Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 8. 8. 2006 11:13

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Re: MÁ TO CENU?Vztah s bývalým manželem.

Pam : Tak jsem to nemyslela. Jen si pamatuji sebe, jak jsem nedokazala rozhodnout nic sama, vsechno jsem podrizovala jeho rozhodnuti, kdy bude mit cas, kdy zavola...ze strachu, ze kdyz zrovna ted nebudu s nim otoci se na "druhou " stranu. V zadnem pripade nerikam, ze to bylo dobre ! Ale byla jsem moc zamilovana...slepe.

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#27 8. 8. 2006 11:15

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Ta druha VUBEC netusila, ze udrzuje pomer i semnou! Ona nevedela o mne, a ja jsme byla v roli, tolerantni cekajici partnerky, ktera ceka, pro kterou se rozhodne.Vubec se nerozhodoval, uzival si nas obou.Kdybych ji to tenkrat rekla, mohla jsem si usetrit skoro tri roky cekani - tri roky nervu ! Stejnu mu nakonec, po tom co se to dozvedela, dala kosem yikes)

Upravil(a) Santala (8. 8. 2006 11:24)

Není tady

#28 8. 8. 2006 12:01

Miši
♥♥♥----

Santala napsal(a):

Pam : Tak jsem to nemyslela. Jen si pamatuji sebe, jak jsem nedokazala rozhodnout nic sama, vsechno jsem podrizovala jeho rozhodnuti, kdy bude mit cas, kdy zavola...ze strachu, ze kdyz zrovna ted nebudu s nim otoci se na "druhou " stranu. V zadnem pripade nerikam, ze to bylo dobre ! Ale byla jsem moc zamilovana...slepe.

Santalo, Ty jsi právě nežila NEZÁVISLE na něm. Píšeš, že ses podřizovala jeho rozhodnutí, aby se neotočil na druhou stranu...Měla jsi strach... Když žít nezávisle, tak bez strachu - buď mi jeho zavolání vyhovuje (tak si to užiju), nebo mi nevyhovuje (mám v plánu něco jiného, nepočítala jsem s tím, že zavolá), tak odmítnu a jdu dělat to, co jsem původně chtěla. To je právě ta nezávislost...

Není tady

#29 8. 8. 2006 16:00

hrosanek
Host

Ahoj všichni,

plně souhlasím s Avalonkou a Klokanem. Ve chvíli, kterou popisuje Maja, je nejlepší si partnera užít. Miluje ji určitě, patnáct let manželství se nedá smazat. I kdyby se nevrátil, tak tohle hezké na konci za to stojí. Vztahy jsou složité a nikoho nemáme jistého, ať chceme sebevíc.

#30 8. 8. 2006 16:13

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Miši napsal(a):

Santala napsal(a):

Santalo, Ty jsi právě nežila NEZÁVISLE na něm. Píšeš, že ses podřizovala jeho rozhodnutí, aby se neotočil na druhou stranu...Měla jsi strach... Když žít nezávisle, tak bez strachu - buď mi jeho zavolání vyhovuje (tak si to užiju), nebo mi nevyhovuje (mám v plánu něco jiného, nepočítala jsem s tím, že zavolá), tak odmítnu a jdu dělat to, co jsem původně chtěla. To je právě ta nezávislost...

Vím, co je nezávislost.Jen, tenkrát jsem byla moc zamilovaná, nedokázala jsem na něj chvíli nemyslet. Nedokázala jsem bez něj nic naplánovat.Teď už vím, že to "čekání " byla jen ztráta času.

