Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 20. 3. 2008 14:11

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Chci přestat kouřit

Champix ... myslim ze funguje, teda u mna urcite ano. A bez abstinencnych priznakov ... prestalo mi proste chutit hulit.
Aby som to upresnil, prestaval som uz asi 1000000 krat a hulil som asi 20-40 denne (skor viac ako menej) cca 18 rokov.
Konecne nieco, co fakt pomaha, nie ako blbe nikotinove naplasti a zuvky ...
Akurat problem s bolestou brucha sad Ale na to mi pomohlo jest pred tabletkou Pribinaka usch

Upravil(a) Oxi (20. 3. 2008 14:18)

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#27 25. 3. 2008 12:16

host eska
♥♥♥♥♥♥-

Chi chi, takže Oxi už nám nekouří? godlike

všichni u podpisu moudře hovoří, a já budu mluvit, až mi lýtka dohoří... bo nejsu žadny rétor big_smile
http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm29_mal.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gif

Není tady

#28 25. 3. 2008 12:33

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

host eska napsal(a):

Chi chi, takže Oxi už nám nekouří? godlike

Vam urcite nie lol

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#29 4. 4. 2008 21:36

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Fakt to funguje smile

Není tady

#30 9. 4. 2008 9:37

slunečná
♥♥♥----

Kouřila jsem sice "jen" 6 let asi krabičku denně. A opravdu jde přestat kouřit. Důležité je si ve vnitř ujasnit, co chcete a mít s úspěchu radost. Neříkat si v duchu "je oni kouří, taky bych si zakouřila" a podobně se litovat..To ještě nepřišel Vᚠčas a raději kuřte dál...:PAni to nedělejte pro někoho kdo na tom trvá a vy to děláte jen kvůli něho. Musíte to dělat kvůli sobě..V začátku je určitě dobré si pomoct různými přípravky. A já doporučuji Champix - nebyla jsem nervní, protivná, ráno trošku po tabletce nevolnost, ale tu zajíte(jestli by jste měli)...Je drahý, ale zkuste se podívat, jestli ám to zrovna vaše pojišovna neproplácí..

Není tady

#31 11. 4. 2008 10:48

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

slunečná tummenupp

Tebe sa Ch. zda drahy? Necele 2 litre na 28 dni? Mne teda nie, prehulil som mesacne omnoho viac ... cca 3500 ... takze mne to ani neprislo tongue
A stale sa drzim big_smile

Není tady

#32 21. 4. 2008 21:47

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Jsem od prosince bez cigaret. Uzrálo vnitřní rozhodnutí a fakt jsem si nedala ani jednu. Žádné tabletky ani náplasti. Krabička mi ležela nejméně ještě měsíc vedle počítače a vůbec mě to nelákalo.
Jen po pár deckách jsem trochu zabojovala s chutí natáhnout ten humus do plic.

Oxi, někdy si vzpomenu, jak to asi zvládᚠtummenupp

Není tady

#33 22. 4. 2008 13:47

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Celkom v poho Heluška, teraz uz celkom v poho smile

Není tady

#34 22. 4. 2008 14:18

slunečná
♥♥♥----

No docela zdá - asi to i záleží v jakých poměrech kdo žije...z moji výplaty je 2000 tolik, že kdybych žila sama, tak 2 týdny nemám co jíst..

Není tady

#35 24. 11. 2008 14:30

squirreluska
♥------

Ahojky mám dotázek, kouřila jsem asi od šestnácti do devatenácti - proste celou střední a to tak dwe az pet cigaret denne, ted jsem se ze zrdravotních důvodů rozhodla prestat.jde mi to tezko kazdou minutu myslim na to ze bych si to cígo dala. mam strach z rakowiny a tak, proto prestávám, navíc mam astma takze se to taky moc neslučuje že...no a chtela jsem se was holky zeptat. wy co uz nakou dobu nekourite. jak jste na tom s wahou? kolik jste asi tak pribraly a tak? mam z toho hroznej strach. ted bude sezona plesu a ja se bojim ze budu wypadat jako hrošík=o(((díky za odpovědi.Jinak je to treti den bez cigara a fakt zlooo=o(

Není tady

#36 24. 11. 2008 22:20

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Je to rok a půl co nekouřím, přibrala jsem skoro 15kg.. Jím stále stejně..
Měním celej šatník lol.Jsem ,ale ráda,už opravdu kvůli zdarví..Chu jsem taky měla...,Kupovala jsem si ty Niccorette špičky ,,Jsou hnusný,ale já si k tomu koupila vždy vanilkový doutníky ,,ty maj dřevěnou násadu,,Tak do té jsem dala ten váleček Niccoret  a pak už to mělo lepší chu,,Já to hlavně potřebovala ke kávě,, wink
Držím palce a to vydržíš..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#37 1. 3. 2010 16:55

Veronika Kremzová
Partner Babinet.cz
Místo: Praha
Web

Dobrý den,

Moje odvykací kúra:

Před několika lety by si mé okolí neovedlo přesdstavit, že byc nekouřila. Zdolávala jsem i 30 cigaret denně... Zkoušela jsem přestt asi tisíckrát a bez úspěchu, až jsem se jednoho dne ráno probudila a věděla jsem, že už si zapálit nechci, prostě jsem se rpzhodla a něpřestávala s tím, abych se v duchu trápila chutí na cigaretu. Abych své rozhodnutí trochu podpořila, za ušetřené peníze ( a že jich bylo) jsem si každý měsíc koupila nový parfém. Měla jsem radost, jak mi všechno voní ... Výsledek? 3 roky nekouřím, mám skříň plnou parfémů, všechno mi voní a mou dýchat :-)

Hodně štěstí vám všem, není to moc lehké...
Vvv.

„Největším ze všech majetků je krása ženy…“  Autor: Johann Christoph Friedrich Schiller
Klinika Esthesia - estetika, relaxace, krása

Není tady

#38 3. 3. 2010 12:55

Vanda
♥♥♥♥---

Tak předem zdravím všechny lidičky co dokázaly přestat a hluboce smekám.

Jsem hnusnej kuřák asi 23 let.Cigaretu jsem dokázala vysadit jen při těhotenství a to 2krát za život,vždy  na 1.5roku. Pak jsem do toho zase spadla.Poslední 4 roky kouřím víc a přestávám nesčetně krát.Vždy vydržím pár dní, nebo týdnů,na podzim dokonce 5 týdnů a pak po jedné denně,dvou atd.začínám, až se dostanu na dvacku za den a protože mě to štve  a vím,že to tak nejde,přestanu....a tak furt dokola.Když doma řeknu ,že nebudu -před ostatními to dodržím-je mi to blbé,když jsem slíbila že nebudu.Ale nejhorší je to, když jsem sama a ozve se to moje druhé JÁ-to špatné a šeptá mi -teď tu nikdo není,nikdo tě neuvidí,jedna cigaretka nevadí a nic neznamená....No a to už můńám po kabátech a kabelkách, které momentálně nenosím-zdali tam nenajdu nějakou zapomenutou krabičku.Když najdu ,,potajmu" vykouřím. No a časem je to 2 denně 4,6...Je to šílené,hnusím se sama sobě,že jsem takový slaboch a  proklínám den kdy jsem si poprvé v životě zapálila.Cigáro je pro mě taková pitomá berla v životě a jeho stresových situacích.V těch stresech a depkách v období nekouření se taky vždy ozve to druhé JÁ a mumlá-co z toho života mám.....
Při svém hnusném zlozvyku vždy dodržuju alespoń tyto zásady-nikdy ne na lačno-cígo vždy ráno až po jídle,nekouřím při chůzi na ulici-jsem takový ten pohodář kafíčko+cigaretka,nekouřím doma/jen na verandě,nebo na dvoře- děti to nemusí čuchat a taky by mi to v bytě všechno smrdělo/,nikdy nekouřím v autě.Já vím,že tyhle zásadičky mě neomlouvají-jsem nechutný závislák!
Svádíte některá podobný boj?

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#39 3. 3. 2010 16:40

viceroyka
♥♥-----

Ahoj, taky neustále řeším problém s kouřením. Nemůžu sice ještě dobu svého kouření počítat na desítky let, ale už i tak jsem si našla řadu důvodů, proč mě tenhle zlozvyk nebaví.
Začnu tím, proč kouřím. Došla jsem k závěru, že se mi to prostě líbí. Když vidím film, hlavně časově zasazený do dřívějších dob (např. 3 sezóny v pekle), kde hrdina tahá cigaretu bez filtru, stoupá namodralý hustý dým atd., rozlije se ve mě takový zvláštní pocit a představuju si, jak ta cigareta asi chutná. Bohužel ve skutečnosti chutnají cigarety podstatně hůře, než v mých představách wink
Řekla bych, že mě kouření hodně uklidňuje. Ano, když mám spokojené období, zvládám nekouřit.
Vadí mi, že to smrdí a ne málo. Člověk je tím cítit i když dá jenom jednu. Obtěžuje to okolí. Stojí to dost peněz. A závislost člověka dost ovládá a občas i ponižuje. (slyšela jsem historku, kdy důstojné dámy z kanceláří potají kouřily namačkané v kabince toalety v práci, protože jim zrušili kuřárnu a zakázali v celém objektu kouřit) Ale jinak kouření sdružuje v neznámém kolektivu, což je někdy výhoda smile
Za tu dobu, co jsem se pokoušela přestat, jsem došla k několika poznáním. Jsem v začarovaném kruhu: mám depku, že kouřím - snažím se přestat - daří se a mám radost, že jsem to dokázala - něco se mi nepovede a mám špatnou náladu - cigareta mi pomůže - začnu kouřit - mám depku, že kouřím.
Jinak jsem někde četla, že chu (i na jídlo) přejde do několika minut. Co se týká chuti, tak asi to tak opravdu mám, ale když vím, že třeba z nějakýho důvodu nebudu moct kouřit delší dobu, jsem dost nervózní, ani nemusím mít chu vůbec, stačí ten pocit.
Taky jsem četla, že když má člověk chu na cigaretu, měl by vypít skleničku vlažné vody. - Pití pomáhá i na zpomalený metabolismus po vysazení cigaret.
Zkoušela jsem si i pořád v duchu říkat "už nechci kouřit", "nelíbí se mi to" apod. a ve slabších chvilkách to nějaký čas zabíralo.
Nejraději kouřím při kávičce nebo pivku, ale když mám depku, kouřím pořád. Dosud se mi podařilo vydržet 2x3měsíce a 1x2měsíce v kuse nekouřit, jinak to bylo vždycky po týdnech. Momentálně mám zase špatné období, to padne většinou krabička denně, jinak jsem schopná to stáhnout na 2-4 cíga za den.

Všem, co se snaží přestat, moc fandím a ty, co to dokázali, obdivuju.

Upravil(a) viceroyka (3. 3. 2010 16:42)

Není tady

#40 3. 3. 2010 18:59

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Tak já jsem zrovna kouřit přestala - příští týden to budou 2 měsíce, co nekouřím. Nejt잚í na tom celém je podle mého přestat, myslím tím zvolit si vážně ten den a myslet to vážně a opravdu přestat, pak ty první 2,3 dny na to člověk častěji myslí, ale nic těžkého... no a potom už to v podstatě je "brnkačka" smile  Závislost fyzickou jsem nepocítila nikdy, psychickou nijak extrémně - ale člověk si na to často vzpomene, tak tu asi ano... nekouřím a najednou mám víc času a nevím co s ním, cigaretka chybí u někdterých činnostech....
Já jsem přestala z důvodu pouze finančního, prostě jsem na to neměla, tak jsem přestala, musela jsem a v podstatě jsem neměla na výběr... mít finance, tak nepřestanu asi... možná se vám budu zdát divná, ale já kouřila ráda, strašně ráda!

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#41 3. 3. 2010 19:21

Vanda
♥♥♥♥---

LENNNA napsal(a):

Tak já jsem zrovna kouřit přestala - příští týden to budou 2 měsíce, co nekouřím. Nejt잚í na tom celém je podle mého přestat, myslím tím zvolit si vážně ten den a myslet to vážně a opravdu přestat, pak ty první 2,3 dny na to člověk častěji myslí, ale nic těžkého... no a potom už to v podstatě je "brnkačka" smile  Závislost fyzickou jsem nepocítila nikdy, psychickou nijak extrémně - ale člověk si na to často vzpomene, tak tu asi ano... nekouřím a najednou mám víc času a nevím co s ním, cigaretka chybí u někdterých činnostech....
Já jsem přestala z důvodu pouze finančního, prostě jsem na to neměla, tak jsem přestala, musela jsem a v podstatě jsem neměla na výběr... mít finance, tak nepřestanu asi... možná se vám budu zdát divná, ale já kouřila ráda, strašně ráda!

godlikegodlikegodliketummenupp

Leni, tak já jsem asi nějaká hodně divná.Já  mám vyzkoušené že stačí 10-14dnů a vím,že ráno nebude žádný pokašlávání,že se mě bude líp dýchat,bude mi líp, i na dušičce-člověk je sám se sebou tak jaksi víc spokojenej,že se mu to podařilo.Ale co se týká té chuti na cigaretu, tu já mám furt ,atĄ je to den 1,3,nebo 15.Taky mi to vůbec nechutná po pár dnech.Takže nevydržím,zapálím, típnu ji -nechutná, ale za chvílu už na to mám zas chut´!!ŠÍLENÝ.

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#42 3. 3. 2010 19:37

monísek8
♥♥-----

Ahojky smile kouřit jsem přestala až když jsem se zamilovala do přítele - nekuřáka, kterému vadilo že kouřím a tak jsem to kvůli němu omezila a pak přestala úplně a teď už k tomu mám přímo odpor dumbom ...ale jak přestat jinak kouřit to vážně nevím, moje kamarádka kouří hodně a to si pořád stěžuje jak nemá peníze ale že tohle ji leze do peněz nejvíc slyšet nechce...tak jen přeji abyste našli pevnou vůli a nebo partnera který vás v tom podpoří hjarta

Není tady

#43 3. 3. 2010 20:02

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

viceroyka napsal(a):

Ahoj, taky neustále řeším problém s kouřením.

To jde poznat už z Tvého nicku... Viceroyky kouřím taky... big_smile big_smile big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#44 3. 3. 2010 20:06

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

tummenupp.vydrž!!!! Já byla vášnivej kuřák.pro mě to byla muka--akort ,když jsem měla kafe bez cíga.Te´d v květnu to budou už 3 roky co nekouřím.

Není tady

#45 3. 3. 2010 20:12

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

holky je to opravdu hrozný!Když ovšem vydržíte bude dobře.Je to jen o pevné vůli!
Já teda měla teď nevím řeknu možná štěstí,že mě donutilo zdraví.Takže byla motivace!.wink
manžel kouří a můžu říct ,že teda ten smrad z toho je šílenej..no jestli sem takhle smrděla po cígu lol....no nazdar!!dumbomdumbom

Není tady

#46 4. 3. 2010 12:49

viceroyka
♥♥-----

Mikeš napsal(a):

viceroyka napsal(a):

Ahoj, taky neustále řeším problém s kouřením.

To jde poznat už z Tvého nicku... Viceroyky kouřím taky... big_smile big_smile big_smile

Říkala jsem si, jestli to není skrytá reklama, ale jako nick se mi to zalíbilo a momentálně mě to vystihuje hodně stolt

no jestli sem takhle smrděla po cígu lol....no nazdar!!

Mně stačí chvíli nekouřit, pak si zapálit a cítím to ze sebe pořád. Hlavně když s někým mluvím nebo stojím blízko někoho v MHD. To je to, co mi na tom nejvíc vadí a co je mi nepříjemný. Ale zase elektronická cigareta, která nesmrdí, mě neláká.

Není tady

#47 1. 5. 2010 7:17

zubavop
♥------

já jsem si pořídila magnety na ucho, proti kouření. stály mě asi pět set, což je proti všem e-cigám a náplastím dohromady asi nejmíň. teď už pár měsíců nekouřím..

Není tady

#48 14. 2. 2011 15:18

slunečná
♥♥♥----

Zdravím Vás...s tou váhou, asi po 4 letech jsem předminulý rok přestala kouřit.Zhruba na půl roku. Nepřibrala jsem ani kilo...nežrala jsem místo cigaret a preventivně jsem si naordinovala posilovnu 2x týdně. Ještě jsem se i trošku vytvarovala big_smile Nicméně jsem začla zase kouřit a teď (přesněji od včerejška) nekouřím.Protože jsem zjistila, že se ve mě rodí nový život.. A chci se s vámi podělit o tip, který mi byl dán a to vydřím big_smile big_smile Je zaručeně nejlevnější..kupte si obyčejnou gumičku buď gumovou nebo látkovou, která je spojena plíškem. Noste ji na zápěstí a vždy jak budete mít chu, tak ji natáhněte a puste big_smile Fakt to bolí a chu je ta tam...už druhý den mi to pomáhá..samozdřejmě ten, kdo nechce, ten nepřestane...tak hodně štěstí a věřte, že pevnou vůli má každý...

Není tady

#49 23. 12. 2016 15:01

Sonuli
♥♥-----

Já jsem kouřila asi 7 let…hmm Dala jsem denně třeba i 15 cigaretek. Pak jsem si ale řekla, že zkusím přestat. Pokusů bylo milion, žádný úspěšný. Nakonec jsem celá zoufalá zašla do lékárny, kde mi doporučili Niquitin. Vybrala jsem si pastilky. Po několika týdnech užívání jsem úspšně přestala a stále nekouřím!

Není tady

#50 7. 1. 2017 11:37

císařovna
♥------

Mně pomohlo přestat s kouřením sportování, strašně moc pohybu. Lidi okolo si mysleli, že se připravuju na Olympiádu, pořád jsem běhala, plavala a trávila čas v posilovně. Prostě bez těch endorfinů to nejde.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí