4.ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.ledna : Dieta po vánocích? Leden, na váhu zásadně (ne)vlezem! 4.ledna : Účinný a ekologický domácí prostředek na mytí nádobí vyrobíte za zlomek ceny |
|
|
Sice by se to hodilo do jiného vlákna, ale nechci to zaplevelit "psinama" všude Dneska mi na čubu, kterou jsem měla připlou na vodítku, protože jsme přecházely hlavní cestu, zaútočil velký pes (bez páníčka). Okamžitě jsem čubinu pustila, aby měla šanci se bránit. Naštěstí v tu dobu byla cesta bez aut a i když tam psi vlítli, nic je nezajelo. Když jsem viděla jak moje čuba lítá sem a tam, první co mi projelo hlavou, že nechci, aby se mi ztratila. Ulevilo se mi, že i v takto vyhrocené situaci přiběhla na zavolání. Mezitím stihla taky kousnout, díky čemuž se hafan stáhl a vyhodnocoval situaci. Nestály jsme mu za to a odešel. Takže ještě jednou díky Divá Báro, že jsi nás obě naučila co jsi nás naučila
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomito, dobrá smečka!
To by bylo prohnaných kočiček a rozprášených vrabčích hejn
Není tady
Palomita napsal(a):
Sice by se to hodilo do jiného vlákna, ale nechci to zaplevelit "psinama" všude
Dneska mi na čubu, kterou jsem měla připlou na vodítku, protože jsme přecházely hlavní cestu, zaútočil velký pes (bez páníčka). Okamžitě jsem čubinu pustila, aby měla šanci se bránit. Naštěstí v tu dobu byla cesta bez aut a i když tam psi vlítli, nic je nezajelo. Když jsem viděla jak moje čuba lítá sem a tam, první co mi projelo hlavou, že nechci, aby se mi ztratila. Ulevilo se mi, že i v takto vyhrocené situaci přiběhla na zavolání. Mezitím stihla taky kousnout, díky čemuž se hafan stáhl a vyhodnocoval situaci. Nestály jsme mu za to a odešel. Takže ještě jednou díky Divá Báro, že jsi nás obě naučila co jsi nás naučila
Tak to je fajn, že měli šanci si to mezi sebou vyjasnit. Není nic horšího než nevyřešené psí konflikty. Ti psi si to pamatujou a dochází k vyhroceným situacím při každém setkání. Ale musí to být psi podobné váhové kategorie.
Do jedné naší vlčandy na vodítku se jednou pustil nějaký malý psík, ona chvilku čekala, až ho to přestane bavit, ale pak se ohnala a i když měla náhubek, psík to málem nepřežil. Jeho paní dostala hysterák, ale brácha jí rychle uklidnil, protože její pes byl na volno a bez náhubku na rozdíl od naší.
Není tady
Judyna napsal(a):
Tak to je fajn, že měli šanci si to mezi sebou vyjasnit. Není nic horšího než nevyřešené psí konflikty. Ti psi si to pamatujou a dochází k vyhroceným situacím při každém setkání. Ale musí to být psi podobné váhové kategorie.
Do jedné naší vlčandy na vodítku se jednou pustil nějaký malý psík, ona chvilku čekala, až ho to přestane bavit, ale pak se ohnala a i když měla náhubek, psík to málem nepřežil. Jeho paní dostala hysterák, ale brácha jí rychle uklidnil, protože její pes byl na volno a bez náhubku na rozdíl od naší.
Tenhle byl tak o třetinu větší než ta naše, vypadal jak pyrenejskej horskej pes. Vidíš, to mě ani nenapadlo, že by to v sobě mohla táhnout jako "nevyřešenou záležitost".
S tím malým psíkem, taky se na nás kdysi jeden hnal. Viděla jsem ho už z dáli, tak jsem si Divou Báru připnula. Hnal se na nás, štěkal a jeho paní z velké dáli volala - nebojte, on nekouše. Divá Bára už se vzpínala na vodítku a tak tak jsem to ustála. V malém psíkovi se asi probudil pud sebezáchovy a zacouval Košík nebyl součástí naší výbavy
Není tady
Palomita napsal(a):
Jo, úplně jsem si vzpomněla na Divou Báru na začátku. Když se rozhodla, jednoduše se zapřela a já jela jak namydlenej blesk. V životě jsem nezažila psa s takovou silou. Stála jsem pevně zapřená a pořád jsme se pohybovaly.. Chodila jsem ven v hodiny, kdy byla minimální šance, že někoho nebo něco potkáme.. měli jsme na výběr mezi pejskaři a srnkami, které se nám pasou na louce pod okny.. Pravda, že smysly se mi vytříbily dokonale, reaguju na sebemenší šustnutí a ostřížím zrakem neustále skenuju okolí na případné podněty
Dost dobrodružné zážitky.
Není tady
Palomita napsal(a):
Sice by se to hodilo do jiného vlákna, ale nechci to zaplevelit "psinama" všude
Dneska mi na čubu, kterou jsem měla připlou na vodítku, protože jsme přecházely hlavní cestu, zaútočil velký pes (bez páníčka). Okamžitě jsem čubinu pustila, aby měla šanci se bránit. Naštěstí v tu dobu byla cesta bez aut a i když tam psi vlítli, nic je nezajelo. Když jsem viděla jak moje čuba lítá sem a tam, první co mi projelo hlavou, že nechci, aby se mi ztratila. Ulevilo se mi, že i v takto vyhrocené situaci přiběhla na zavolání. Mezitím stihla taky kousnout, díky čemuž se hafan stáhl a vyhodnocoval situaci. Nestály jsme mu za to a odešel. Takže ještě jednou díky Divá Báro, že jsi nás obě naučila co jsi nás naučila
Jen klidně plevel, "hafani" (i neštěkací) si to zaslouží.
Není tady
Judyna napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Palomito, dobrá smečka!
To by bylo prohnaných kočiček a rozprášených vrabčích hejn
Judyno, !
Upravil(a) vrabčák (24. 10. 2020 22:22)
Není tady
Palomita napsal(a):
Tak štěně už je doma.. nakonec to muž nevydržel a dovezl jedno už dnes. Zase něco jiného a nového, tak hurá do akce
Není tady
Palomita napsal(a):
Jo, úplně jsem si vzpomněla na Divou Báru na začátku. Když se rozhodla, jednoduše se zapřela a já jela jak namydlenej blesk. V životě jsem nezažila psa s takovou silou. Stála jsem pevně zapřená a pořád jsme se pohybovaly.. Chodila jsem ven v hodiny, kdy byla minimální šance, že někoho nebo něco potkáme.. měli jsme na výběr mezi pejskaři a srnkami, které se nám pasou na louce pod okny.. Pravda, že smysly se mi vytříbily dokonale, reaguju na sebemenší šustnutí a ostřížím zrakem neustále skenuju okolí na případné podněty
Ja som kamoškinu akčnú vlčiačku venčievala s vodítkom omotaným okolo pása.
Som takej povedzme sošnej postavy a dosť kilogramovej, takže si to nakoniec vždy rozmyslela... ale viacerí ma varovali, že to vôbec nie je dobrý nápad.
Mne fungoval...
Není tady
Selima napsal(a):
Ja som kamoškinu akčnú vlčiačku venčievala s vodítkom omotaným okolo pása.
![]()
Som takej povedzme sošnej postavy a dosť kilogramovej, takže si to nakoniec vždy rozmyslela... ale viacerí ma varovali, že to vôbec nie je dobrý nápad.
Mne fungoval...
Seli, věř, že mě utáhnout není taky žádný lehký úkol. Šla si jednoduše za svým bez ohledu na konec vodítka Měla jsem spálené ruce, šest měsíců se mi dávaly dohromady pohmožděné palce. Jakože fakt to na začátku nebyla vůbec žádná sranda, ale zase mě těší, že se nám s ní povedl velký kus práce a uznávají to i lidi kolem, že ta proměna byla veliká. Ale srdci neporučíš a to její volalo hlasitě a velmi intenzivně
Není tady
Tomu rozumiem, ja som mala z útulku kokricu, ktorá sa u nás teda dosť hodne zmenila, odviedli sme na nej kus práce - ale z času a čas sa v nej prebudil lovec, a to sme teda tiež mohli robiť, čo sme chceli Mohli ma uniesť, okradnúť, znásilniť, zabiť - vtedy nevnímala, bola v tranze. Bála som sa o ňu (ani sídlisko nie je najbezpečnejšie miesto pre psa v amoku), ale nedalo sa nič robiť.
Není tady
Mladý otec s kočárkem, před ním malý kluk na kole. Nezvládl jízdu, upadl na zem a začal vřískat. Otec k němu v klidu dojel a řekl: To neřeš, taky jsem padal... normálně kluka minul a pokračoval v cestě Kluk fakt ztichl, pokoušel se znovu nasednout a pak zase kličkovaně jel
Není tady
Není tady
Irma napsal(a):
Mladý otec s kočárkem, před ním malý kluk na kole. Nezvládl jízdu, upadl na zem a začal vřískat. Otec k němu v klidu dojel a řekl: To neřeš, taky jsem padal... normálně kluka minul a pokračoval v cestě
Kluk fakt ztichl, pokoušel se znovu nasednout a pak zase kličkovaně jel
Ideální stav
Není tady
Irma napsal(a):
Mladý otec s kočárkem, před ním malý kluk na kole. Nezvládl jízdu, upadl na zem a začal vřískat. Otec k němu v klidu dojel a řekl: To neřeš, taky jsem padal... normálně kluka minul a pokračoval v cestě
Kluk fakt ztichl, pokoušel se znovu nasednout a pak zase kličkovaně jel
Paráda...
Není tady
Není tady
Děti
Není tady
V tramvaji, holčička chtěla klečet na sedadle a koukat z okna. Maminka jí vyzula boty, holčička si sáhla na nohu a s nechápavým výrazem řekla: já mám počulaný ponosky. Matka ji chlácholila: Ale né, Anetko, ty nejsou počuraný, ty jsou jen zpocený
Není tady
Měla jsi jí taktně upozornit, ať jí příště radši nezouvá, kdo v tom má potom sedět
Není tady
Irma napsal(a):
V tramvaji, holčička chtěla klečet na sedadle a koukat z okna. Maminka jí vyzula boty, holčička si sáhla na nohu a s nechápavým výrazem řekla: já mám počulaný ponosky. Matka ji chlácholila: Ale né, Anetko, ty nejsou počuraný, ty jsou jen zpocený
Není tady
Mně dnes rozesmálo mnoho věcí. Nestačím to napsat, ale toho, co píšete, si cením. Rozesmává mě to stejně, jako bych to sama zažila.
Není tady
Rozesmálo mne tohle, viz odkaz. Jen jestli ten jelen ví, že má tu zbraň odevzdat. (Jinak je mi ho líto, že se s ní musí tahat).
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/jel … l-40343128
Není tady
Pár hlodov česko-slovenských vnučiek mojej švagrinej (od dcéry z prvého manželstva): "čáry-máry šuk!" Potom kríženec slovenčiny a a češtiny výsledok je kúzelný patvar: "Mně se to píčí...." A potom vyslovene niečo odpočuté, zrejme od ocka: "Viki, to máš nový ruksačik? Je krásny!" (Zamračená Viktorka): "Jo, novej. Těžkej jak p.i.č.us!"
Není tady
Krásný
Není tady