Není tady

#31 8. 8. 2006 18:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Santala napsal(a):

No prave.... ze JEN zamilovana neutral a JEN slepe....
Laska neni slepa. Laska moc dobre vidi. Ona prave vidi dobro predevsim toho druheho a az teprve potom to svoje.. Neocekava, nevycita..ale to uz se opakuji.
Kazdy jsme proste zodpovedni za svuj vlastni zivot! Ne za zivot toho druheho, jen za svuj.
Takze pokud jsi "procekala" par let, byla to tvoje vlastni volba. A jen ty vis, k cemu ti to bylo dobre.
Devcata tu neradi jen cekat! Vlastnte vubec ne cekat, ale zit smile Prijemně. Se slepou zamilovanosti to dost dobre nejde, to mas pravdu, to se clovek stava pouhym otrokem. S laskou to mozne je smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#32 8. 8. 2006 18:52

71maja
♥♥♥----

Moc děkuji za VŠECHNY názory - opravdu. Každá zkušenost má svoje, ale předat se nedá - musí se zažít. Já opravdu nechci někde doma v koutku čekat na jakýkoliv náznak jeho zájmu. Stále se učím žít i sama se sebou, nebýt závislá na dětech a teď znova i BM..... Přiznávám, že ho ráda mám - jak bylo napsáno - 15 let hezkého manželství zahodit nelze. Ale mám hodně přátel i zájmu, chodím do společnosti, rozhodně se neuzavírám ve slepé víře, že se vrátit musí. Ano, chtěla bych to, ale rozhodnout se musí sám. Nebudu dávat najevo jeho slečně, že se občas vídáme - nechci, aby to rozhodnutí s kým bude za něho udělala ona. Sama jsme mu řekla, že mám svůj život a věčně čekat nemůžu, ale že by mě mrzelo to, že až se vrátit bude chtít, tak třeba už nebude kam. Nebudu se bránit novému vztahu, kdyby měl nějaký přijít, jen kvůli tomu, že se třeba někdy BM rozhodně vrátit - nebo taky ne. Nevím,jestli je to sobecké, ale chtěla bych si užít těch krásných chvil s ním a nemyslet na to co bude - jen mě samotnou matou moje vlastní životní zásady - proto mám asi ten velký zmatek v hlavě. Dnes jsem nad vším hodně přemýšlela a chtěla bych SAMA SOBĚ dát čas do Vánoc, kdy to nechám plynout a nebudu nic řešit - a pak si přehodnotit jaký to vše má smysl. Nevím co je správné a co ne......
Santalo - jen jsem se chtěla zeptat, jak ten váš vztah s BM ve finále dopadl. Děkuji

Není tady

#33 8. 8. 2006 19:37

71maja
♥♥♥----

Chtěla bych jen dodat, že moje láska k BM na nějakou dobu usnula...... a teď je opět tu a já jsem asi sama překvapena v jaké síle. Ani ve snu by mě nanapadlo, že ještě někdy budu dumat o společném životě.... i když je to poněkud zvláštní situace, snažím se jí zpracovávat. Budu vám dávat vědět, jak se mi to daří a nadále čerpat z vašich příspěvků.

Není tady

#34 8. 8. 2006 20:08

x21365
Host

Já teda nevím, jsem v úplně jiné situaci ale pokud zcela odprostím od svých pocitů  tak já bych si to užívala. Jako milenka svého BM, vždyť tím ti musí hrozně vzrůst sebevědomí, ale netlačila bych ho, pokud k sobě patříte tak to ukáže čas, pokud ne, tak bez něj už žít umíš a stojíš na vlatních nohou. A možná bych ani zatím nechtěla , aby se vrátil, ty jsi se určitě za tu dobu změnila a poznávej, jak se změnil on a zda by to šlo. M

#35 8. 8. 2006 21:52

aeva1
♥♥♥♥♥♥-

Míšo II, co nového ?

Není tady

#36 8. 8. 2006 22:15

71maja
♥♥♥----

Miso II, o vzrostlém sebevědomí nic nevím - toho si vědoma nejsem - asi se na to koukám z té špatné stránky. Máš ovšem pravdu, že já se hodně změnila, dalo mi to dost práce - postavit se na vlastní nohy - ale stojím a jsem na to pyšná. Ano, žít bez něho jsem se taky naučila......jen mi je někdy hodně smutno. Ale ze vzpomínek se žít nedá a moc dobře si uvědomuji, že pokud bychom spolu měli ještě někdy být, tak to už bude soužití jiných lidí. A je fakt, že já nevím jak se změnil on - a poznat bych to chtěla - tak se na to bud dívat z té lepší stránky - že čas hraje v můj prospěch. Opravdu se dá na jednu situaci dívat mnoha pohledy. Děkuji, že mi otevíráte oči.

