bez preháňania. Je to jedna z vecí, čo mi budú hrať na pohrebe (plus Bach - Sei gegrueset Jesu Christi IV-organ, Mozart - Requiem v podaní zboru môjho bývalého šéfa, s dobrými sólistami, Beatles - napr. Eleanor Rigby, Ben E. King - Darling Stand By Me, Al Desmond/dave Brubeck - Take Five, Ray Charles - Hit the Road, Sting - Englishman in New York, Desert Rose, Bronski Beat - It Aint Necessarily So, Rolling Stones - Angel in My Heart, Led Zeppelin - Since I´ve Been Loivng You, Doors - When the Music´s Over, Leo Cohen - Suzanne, Lisa Gerard & Pieter Bourke - Nadir (Synchronicity), Collegium musicum - Hommage á Bach, plus Latino, cigánska a orientálna hudba... aspoň nebude nikto rečniť, bude len hudba
).
Seli, to bude mejdan!!!!!
Není tady
Dočetla jsem knihu...............Daňa Horáková...........O Pavlovi
popisuje její život s Pavlem Juráčkem...........velice zajímavé, čtivé, inspirativní
Není tady
Seli, přeji Ti šťastný život do 100 let, ale pak... to tedy bude hudební jízda Samá vybraná společnost! Zamyslela jsem, jaký bych měla já výběr. No taky bych vlastně chtěla "svoje" srdcovky. Jenže těch je!
A za závěr určitě Cold Water (Damien Rice). Ta má pro mne osobní význam.
A jinak mi udělalo radost, že už je konečně večer. Dnes byl hodně dlouhý pracovní den.
Není tady
Ráno jsem si na jedné předzahrádce přečetla tuto cedulku:
POZOR! POZOR!
KDO POKÁCÍ TYTO KRÁSNÉ STROMY,
BUDE MUSET ČELIT TRESTNÍMU OZNÁMENÍ
A MÉMU HNĚVU.
Chuck Norris osobně
Upravil(a) vrabčák (26. 1. 2021 21:32)
Není tady
A to já pořád říkám, že žádný pohřeb nechci. Když se budou chtít lidi sejít u pivka, ať si sednou, popijí a zahrají si, co se líbí jim. Mně už to bude stejně jedno
Není tady
No ba.
Není tady
vzpomínám, když asi před 7 lety umřela kamarádka - bylo jí 38 let. Ještě před smrtí mi říkala, že jestli jí tam manžel nechá zahrát tu ujačenou Bílou - Ave Maria, tak z té rakve vyskočí. Samozřejmě pak na pohřbu jeko první zazněla takhle píseń, kterou tak nechtěla. A já - úplně zblbá - pozorovala rakev...
Není tady
Judyno, obdivuju moc tvoji kamarádku, co tu už není........
Není tady
Palomita napsal(a):
A to já pořád říkám, že žádný pohřeb nechci. Když se budou chtít lidi sejít u pivka, ať si sednou, popijí a zahrají si, co se líbí jim. Mně už to bude stejně jedno
Mne nie... Ja som varovala svojich budúcich pozostalých, že ak mi nezahrajú, čo si želám, budem ich chodiť strašiť... Našťastie som už našla zodpovedného človeka, čo mi sľúbil pohreb podľa môjho gusta, takže už som kľudná - môžem pokojne zomrieť.
Není tady
dobré téma............
Není tady
Jedním slovem - bramboráky
Není tady
Tak o mé "poslední" písni mám jasno už od komunistických 80. let, jako -náctiletá... ........je to soundtrack ze seriálu Twin Peaks......v té době tento seriál ještě neexistoval, ale toto hrávali na rakouském rádiu Ö3 vždy o půlnoci.......a shodli jsme se na tom s mým tehdy ještě budoucím, že to je ONA......takže volba umocněná půlnoční romantickou atmosférou
.....i když ten seriál v té době ještě neexistoval, ta hudba musí být starší....nikde jsem nedohledala.....akorát autora Angela Badalamentiho...
https://www.youtube.com/watch?v=XXiOaZDzlAk
Není tady
mia napsal(a):
Tak o mé "poslední" písni mám jasno už od komunistických 80. let, jako -náctiletá...
........je to soundtrack ze seriálu Twin Peaks......v té době tento seriál ještě neexistoval, ale toto hrávali na rakouském rádiu Ö3 vždy o půlnoci.......a shodli jsme se na tom s mým tehdy ještě budoucím, že to je ONA......takže volba umocněná půlnoční romantickou atmosférou
.....i když ten seriál v té době ještě neexistoval, ta hudba musí být starší....nikde jsem nedohledala.....akorát autora Angela Badalamentiho...
Mio, tak ať to máte i s interpretem a názvem https://www.youtube.com/watch?v=PBdH6SjBEX8
Není tady
hezké téma na " radosti "
No mám vybráno taky, jen o tom nikdo neví, tak jsme zvědavá jesli mi to splní.
Jinak mám super radost. Povedlo se mi dnes objednat trubici do světla pod kuchyňskou linkou a dokonce jsi ho můžu zítra vyzvednou na prodejne u okýnka. To jsme to dopracovaly. Ale konečně uvidím u vaření.
Není tady
mia napsal(a):
Tak o mé "poslední" písni mám jasno už od komunistických 80. let, jako -náctiletá...
