Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 10. 2008 10:34

rebi
Host

Může mě matka vyhodit a odhlásit??

Ahoj, mam dotaz: pred 3mi mesici me moje matka vyhodila z bytu (je mi 24 takze plnoleta jsem). Nemela jsem kam jit ale nakonec jsme si s partnerem nasli pronajem (celkem drahy, protoze bereme skoro minimalni mzdu...). Asi pred mesicem mi matka napsala zpravu, ze me odhlasila z byvaleho bydliste, ktere bylo mym trvalym uz odmalicka. Nezjistovala jsem jestli to udelala nebo ne, ale chci se zeptat jestli na to ma vubec pravo...na to vyhodit me a odhlasit???

#2 1. 10. 2008 10:55

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Může mě matka vyhodit a odhlásit??

Pokud se v místě trvalého bydliště nezdržuješ a ona to prokáže ,může tě odhlásit,..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#3 1. 10. 2008 11:06

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Zjistíš to, když zajdeš na městský úřad, kam spadáš. Trv. adresu bys měla mít hlášenou tam, a pošta by Ti měla chodit taky tam (aspoň ta úřední). A měla by sis vyměnit občanku.

Není tady

#4 1. 10. 2008 11:12

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

rebi: dva měsíce je krátká doba na to, aby tě matka z bytu mohla odhlásit. Obvyklá lhůta pro zrušení trvalého bydliště je půl roku za předpokladu, že zde odhlašovaná osoba po celou dobu fakticky nebydlí.
Jestliže jsi příslušník její domácnosti, nemáš kam jít a v bytě stále bydlíš, mohla by tě z něj vyhodit pouze na základě soudní žaloby na vyklizení bytu, Jestliže jsi však "dobrovolně" opustila byt na dobu delší, než půl roku může tě bez problémů trvale odhlásit, k čemuž potřebuje několik svědků že zde skutečně půl roku nebydlíš.
Rozhodně to není tak, že by si někdo mohl dovolit někoho ze společné domácnosti vyhodit stylem: "Vypadni z mého bytu" a odhlásit ho jen na základě vlastní libovůle, to nejde jen tak jednoduše.

Upravil(a) Kiara (1. 10. 2008 11:18)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#5 1. 10. 2008 11:34

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Rozhodně to není tak, že by si někdo mohl dovolit někoho ze společné domácnosti vyhodit stylem: "Vypadni z mého bytu" a odhlásit ho jen na základě vlastní libovůle, to nejde jen tak jednoduše.

jednoduše to nejde ,ale jde to!! neutral

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#6 1. 10. 2008 11:38

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

No tak to mi přijde trošku postavené na hlavu. Kiaro, znamená to, že si musíme nechat děti v bytě do smrti ?
Pokud se chovají tak, jak nám se nelíbí ?  Jestliže by to tak bylo, tak by spousta rodičů přišla díky zadluženým dětem, žijícím dle jejich představm o majetek. Exekutoři by se hezky pakovali a prokazování, že to není dítěte,
by bylo velmi nákladné.
Myslím, že ani radnice by si k sobě nezapisovali bezdomovce.

Rebi, řekla Ti máma alespoň, jaký k tomu má důvod ? Jsi už dost velká, abys začla žít sama, našla si třeba další práci, abys s přítelem podnájem utáhla.  Tohle mámy většinou nedělají, pokud je dítko moc nevytáčí.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#7 1. 10. 2008 11:40

rebi
Host

Presne tak to bylo no...styl: vypadni z meho bytu... ale jestli by sehnala svedky to nevim... a aby se poustela do takovych urednich jednani...nevim jesli na to ma naturu...

#8 1. 10. 2008 11:40

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Když si majitel bytu najde falešné svědky, že tam dotyčný nebydlí už X let, tak to jde taky sad
Když se vyhazovaný kvůli neznalosti zákonů nijak vyhazovu nebrání, tak to taky jde.
Já bych Ti mohla vyprávět, co to stojí nerváků a soudů, než se podaří z bytu dostat například rozvedeného manžela stolt

Není tady

#9 1. 10. 2008 11:43

rebi
Host

Frigo: s mamou jsem se hadala odjakziva, ale problemy s penezi nebo tak jsem nikdy nemela-jako dluhy a tak. jen jsem sla driv celkem casto zaparit a tak ale zase bez toho ze bych delala bordel... S praci to ted uz bude tezky protoze jsem tehotna...

#10 1. 10. 2008 11:48

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Frigo napsal(a):

No tak to mi přijde trošku postavené na hlavu. Kiaro, znamená to, že si musíme nechat děti v bytě do smrti ?
Pokud se chovají tak, jak nám se nelíbí ?  Jestliže by to tak bylo, tak by spousta rodičů přišla díky zadluženým dětem, žijícím dle jejich představm o majetek. Exekutoři by se hezky pakovali a prokazování, že to není dítěte,
by bylo velmi nákladné.
Myslím, že ani radnice by si k sobě nezapisovali bezdomovce.