Není tady

#37 8. 8. 2006 22:51

x21365
Host

71maja napsal(a):

Miso II, o vzrostlém sebevědomí nic nevím - toho si vědoma nejsem - asi se na to koukám z té špatné stránky. Máš ovšem pravdu, že já se hodně změnila, dalo mi to dost práce - postavit se na vlastní nohy - ale stojím a jsem na to pyšná. Ano, žít bez něho jsem se taky naučila......jen mi je někdy hodně smutno. Ale ze vzpomínek se žít nedá a moc dobře si uvědomuji, že pokud bychom spolu měli ještě někdy být, tak to už bude soužití jiných lidí. A je fakt, že já nevím jak se změnil on - a poznat bych to chtěla - tak se na to bud dívat z té lepší stránky - že čas hraje v můj prospěch. Opravdu se dá na jednu situaci dívat mnoha pohledy. Děkuji, že mi otevíráte oči.

T o o tom sebevědomí jsem myslela tak, že už stojíš na vlastních nohou, máš to všechno už za sebou a to že uvažuješ o tom,že by se BM vrátil  je o tom, co chceš ty. Ale ty jsi mnohem dál než já, jsi na ..sebe pyšná...,zvládla jsi to a je teď na tobě, jak váš vztah bude vypadat. Myslela jsem to tak, že on určitě vidí, že jsi jiná, nebo naopak stejná, ale lepší, protože jsi to zvládla a on na tebe kouká jinak. Vidí, že jsi někdo jiný. Ale je on někdo jiný? Nemyslím tím, že by to snad z jeho strany nebylo upřímné, ale ať se projeví on. Já jsem ta poslední, kdo ti může radit ale určité situace vidíš prostě z jiného pohledu. Zůstaneš na "vlastních nohou", i když se BM vrátí? Nemyslím to zle, nevím jak to napsat, zůstaneš tou jako teď nebo by to mohlo  " sklouznout" zpátky ? Dej tomu čas a přeju ti moc, aby to dopadlo dobře. hjarta

#38 8. 8. 2006 23:14

71maja
♥♥♥----

Miso II,
je to fajn, nutíš mě přemýšlet - díky. Rozhodně nejsem silná jako skála....ani nevím jak jsem daleko ve zpracování svých životních kotrmelců.....slzy mi občas tečou......proudem:-(
To jestli bych zůstala sama sebou i kdyby se BM vrátil - to tedy nevím - ale vím jedno, že bych se o to snažila všemi svými silami. Jsem prostě už někde jinde a pevně doufám, že on také - proto si asi přeji, aby nám to vyšlo.... a nezklouzlo zpět. Moc děkuji za podporu. A i tobě přeji hodně štěstíčka. Někdy je těžké držet život ve svých rukou.

Není tady

#39 9. 8. 2006 9:04

Santala
♥♥♥♥♥♥-

71maja napsal(a):

Moc děkuji za VŠECHNY názory - opravdu. Každá zkušenost má svoje, ale předat se nedá - musí se zažít. Já opravdu nechci někde doma v koutku čekat na jakýkoliv náznak jeho zájmu. Stále se učím žít i sama se sebou, nebýt závislá na dětech a teď znova i BM..... Přiznávám, že ho ráda mám - jak bylo napsáno - 15 let hezkého manželství zahodit nelze. Ale mám hodně přátel i zájmu, chodím do společnosti, rozhodně se neuzavírám ve slepé víře, že se vrátit musí. Ano, chtěla bych to, ale rozhodnout se musí sám. Nebudu dávat najevo jeho slečně, že se občas vídáme - nechci, aby to rozhodnutí s kým bude za něho udělala ona. Sama jsme mu řekla, že mám svůj život a věčně čekat nemůžu, ale že by mě mrzelo to, že až se vrátit bude chtít, tak třeba už nebude kam. Nebudu se bránit novému vztahu, kdyby měl nějaký přijít, jen kvůli tomu, že se třeba někdy BM rozhodně vrátit - nebo taky ne. Nevím,jestli je to sobecké, ale chtěla bych si užít těch krásných chvil s ním a nemyslet na to co bude - jen mě samotnou matou moje vlastní životní zásady - proto mám asi ten velký zmatek v hlavě. Dnes jsem nad vším hodně přemýšlela a chtěla bych SAMA SOBĚ dát čas do Vánoc, kdy to nechám plynout a nebudu nic řešit - a pak si přehodnotit jaký to vše má smysl. Nevím co je správné a co ne......
Santalo - jen jsem se chtěla zeptat, jak ten váš vztah s BM ve finále dopadl. Děkuji

Ahoj Majo,jak uz jsem psala, z vlastni blbosti - naivity- nezkusenosti jsem cekala / skoro tri roky/ , jak se rozhodne, jestli ja, nebo ona.Obcas jsem se z toho snazila utect / vecere s nekym jinym,dovolene z kamaradkama, touha po zapomenuti, posunu, proste zase zacit zit..../ Neslo to. Vsechno se odehravalo v jeho stinu.Porad jsem se vracela, jeden jeho telefonat, sms a litala jsem v tom zpatky.Nedokazala jsem mu rict ne. Vsichni a vsechno slo stranou yikes( Jasne, ze to bylo spatne a vsichni mi to rikali, ale asi jsem si to musela "vyzrat" az do dna. Rady jsem chapala, odkývala,ale nedokazala jsem se jima ridit.Jak to dopadlo ? Ruply mi nervy - opila jsem se / moc smile a vydala jsem se za slecnou. Vlastne v naivni vidine, ze kdyz si s ni promluvim, jak to zvlada ona, budu na tom lip a pochopim, co ho k ni tahne, prosc se nedokaze tak dlouho rozhodnout se kterou z nas je stastny..

Není tady

#40 9. 8. 2006 9:12

Santala
♥♥♥♥♥♥-

O nicem nemela ani tuseni. Dokonce mi rekla, ze ji pozadal o ruku:( Ten vecer jsme si toho dost rekly a spoustu veci jsem si poskladala dohromady.Premyslela jsem o tom, kam´az to chtel takhle dotahnout a nechapala jsem, jak to mohl tak vyborne zvladat. Ale z octupem casu mi doslo, ze jsem byla tak  tolerantni / dnes reknu pitoma/, ze to vlastne mohl zvladat uplne v klidu. Ten vecer jsem od slecny odchazela a poprve po dlouhe dobe jsem se citila "volna".Obrovsky kamen...Bylo to zvlastni, misto slz jen totalni uleva. Bylo to vysvobozeni.PS: Slecna se s nim rozesla 3 dny na to a prisel zpatky za mnou.

Není tady

#41 9. 8. 2006 9:26

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Santala,
ale nevyčítej si "prošlé" 3 roky....protože dojít za slečnou na zač. vztahu by třeba mělo úplně jiné dopady.....takže to ber jako osud, že zrovna "ten den jsi se opila", a ne třeba o týden dřív....
ale je fajn číst, že i někde to dopadá dobře - dobře míním podle představ pisatelky
pa

Není tady

#42 9. 8. 2006 9:35

Santala
♥♥♥♥♥♥-

No, dobre to dopadlo,ale ja jsem ho pak samorzejme vyhodila se vsi paradou ! yikes)) Ze zprav, ktere mam je od te doby sam..

Není tady

#43 9. 8. 2006 10:30

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Santala napsal(a):

No, dobre to dopadlo,ale ja jsem ho pak samorzejme vyhodila se vsi paradou ! yikes)) Ze zprav, ktere mam je od te doby sam..

Pěkné... Opravdu prima pomsta - tak Ti moc přeju, aby se Ti nějakým způsobem nevrátila.. A to, jak "dobře" to dopadlo: je vidět, že vlastně teď nemá nikdo nic - nějak v tom až tak dobrý konec nevidím, ale to je samozřejmě věc názoru zúčastněných aktérů..

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#44 9. 8. 2006 10:47

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Aha, takže nakonec jste od sebe? proč? Co poté rozhodlo?

Není tady

#45 9. 8. 2006 11:03

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Ano, jsme od sebe. Ani nevim,co rozhodlo. Ale, uz jsem se nedokazala prenest pres ty vsechny jeho lzi.
Klokane, da se odpustit ledacos, zapomenout, ale pak se zacnes ptat, proc ? Proc s takovym clovekem vlastne chci zustat ? Co tady zahranuju ? Sice nejsme spolu,ale ja mam uz nekoho jineho a jsem stastna.Nemyslim si, ze bych mu provedla neco tak hrozneho, aby se mi, jak ty pises musela pomsta vracet.Zadna pomsta to nebyla, jen mi doslo, ze musim mit rada taky sebe.Myslim, ze mel dost casu.

Není tady

#46 9. 8. 2006 11:51

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Santala: nesoudím Tě, na to nemám sebemenší právo. Moje poznámka spíše vyplývala z toho, že jsi napsala, jak jsi ho vyhodila "se vší parádou". Vyznělo to, jako bys z toho nakonec měla radost. Nu - možná jsi měla, to pochopitelně nemohu vědět..

Není tady

#47 9. 8. 2006 11:54

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Klokane : Se vsi paradou proto, ze jsem byla v soku z toho, jak si byl jistej, ze kdyz ho ONA poslala do haje, ze ma po tom vsem u mne jeste otevrene dvere :)Ale, jeho sebevedomi se s mym nedalo nikdy srovnat smile

Upravil(a) Santala (9. 8. 2006 12:02)

Není tady

#48 9. 8. 2006 12:05

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Santala napsal(a):

Klokane : Se vsi paradou proto, ze jsem byla v soku z toho, jak si byl jistej, ze kdyz ho ONA poslala do haje, ze ma po tom vsem u mne jeste otevrene dver :)Ale, jeho sebevedomi se s mym nedalo nikdy srovnat smile

Z toho, co jsi udělala, mi tedy není jasné, proč jsi jí ho tedy vlastně nenechala, když jsi o něj vlastně ani nestála a rovnou ho vyhodila?? Vždyť rozumnější by bylo mu říci (ne jeho milence), že o něho nadále nemáš zájem a ať jde a nechá Tě být. A ne napřed zařídit, aby ho někdo jiný posílal do háje a poté ho poslat tamtéž. Nevím, neznám Tvého bývalého partnera, jistě jsi měla svoje důvody, ale nechápu, proč jsi do svého rozhodnutí zatahovala někoho dalšího..

Není tady

#49 9. 8. 2006 12:10

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Ale, ja jsem zjistila, ze uz s nim nechci byt prave diky tomu, ze jsem se dozvedela, jak uz 2 roky funguje ! S nama obema. Kdybych ji nekontaktovala, nikdy bych se to mozna nedozvedela.A po mem odchodu od ni, jsem ji rekla, ze uz o takoveho cloveka nestojim / po te, co jsme se my dve asi 3 hodiny bavily/ ani mu nemusela rikat, ze jsem s ni mluvila. To byla jeji volba.

Není tady

#50 9. 8. 2006 12:31

Santala
♥♥♥♥♥♥-

On lhal nam obema. me, ze se rozhoduje, coz tak vubec nebylo a ji, ze se semnou vubec nevida a dokonce ji pozadal o ruku v ten samy den, co se semnou vyspal smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí