18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Champix ... myslim ze funguje, teda u mna urcite ano. A bez abstinencnych priznakov ... prestalo mi proste chutit hulit.
Aby som to upresnil, prestaval som uz asi 1000000 krat a hulil som asi 20-40 denne (skor viac ako menej) cca 18 rokov.
Konecne nieco, co fakt pomaha, nie ako blbe nikotinove naplasti a zuvky ...
Akurat problem s bolestou brucha Ale na to mi pomohlo jest pred tabletkou Pribinaka
Upravil(a) Oxi (20. 3. 2008 14:18)
Není tady
Chi chi, take Oxi u nám nekouří?
Není tady
host eska napsal(a):
Chi chi, take Oxi u nám nekouří?
Vam urcite nie
Není tady
Fakt to funguje
Není tady
Kouřila jsem sice "jen" 6 let asi krabičku denně. A opravdu jde přestat kouřit. Důleité je si ve vnitř ujasnit, co chcete a mít s úspěchu radost. Neříkat si v duchu "je oni kouří, taky bych si zakouřila" a podobně se litovat..To jetě nepřiel Vá čas a raději kuřte dál...:PAni to nedělejte pro někoho kdo na tom trvá a vy to děláte jen kvůli něho. Musíte to dělat kvůli sobě..V začátku je určitě dobré si pomoct různými přípravky. A já doporučuji Champix - nebyla jsem nervní, protivná, ráno troku po tabletce nevolnost, ale tu zajíte(jestli by jste měli)...Je drahý, ale zkuste se podívat, jestli ám to zrovna vae pojiovna neproplácí..
Není tady
slunečná
Tebe sa Ch. zda drahy? Necele 2 litre na 28 dni? Mne teda nie, prehulil som mesacne omnoho viac ... cca 3500 ... takze mne to ani neprislo
A stale sa drzim
Není tady
Jsem od prosince bez cigaret. Uzrálo vnitřní rozhodnutí a fakt jsem si nedala ani jednu. ádné tabletky ani náplasti. Krabička mi leela nejméně jetě měsíc vedle počítače a vůbec mě to nelákalo.
Jen po pár deckách jsem trochu zabojovala s chutí natáhnout ten humus do plic.
Oxi, někdy si vzpomenu, jak to asi zvládá
Není tady
Celkom v poho Heluka, teraz uz celkom v poho
Není tady
No docela zdá - asi to i záleí v jakých poměrech kdo ije...z moji výplaty je 2000 tolik, e kdybych ila sama, tak 2 týdny nemám co jíst..
Není tady
Ahojky mám dotázek, kouřila jsem asi od estnácti do devatenácti - proste celou střední a to tak dwe az pet cigaret denne, ted jsem se ze zrdravotních důvodů rozhodla prestat.jde mi to tezko kazdou minutu myslim na to ze bych si to cígo dala. mam strach z rakowiny a tak, proto prestávám, navíc mam astma takze se to taky moc neslučuje e...no a chtela jsem se was holky zeptat. wy co uz nakou dobu nekourite. jak jste na tom s wahou? kolik jste asi tak pribraly a tak? mam z toho hroznej strach. ted bude sezona plesu a ja se bojim ze budu wypadat jako hroík=o(((díky za odpovědi.Jinak je to treti den bez cigara a fakt zlooo=o(
Není tady
Je to rok a půl co nekouřím, přibrala jsem skoro 15kg.. Jím stále stejně..
Měním celej atník .Jsem ,ale ráda,u opravdu kvůli zdarví..Chu jsem taky měla...,Kupovala jsem si ty Niccorette pičky ,,Jsou hnusný,ale já si k tomu koupila vdy vanilkový doutníky ,,ty maj dřevěnou násadu,,Tak do té jsem dala ten váleček Niccoret a pak u to mělo lepí chu,,Já to hlavně potřebovala ke kávě,,
Drím palce a to vydrí..
