29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jinak ještě dlužno dodat k tématu, že včera ve Snídani s Novou říkala psycholožka Tamara Cenková, že přítomnost spíš doporučuje, a že pokud by došlo k sexuálnímu ochlazení nebo erektilní dysfunkci, tak že to je jen přechodné.
Přesto jsem měla dojem, že je pozitivně zaujatá, protože možná ona s tím má dobrou zkušenost...
Já osobně svého manžela u porodu chci, a on také, ale obávám se toho, že by se to mohlo nějak nepěkně zkomplikovat, jako mojí kamarádce, která chtěla rodit tak přirozeně, že odmítla klistýr, takže došlo k "velké, ale opravdu velké nehodě" a navíc se ve finiši roztrhla tak, že vypadala jak po autonehodě, přinejmenším. To asi moc radostné není pro toho partnera :-((
Bojim bojim :-(
Není tady
Bibi já mylím, že toje celkem jedno,jestli manžel absolvuje klystýr nebo nehodu, já bych to cítila stejně. A co se týče natržení, nastřižení taky asi není dvakrát příjemné, ale to snad nemusí vidět ne?? . Navíc i po sešití to vypadá hodně dlouho ne zrovna vzhledně, já měla takové opuchliny, že jsme si z toho nakonec dělali srandu ... nu co nám zbývalo
Není tady
Holky, s tim patranim na vlastni pest mate pravdu. Ja jsem z toho byla akorat na provaz, kdyz jsem nasla neco, co se mi nezdalo, a vynervovalo me to natolik, ze jsem to vzdy manzelovi rekla - napr. "Dnes jsem se ti hrabala v tasce a objevila tohle a tohle. Co to je?" No a samozrejme to manzela vytocilo, ze se mu hrabu ve vecech a ze mu neverim. Stalo se to uz tolikrat. Myslim, ze on mi take obcas neco prohledne, treba po navratu z porodnice jsem poznala, ze mi nekdo otevrel suplik u stolu, protoze v nem byla zasprajcnuta snura od pocitace, coz predtim nebyla, ale neni tak hloupy jako ja, aby mi o tom povidal. Ale ja to vzdy nevydrzim a priznam se mu. Takze nakonec jsem spatna ta ja. Ale nicilo to hlavne me a stejne by manzel nepriznal nic, i kdybych ho pristihla in flagranti, takze se s tim snazim prestat, ale stejne me trapi ta sexualni chladnost, no snad se to zlepsi. Zrovna ted se jeste do toho pridalo to moje krvaceni, takze nic nebude i kdyby chtel...
Jaji, jak je s tebou? Moc drzim palecky! Povedela jsi o tom nekomu blizkemu, treba mamince, aby ti pomohl a byl s tebou?
Upravil(a) Sakura (9. 8. 2006 19:41)
Není tady
Sakuro, ví o tom můj brácha a kamarádka. Ani jeden z nich nechápe jak mě může chlap se 7mi týdenním mimčem nechat doma a odjet si na týden odpočnout. Momentálně si s přítelem vyměňujeme sms, kdy on se snaží všechno žehlit a já to bojkotuju. Už nemůžu. Je na prášky, že příjde o malýho jenže proč teda s nama teď nění když mu na něm tak strašně záleží jak říká. V těhotenství mi začal běhat po diskotékách, dál si jezdil s kamarádama na pařby s tím, že přece, když nemůžu já, tak to neznamená, že nemůže on. Byly kolem toho obrovský hádky, slzy a nervy. Nechápala jsem a do dnes nechápu tu jeho změnu. Před otěhotněním to byl chlap snů. Bála jsem se, že z prcka bude nervák. Naštěstí je to malý úžasný zlatíčko, který mi dává obrovskej motor do života.
Počítala jsem s tím, že až porodím, tak se ten můj chlap zase zklidní a začneme fungovat jako rodina. Hm, nestalo se. Celý šestinedělí coby podnikatel makal, protože se mu nakupily zakázky a já s malým fungovala sama. Sliboval, že se to zlepší, že zakázky opadnou a budeme spolu. Jenže hned první týden co má pořádně volno je právě teď a odjel.
