29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Musí se mimi přihlásit k lékařce ještě před narozením? Asi jo že jo??
A bude po mě ona něco chtít? Nějaký papíry nebo tak?? Nebo prostě zavolam a řeknu že přihlašuju ještě nenarozený mimi?? Stačí to?????????
Není tady
Veru ja tam sla radeji osobne,abych vedela ke komu budeme chodit a jestli vubec k ni budu mit nejakou duveru. Jinak bych šla k jine. Rekla jsem ji termin porodu, ona si nas zapsala a byly jsme domluvene, ze zavolam hned jak přifrčíme z porodnice.
Není tady
Veru, tak já byla naše mimi přihlásit dneska...zrovna jsem se od dětské dr. vrátila. Zašla jsem radši osobně, jak píše Miškaa, je to lepší, že aspoň víš, ke komu budete chodit - jestli je ti dr. příjemná a budeš mít k ní důvěru. Usadila si mě k ní a poptala se na termín, dala razítko do těhu průkazky (je tam kolonka "registrující lékař pro děti a dorost"), řekla že se máme telefonicky nahlásit, až přijedeme z porodnice - na první návštěvu přijde k nám, poradí s mimi i s kojením atd. A pak mi ještě řekla, co si mám dopředu koupit pro mimi v lékárně...takže asi tak:-)
Není tady
No já si tu moc vybírat nemůžu, jsou tu asi jen 2 nebo 3 dětský doktoři, a přihlásim jí tam kam jsem chodila i já, takže důvěru mám už teď. :d Jen jsem nevěděla jestli po mě nebude chtít třeba můj a přítelův rodný list nebo tak něco..
Takže holky děkuju moc, zavolam a pak se uvidí..
Není tady
Jen pak budou chtít rodné číslo miminka a propouštěcí zprávu z porodnice. Rodné číslo budeš mít až na rodném listě, který si musíš vyzvednout, ale to jistě víš
Není tady
taky jsem u ní minulý týden byla. Sice se mi tam moc nechtělo, jprotže jsem šla z města a v tašce mi cinkali dva lahváče -upozorňuju že nealko-mám teď ňáký:storstark:chutě...tak jsem to jedno zabalila do časáku co jsem si koupila..haha:supr:. A naše doktorka v pohodě. Šla jsem radši taky osobně, protože nedávnomi někdo říkal,že nebere, že toho má plno,ale jelikož se s ní znám z venčení pejsků, tak to bylo v poho. ale opravdu si radši zajdi dřív!!Víš jak to dneska s doktorama je..
Není tady
Tak jsem si zavolala k tý MUDr. taky a v pohodě. Holky, kde si pak vyzvednu ten rodný list? Mám bydliště v Praze, tak podle mě? Já si ho pak chci změnit, ale chci si zapsat prcka do občanky, takže nejdřív budu potřebovat ten rodný list. A pak se musí přihlásit na pojišťovnu? Já jsem myslím zaslechla, že je automaticky tam, kde je matka.
Zkrátka, co je všechno potřeba zařídit po porodu? Díky
Není tady
dezy napsal(a):
Tak jsem si zavolala k tý MUDr. taky a v pohodě. Holky, kde si pak vyzvednu ten rodný list? Mám bydliště v Praze, tak podle mě? Já si ho pak chci změnit, ale chci si zapsat prcka do občanky, takže nejdřív budu potřebovat ten rodný list. A pak se musí přihlásit na pojišťovnu? Já jsem myslím zaslechla, že je automaticky tam, kde je matka.
Zkrátka, co je všechno potřeba zařídit po porodu? Díky
tak to taky nevím..MATKY PIŠTE!!! já jsem zatím zařizovala jen doktorku a příjmení-nejsme vzatí, tak aby se prcek jmenoval po příteli.
Není tady
Takže rodný list miminka se vyzvedává na matrice příslušné k porodnici. Např Apolinář to má na Míráku, Krč v Táborský v Nuslích. Takže tam si rodný list vyzvednete a s nim se musi na pojistovnu /podle matky/, tam vám vydaji rovnou kartičku pojistence. Pak uz mate RL defakto ke všem úředním úkonům spojeným s miminkem. Porodne, pridavky atd.
Není tady
Na pojišťovnu ho musíš dojít přihlásit po porodu. Přihláška se podává písemně s přiložením kopie rodného listu a průkaz zdr. pojišťovny dítěte dostaneš poštou.
Tat takhle jsem to vyčetla..
Není tady
A někde rodný list posílají. Ale to nám asi všechno řeknou v porodnici ne?? Doufam..
Není tady
Tak to má asi každa poj. trosku jinak. Ja jsem u vojenský.
Jinak holky nebojte, v porodnici chodi soc.prac., která radí maminkám co a jak /tedy Apolinář to tak má/ Nevim jestli je to všude.
Není tady
Já myslim, že RL nemůžou poslat poštou...? My museli předkladat s tatkou obcanky.
Není tady
Holky díky za odpovědi. Kamarádka mi teď říkala, že v porodnici dostala jakési potvrzení a to donesla do vzp a ani nemusela mít RL a na základě tohoto potvrzení to prý vystavili
Není tady
Já nevim..?? Takhle jsem to vyčetla, asi ale fakt záleží na pojišťovně a asi i na městě. Já bydlim v takovým zapadákově, kdo ví jak to tady bude..
Není tady
Opravdu záleží na pojišťovně. Já mám OZP a stačilo jim, že jsem Adama nahlásila telefonicky. Napřed mi poslali potvrzení, že je u nich registrován a pak mi za pár týdnů došla i kartička. Takže si na tu svoji zavolejte.
Rodný list vyzvedával manžel na matrice a musel k tomu mít i moji občanku.
Není tady