Není tady
Dobrý den,
Moje odvykací kúra:
Před několika lety by si mé okolí neovedlo přesdstavit, e byc nekouřila. Zdolávala jsem i 30 cigaret denně... Zkouela jsem přestt asi tisíckrát a bez úspěchu, a jsem se jednoho dne ráno probudila a věděla jsem, e u si zapálit nechci, prostě jsem se rpzhodla a něpřestávala s tím, abych se v duchu trápila chutí na cigaretu. Abych své rozhodnutí trochu podpořila, za uetřené peníze ( a e jich bylo) jsem si kadý měsíc koupila nový parfém. Měla jsem radost, jak mi vechno voní ... Výsledek? 3 roky nekouřím, mám skříň plnou parfémů, vechno mi voní a mou dýchat :-)
Hodně těstí vám vem, není to moc lehké...
Vvv.
Není tady
Tak předem zdravím vechny lidičky co dokázaly přestat a hluboce smekám.
Jsem hnusnej kuřák asi 23 let.Cigaretu jsem dokázala vysadit jen při těhotenství a to 2krát za ivot,vdy na 1.5roku. Pak jsem do toho zase spadla.Poslední 4 roky kouřím víc a přestávám nesčetně krát.Vdy vydrím pár dní, nebo týdnů,na podzim dokonce 5 týdnů a pak po jedné denně,dvou atd.začínám, a se dostanu na dvacku za den a protoe mě to tve a vím,e to tak nejde,přestanu....a tak furt dokola.Kdy doma řeknu ,e nebudu -před ostatními to dodrím-je mi to blbé,kdy jsem slíbila e nebudu.Ale nejhorí je to, kdy jsem sama a ozve se to moje druhé JÁ-to patné a eptá mi -teď tu nikdo není,nikdo tě neuvidí,jedna cigaretka nevadí a nic neznamená....No a to u můńám po kabátech a kabelkách, které momentálně nenosím-zdali tam nenajdu nějakou zapomenutou krabičku.Kdy najdu ,,potajmu" vykouřím. No a časem je to 2 denně 4,6...Je to ílené,hnusím se sama sobě,e jsem takový slaboch a proklínám den kdy jsem si poprvé v ivotě zapálila.Cigáro je pro mě taková pitomá berla v ivotě a jeho stresových situacích.V těch stresech a depkách v období nekouření se taky vdy ozve to druhé JÁ a mumlá-co z toho ivota mám.....
Při svém hnusném zlozvyku vdy dodruju alespoń tyto zásady-nikdy ne na lačno-cígo vdy ráno a po jídle,nekouřím při chůzi na ulici-jsem takový ten pohodář kafíčko+cigaretka,nekouřím doma/jen na verandě,nebo na dvoře- děti to nemusí čuchat a taky by mi to v bytě vechno smrdělo/,nikdy nekouřím v autě.Já vím,e tyhle zásadičky mě neomlouvají-jsem nechutný závislák!
Svádíte některá podobný boj?
Není tady
Ahoj, taky neustále řeím problém s kouřením. Nemůu sice jetě dobu svého kouření počítat na desítky let, ale u i tak jsem si nala řadu důvodů, proč mě tenhle zlozvyk nebaví.
Začnu tím, proč kouřím. Dola jsem k závěru, e se mi to prostě líbí. Kdy vidím film, hlavně časově zasazený do dřívějích dob (např. 3 sezóny v pekle), kde hrdina tahá cigaretu bez filtru, stoupá namodralý hustý dým atd., rozlije se ve mě takový zvlátní pocit a představuju si, jak ta cigareta asi chutná. Bohuel ve skutečnosti chutnají cigarety podstatně hůře, ne v mých představách
Řekla bych, e mě kouření hodně uklidňuje. Ano, kdy mám spokojené období, zvládám nekouřit.