Ufff, je to síla s těma mužškýma. Strašně se to ve mě láme. Na jednu stranu vím, že žádnej chlap není ideální a každej bude mít něco. Že malýho připravuju o otce. A mám ho pořád ráda. Možná se i srabsky bojím samoty. Takže bych to moc ráda nějak urovnala. Jenže na druhou stranu vím, že takhle to prostě nemůže fungovat. Trápím se a malej to cítí. Navíc stejně nefungujeme jako mužskej a ženská, takže vlastně to nebude žádná změna to, že zůstanu sama. Ach jo, proč je život tak strašně složitej.
Sakuro, i já ti držím palečky. Určitě to obě ustojíme. Jsme silný ženský, ne?
Bibi, ta sms jasně neprokazovala nevěru, ale hodně naznačovala. A o mé soběstčnosti a nezávislosti ví, proto se jen tak nebojí na týden vypadnout právě možná s myšlenkou "však ona to zvládne". Takže tudy cesta určitě nevede.
Není tady
Jájino, to je smutný čtení. Jak může být takový sobec?
I když taky věřím, že porod na chlapa může zapůsobit negativně, ve Tvém případě se mu to asi hodilo jako výmluva. Dokazuje ta SMS opravdu nevěru? Je rozdíl, jestli tam bylo pozvání na kávu nebo do postele.
Se sexem kvůli porodu mám problém. Většinou jsem večer tak strašně utahaná, že mám chuť akorát na to jít spát. A když tak 1x za týden chuť mám, často si při tom vzpomenu na porod. V tom nejlepším mě napadne co kdybych náhodou otěhotněla a už za 9 měs. rodila a vybaví se mi vzpomínky z porodu. Jak si na to vzpomenu, mám po chuti. Už si připadám jako vadná. Mám v hlavě nějakou rovnici sex=porod, i když jsem si pořídila spolehlivou antikoncepci. Asi nejsem normální, už mám po porodu skoro 2 roky.
Není tady
Jáji a co mu zkusit dát ještě jednu jedinou šanci? Vím že je to těžký, ale když má evidentně zájem, a když má vůbec "čas" ti psát SMS, tak nad tím asi hodně přemýšlí a trápí ho to. Takže ani třeba není fakt s nějakou jinou, protože kdyby byl a psal ti takovýhle SMS, tak by musel mít hodně silnej žaludek. Třeba si to fakt jenom potřebuje urovnat v hlavě, že je táta a že život se naprosto změnil a bude to teď s mimi úplně něco novýho, třeba se bojí a potřebuje si o tom s někým promluvit.
Tak třeba zkus mu napsat, že jestli o to opravdu stojí, tak ať přijede, nebo že počkáš až se vrátí a že si o tom promluvíte. A jestli o to opravdu stojí, tak se jen tak nevzdá. Tak mu třeba nech ten týden si to projít hlavou s tím že si promluvíte až přijede a vyřešíte to. Ať tak nebo tak. Ale podle mě řešit něco přes SMS je blbost, nikdy nevíš jak to ten člověk vlastně myslí a nejsou tam ty emoce..
No držim fakt moc palce a nebuď moc smutná nebo bude Danýsek taky..
A víš co se říká.. že se ti zkazí mlíko..
Není tady
A jinak nezastávám se ho , jestli tě fakt podvádí, tak je to parchant. Jen si prostě fakt třeba zkuste promluvit z očí do očí..