........je to soundtrack ze seriálu Twin Peaks......v té době tento seriál ještě neexistoval, ale toto hrávali na rakouském rádiu Ö3 vždy o půlnoci.......a shodli jsme se na tom s mým tehdy ještě budoucím, že to je ONA......takže volba umocněná půlnoční romantickou atmosférou
Krásná melodie. Už jsem jí určitě slyšela, nevím ale kde...
Jinak teda jsem překvapená, že přemýšlíte o takových věcech a někteří máte dokonce vybranou píseň Nikdy mě nenapdlo o tom přemýšlet se přiznám. A ani by mi to asi k ničemu nebylo, což mě teď teda nečekaně trochu rozesmutnilo. Takže pryč od tématu.
Není tady
Leni, hlavně je to úplně jedno. Viděla jsi Teorii tygra?? Můžeš si přát co chceš, ale pokud nemáš smluvně zavázané cizí lidi, kteří tvou vůli vykonají, tak to neovlivníš ani v nejmenším A jak psala Judy ani s tím nic neuděláš, když to bude jinak
Zrovna dnes ráno jsme v autě s mužem diskutovali o tomto tématu a jak mají někteří předpřipravené písně, atp. A on, že mu je úplně jedno co mu budou hrát, hlavně aby měl velký pomník. Ptala jsem se, jestli trvá na tom, že to musí být na hřbitově. Prý nemůže ležet jinde, než na hřbitově, tak jsem ho ujistila, že půjde na popel a pak místo není problém. Máme jeden pomník vzadu za kůlnou a nemůžem se ho zbavit, tak jsem mu slíbila, že když nám zůstane i nadále, postavíme mu ho na zahradě a uděláme z něj pískoviště pro vnoučata, ať je děda hlídá
Na smutek je ještě čas
Není tady
Holky, vždyť je to legrace .........toto téma nedávno rozvinuly i moje mlaďounké kolegyňky a tuze jsme se přitom nasmály
Palomito, díky ......ale asi stejně zůstanu u té instrumentální verze
.......
Není tady
Palomita napsal(a):
Leni, hlavně je to úplně jedno. Viděla jsi Teorii tygra?? Můžeš si přát co chceš, ale pokud nemáš smluvně zavázané cizí lidi, kteří tvou vůli vykonají, tak to neovlivníš ani v nejmenším
A jak psala Judy ani s tím nic neuděláš, když to bude jinak
Zrovna dnes ráno jsme v autě s mužem diskutovali o tomto tématu a jak mají někteří předpřipravené písně, atp. A on, že mu je úplně jedno co mu budou hrát, hlavně aby měl velký pomník. Ptala jsem se, jestli trvá na tom, že to musí být na hřbitově. Prý nemůže ležet jinde, než na hřbitově, tak jsem ho ujistila, že půjde na popel a pak místo není problém. Máme jeden pomník vzadu za kůlnou a nemůžem se ho zbavit, tak jsem mu slíbila, že když nám zůstane i nadále, postavíme mu ho na zahradě a uděláme z něj pískoviště pro vnoučata, ať je děda hlídá
Na smutek je ještě čas
Můj muž si přeje být rozptýlen ve svém vinohradě
Není tady
mia napsal(a):
Můj muž si přeje být rozptýlen ve svém vinohradě
Není otázkou co si přeje tvůj muž, ale co mu dopřeješ
Není tady
Nechám to na pozůstalých, ať se chystáním pohřbu nějak rozptýlí... Stejně to bude jejich poslední služba lásky a jejich rozloučení.
Není tady
mia napsal(a):
Holky, vždyť je to legrace
.........toto téma nedávno rozvinuly i moje mlaďounké kolegyňky a tuze jsme se přitom nasmály
Palomito, díky......ale asi stejně zůstanu u té instrumentální verze
.......
jasný
Není tady
vera napsal(a):
popisuje její život s Pavlem Juráčkem...........velice zajímavé, čtivé, inspirativní
Chystám se na ni. Myslela jsem si, že si ji půjčím v knihovně, ale asi si ji budu muset koupit, když ten koronáč zavřel i knihovny .... Četla jsem několik rozhovorů s autorkou, chci znovu nahlédnout do Českého snáře, co tam o ní Vaculík psal.
Není tady
mia napsal(a):
Holky, vždyť je to legrace
.........toto téma nedávno rozvinuly i moje mlaďounké kolegyňky a tuze jsme se přitom nasmály
Palomito, díky......ale asi stejně zůstanu u té instrumentální verze
.......
musím citovat B. Hrabala............můj nejoblíbenější
donesl si urnu s popelem maminky, ale chrastily tam kosti, tak urnu otevřel, kosti pomlel na mlýnku a popelem pohnojil záhon s kedlubnami, které maminka milovala.................pak kedlubny snědl
a jak podivinský strýček zemřel v létě.............žil sám.............a když ho po dlouhé době objevili, tak ho museli seškrabávat lopatou z linolea
nezapomenutelné.............
Není tady
Barča napsal(a):
vera napsal(a):
popisuje její život s Pavlem Juráčkem...........velice zajímavé, čtivé, inspirativníChystám se na ni. Myslela jsem si, že si ji půjčím v knihovně, ale asi si ji budu muset koupit, když ten koronáč zavřel i knihovny .... Četla jsem několik rozhovorů s autorkou, chci znovu nahlédnout do Českého snáře, co tam o ní Vaculík psal.
u nás sa dnes knižnice vraj znovu otvárajú - musím rýchlo vrátiť knihy, než ich zasa zavrú.
Není tady