Vadí mi, e to smrdí a ne málo. Člověk je tím cítit i kdy dá jenom jednu. Obtěuje to okolí. Stojí to dost peněz. A závislost člověka dost ovládá a občas i poniuje. (slyela jsem historku, kdy důstojné dámy z kanceláří potají kouřily namačkané v kabince toalety v práci, protoe jim zruili kuřárnu a zakázali v celém objektu kouřit) Ale jinak kouření sdruuje v neznámém kolektivu, co je někdy výhoda
Za tu dobu, co jsem se pokouela přestat, jsem dola k několika poznáním. Jsem v začarovaném kruhu: mám depku, e kouřím - snaím se přestat - daří se a mám radost, e jsem to dokázala - něco se mi nepovede a mám patnou náladu - cigareta mi pomůe - začnu kouřit - mám depku, e kouřím.
Jinak jsem někde četla, e chu (i na jídlo) přejde do několika minut. Co se týká chuti, tak asi to tak opravdu mám, ale kdy vím, e třeba z nějakýho důvodu nebudu moct kouřit delí dobu, jsem dost nervózní, ani nemusím mít chu vůbec, stačí ten pocit.
Taky jsem četla, e kdy má člověk chu na cigaretu, měl by vypít skleničku vlané vody. - Pití pomáhá i na zpomalený metabolismus po vysazení cigaret.
Zkouela jsem si i pořád v duchu říkat "u nechci kouřit", "nelíbí se mi to" apod. a ve slabích chvilkách to nějaký čas zabíralo.
Nejraději kouřím při kávičce nebo pivku, ale kdy mám depku, kouřím pořád. Dosud se mi podařilo vydret 2x3měsíce a 1x2měsíce v kuse nekouřit, jinak to bylo vdycky po týdnech. Momentálně mám zase patné období, to padne větinou krabička denně, jinak jsem schopná to stáhnout na 2-4 cíga za den.
Vem, co se snaí přestat, moc fandím a ty, co to dokázali, obdivuju.
Upravil(a) viceroyka (3. 3. 2010 16:42)
Není tady
Tak já jsem zrovna kouřit přestala - přítí týden to budou 2 měsíce, co nekouřím. Nejtěí na tom celém je podle mého přestat, myslím tím zvolit si váně ten den a myslet to váně a opravdu přestat, pak ty první 2,3 dny na to člověk častěji myslí, ale nic těkého... no a potom u to v podstatě je "brnkačka" Závislost fyzickou jsem nepocítila nikdy, psychickou nijak extrémně - ale člověk si na to často vzpomene, tak tu asi ano... nekouřím a najednou mám víc času a nevím co s ním, cigaretka chybí u někdterých činnostech....
Já jsem přestala z důvodu pouze finančního, prostě jsem na to neměla, tak jsem přestala, musela jsem a v podstatě jsem neměla na výběr... mít finance, tak nepřestanu asi... moná se vám budu zdát divná, ale já kouřila ráda, straně ráda!
Není tady
LENNNA napsal(a):
Tak já jsem zrovna kouřit přestala - přítí týden to budou 2 měsíce, co nekouřím. Nejtěí na tom celém je podle mého přestat, myslím tím zvolit si váně ten den a myslet to váně a opravdu přestat, pak ty první 2,3 dny na to člověk častěji myslí, ale nic těkého... no a potom u to v podstatě je "brnkačka" Závislost fyzickou jsem nepocítila nikdy, psychickou nijak extrémně - ale člověk si na to často vzpomene, tak tu asi ano... nekouřím a najednou mám víc času a nevím co s ním, cigaretka chybí u někdterých činnostech....
Já jsem přestala z důvodu pouze finančního, prostě jsem na to neměla, tak jsem přestala, musela jsem a v podstatě jsem neměla na výběr... mít finance, tak nepřestanu asi... moná se vám budu zdát divná, ale já kouřila ráda, straně ráda!
Leni, tak já jsem asi nějaká hodně divná.Já mám vyzkouené e stačí 10-14dnů a vím,e ráno nebude ádný pokalávání,e se mě bude líp dýchat,bude mi líp, i na duičce-člověk je sám se sebou tak jaksi víc spokojenej,e se mu to podařilo.Ale co se týká té chuti na cigaretu, tu já mám furt ,atĄ je to den 1,3,nebo 15.Taky mi to vůbec nechutná po pár dnech.Take nevydrím,zapálím, típnu ji -nechutná, ale za chvílu u na to mám zas chut´!!ÍLENÝ.
Není tady
Ahojky kouřit jsem přestala a kdy jsem se zamilovala do přítele - nekuřáka, kterému vadilo e kouřím a tak jsem to kvůli němu omezila a pak přestala úplně a teď u k tomu mám přímo odpor ...ale jak přestat jinak kouřit to váně nevím, moje kamarádka kouří hodně a to si pořád stěuje jak nemá peníze ale e tohle ji leze do peněz nejvíc slyet nechce...tak jen přeji abyste nali pevnou vůli a nebo partnera který vás v tom podpoří
Není tady
viceroyka napsal(a):
Ahoj, taky neustále řeím problém s kouřením.
To jde poznat u z Tvého nicku... Viceroyky kouřím taky...
Není tady
LENNNA napsal(a):
.vydr!!!! Já byla vánivej kuřák.pro mě to byla muka--akort ,kdy jsem měla kafe bez cíga.Te´d v květnu to budou u 3 roky co nekouřím.
Není tady
holky je to opravdu hrozný!Kdy ovem vydríte bude dobře.Je to jen o pevné vůli!
Já teda měla teď nevím řeknu moná těstí,e mě donutilo zdraví.Take byla motivace!.
manel kouří a můu říct ,e teda ten smrad z toho je ílenej..no jestli sem takhle smrděla po cígu ....no nazdar!!
Není tady
Mike napsal(a):
viceroyka napsal(a):
Ahoj, taky neustále řeím problém s kouřením.
To jde poznat u z Tvého nicku... Viceroyky kouřím taky...
Říkala jsem si, jestli to není skrytá reklama, ale jako nick se mi to zalíbilo a momentálně mě to vystihuje hodně
no jestli sem takhle smrděla po cígu lol....no nazdar!!
Mně stačí chvíli nekouřit, pak si zapálit a cítím to ze sebe pořád. Hlavně kdy s někým mluvím nebo stojím blízko někoho v MHD. To je to, co mi na tom nejvíc vadí a co je mi nepříjemný. Ale zase elektronická cigareta, která nesmrdí, mě neláká.
Není tady
já jsem si pořídila magnety na ucho, proti kouření. stály mě asi pět set, co je proti vem e-cigám a náplastím dohromady asi nejmíň. teď u pár měsíců nekouřím..
Není tady
Zdravím Vás...s tou váhou, asi po 4 letech jsem předminulý rok přestala kouřit.Zhruba na půl roku. Nepřibrala jsem ani kilo...nerala jsem místo cigaret a preventivně jsem si naordinovala posilovnu 2x týdně. Jetě jsem se i troku vytvarovala Nicméně jsem začla zase kouřit a teď (přesněji od včerejka) nekouřím.Protoe jsem zjistila, e se ve mě rodí nový ivot.. A chci se s vámi podělit o tip, který mi byl dán a to vydřím Je zaručeně nejlevnějí..kupte si obyčejnou gumičku buď gumovou nebo látkovou, která je spojena plíkem. Noste ji na zápěstí a vdy jak budete mít chu, tak ji natáhněte a puste Fakt to bolí a chu je ta tam...u druhý den mi to pomáhá..samozdřejmě ten, kdo nechce, ten nepřestane...tak hodně těstí a věřte, e pevnou vůli má kadý...
Není tady
Já jsem kouřila asi 7 let Dala jsem denně třeba i 15 cigaretek. Pak jsem si ale řekla, e zkusím přestat. Pokusů bylo milion, ádný úspěný. Nakonec jsem celá zoufalá zala do lékárny, kde mi doporučili Niquitin. Vybrala jsem si pastilky. Po několika týdnech uívání jsem úspně přestala a stále nekouřím!
Není tady
Mně pomohlo přestat s kouřením sportování, straně moc pohybu. Lidi okolo si mysleli, e se připravuju na Olympiádu, pořád jsem běhala, plavala a trávila čas v posilovně. Prostě bez těch endorfinů to nejde.
Není tady