Není tady
no škoda, že nám ji nenapíšeš tu sms, udělaly bychom si obrázek - ale chápu......
my měli krizi v tom těhu - všichni to tady ví, protože já se z toho nemohla dostat a pomáhal mi jen babinet. Miminko v bříšku a můž 9 letý vztah, který přetrpěl snad všechny možné krize, tuhle krásnou nepřežije???
pár psychologů mi řeklo, že přítel je vlastně těhotný - že se nemůže sám v sobě srovnat se skutečností (podotýkám, že po roce a půl snažení) ten silák se stal bábovkou, která se bojí budoucnosti - nevím přesně čeho, protože nikdy se k tomu strchu v podvědomí nepřiznal a stale hraje toho tvrďáka
co když je manžel třeba teď v psychickém presu? Že mu dochází, že má to mimino atd. Že má laktační psychozu???
stejně je to drsný, my ženské se s tím vyrovna prostě MUSÍME!!!! a oni mají své náladičky a máme na chudáčky brát ohled. Unavený z práce, je toho na něj moc, my je prudíme nezajímavými věcmi o hovínkách a úsměvech atd. Prostě mužskou rasu někdy musím považovat za slabší
Není tady
Teda, je mi z toho čtení tady strašlivě smutno... To je něco, co my ženské asi v životě nepochopíme...
Před 2 měsíci jsme se rozešli s přítelem - byli jsme spolu 4 roky... Taky potkal jinou slečnu, znal ji cca 14 dní a i přesto všechno, co jsme spolu prožili, odešel... Teď už se za tím dokážu ohlížet bez slz a smutku, ale bylo mi děsně...
A vůbec si nedokážu představit, že bych k tomu měla doma ještě malý uzlíček a musela tohle všechno řešit!
Jajino, drž se, třeba to nakonec dopadne dobře! Tak hodně sil, kočko!!! Myslím na Tebe...
Upravil(a) Slvinka (14. 8. 2006 9:36)
Není tady
My asi tu mužskou psychiku nepochopíme. Já otěhotněla neplánovaně a ačkoliv už oba máme na mimi věk, tak můj přítel ze začátku taky vychyloval. Začal trajdat po diskotékách, nechal se od svého "kamaráda" vláčet po nocích, ke konci 3. měsíce se nechal pobláznit po sms od jedné slečny, kterou znal z minulosti, odstěhoval se ke známému. Já se naoko snažila být nad věcí a taky se pomalu smiřovala s pozicí svobodné matky. Taky se před otěhotněním takhle nechoval a dnes vím, že to byl jen způsob úniku od reality, které se ovšem utéct nedá. Po odstěhování neuplynulo ani 24 hodin, kdy si pomaličku začal vše uvědomovat a snažil se vše urovnat. Mezitím poznal, že jeho báječný kamarád není až tak báječný a do tří týdnů se zase přistěhoval, kamaráda odstavil a od té doby se začal chovat jako zodpovědný otec.
Já jejich logiku nechápu, ale snažím se pochopit jejich obavy ze všeho nového a něčeho, co jim změní celou další budoucnost. Ano, my ženy se s tím vším nějak musíme vždycky srovnat, chlapi jsou prostě v některých ohledech slabší jedinci a tyhle výchylky v chování nemusí jen znamenat, že jsou to zmetci a šmejdi, ale to, že oni uvnitř s něčím bojují. Pokud se včas zase naleznou, zaslouží si šanci. Pokud se budou hledat po zbytek života a ubližovat tím svému okolí, tak za to nestojí.
podle mně záleží na tom, jestli je k tomu chlap nucen, nebo tam jde dobrovolně a taky na tom jaký k sobě mají partneři vztah.
Pokud je mezi partnery nějaký i skrytý problém, může se po takovém zážitku prohloubit.
Já manžela u porodu neměla ani jednou a ani mě to nemrzí..Sice jsme si o tom povídali, ale manžel nesnáší pohled na krev a ještě by měli práci s ním,tak jsem ho nenutila.Taky jsem mohla říct "půjdeš a basta,"ale k čemu by to bylo? Dost možná,že bych měla podobnou zkušenost jako Jájina.
Není tady
Ahoj holky,
tak to je vážně síla, co někteří chlapi vyvádějí.... právě jsme se pustili do práce na miminku, ale jak to tak všechno čtu, nevím, jestli se nemám spíš bát, co to s námi udělá, než se těšit, že budeme rodinka....
