Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 7. 8. 2006 12:46

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Onychomykóza - mykóza nehtů a prstů

Poradte mi!!! Lečil jste si nekdo tento problem? ja tento problem mam, na palci na ruce,
a na palcich na nohach. Do dnešní doby jsem měla strach, že mi nehet strhnou. To jsem zjistila, ze se
uz nedela. CEtla jsem tedy o peroralnich (tabletach)lécích. Které ale zase lehce poskozuji jatra a mohou
narusit Menstruaci a snizovat ucïnnost antikoncepce.
Jaká je pravda a jaké máte zkušenosti?

Není tady

#2 7. 8. 2006 12:54

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Onychomykóza - mykóza nehtů a prstů

a u lekára si bola? sú na to aj mastičky rôzne. čo viem, tak je an to aj canesten, ten je voľne predajný, aspoň u nás a pomáha na všetky druhy plesní. inak to je asi riadne nepríjemné však? určite by som šla k lekárovi.

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#3 7. 8. 2006 12:58

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

ADRIANA 1 napsal(a):

a u lekára si bola? sú na to aj mastičky rôzne. čo viem, tak je an to aj canesten, ten je voľne predajný, aspoň u nás a pomáha na všetky druhy plesní. inak to je asi riadne nepríjemné však? určite by som šla k lekárovi.

canesten nepomaha na nehty.... vubec!!!ten je na kozni mykozu, ale pod nehet se nedostane, mam mykozu nehtu- coz je pod nehtem, ma belavou barvu, a je odchliply od kuze.....
je to nehezke vis.. na nohach to nalakujes barvenym lakem a neni to videt,ale i tak se to muze mnozit. ale na te ruce to mam od mala... jen na palci.. spadl mi na to kamen a od te doby se mi tam hnizdila mykoza asi.. envim

K lekari se bojim,ale pujdu....

Není tady

#4 7. 8. 2006 13:03

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

choď, určite ti pomôžu smile

Není tady

#5 7. 8. 2006 15:39

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Kamchinka napsal(a):

Poradte mi!!! Lečil jste si nekdo tento problem? ja tento problem mam, na palci na ruce,
a na palcich na nohach. Do dnešní doby jsem měla strach, že mi nehet strhnou. To jsem zjistila, ze se
uz nedela. CEtla jsem tedy o peroralnich (tabletach)lécích. Které ale zase lehce poskozuji jatra a mohou

Lékař by měl předepsat lokální léčbu - masti či krémy a  širokospektrální antimykotika, ale je to rozhodně běh na dlouhou trať (shodou okolností jsem se o tento problém blíže zajímala). Ještě si to vyhledej na Seznamu, je tam toho o plísních dost.

Strach je malá smrt...

Není tady

#6 7. 8. 2006 16:35

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

Kamchinka napsal(a):

Lékař by měl předepsat lokální léčbu - masti či krémy a  širokospektrální antimykotika, ale je to rozhodně běh na dlouhou trať (shodou okolností jsem se o tento problém blíže zajímala). Ještě si to vyhledej na Seznamu, je tam toho o plísních dost.

ja koukala,ale prave ta antimykotika v tabletach, ta sirokospektralni jsou skodliva pro jatra, a snizuji ucinnost antikoncepce a tak.....sad

Není tady

#7 7. 8. 2006 19:42

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Nojo to je pravda, ale ta mykóza je taky hrozná, nevím co uděláš, zeptej se na kožním + prober s gynekologem jak na ty prášky. Nejblbější je, že je to úpo*né onemocnění na dlouho. Snad to nějak vyřešíš.

Strach je malá smrt...

Není tady

#8 8. 8. 2006 8:15

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

Nojo to je pravda, ale ta mykóza je taky hrozná, nevím co uděláš, zeptej se na kožním + prober s gynekologem jak na ty prášky. Nejblbější je, že je to úpo*né onemocnění na dlouho. Snad to nějak vyřešíš.

ono na tech palcich na nohach to neni tak hrozne, neni to videt pres lak,ale muze se to zhorsit. a uz deset let ziju
s tim na palci, kdy mi na to puvodne spadl kamen a pak to slo do haje... ale uz mi to vadi, a jeste k tomu to mam na prave ruce.....

Není tady

#9 8. 8. 2006 11:43

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

a čo tu robíš? už si mala byť u lekára!!!!  dumbom

Není tady

#10 8. 8. 2006 12:30

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

ADRIANA 1 napsal(a):

a čo tu robíš? už si mala byť u lekára!!!!  dumbom

musim se nejdriv objednat vis..... a kdyz to vydrzelo deset let, vydrzi i tyden

Není tady

#11 10. 8. 2006 22:47

lištička
♥♥-----

já už to mám na palci u nohy 20 let a přes léto to lakuji.Na chirurgii mi bylo řečeno,že i kdyby nehet strhli,tak mi nikdo nezaručí,že mi  tam znova nenaroste tentýž.Jinak plíseň na nohou jsem si léčila pomalu 10 let-děs a hrůza.Nesmím do sprch naboso,mám svůj ručník a péče o nohy předčí všechno.Až na ten nehet už mám celkem klid.

Není tady

#12 12. 8. 2006 9:17

Bára
♥♥♥----
Místo: České Budějovice

Ahoj, pokud Ti můžu poradit, tak rozhodně zajít za kožním lékařem. Manžel měl tyto problémy velmi dlouho (cca10let), jednalo se o plíseň nehtových lůžek na pravé noze na všech prstech. Boj byl marný. V roce 1996 jsme byli u švagrové v Kanadě (lékařka) a ta mu dala tablety Lamisil, užíval 6 týdnů, a od té doby je klid. Je fakt, že 1/2roku se poškozená lůžka odhojovala, než nehty zcela odrostlya jsou dodnes pěkné bez známky poškození.  Je pravda, že tabletky neúměrně zatěžují játra. Předpokládám, že od té doby byl zaznamenán pokrok. Dnes snad již postačuje jen mast. 
Když si lamisil tbl. v r.1996 vzal manžel ukázat kožařce, ta je pochopitelně schválila, nicměně i u nás už v té době byly dostupné, ale tak drahé, že se při jejich předpisu musel pacietnt nějak evidivat pro kontrolu. Ovšem to už si nepamatuju, tak abych nekecala.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;104/st/20060620/e/%2A/dt/-4/k/a98b/event.png

Není tady

#13 16. 8. 2006 11:02

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Kamchinka napsal(a):

Před lety jsem měla plíseň na nehtech na palcích na nohou. V lékárně jsem si zakoupila Candibene vodičku na potírání a pozorně jsem si přečetla návod. Proto jsem si ostříhala nehet skoro do poloviny, odpilovala co šlo, ani to nedalo moc práce, protože nedržel a mořila jsem a mořila, třikrát denně jsem to potírala a časem nehet dorostl a už se mi to nikdy neudělalo.

Není tady

#14 28. 5. 2008 10:41

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

no nyní kojím a nevím zda by bylo možné to léčit, jelikoz leky ktere se podavji, se pri kojeni nemohou, ani lamysil se nesmi:( takze asi musim pockat az dokojim:(

Není tady

#15 28. 5. 2008 13:26

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Tak si  zatím dělej koupele v octové vodě, aby se to aspoň nezhoršovalo..

Strach je malá smrt...

Není tady

#16 28. 5. 2008 13:52

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

bety: namichat ocet s vodou? a ráchat? hm

Není tady

#17 28. 5. 2008 18:41

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, 2 polévkové lžíce octa na litr vody, namočit na 15 minut, potom neoplachovat a ideální je ani neutírat, ale nechat uschnout tak.

Strach je malá smrt...

Není tady

#18 17. 6. 2008 9:20

Jarda-Vlk
♥♥-----

Dobrý je tee tree oil

Není tady

#19 17. 6. 2008 16:16

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Mně jeden nehet na palci u nohy strhli a od té doby nic (asi 12 let?) Takže u mě to pomohlo a žádný utrpení to nebylo. A bylo to před létem, takže jsem pak pár měsíců palec větrala v sandálech a narostl mi nehet jedna báseň. Nijak jsem neřešila, jestli to bude neestetické, po pravdě řečeno u kolika lidí si všímáte nehtů na nohou?
Nevěděla jsem, že se to už nedělá, mně to přijde jako elegantní řešení.

Není tady

#20 17. 6. 2008 17:42

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

daniela: to bych radsi mela plisen nez strhnout

Není tady

#21 17. 6. 2008 20:13

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Já v práci (pedikúra) používám u takto postižených zákazníků sprej Clotrimazol. Ostříhat nehet na co nejkratšeji, hlavně vybrat šperhákem veškeré podhoubí pod nehtem a zastříkat tímto sprejem. Samozřejmě, že tohle nepostačí, zákazník si musí sprej zakoupit v lékárně a pravidelně stříkat...jinak koupele v hypermanganu. Dobrá je Lichořeřišnice tinktura.

Není tady

#22 17. 6. 2008 20:14

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Jo a hlavně větrat a větrat-ony ty mršky plísně nemají rádi vlhko

Není tady

#23 18. 6. 2008 7:27

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Káča napsal(a):

Jo a hlavně větrat a větrat-ony ty mršky plísně nemají rádi vlhko

tummenupp ale mají! hjarta

Strach je malá smrt...

Není tady

#24 18. 6. 2008 7:27

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

P.S. to je kouzlo nechtěného

Strach je malá smrt...

Není tady

#25 19. 6. 2008 15:53

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Ale Kamchi, to není nic zlýho. Jediný, co cítíš, je injekce na umrtvení. To není středověké mučení, kdy ti nehet vezmou do kleští a vytrhnou z masa. Stejně, jak je podebraný, tak je už z lůžka dost uvolněný, malým nástrojem se jen uvolní tam, kde ještě drží, a sundá. Záležitost na pět minut.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí