6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
Před týdnem jsem onemocněla zápalem dýchacích cest a výrazně jsem omezila kouření. Dá se říct, e nekouřím vůbec a chci to po esti letech zkusit bez cigaret. S přítelem, který kouří taky, jsme se o tom u několikrát bavili, ale nikdy jsme nekouřit nevydreli. On stále říká, e by to bylo fajn nekouřit a e mu to nedělá dobře, ale u toho má zapálenou cigaretu. Kouří tak krabičku denně, a to i doma na balkóně. Já vím, e je nefér ho teď buzerovat, a nekouří, kdy se snaím přestat, ale jsem na něj natvaná, e o tom pořád mluví a skutek utek. Protoe nekouřím, jsem i docela podráděná, ale nechci, abychom se kvůli tomu hádali. Máte nějaké zkuenosti, jak tuhle situaci vyřeit?
Díky
Maryt
Není tady
Cha, ja som myslela, e si sem zabôúdila zo sexuologickej, a u som a chcela sfúknu, aby si to preboha tomu svojmu nerobila ! Som ja ale ava sprostá
Ja som na fajčení nikdy nebola závislá, a tak som prestala, keď som sa natvala, e ma BM zlákal na také zlé chodníčky, e kalem ako tuberák a byt je zasmradnutý... A moja kamoka prestala, keď chcela poča zdravé diea. Najdôleitejí je podža mňa silný vnútorný motív... Jej mu prestal fajči ako prvý, ona a potom. Ty keď bude s fajčiarom, furt a to bude láka - skús nahovori aj jeho, alebo mono sa chytí, keď uvidí tvoje úspechy. Kadopádne ti ako potenciálna astmatička nenávidiaca fajčenie drím palce.
Není tady
Mno tak ja se pokousel nekourit vzdycky az ve chvili, kdy to zacalo vadit mne. Cili musi chtit sam. Rozhodne si myslim, ze se to da. Ja nekouril vzdycky tak pul roku a pak jsem zacal znova (vetsinou jsem si to ospravedlnil tim, ze kdyz uz jsem si zakazal tolik veci, tak 10 cigaret denne si proste zakazovat nebudu. Nejhorsi bylo zapalit si a mit vycitky svedomi. Mam to ale lehci o to, ze manzelka nekouri. Co vim, tak ve dvojici kuraku musi prestat kourit oba, jinak je nadeje o dost mensi. Drzim ti palce!
Není tady
Já jsem kouřila asi asi 14 let. Loni jsem si s řekla, e přestanu a od tý doby jsme si u nezapálila....
... prostě nebyla chu a tak jsem nekouřila...
Upravil(a) choysia (4. 4. 2011 14:02)
Není tady
Neměla jsem ani jeden....
Jen jednou jsem kamarádce zapalovala cigaretu a vůbec nic to se mnou neudělalo. Já asi nebyla po 14-ti letech ten správnej závislák.....
Není tady
Ahojky Maryt, my jsme s manzelem byli v Praze na terapii...oba jsme byli silni kuraci a oba jsme chteli prestat kourit. Po 20min. terapii jsme kazdy odhodil zbytek cigaret, poridili paratka a od te doby nekourime. Jake bylo vsak nase prekvapeni, kdyz jsme se asi po roce a pul dozvedeli, ze terapie byl podvod. Dnes se tomu smeju, protoze i kdyz jsme z terapii zaplatili 1500kc, oba jiz 3 roky nekourime...ono davat 4 eura denne/osob. za krabicku cigaret, je opravdu vic nez dost..
Není tady
Téééda holky, klobouk dolů, před těmi, co to dokáí!
Ale jak píe Selima, asi to chce vnitřní motivaci a pak to jde... Já hulím u skoro čtyřicet let a nikdy jsem nenala tu odvahu, zahodit cigarety a říct "u nikdy"! tvou mě honby na kuřáky, tve mě zdraování, ale přestat nedokáu... Je to nejenom ten zpropadenej nikotin, ale předevím psychologický dopad "zapálení si" a vykouření tý cigaretky. Je to akt, který značí klid, přípravu na cosi, poklid po čemsi, pohodu... prostě takový relax, mezi nečím, takový mezičas, který máme jakoby jen sami pro sebe... Je to jako jakási bublina, kdy není jetě a není u. Prostě je to takové to: "Teď ne, teď kouřím! A dokouřím, tak pak..." Jo, je to psychický problěm a asi záleí na tom, jak to kdo umí zvládnout. Nezapálit si, je to nejmení... Nikotin do sebe můeme ládovat i náplastí, či vejkou, ale ten moment toho klidu, nám ádná náplast nedá a proto nevidím jako největí problém přestat kouřit, ale mít tu motivaci a vidět to vcelku... Moná z toho plyne i ta potí "ravosti" přestavích kuřáků? Kdy jím, tak je taky slunost neruit! A pak... No a protoe jsme schvácený civilizací, neumíme relaxovat jen tak "zbůhdarma" a potřebujem k tomu alibistickou pomůcku, tak, holt, áhnem po cigáru... Ten, kdo vyhulí krabičku denně, má dvacet "pidipauz", přesně vymezených a přesně trvajících od zapálení po típnutí, kdy mu je vezmete, je nervózní, protoe je zvyklý a nedokáe si ty "pauzy" naordinovat sám, jen tak... Jak povídám, asi je to sloitějí...
Není tady
Tak já jsem byla asi na podobné terapii, jako Jay, sice v mením městě, take jen za 500,- Kč. a přestala jsem kouřit okamitě. Později mi lidé, kteří tuto terapii provozují řekli, e to není ten spoutěč, který by člověka odnaučil kouřit. U mě to byla nemoc, mnoho známých, kteří na tée terapii byli hned začali kouřit. Já bych dnes raději kouřila, je to mení zlo, ne nemoc a je jistě finančně méně náročné, ne léky a doplňky. A kadému, komu se nepodaří dobrovolně přestat kouřit říkám, buď rád, e ti chutná cigareta, snad jsi zdravý ! A to jsem kouřila i 40 cigaret denně a do práce mi stačil chleba, voda a cigarety. Myslím si, kdo přestane kouřit jen tak a bez problémů , není ten pravý kuřák. Dodnes si pamatuji tu chu cigarety, jak jsem se na ni těila a ke kafíčku obzvlátě, kde se nekouřilo, jsem seděla na schodech.....ale dnes mi kuřáci nevadí.
Není tady
Hellga napsal(a):
Téééda holky, klobouk dolů, před těmi, co to dokáí!
Ale jak píe Selima, asi to chce vnitřní motivaci a pak to jde... Já hulím u skoro čtyřicet let a nikdy jsem nenala tu odvahu, zahodit cigarety a říct "u nikdy"! tvou mě honby na kuřáky, tve mě zdraování, ale přestat nedokáu... Je to nejenom ten zpropadenej nikotin, ale předevím psychologický dopad "zapálení si" a vykouření tý cigaretky. Je to akt, který značí klid, přípravu na cosi, poklid po čemsi, pohodu... prostě takový relax, mezi nečím, takový mezičas, který máme jakoby jen sami pro sebe... Je to jako jakási bublina, kdy není jetě a není u. Prostě je to takové to: "Teď ne, teď kouřím! A dokouřím, tak pak..." Jo, je to psychický problěm a asi záleí na tom, jak to kdo umí zvládnout. Nezapálit si, je to nejmení... Nikotin do sebe můeme ládovat i náplastí, či vejkou, ale ten moment toho klidu, nám ádná náplast nedá a proto nevidím jako největí problém přestat kouřit, ale mít tu motivaci a vidět to vcelku... Moná z toho plyne i ta potí "ravosti" přestavích kuřáků? Kdy jím, tak je taky slunost neruit! A pak... No a protoe jsme schvácený civilizací, neumíme relaxovat jen tak "zbůhdarma" a potřebujem k tomu alibistickou pomůcku, tak, holt, áhnem po cigáru... Ten, kdo vyhulí krabičku denně, má dvacet "pidipauz", přesně vymezených a přesně trvajících od zapálení po típnutí, kdy mu je vezmete, je nervózní, protoe je zvyklý a nedokáe si ty "pauzy" naordinovat sám, jen tak... Jak povídám, asi je to sloitějí...
