|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
misha88 napsal(a):
Slvi..schvaluji:)
Díky, mám zapnuto icq, tak se kdyžtak ozvi
!

Není tady
Oboje jsou dobré, ty první nemají alu rám. Mají sucháč, já ho mám taky a nemám s tím problém. Můžou být ještě na přesku. Určitě schvaluju oboje. Já na Nike nedám dopustit
Nohu máš jak v peřince, což se mi u ostatních nestalo.
Slvinko, pro tebe i ostatní platí stejně: cca do 80 kg nemusí být alu (hliníkový) rám a stačí ABEC 5, ale když budeš mít alu rám a ABEC 7, nic tím nezkazíš... Nikdo z nás určitě není vrcholový bruslař, tam se ceny bruslí pohybují kolem 10.000,- Kč 
Není tady
Vážené babineťačky,v pondělí jsem si koupila ty dlouho vytoužené brusle.Jsou to Nike a stály 2200 Kč a Jsem.sva má pravdu,že nohy jsou jak v bavlnce.Opravdu jsou teď výprodeje(p.c. byla kolem 5000 Kč) a koupila jasem je v Ostravě v jednom speciálním obchodě s hokejovým vybvením.Obešla jsem předtím dost sport. obchodů a tam je měli nejlevnější a ještě k tomu značkové.Zatím jsem zkoušela jezdit po bytě,po kobercích to jde dobře - a světe div se můj antisportovní manžel si je taky zkusil a zalíbílo se mu to,takže uvažuje taky o koupi bruslí.Ven s nima ještě nemůžu,protože je jako dostanu ž příští týden na narozky - už se nemůžu dočkat!!!!!!!!!!!!Chrániče mám už taky a teď jen doma vyštracht nějaké hrubší ponožky.Ozvu se po první venkovní jízdě.
Není tady
Aneleh: jestli tě ještě zbyla nějaká kačka, kup si ponožky s Moirou (cca 120 Kč)nebo Klimatexem (cca 90 Kč). Nohy se v bruslích trochu potí (i když mají větrání) a tyhle ponožky jsou úúúžasné. Prodávají je ve sportech a jsou speciální pro bruslení a na kolo. No a na první jízdu se těš, až se dostaneš do tempa a techniky, je to prostě úúúžasný sport. A ještě jedna rada: při bruslení trochu trpí páteř. Pokud budeš jezdit delší trasy, je dobré doma nebo v posilovně procvičovat zádové svaly
No a pak se určitě ozvi, jak vám to jde...
Upravil(a) jsem.sva (16. 8. 2006 14:31)
Není tady
Prosím poraďte ještě: na stránkách sportObchod.cz jsem objevila ve výprodeji kol.brusle Nike, ale je jich více variant. Nevím si rady, které by byly nejlepší.
Není tady
Nike Dorfin Roll: super,
Nike Dorfin Select Alu: mají hliníkový rám, jsou lepší, ale pro běžné víkendové ježdění nemusíš mít hliník, pokud nevážíš 100 Kg,
Nike Dorfin 3 MaxAir: jsou z nic asi nejlepší
Nike Dorfin 4 Air: tyhle mám já a jsou zcela spokojena (kupovala jsem je před rokem a půl a bez jakýchkoliv problémů už ujely cca 200 km)
Tempish Supra ZX: je to dobrá značka, ale mě v nic neseděla noha
Powerslide Athletic Z1: tyhle vůbec neznám
Samozřejmě záleží na tom, kolik chceš za brusle dát a hlavně: důležité je, jak ti sedí bota. Kolečka se dají vyměnit, ale bota ne. Já mám asi nějaké opičí nohy, protože mě ze všech bruslí seděly jen Nike.
Upravil(a) jsem.sva (17. 8. 2006 9:58)
Není tady
Díky moc!!!
Není tady
Není zač, pěkný zážitek z bruslení...
Není tady
Kdo si budete ty Nike objednávat přes net, tak bacha - mají anglický číslování, tak jsem vám našla tabulku, kde to přepisují na EU!
vel. 5 = EU 36,5
vel. 6 = EU 38
vel. 7 = EU 39
vel. 8 = EU 40,5
vel. 9 = EU 42
vel. 10 = EU 43

Není tady
Slvinka napsal(a):
http://www.sportobchod.cz/hit-inline-brusle-nike-dorfin-roll.htm
http://www.sportobchod.cz/inline-brusle … ct-alu.htm
Taky prosím o radu, mám 169 cm - 60 kg a líbí se mi moc tyhle od Nike, co na ně říkáš/říkáte?
Ahoj
, ty první mám já, jsou dobrý. Jsem už v Praze, tak je můžeme jít omrknout, až tu budeš. Pa. 
Není tady
Takže vážení a milí, píšu své první zážitky z bruslení.Poprvé jela se mnou dcera,která kolem mně kroužila na koloběžce,takže při prvním úspěšném postavení a samorozjetí jsem zastavila až o ní a koloběžku a dcera plačíc se ptá,proč na ní padám.Nejhorší je hledět pod nohy a hledat klacky a kameny,abych je stihla překročit. Jo a nejhorší jsou ty náhlé trhavé pohyby vzad,kdy nevíte,jestli je ustojíte nebo ne.Ale jinak musím říct,že je to moc fajn - myslala jsem,že to bude o hodně horší a více pádů.Až jednou bude olympijská disciplína kolečkové brusla,třeba se na ní přihlásím..........pa,pá
Není tady
Aneleh : blahopřeju k první jízdě
Na kolečkových bruslích se prostě rychle zabrzdit nedá. Brzdi brzdou na patě, časem se naučíš téčko nebo roznožit nohy a zabrzdit. A občas (nejen tvoje dcera) to někdo nechápe a vrhá se bruslařům pod nohy jako sebevrah. Občas jezdíme ve skateparku v Plzni a tam se pohybují dětičky na kolech a koloběžnách. Maminky se vesele baví a nekoukají, co jejich děti dělají... Občas nějaké dítě musím vzít za helmičku a odstrčit ho, protože jinak bych ho porazila
Co se týče rovnováhy, zvládneš to, uvidíš, že na třetí pokus už pojedeš jako borec 
Není tady
Dobrá rada nad zlato - sice vím, že mám brzdu na patě,ale je tu malý problém - v té 20ti km rychlosti udržet balanc a ještě zvednout pravou špičku a opřít se o patu????Natož nějaké téčko nebo roznožku.Zatím nejlépe brzdím,když vjedu na trávu.Nemysli si,už se taky těším,až začnu používat brzdu,ale zatím je to moc brzy!!!!!!:reta
Včera jsem jela i s kočárkem a musím Ti říct,že jsem vypadala jako prof.bruslař( to je pouze můj dojem).Když se máš čeho držet, tak je to sranda.I chrániče jsou velmi - velmi důležitá věc( vlastní zkušenost).Pa
Není tady
Aneleh: 20ti km rychlost??? No to trochu přeháníš
Na kole jezdíme průměrnou rychlostí 18km
a máme změřenou bruslařskou rychlost na cyklomagistrále a nepřesahli jsme 15km/h a to jsme to super hnali. Tolik to není
Můj přítel si brzdu odmontoval, prý inlajňáci jezdí bez brzdy
, ale já si jí nechala, je to poslední záchrana. Uvidíš, ono to půjde, chce to tréning. No a s kočárkem jsem to nezkoušela (a ani ve svých 37 letech a dvou dětech zkoušet nebudu), ale věřím, že to je lepší. Taky potkáváme mamči s kočárkama a moc jim to na bruslích sluší 
Není tady
ježiši brusle, odstup satane - na tu věc jsem stoupla jednou a sekla jsem sebou na pr...zadní část a narazila si kostrč takovým způsobem, že jsem nemohla pořádně sedět asi měsíc. V životě nikdy už mě na to nikdo nedostane.
Není tady
Tiino, zkus polštář do trenek
Vždyť je to tak krásné, když jedeš, vlasy za tebou vlají, užíváš si to, posiluješ pr... zadní část a máš ladné pohyby....
Zkus to ještě jednou...
Není tady
jsem sva - ani boha, ani za zlatý prase. Ono to bylo tak, že mě donutili na to vlézt, padla jsem jednou, to jsem ještě kousla, pak podruhý, to už bylo horší a pak potřetí, když už jsem myslela jak mi to jde, jsem to rozjela z mírného kopečka, který dole končil takovou úzkou odvodňovací mřížkou přes celou šířku cesty, což mě jaksi rozhodilo a já padla na pr... popsaným způsobem. Už nikdy, nikdy víc.
Není tady
Já jsem neuvěřitelný sportovní antitalent, takže když kdysi spolubydlící donesla domů brusle, jen nesměle jsem na ni pokukovala. Pak jsem si to vyzkoušela a docela mi to jelo, tedy po rovince bez překážek, pěkně na hlaďoučkém asfaltu
Pak jsem si jednou zkoušela půjčit brusle v půjčovně, ale ty jsem po pěti minutách vrátila, bota byla hrozně velká, noha mi v ní lítala a kolečka byla hrozně rozvikladná, ani krok jsem na tom nedokázala udělat!
Pak jsem si ještě párkrát zkoušela bruslit na kvalitních půjčených bruslích a bylo to fajn, ale pak si kolega sportovec pořídil tříštivou zlomeninu zápěstí právě na kolečkových bruslích - a to měl snad i chrániče - spadl tak, že si v podstatě sedl na ruku a mně přešla touha bruslit 
Ale je to fajn si jezdit, ovšem tuhle chuť s chovám na zimu na led, kde přecejen spadnout tolik nebolí 
Není tady
Holky-tohle mi tu nepiště, nebo se do toho nepustím!
