6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dánsko jako první země na světě zavedlo daň z tuků v potravinách - máslo je nyní dražší o celých 16 dánských korun - a slibuje si od toho zlepšení zdravotního stavu obyvatel, Norsko zase trápí nedostatek másla a jednou z příčin může být stoupající oblíbenost Atkinsovy, neboli tukové diety. Je lepší tedy zásobovat naše tělo živočišným tukem obsahující cholesterol, nebo rostlinnými tuky, které se chuťově máslu těžko vyrovnají? Je pravé máslo opravdu tak nezdravé, jak se tvrdí? Čemu dáváte přednost? A dokážete se v nabídce másel a margarínů v obchodech vyznat?
Není tady
to zlepseni zdravotniho stavu si neslubuji jen v Dansku, ve Fr napriklad zavedly dan na sladke napoje (limonady, colu, fantu..... ) Vseobecne uz nevedi na cem vydelat, tak zavadeji dane na uplny blbiny.
Atkinsonovu dietu neznam, ale jestli je to to, co mam namysli, tak by se meli tuky jist prevazne v zime protoze "hreji".
Spousta lidi preferuje margarin, protoze si mysli, ze je zdravejsi, ale neni to pravda. Margarin obsahuje hodne mastnych kyselin, telu taky dodava cholesterol stejne jako napr. olivovy olej, a reklamy, kde se tvrdi, ze margarin chrani srdce je jenom tahacka na penize, takze ja hlasuju pro maslo. Prav e, nefalsovane. Margarin je taky tuk a kdyz se to s nim prehani, skodi stejne jako to maslo
Není tady
Zorro Mstitel napsal(a):
Dánsko jako první země na světě zavedlo daň z tuků v potravinách - máslo je nyní dražší o celých 16 dánských korun - a slibuje si od toho zlepšení zdravotního stavu obyvatel, Norsko zase trápí nedostatek másla a jednou z příčin může být stoupající oblíbenost Atkinsovy, neboli tukové diety. Je lepší tedy zásobovat naše tělo živočišným tukem obsahující cholesterol, nebo rostlinnými tuky, které se chuťově máslu těžko vyrovnají? Je pravé máslo opravdu tak nezdravé, jak se tvrdí? Čemu dáváte přednost? A dokážete se v nabídce másel a margarínů v obchodech vyznat?
jedině máslo
Není tady
A to jim žádnej chemik neřek, že ztužením se z nenasycených mastných kyselin stávají vpodstatě nasycené? Mně to teda řek
Takže jedině máslo! Já osobně polský, mají ho v Alberu. Jako jediný mi připomíná takový to za dávna, co se ještě prodávalo na váhu, nebo máslo z farmy. A naše zvířata máslo dostávají jako pochoutku u snídaně a když není polský, tak se ofrňujou - dokonce i nad německým nebo jaký to bylo, kterým jsem jim mávala před čumákama, jaká že to bude dobrota....
Není tady
naše zvířata máslo dostávají jako pochoutku u snídaně a když není polský, tak se ofrňujou
Potvory chlupatý... a my to dlabat musíme, když už je to v lednici
Jinak samozřejmě taky máslo... a protože si tak často nemažu, tak máslo z farmářskýho krámku. Radši míň, ale dobrý.
Není tady
Jedině margarín a to pouze z jednoduchého důvodu, že se dá na rozdíl od másla ihned po vyndání z lednice dobře mazat
Není tady
Máslo ! Nač mazat margarín,kterej mi ani nechutná
Není tady
Máslo
Není tady
green napsal(a):
Máslo ! Nač mazat margarín,kterej mi ani nechutná
Přesně tak. Nikdy mi margarín nechutnal.
Není tady
Obojí, ale budu se více vracet k máslu. Tak, jak se vracím k sádlu.
Není tady
Naše učitelka biologie nám říkala, že margaríny jsou větší svinstvo a zátěž pro organismus, než máslo - navzdory té reklamě. Ať je to jakkoliv, margarín mi chuťově nedělá dobře Nedám na máslo dopustit. Nepřeháním to, dávám ho jen do bramborové kaše či si s trochou omastím špagety.
Není tady
Četla jsem, že, cituji:
" Margarín byl původně vyroben jako krmivo, po němž měli rychle přibývat krocani. Ty ale místo toho zabíjel. Ovšem lidé, kteří předtím vložili do výzkumu všechny své peníze, chtěli aby se jim vrátily, a tak dali hlavy dohromady a uvažovali, co udělat, aby je dostali zpět.
Původně to byla bílá hmota bez chuti a zápachu, takže do ni přidali žluté barvivo a umělou příchuť, a začali to lidem prodávat místo másla." Konec citátu.
Není tady
máslo... ale my spotřebujeme minimum
margaríny nepoužívám od doby, kdy jsme se nastěhovali do nového bytu, v zimě, ještě jsme neměli lednici... a tak jsme potraviny náchylné na teplo ukládali na parapet na balkon... bylo cca -10°C, salám na kost, sýr zmrznul, jediné co se dál dalo mazat bez problému na chleba, byla Rama... tehdy jsem si udělala obrázek, co asi za bájo potravina to je a už mi nesmí přes práh
Není tady
Sakura napsal(a):
Naše učitelka biologie nám říkala, že margaríny jsou větší svinstvo a zátěž pro organismus, než máslo - navzdory té reklamě. Ať je to jakkoliv, margarín mi chuťově nedělá dobře Nedám na máslo dopustit. Nepřeháním to, dávám ho jen do bramborové kaše či si s trochou omastím špagety.
No a čím si mažeš pečivo?
Není tady
helena napsal(a):
naše zvířata máslo dostávají jako pochoutku u snídaně a když není polský, tak se ofrňujou
Potvory chlupatý... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png a my to dlabat musíme, když už je to v lednici http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Jinak samozřejmě taky máslo... a protože si tak často nemažu, tak máslo z farmářskýho krámku. Radši míň, ale dobrý.
Nas pes nezere ani sunku ani vysocinu je videt,ze v tom neni zasne maso.
Není tady
Jedine maslo margarin u nas nikdo nikdy nenajde...
Není tady
jedině margarín. Máslo pouze do bramborové kaše a do pečení. Nebudu hodinu čekat, když je ztuhnuté.
Do pomazánek dávám margarín. Jen trochu a není tam cítit . JInak není nad chleba s máslem a s marmeládou.
Peču z hery.
Není tady
majkafa napsal(a):
jedině margarín. Máslo pouze do bramborové kaše a do pečení. Nebudu hodinu čekat, když je ztuhnuté.
Souhlasím , to by mohlo být máslo pozlacené, ale čas čekat než povolí fakt nemám.
Není tady
Máslo - mám se ráda.
Není tady
máslo, má lepší chuť na čemkoli, margarín neboli kunerol mi obě babičky znechutily. A na roztírání stačí nechat na stole či nožem naškrabat.
Není tady
Taktéž jedině máslo. Stejně jako Daphné se mám ráda, takže nevidím důvod patlat si na pečivo
po*ně chutnající umělou hmotu.
Není tady
PavlaH napsal(a):
máslo, má lepší chuť na čemkoli, margarín neboli kunerol mi obě babičky znechutily. A na roztírání stačí nechat na stole či nožem naškrabat.
Asi tak.
Upravil(a) Xsara (25. 1. 2012 22:38)
Není tady
U nás se k jídlu jedině máslo. Párkrát jsem koupila ty levné chemické srač@ky a nakonec jsem to namazala na boty, abych to nevyhodila. Ale leskly se
Není tady