S tím souhlasím, já kouřím asi u 35 let tak 10-15 denně. Je to určitě psychická záleitost, kafíčko, cigárko , pohodička... člověk se úplně snad na chvíli ponoří do tý alfa hladiny nebo co... Zatím nemám ádné problémy a tak přestat nechci, no to jsem patný příklad k omezování kouření.... Ale jednou jsem přestala na půl roku, to mě bylo 21 let. Důvodem bylo, e jsem se po shlédnutí jednoho filmu dočista platonicky "zamilovala" do jedné herečky, která tam nekouřila a vůbec byla nějaká kladná... Ode mě to bylo a vánivé zapálení pro to být jako ona-ta postava ve filmu... Zní to naivně a komicky, podotýkám, e jsem heterosexuál, ale ta váeň pro věc tam asi musí být, aby člověk sám chtěl. Přestala jsem tenkrát z hodiny na hodinu bez sebemeních problémů (kouřím od 16ti let). Moje váeň pro nekouření skončila při návtěvě jedné hospody při studentské bramborové brigádě... ach jo. Ta psychická závislost je asi mnohonásobně hlubí a horí ně fyzická, tu kupodivu ani tak nepociuju, jsou dny (třeba soboty), kdy doma makám a doháním resty v úklidu atd., mě vůbec nenapadne zakouřit si třeba do pozdního odpoledne, to musí být ten klídek a kafíčko apod...
Upravil(a) Décima (11. 7. 2007 9:26)
Není tady
ahoj holky..
Byla jsem vánivej kuřák. Kafe bez cíga....no to jsem si neuměla vůbec představit..Přestávala jsem několkrát,ale vdy jsem to vzdala..protoe jsem si říkala..tak jen ke kávě... a najednou kafí bylo pět denně a krabička cigaret k tomu. Kouřila jsem teda vesele dál..Teď u nekouřím tři měsíce..zdravotní důvody..a věřte,e přestanete z minuty na minutu ..a ani vám nepříjde,e nekouříte,kdy je vám opravdu ouvej,,...Neříkám,e někdy nemám chu..vezmu Niccoret a tahám tu pičku..Je to hnusný,ale k té kávě mě to pomáhá....Manel je kuřák jětě větí,.....Chtěl by přestat ,ale nejde mu to!!....!Domluvili jsme se,e se bytě nebude kouřit..Ze začátku frflal.,proč na to přistoupil....Dnes je rád,chodí na záchod,kde mu to moc nechutná,ale počet cigaret velice sníil...Kuřáci mě jinak nevadí,je to kadého věc,ale přála bych těm kdo stím chtějí skoncovat,aby se jim to podařilo...U kvůli zdraví a teď u i kvůli penězům!!!!!!...
Není tady
Ahoj Maryt tak to ti přeju hodně těstí a at ti to nekouření vydrí. Já jsem taky kuřačka a o to abych přestala kouřit se nijak momentálně nesnaím. Kdy člověk chce tak to jde, ale musí se chtít.
Já dělám sestru v nemocnici, sice jsem samozřejmě věděla o vech rizících kouření, ale v práci pořád nějaký stres, dotáhla jsem to na 25 denně, samozřejmě za sebou několik pokusů o konec, ale stačilo narazit na primáře a u to zase jelo.... pak jsem měla nějaké zdravotní problémy, rozhodla jsem se s tím fakt přestat a v poradně mi napsali Champix - po deseti dnech u jsem se do cigarety musela skoro nutit, dvanáctý jsem skončila, teď nekouřím dva měsíce, jetě pořád beru ten Champix, kdy potkám primáře počítám... jetě asi nejsem za vodou, ale tohle bylo zatím to jediné účinné.
Není tady
Ahoj
Chtěla jsem se jen zeptat na ten přípravek Champix jak tady píe KarinaA.Pomáhá to hlavné na ty absáky?Ptám se kvůli manelovi kouří tak 30 denně.No vlastně taky kvůli sobě já jsem 100% nekuřák a ty jeho stavy bez nikotinu mě přivádějí k ílenství.Já vím mě se to mluví kdy to neznám.Někde jsem četla,e je to 4x účinějí ne ty náplasti a výkačky.Na kolik to tak měsíčně výjde,ten Champix?Kdy tak o tom přemýlím tak já sem vlastně taky závislák... ale na sladkém,no ale to je na dalí a hlavně jiné téma.díky ahoj
Není tady
Ahojky..mě ho chtěla dr.napsat..já to zvládla bez nich ...,ale přesně jak píe s manelem je to horí..Tak mu ho nechám napsat...
Vím,e je na recept a měl by stát asi 2000.kč...