Není tady
Taky mi to nedá, abych nenapsala. Je to hrozný. Nevím, proč v těch těžkých chvílích někteří chlapi nedokážou být oporou (natož ještě hledat "pochopení" v cizí náruči!). Taky mám podobnou zkušenost - o plánované mimi jsem bohužel přišla a přítel byl oporou pouze v nemocnici (byla jsem ještě na operaci). A pak jsem se v tom plácala sama a plácám dodneška. Kde jsou ti silní chlapi, kteří starají o svoji rodinu a jsou jí oporou? Jájino, myslím na Tebe. Hodně štěstí!
Není tady
evalove napsal(a):
To je, milé dámy, odvrácená strana Vašeho chtění partnera u porodu.Proto v naší kultuře porod byl vždy výlučnou záležitostí žen a nyní už tušíte proč.Je to prostě módní záležitost, ovšem to, že to chce v současnosti většina žen, ještě neznamená, že tomu je tak z pohledu muže vhodné.Některé věci jsou sice přirozené, patří k životu, ale prostě neestetické.Před svým mužem také nechodíte na velkou potřebu , která je přirozená, ale velmi intimní a nemáte pocit, že by to musel vidět z blízka.Tak proč jste si myslela, že u porodu to bude lepší ?Váš muž je ohleduplný a pravou příčinu se Vám zdráhal říci, ale prostě s ním ten pohled zacloumal a něco se mu zošklivilo.V jeho očích jste jistě pořád dobrá matka, která dala život dítěti, ale jako milenku si Vás prostě asi, snad dočasně, zošklivil. Bohužel.Měla jste jeho přítomnost u porodu zvážit.Nevěřím, že účast otců v porodnicích utužuje vzájemný vztah, vždy´t polovina párů se stejně z různých příčin rozpadá.Možná, že jednou z příčin je i tato.Víte, ony se některé věci těžko vyslovují a proto se je ženy ani nedozví.Vím, že toto je kontroverzní názor a bude mi za něj ze strany jiných žen spíláno.Stojím si však - jako žena - za ním.
Evalove má pravdu. Tedy z mého pohledu. Každý je jiný, je určité riziko, že u senzitivnějších, typů může dojít k takovémuto bloku. Jsem žena, tudíž mám k porodům blíž než muž, dvě děti (jedno dospělé, druhý puberťák) - jsou to mí drahoušci ...a i kdybych byla bývala rodila normálně a ne císařským řezem...u porodu bych partnera NECHTĚLA, s výjimkou toho, kdyby pracoval ve zdravotnictví: lékař, eventuelně patolog;)...Může to být skvělé (podle založení tatíčka), může to utužit vztah, ale i způsobit "estetický antiromantický šok". Osobně bych sama měla obavu, že čerstvý otec se může spíš eklovat, a že pro utužení vztahu stačí zhlédnout bolestivé hekání před porodem či ukázka zabaleného děťátka v povijanu.
P.S. Teoreticky: i když z hygienických důvodů nebývá otec přítomen u operačního porodu, mělo by případné zhlédnutí tohoto asi menší vliv na vznik případného šoku a následné nechuti k sexu s maminkou než klasický porod. Co naplat, nejsme indiání ani křováci, civilizace pokročila, některé věci jsou intimní a nejsme zvyklí být u všeho...A porod je jedna z nich.
Není tady
Judinko nic ve zlým, ale pokud jsi to dočetla do konce, tak u Jájiny to bude asi jiný případ, který s porodem nemá nic společného a spíš sloužil jako výmluva pro partnera......
Není tady
Tak se vám hlásím hočiny se slibovaným pokračováním. S přítelem jsme si vyměnili ještě několik sms s tím, že ta dotyčná zpráva prý byla určená pro mě. Jaksi kostrbatě mi ji konkretně vysvětlil co čím bylo míněno... Ale já si řekla čert vem sms. Já prostě musím začít celý náš poslední měsíce nefunkční vztah. Dohodli jsme se, že jak přijede tak si promluvíme. Já se vnitřně rozhodla, že mě neuvidí brečet kdybych měla na místě zemřít.
Přijel. Byl oprděný. Vrhl se na malýho s pusinkováním a žvatláním. Nechala jsem jim půl hodinku na uvítání a šla jsem si dělat svoje. A pak jsme začali. V podstatě jsem mu dala nůž na krk. Byla jsem stručná a jasná Buď nás chce a začne fungovat jako tatík. Uděláme tlustou čáru za minulostí, nezajímá mě komu ta sms byla určená. Budeme konečně rodina bez jeho dovolených s kamarádama, častých spářek a podobně. Nebo jdeme od sebe. Malýho uvidí kdy bude potřebovat. My dospělí zůstaneme kamarádi, kteří se uvidí při předávání malýho, ale nic víc. Seděl, nechápal. Půl hodiny zíral před sebe. Já byla opravdu připravená zůstat sama. Taky jsem mu řekla, že ho mám pořád ráda, ale že už zašel daleko a jsem připravená to ukončit pokud se tak rozhodne....
Hleděl, mlčel, šel kouřit na balkon, vrátil se, zase hleděl. Po dlouhých minutách se nadechl a řekl, že nás má rád a nechce jít nikam. Že chce malýho vidět vyrůstat a nechce ztratit ani mě. Že mám ve spostě věcí pravdu, že už přestřeloval. A že se bude snažit fungovat.
Sex jako takový jsme nerozebírali. V tom tomu nechávám čas.
Takže asi tak holčiny. Bylo to v sobotu, takže zatím nemůžu vůbec nic víc říct. Tiše se modlím ať nám to fakt klapně. Ale uvidíme. Jen jedno vím jistě. Začne znovu zlobit a já končím.
A ještě něco babajzníci. Moc vám chci poděkovat za podporu! Všem. Jste naprosto úžasný stvořeníčka a ani netušíte jak moc jste mě psychicky držely.
Romčo... sejdu se moc ráda.
Není tady
Jájino, tleskám ti za tvůj výkon, klobouk dolů. Já myslím, že jsi to vyřešila perfektně (bez hádek, brekotu, hysterčení a urážek, tak jak se sluší) a hlavně, že jsi přítele na stoprocent přesvědčila, že to myslíš vážně a že si s tebou nemůže jen tak zahrávat, ale musí fungovat jako hlava rodiny se vším, co k tomu patří. Věřím, že časem dojde i na ten sex, jen (jak správně říkáš) potřebuje čas. Držím palce, ať tento tvůj příběh dospěje jen k dobrému konci.
Není tady
Někdy si člověk začně uvědomovat co má až když hrozí, že to ztratí nebo to ztratil.
Takhle to bylo i u nás. Vztah se zlepšíl a nemůžu si na nic stěžovat. Držím palce
Není tady
Jájino, musím říct - klobouk dolů před tebou . Jsi skvělá ženská a udělala jsi dobře, cos mu řekla. Chlapi si musí uvědomit, že nejsme "Hej počkej"...... Držím ti moc palečky, ať vám to vyjde a pokud náhodou zase bude mít zaječí úmysly, tak nestojí za to, s ním dále žít. Jednu šanci už jsi mu dala, tak by ji měl využít. Ještě jednou - máš můj obdiv.
Není tady
Jáji držím palečky, doufám, že si ten tvůj tím co jsi mu řekla uvědomil jak moc by ztratil. Přeji ti ať vám rodina začne fungovat po všech stránkách.
A zase napiš, jak pokračujete, jestli jsi spokojená.
Není tady
Jáji jsi úžasná - držím palečky - já taky dala druhou šanci a zatím musím zaklepat.... Říkám si, že konec může být i později - a jestli teď nebo potom to je to stejný, takže druhou šancí si už víc neublížím.
Není tady
Moc držím palečky a skutečně se snaž hlavně v sobě udělat tu tlustou čáru a neohlížet se zpět a popřípadě mu něco vyčítat. On už i tak cítí, že v tomhle selhal a pokud za něco stojí, tak se vzpamatuje a začne fungovat. Podpoř ho