Není tady
Káča napsal(a):
Holky-tohle mi tu nepiště, nebo se do toho nepustím!
Káčo nechci strašit, ale doktoři říkají, že tohle je opravdu velmi nebezpečný sport a je z něj spousta zlomenin a naražených kostrčí. Je dobře s tím počítat, člověk si pak více dá záležet na chráničích a je třeba opatrnější.
Není tady
No tak to je dobrý: já měla před 7lety úraz (srazilo mně na kole auto)a po několika operacích mi zůstal v rameni a lokti šroub. Už když lyžuju, tak mám od té doby hrozný strach, že spadnu zrovna na tu ruku. A je to mrška zrovna pravá a na tu praváci vždycky padají. Tak teď nevím s těma bruslema-a byla jsem tak ,,nabuzená".
Není tady
Holky, když nebudete riskovat a budete jezdit pouze po rovině (žádné terény), tak nemůžete tak moc padat. No a chrániče jsou určitě třeba.
Není tady
Tak já se taky připojím. Na bruslích už jsem jezdila jako malá holka, to byly ještě ty červený páskový se čtyřma kolečkama nazouvaly se na botu.
Pak jsem brusle vyzkoušela v Železné Rudě, brusle jsou synovcovo, sice je mu 8 let, má ty nastavitelný, od 34-38 a já mám nohu 34 a je mi 31 let. Trochu paradox, co....ale k věci..... První jízda trochu rozviklaná, třepala jsem se jak ratlík, ale druhej pokus byl už docela úspěšnej, ale raději ze začátku určitě chrániče. Neměla jsem je a sedřela jsem si ruku-dlaň.
Hrozně mě to nadchlo a líbí se mi to už dávno. Takže jsem si o ně napsala k Ježíšku.
Určitě budu podnikat večerní jízdy do Slovaňáku ve Skvrňanech, nebo jsme slyšela o dráze v Doudlevcích, pod plzeňskou vodárnou, a teď nově snad i někde u Lopatárny v Doubravce.....
Chtěla jsem poprosit jsem.svá... měřím 150cm a vážím 45 kg, jaké by pro mě byly brusle nejlepší...Asi budu vybírat v dětským....
Děkuji moc za info....
Upravil(a) Lucy (26. 2. 2007 16:45)
Není tady
Tak jsem si je v pátek pořídila. A hned v sobotu vyzkoušela. Celkem to šlo, pády byly dva a to na prd**, spíše přímo pod ní na zadní stehno, a to dvakrát do toho samýmho místa. Ale neodradilo mě to a budu to zkoušet dál. Brusle nemám značkové, kupovala jsem je v Makru, byly ve slevě a jsou i na led. Jsou nastavitelný, plastovej rám, plastový kolečka na kolečkach tyto údaje 64 mm a 78 A a na rámu tento údaj ABEC 1. Moc těmto údajům nerozumím.....
Prosím, Jsem. svá, až sem zabloudíš, do budoucna si možná pořídím nějaké lepší vybavení, akorát mám problém, že jsem celkem malá 150 cm váha 45 kg a noha číslo 34. (31 let) Tak jestli bys mi mohla poradit, jaké by byly pro mě nejlepší. Všimla jsem si, že jsi z Plzně, jak se jezdí pod plzeňskou vodárnou v Doudlevcích??? (Skatepark???) Nebo to jsou ještě Slovany????? Myslím, že jsem četla, že tam jezdíš.... Zatím ahoj..... Lucy a díky za info...Psala jsem ti i mejlík, chtěla jsem SZ, ale máš (máte..., teď jsem si všimla, že tykám...), na SZ je to plný...... Ahoj
Upravil(a) Lucy (25. 2. 2007 17:12)
Není tady
Lucy ABEC na slusnych bruslich by mel byt alepson ABEC 5, nebo alepson ABEC 3, je to kvalita lozisek... Dnes uz jsou i ABEC 7, 9... Kdyz je to ABEC 1, to musi asi byt samo o sobe na zabiti, to jsem ja osobne ani nikdy neslysel a nevidel... Dej na to bacha radeji, at jiz chranice mas nebo ne, protoze asi kvalite tech lozisek budou odpovidat i cele brusle... To 78A je tvrdost gumy na kolecku, to je standard, 64 mm prumer kolecka, to vypada jako detske brusle, normalne to byva taky kolem 78mm... Ovsem cim mensi prumer, tim snad pro Tebe lehceji na brusleni... Mnoho stesti, inline skating je krasny... :-)
Není tady