Upravil(a) sisi21 (8. 1. 2008 14:37)
Není tady
2tisíce na měsíc?to by bylo pořád miň ne co prokouří.Asi ho polu v zájmu rodinné pohody k doktorce hned zítra.díky ahoj
Není tady
Tak jsem si jetě jednou přečetla nadpis tohohle tématu a musím teda konstatovat,e mimo cigaret je můj muský závislý i na uzeninách a to doslova.Tím ovem závislost v naí rodině nekončí ná 4letý syn tuto neřest zdědil po manelovi,take jediné jídlo které ho uspokojí je maso,párky,uzené a pak moná jetě maso,párky atd........
Docela mě to zneklidňuje protoe vím,e uzeniny nic moc teda spí nic zdravého.Zase nejí sladké take fakt nevím co je horí zlo,jediné co mě trochu uklidňuje je fakt,e se s tím dá dělat víc ne kdyby byl závislý na sladkém a to jsem zase já take jsme vlastně rodina závisláků no tada fuj!!!Pá Pá
Není tady
Champix uívali u tři známí a vichni přestali po měsíci kouřit-a to byli silní kuřáci (2 krabičky za den)!!!!!
Není tady
Tak to já jsem ted taky nemcná a u 5-tý den jsem neměla cigaretu ani v ruce ani v puse a vůbec mi to problémy nedělá. To bude asi tím, e jsem doma.
Ahoj, tak mám ze svého ukončení kouření průběnou zprávu - tři měsíce jsem brala Champix, moc mi to pomohlo, hlavně je tam dobrý ten začátek, e souběně bere lék, čeká a je v tělo dost té "odvykací látky" a přitom můe kouřit - take se hodně velký části absáku vyhne. Přestane kouřit, a se na to cítí (větinou asi tak těch deset dní). Pak u je to asi spí problém s těma pauzičkama spojenýma s cigaretou. Já si v práci natáhnu telefon na deset minut, hodím noky na tokrli, pomalu piju kafíčko a taky to jde. Doma to spojuji s tou hudbou. Prostě jsem si do těch pauziček jenom naplánovala jinej program - abych si nepřipadala, e nemám nárok na odpočinek. Teď u Champix neberu vůbec. S primářem OK, buď se uklidnil on nebo já.....anebo jsem taky třeba jenom hledala výmluvy, jak se dostat k cigaretě.
Není tady
jenom si chci ověřit - dívala jsem se po různých diskusích na odvykání kouření a narazila na výrazy - Champix, chmx, ampík .to je pořád to samý?
Není tady
www.vyleceni.cz reality pro kuřáky. Monost přestat kouřit, nechat si radit od doktora, vejít ve veobecnou známost coby "frajer, co to zmáknul" a jetě ance na 60 000. Je mi skoro a líto, e já u dokouřila. Takhle by se mi alespoň částečně vrátily ty praulky, který jsem vypustila do povětří...
Upravil(a) KarinaA (19. 2. 2008 20:29)
Není tady
Chci vem povědět - manel přestal kouřit!!!! Bral Champix na radu Kariny (Karino, dýky!!!!), jetě pořád ho bere, ale u je dva týdny bez cigaret, v jeho den D jsme byli rituálně pohřbít zbytek poslední krabičky, myslela jsem, jaké to pro něj bude trauma, ale je v pořádku. Vykalává nějaký sajrajt (ale s tím si neděláme starosti, prostě se tělo čistí). A říkal, jak mu najednou líp chutná, líp se dýchá...je neuvěřitelné, jak rychle se to tělo dokáe dát znovu do pořádku.
Není tady
dotaz na Karinu
jak jsi se k tomu léku dostala? Kolik to stojí? Jak probíhá léčba? Ptala jsem se svojí doktorky, ale ta mne vcelku hodně nepříjemně odbyla, e stačí silná vůle
bylo to hodně nepříjemné, připadala jsem si jako kolačka.
Není tady
Paní Ryplová, tak to je mi líto. Paní doktorka asi nikdy neměla s ničím v ivotě ádný problém (no - třeba jsou i tací mezi námi). Champix je na předpis, který ti můe napsat buď normální doktorka anebo ti ho dají v poradně pro odvykání kouření. Tam tě jednak pochopí a budou tě podporovat i v době odvykání, ale jetě se seznámí s dalíma odvykajícíma. A taky má anci dostat nějaké peníze proplacené od pojiovny (ty vyadují právě to razítko z poradny, e jsi přestala). Champix se bere 12 tydnů, celá doba stojí 6 000 korun.
Není tady