6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ač neuvěřitelné, podařilo se nám na výbaviče na toto téma pokecat celý chlívek
A protože je hodně látkařek tady, tak jsem témátko také přesunula
Doufám, že nám ho tady moderátoři ponechají
Původní téma zde http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=38136
K tématu:
http://www.plenka-czech.cz/hoja/4-Plenk … -latkovkam
http://www.latkovepleny.cz/latkove-verz … ove-plenky
Tak maminky podělte se o zkušenosti, dejte rady, ať se můžeme inspirovat my ostatní
Upravil(a) PetraP (29. 6. 2010 12:49)
Není tady
Jé,já látkuju od 8 týdnů a moc mě to baví.Mám takovou kapku chaotickou výbavičku,jak jsem občas něco koupila na zkoušku,ale zas je super přemýšlet "do čeho tu pr... zabalím teď?"
Není tady
neda mi to, ale musim .... zlaty moderni vek a pemprsky
Není tady
Hurá!!!
Za zdravější pr... a lepší životní prostředí, prostě mi to nedalo .
Každopádně toto vlákno není o polemice ano či ne, ale o látkování![img][/img]
Není tady
Dita.L napsal(a):
neda mi to, ale musim .... zlaty moderni vek a pemprsky
Už jsem to taky slyšela a přidávám:...zlaté plné popelnice:lol:
Není tady
plne popelnice ano, odpad, ktery se spali ano a nesouhlasim s tim, ze pemprska se v prirode rozklada 200 let, protoze zadny slusny clovek ji do te prirody nehazi......
latkove pleny se museji vyrobit (elektrina, odpadni voda, chemie ) a potom prat (elektrivna, odpadni voda, chemie, praci prasek ktery se splachuje pravidelne do kanalizace, nasledne cissteni te vody, tudiz dalsi chemie, elektrina...... )
je to opravdu takova vyhoda pro zivotni prostredi?
Není tady
Jé já se nechtěla hádat,promiň,Jsou i horší koníčky než látkování.
Není tady
Dito na netu je spousta polemik a spousta názorných příkladů, proč je látkování lepší . Pamperska se taky musí vyrobit, i ta náplň doní a to je taky ekonomicky a ekologicky náročné. Zatím co bavlna, bambus a konopí a ostatní materiály,které rostou sami, určitě nejsou tak náročné
Až budu mít čas, tak se několik odkazů, které se touto problematikou zabývají, hodím.
Nehledě na to, že se dnes pere v ekologicky odbouratelných prostředkách a žehlit se nemusí
Není tady
teodora napsal(a):
ja se nehadam jen v latkovani nevidim ani zadnou vyhodu, ani zadnou pohodu, tak se rozumne ptam, proc jste si tematko zalozily
Není tady
Petra P.
ano, konopi, bambus a bavlna rostou sice samy, ale museji se nejak osetrovat. Navic si myslim, ze pole bavlny nebo konopi (nebo repky) muze byt mnohem lepe vyuzito napriklad k pestovani ryze ci obyli pro hladovejici deti.
Netvrdim, ze pemprska se nemusi vyrobit, take zatizi ekologii, ale v tom nevidim jeji nevyhodu. Prave naopak, prijde mi tim padem s latkovkou na uplne stejne urovni (vyroba ci prani atd; )
Ja si uzila nucene latkovani s obema vetsima detma (pemprsky tenkat jeste nebyli ) a absolutne nechapu, jak se muze nekomu libit machani pocuranych plen
Není tady
Dito téma je pokračovací, protože jsme o plenách hodně diskutovaly již jako těhule na výbavičce. Jen jsem to přenesla sem , aby všechny maminky, co přispívají, měly téma po ruce.
Pokud klikneš na odkaz v první příspěvku, dostaneš se na původní téma.
A dnešní látkování je opravdu hodně odlišné od způsobu před x-lety. Pokud by jsi chtěla, dám do prvního příspěvku několik odkazů a můžeš si je přečíst a podívat se na dnešní plenky
Není tady
Sudi já taky,ale nebaví mě to a je ráno takový spařený.
Není tady
teodora napsal(a):
Sudi,Peti,do čeho balíte na noc?
Teo dávám bambusový čtverec a do něj šitou vkládačku ze čtř vrstev flanelu a nebo bambusového fleesu.
Pobrala vždycky všechno. Ideální jsou přes to kalhotky od FLIP pleny
Není tady
Nikoho nechci přesvědčovat o tom, jaké plenky má používat, ale já skoro výhradně používala látkové - Popolini, byla jsem totálně maximálně spokojená, dcera nezažila opruzeniny, proteklé pleny až na dupačky atd... a v roce a půl byla bez plen. A podotýkám pro "rýpalky", že jsem ji na nočníku nedržela, jen častěji přebalovala a pokaždé šoupla na nočník, kde byla max. minutu a buď bylo nebo nebylo...a prostě si v roce a půl začala říkat. V noci byla bez plen 2 měsíce před 2. narozeninami. U kamarádek vidím, že teď, tzn. asi ve 2,5 letech, je velký problém s odnaučováním plen, často na několikrát atd., a to jsem teda nezažila. Samozřejmě záleží i na dítěti, není to jen plenama, ale jsem hodně přesvědčená o tom, že látkovky mi v tomhle dost pomohly...
Není tady
Dita.L napsal(a):
teodora napsal(a):
ja se nehadam jen v latkovani nevidim ani zadnou vyhodu, ani zadnou pohodu, tak se rozumne ptam, proc jste si tematko zalozily
no vzhledem k tomu že už se úspěšně prokecalo jedno tohle téma a jak téma, tak látkování samo má svoje příznivce, tak už je to dostatečnej důvod pro to, aby se založilo jeho pokračování...
Ohledně látkování a jeho výhod oproti jednorázovkám toho už bylo napsáno tolik, že považuju já osobně za zbytečný to tady znovu rozvádět. Probralo se to ze všech stran už právě i na začátku toho minulého vlákna. Lidi se prostě dělí na dva tábory, na odpůrce a příznivce látkovek a tohle vlákno není určeno zrovna těm, kdo s naprostým klidem balí svoje dítě do tradičních igelitových jednorázovek plných chemie, dávají za to cca 5 korun za kus a nijak je netrápí ani to, že devastují vlastnímu dítěti zdraví a životní prostředí
Prodyšným plenám zdar (zvlášť v tomhle počasí)
Není tady
tak na to jsem také zvědavá-starší byl na jednorázovkách a ne že by jsme měli problémy s odnaučováním,ale myslím že si to dlouho neuvědomoval....aby ne když byl pořád v suchu..
ted mám zrovna v okolí případ kdy 2 letý dítě se ani jednou nevyčůralo do nočníku....tomu bych se ráda vyhla.....malýho budu dávat na nočník až začně pořádně sám sedět.... v bkm nejedu......-na to už nezbývá sil
jinak popoliny máme taky a také jsem spokojená!!!a pak s pastelkou
Upravil(a) sudina (29. 6. 2010 13:07)
Není tady
Dita.L napsal(a):
ano, konopi, bambus a bavlna rostou sice samy, ale museji se nejak osetrovat. Navic si myslim, ze pole bavlny nebo konopi (nebo repky) muze byt mnohem lepe vyuzito napriklad k pestovani ryze ci obyli pro hladovejici deti.
- to snad ani nemůžeš myslet vážně
Není tady
co to je - s pastelkou?
Není tady
Musím tu noc nějak pořešit...
Já měla v látce už první dítě-dva až tři obdélníky,na to igelitek a nějak upevnit.Jednorázovky jen v zimě na vycházku,u nás se kupovaly na kusy.Druhé v jednorázovkách.Takže vyzkouším fakt všechno a teď je to vážně o něčem jiném.
Není tady
Není tady
Je ale pravda, že asi od 8 měsíců jsem na ten nočník posazovala...tzn. dřív než se všude propaguje A pokakanou plínu jsem neměla od 10 měsíců...takže luxus.
Není tady