Rebi, řekla Ti máma alespoň, jaký k tomu má důvod ? Jsi už dost velká, abys začla žít sama, našla si třeba další práci, abys s přítelem podnájem utáhla.  Tohle mámy většinou nedělají, pokud je dítko moc nevytáčí.

Samozřejmě že si nikdo děti v bytě do smrti nechávat nemusí smile Pokud se ale nechovají tak, jak mají (gambleři, drogově závislí, neplatiči, dlužníci, dosaď si co chceš) a odmítají společnou domácnost opustit, tak jediná účinná obrana je podat žalobu na vyklizení bytu.
V případě, že se v trv. bydliště déle než půl roku fyzicky nezdržují, je to jednoduché - dostavit se na příslušný Městský či Obecní Úřad i se svědky, že se zde dotyčný skutečně nezdržuje a trvalé bydliště je zrušeno velmi jednoduše.
Radnice na základě uvedených skutečností si k sobě vykazované osoby skutečně k trvalému pobytu přihlašují a je to velmi běžným jevem. Bezdomovci se tito lidé stávají, až když jsou na radnici trvale přihlášeni a do předchozího bydliště už nemají přístup smile

Není tady

#11 1. 10. 2008 12:14

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Kiaro, vím.. kamarádka odhlásila syna,  a tak vím, že žádný soud neprobíhal, ani nemusela svědecky dokládat.

Rebi a ty bys chtěla s mámou dál bydlet ? Budeš mít svou rodinu, tak se vším všudy, i s tím staráním o byt.
Asi toho už měla dost, nelíbí se jí tvůj přítel...  Jednou to třeba nebudeš brát jako křivdu, ale naopak jako podání pomocné ruky k tomu, aby ses postavila na vlastní nohy.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#12 1. 10. 2008 12:46

deves
♥♥♥----

Dětem svědčí tzv. užívací právo, ale to jen do ukončení vzdělání - až jsou schopni se sami o sebe postarat. Takže pokud se dítě (dospělé) odstěhuje a žije s přítelem v podnájmu a jsou na to svědci, není problém zrušit trvalé bydliště.

Někteří lidé vstoupí do našeho života a rychle z něj zase odejdou. Někteří v něm nějakou dobu zůstanou a zanechají stopy v našich srdcích. My už pak nikdy nejsme stejní.

Není tady

#13 1. 10. 2008 12:48

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

deves napsal(a):

Dětem svědčí tzv. užívací právo, ale to jen do ukončení vzdělání - až jsou schopni se sami o sebe postarat. Takže pokud se dítě (dospělé) odstěhuje a žije s přítelem v podnájmu a jsou na to svědci, není problém zrušit trvalé bydliště.

A je to samozřejmě taky na dohodě s rodiči, já jsem měla trv. pobyt u rodičů ještě dlouho potom, co jsem tam nebydlela...

Není tady

#14 1. 10. 2008 13:08

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Jde to a velmi jednoduše ! Kdysi jsme to řešili,  syn byl bez práce a na sociálce mi řekli, že pokud mám životní minimun, jsem povinna ho živit ! Tak jsem navrhla, že ho raději z bytu vyhodím, schváli, abych ho jen odhlásila na městském úřadě  a upozornila na to, aby si odstěhoval věci. Fakt není matka povinna se o dítě starat za všech okolností, práce je a komu se dělat chce, najde si ji !
Jasně, pokud se dítě z domu vdá/ožení, odstěhuje, neřeší to a nejsou problémy, je to jiná situace !
Mladí by chtěli žít na úkor rodičů, ne, že by jim pomohli.....to jsme to dopracovali....

Není tady

#15 1. 10. 2008 13:18

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Rebi, já bych ti doporučila buď si najít lépe placené místo, nebo partner. Ale i tak ze dvou minimálních platů se dá živořit...

Není tady

#16 1. 10. 2008 13:20

deves
♥♥♥----

Nezjistovala jsem jestli to udelala nebo ne, 
Pokud to udělala, tak máš neplatnou občanku, jednoduše to zjistíš tady: http://aplikace.mvcr.cz/doklady/index.html
Jestli je OP platná je vše při starém, jestli tě odhlásila je tvoje občanka neplatná

Někteří lidé vstoupí do našeho života a rychle z něj zase odejdou. Někteří v něm nějakou dobu zůstanou a zanechají stopy v našich srdcích. My už pak nikdy nejsme stejní.

Není tady

#17 1. 10. 2008 13:36

rebi
Host

tak podle tech webovek mam obcanku platnou...

#18 1. 10. 2008 14:29

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Tak na tebe dělala matka asi jenom bu-bu-bu smile

Není tady

#19 1. 10. 2008 16:39

G.X
♥♥♥----

Kiara napsal(a):

Tak to já se domnívám, že ta první část (ono "vypadni z mého bytu" ) možná je (jsem li vlastník bytu a nemám žádné povinnosti vůči dotyčnému), a je-li provedena, pak i lze přikročit k té části druhé (zrušení trvalého pobytu).

Nechám se ale přesvědčit o opaku, pokud to má oporu v zákoně. stolt

Upravil(a) G.X (1. 10. 2008 16:41)

Není tady

#20 2. 10. 2008 8:33

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

Hlášení k trvalému pobytu nezakládá samo o sobě užívací právo k bytu. Podle § 10 odst. 2 zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech, nevyplývají z hlášení k trvalému pobytu žádná práva k objektu ani k vlastníkovi nemovitosti. Užívací právo k bytu má jen nájemce a osoby, které s ním žijí ve společné domácnosti. To znamená, že nájemce určuje, které osoby budou s ním byt užívat a to jen pokud s tím nájemce souhlasí a po dobu, po kterou s tím souhlasí.
Takže z výše uvedeného vyplývá, že tě matka odhlásit mohla.Stačí jí k tomu nájemní smlouva, kde je uvedena jako nájemce bytu ona a čestné prohlášení, že se v bytě 3 měsíce nezdržuješ.Popřípadě písemné svědectví sousedů, že tě v domě nevídají.

Není tady

#21 2. 10. 2008 9:30

Troll
♥------

Zkraťme to. Matka rebi má právo na to, aby ji z bytu odhlásila. Nechápu, proč by ji musela ve svém bytě trpět, když je nájemkyně či majitelka a nestojí o to. Zákon je na její straně. Rebi se snad ve svých 24 letech začne starat o sebe sama a nemusí nikde parazitovat. Možná bude i odpovědnější. Když mohla ve svých letech "dojít zapařit" a přijít do jinéh stavu s přítelem, když oba berou minimální mzdu a nemají vyřešené bydlení, mohl by jí současný stav trochu probrat. Nechápu, proč se tady jednoduchý právní dotaz pokaždé začne rozebírat z morálního hlediska. Chudák holka, kterou necitelná matka vyhodila, a tak podobně. Pokud bere minimální mzdu ve čtyřiadvaceti, tak je už ze školy nějaký rok venku a nevidím důvod, proč by se neměla postavit na vlastní nohy. Snad jen, že je to pro ni nepohodlné.

Není tady

#22 2. 10. 2008 12:32

rebi
Host

Aneri napsal(a):

Rebi, já bych ti doporučila buď si najít lépe placené místo, nebo partner. Ale i tak ze dvou minimálních platů se dá živořit...

Aneri sice da, ale tezko potom s ditetem...kazdopadne pritel se uz pohlizi po nejaky brigade..

#23 2. 10. 2008 12:33

rebi
Host

lindaB napsal(a):

Hlášení k trvalému pobytu nezakládá samo o sobě užívací právo k bytu. Podle § 10 odst. 2 zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech, nevyplývají z hlášení k trvalému pobytu žádná práva k objektu ani k vlastníkovi nemovitosti. Užívací právo k bytu má jen nájemce a osoby, které s ním žijí ve společné domácnosti. To znamená, že nájemce určuje, které osoby budou s ním byt užívat a to jen pokud s tím nájemce souhlasí a po dobu, po kterou s tím souhlasí.
Takže z výše uvedeného vyplývá, že tě matka odhlásit mohla.Stačí jí k tomu nájemní smlouva, kde je uvedena jako nájemce bytu ona a čestné prohlášení, že se v bytě 3 měsíce nezdržuješ.Popřípadě písemné svědectví sousedů, že tě v domě nevídají.

A kdyz je tam uveden i otec ktery s mym vyhozenim z bytu nesouhlasil???

#24 2. 10. 2008 12:40

deves
♥♥♥----

A kdyz je tam uveden i otec ktery s mym vyhozenim z bytu nesouhlasil???

Když jeden spoluvlastník nesouhlasí s tvým pobytem, tak tě prostě odhlásí a druhému se to nelíbí tak tě zase zpět přihlásí a tak to může jít dokola třeba donekonečna. Ale to by tě teda muselo bavit, pokaždé se musí vyřizovat nový OP.

Není tady

#25 8. 10. 2008 16:13

mcue
♥------

Dobry den,mam takovy problem,do konce roku si musim vymenit občansky prukaz.ale mam problem,nemam trvale bydliste.pred 4lety jsem prodal byt.majitele neznam.mohl bych vas poprosit o radu??? predem moc dekuji M.T.    mcue@seznam.cz

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí