29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky. Nevíte někdo, jak by se dal alespoň trochu odhlučnit strop? Myslíte, že by pomohlo nalepit na strop polystyrén a na něho ještě nalepit plastové stropní podhledy?
Sádrokarton by byl asi nejlepší, ale té práce s tím si nedovedu vůbec představit a taky se možná budeme muset stěhovat. Děkuju
Není tady
martinaka napsal(a):
Ahojky. Nevíte někdo, jak by se dal alespoň trochu odhlučnit strop? Myslíte, že by pomohlo nalepit na strop polystyrén a na něho ještě nalepit plastové stropní podhledy?
Sádrokarton by byl asi nejlepší, ale té práce s tím si nedovedu vůbec představit a taky se možná budeme muset stěhovat. Děkuju
Ahoj,
souhrou osudu jsem se (bohužel) ocitla ve firmě, která vyrábí izolace . Neporadím ti, jakou konkrétní izolaci si pořídit, je jich milion druhů a sádrokarton zdaleka není jediné řeší. Spíše jsem Ti jen chtěla říct, že mi z nějaké přednášky uvízlo v hlavě, že pokud člověku vadí hluk od sousedů, kteří bydlí nad, izolace stropu nic nevyřeší - spolu s izolací tvého stropu je třeba izolovat i podlahu těch nad tebou... pokud se nebude izolovat jejich podlaha, hluk zůstane. Pokud například bydlíš pod střechou a vadí ti spíše zima/horko, zatéká atp., pad sádrokarton není nejvhodnější, protože (prý) nejvíce absorbuje vlhkost atp. a má tím pádem nejnižší životnost a tím pádem samozřejmě účinnost.
Nejsem odborník, ale tohle je nejčastější dotaz, který je na nás směřována a tak mi v hlavě uvízla odpověď. Pokud máš ještě nějaké dotazy, klidně se ptej, ale v této oblasti už moc neporadím ;o)
Snad jen, že v ČR jsou v současné době dva výrobci izolací - Rockwool a Orsil - ti však neprodávají malým zájemcům, ale pokud se obrátíš na nějaké stavebniny v okolí, poradí ti na míru a snad pomůžou i s instalací - na té taky moc záleží, pokud špatně zaizoluješ, je izolace k ničemu, nebude izolovat hluk a bude profukovat.
Když tak se mrkni na internetové stránky těch dvou firem, jak jsem psala, i když praktických rad tam asi moc není. Jo a nejsem žtádná dealerka, takže nic neprodávám, ale můžu dát kontakt na kolegy
Pa pa
Fatima
Není tady
martinaka napsal(a):
Tento způsob odhlučnění bude podle mne neúčinný.Hlukem shora jsou totiž rozvibrovány stěny a strop Tvého bytu a to tyto izolace neodstraní. Pro útlum hluku musí být měkké hmoty, které tento hluk či vibrace ztlumí/ vata, molitan či podobné materiály/. Ale i když se Ti povede eliminovat hluk ze stropu, tento se bude šířit z obvodových stěn či z podlahy, které jsou spolu spojeny. Takže spíše např než sádrokarton nalepit na strop či stěny koberec ???? . Určitě by bylo jednodušší odhlučnění zezhora, kdy by došlo k přerušení hluku aby se nedostal do stavební konstrukce,což je ale asi dost těžko proveditelné.
Není tady
Ivan. napsal(a):
martinaka napsal(a):
Sádrokarton by byl asi nejlepší, ale té práce s tím si nedovedu vůbec představit a taky se možná budeme muset stěhovat. DěkujuTento způsob odhlučnění bude podle mne neúčinný.Hlukem shora jsou totiž rozvibrovány stěny a strop Tvého bytu a to tyto izolace neodstraní. Pro útlum hluku musí být měkké hmoty, které tento hluk či vibrace ztlumí/ vata, molitan či podobné materiály/. Ale i když se Ti povede eliminovat hluk ze stropu, tento se bude šířit z obvodových stěn či z podlahy, které jsou spolu spojeny. Takže spíše např než sádrokarton nalepit na strop či stěny koberec ???? . Určitě by bylo jednodušší odhlučnění zezhora, kdy by došlo k přerušení hluku aby se nedostal do stavební konstrukce,což je ale asi dost těžko proveditelné.
Ivane nezlob se, ale větší blbost jsem v životě neslyšela! radit někomu odhlučňovat kobercem či molitanem... už jen z estetického hlediska Fakt jsi mně pobavil
Není tady
Ahoj - my jsme teď řešili odhlučnění stropu v paneláku a dost pomohlo toto: http://www.akusticka-pena.cz/novinky/od … v-panelaku
Najdeš tam i videa, kde jasně demonstrují účinnost těch desek.
Kdybys potřebovala ještě poradit, ráda se podělím.
Není tady
Ahoj nám k odlučnění pomohly panelové obklady abitiby.Ale co a jak se mě neptej, zařizovala nám to všechno firma bytexpert, takže detaily jak s nima pracovat netuším
Není tady