Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 10. 8. 2006 7:53

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Bezvýchodná situace s manželem

mimimia: A sestra zažádá u soudu o výživné na sebe a na dítě. Je jedno, jestli vzala z účtu 2000, nebo ne. On jako otec je povinen na dítě přispívat a na manželku taktéž, je-li bez vlastního příjmu (tedy na mateřské v jejím případě). Možná jako pomoc tu uvedu stránku www.juristic.cz , kde lze najít vzory podání různých žádostí a Zákon o rodině. Platí to v Čechách, ale vzhledem ke kdysi společnému státu si myslím, že i na Slovensku bude platit podobný zákon. Z povinnosti živit dítě ho nikdo nevyváže. I kdyby třeba nepracoval, soud by podle jeho vzdělání a situace na trhu práce určil, kolik by si vydělat mohl a z toho by mu určili výživné. (Totéž v případech, kdy zaměstnavatel dává podle výplatní pásky minimální mzdu a zbytek dorovnává jako neprokazatelné černé peníze. Soud to nezajímá, pokud vydělá míň, než je obvyklé u jeho profese, vezmou průměr podle regionu a počítají výživné z něj.)

Pavlik: .... deset let sad uff...no, všechno zlé je pro něco dobré, viď? Já byla za blbou dvanáct let....ale můj BM byl slušnější, nějaký majetek mi nechal a i za manželství mě vyloženě neurážel (až ke konci). Zato žil celá ta léta jako svobodný mládenec...dvanáct let....jo, jo...je to za náma a my jsme silnější a víc si vědomé svojí ceny, řekla bych, že k tomu nás tyhle vztahy taky měly došoupnout smile

Není tady

 

#52 10. 8. 2006 8:29

mimimia
♥♥-----
Registrovaný: 12. 7. 2006
Příspěvky: 42

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Eva36: dik za radu, dnes uz ale sestra ma stretnutie s pravnikom, tak ten jej urcite poradi, co a ako. A o tom vyzivnom, kym by to sud rozhodol tak ona uz bude zarabat svoje peniaze, lebo od septembra nastupuje do prace, ale ja tak dik.

Není tady

 

#53 10. 8. 2006 8:47

Ivan.
♥♥♥----
Registrovaný: 5. 5. 2006
Příspěvky: 206

Re: Bezvýchodná situace s manželem

PetraPe napsal(a):

Ahoj, opravdu taková "trubka" nejsem. Mám střední odbornou školu s maturitou a už jsem prošla třemi pracemi. Naposledy jako překladatelka. Nejenom v práci ale i v životě toho musím hodně zvládnout a zařídit. Myslím si, že moje vystupování není špatné.

Pro PetruPe a Evu36- VUBEC jsem nechtěl vyvolat diskuzi o "úrovni????" PetryPe. Já osobně jako její plus bych prostě a jednoduše z faktů viděl to, že CHCE řešit problém a snaží se hledat pravdu, možnosti ???? prostě staví se aktivně k problému, který není jen její, ale jí se týká. Já na základě jejích informací se snažím sdělit svůj názor, sdělit svou zkušenost či podle svého nejlepšího svědomí poradit. Ale nikdy nevyvozuji názory pro které nemám reálný podklad /...... Ty jsi silná, my ženy jsme silné, Ty i Tvé děti jste moc šikovné atd/ protože mi to připadá jako jakási forma podbízení se. Se zbytkem názoru /Eva/ naprosto souhlasím, protože PetraPe se musí hlavně postarat o sebe, pak o dítě společně s otcem/ a společně doopravdy, nebo pouze jeden z rodičů s reálným finančním zabezpečením od druhé strany/.

Není tady

 

#54 10. 8. 2006 9:34

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Bezvýchodná situace s manželem

mimimia napsal(a):

Eva36: dik za radu, dnes uz ale sestra ma stretnutie s pravnikom, tak ten jej urcite poradi, co a ako. A o tom vyzivnom, kym by to sud rozhodol tak ona uz bude zarabat svoje peniaze, lebo od septembra nastupuje do prace, ale ja tak dik.

Nic ale pořád toho zmetka nezbavuje povinnosti živit dítě. A a se sestra nedá o tyhle peníze připravit, vždy je může spořit na horší časy nebo dítku na nový kolo nebo na školu... (nemám ráda mámy, co hrdě prohlašují, že alimenty nepotřebují, že svoje dítě uživí vždy. Co když je zítra srazí auto a ony budou ležet doma na nemocenské? Peníze žádné a jak pak vysvětlí dítěti, že do bazénu se školou nepůjde, protože ona nemá peníze? Ale to jen na okraj.) Držím sestře palce a ještě jednou - myslím, že je vážně moc ráda, že tě má (a rodiče taky, jasně).

Není tady

 

#55 10. 8. 2006 23:26

Lenka2
♥♥-----
Místo: Z. u Brna
Registrovaný: 4. 8. 2006
Příspěvky: 63

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Pavlik napsal(a):

Ze své vlastní zkušenosti s prvním manželem bych vůbec neřešila a okamžitě založila svůj účet a na něj převedla dle nastavených pravomocí na jeho účtu co nejvíce. Jinak jako bych slyšela prvního manžela, neschopná, líná, on na mě dře atd. Pozor! je to jen snaha o posílení jeho sebevědomí, je to slaboch a snaží se Vás co nejvíce znejistit. Já se nechala takhle deptat skoro deset let. Když jsem došla k poznání, že on je debil a nikoliv já lemra (pardon, vystihuje to nejlépe stav věci), tak se mi moc ulevilo. Ono je totiž úpně jedno jestli makáte od rána do večera, stejně posloucháte kecy. Když jsem si jasně uvědomila, že finančně ho nepotřebuji a jako ozdoba domácnosti je palma lepší (nemá pindy a i lépe vypadá a nedělá bordel), tak jsem byla v pohodě. Odstěhovala jsem se s dcerou a pár blbostma do podnájmu. Hlavně nebuďte tak blbá jako já, že jsem svému bývalému choti oznámila, že se chci odstěhovat a co si ze společného majetku vezmu. Ojela jsem na víkend  k mému dědečkovi a když jsem se vrátila už nebylo co stěhovat. Manžel to přes víkend odstěhoval vše do prázdné garsonky kamaráda. Měla jsem holou pr... ale klid. A k tomu bytu, milé pisatelky manžel má jakýsi morální nárok na byt, ale není jeho je ve společném jmění manželů. Z bytu Vás nedostane, to musí určit soud, navíc i kdyby ho dostal on, tak jen se soudní výpovědí ( a to se vleče). Na jeho straně je dokazovací povinnost, že byt jste pořídili za ten jeho (přímo za ty peníze a né že se použili na něco jiného). Rychle na sociálku a k soudu kvůli svěření dítěte do péče a vyměření výživného. Chlapec musí platit nejenom na dítě, ale i na Vás a to dle výdělku. Při vyměřování se vychází z toho, že manželé mají mít stejnou životní úroveň. Přeji Vám hodně štěstí a hlavně dobré nervy. Dnes mě jen mrzí, že jsem ze sebe tolik let nechala dělat blbku!!!

Ano, však píši, že je to v SJM, takže má smůlu a musel o tom předtím vědět, když do toho šel a teď má prostě smůlu. Ale nezlob se na mě doporučovat někomu rozvod, vyměření výživného na dítě i na manželku je dost krkavčí. Nechápu, že je takový paragraf ohledně bývalé manželky ještě v našich zákonech. Taková ptákovina. Vždycky se na rozvodu a rozvrácení manželství podílejí oba stejnou měrou, ač si mnozí snaží nalhat že ne. Vem si, že to bude obráceně. Líbilo by se ti ze svého těžce vydřeného platu platit na někoho koho už nechceš v životě vidět? A co když se stane, že se jednou situace obrátí, tvůj bývalý manžel přijde o lukrativní zaměstnání kterým tě živí a provede ti to stejné. To bude překvápko. To je jak blbý fór. Chápu to v případě výživného na dítě, ale existuje střídavá výchova, která by měla mít přednost před automatickou péčí matky po době po rozvodu. Nebo by rozhodně stát měl dohlédnout na to aby matky dodržovaly péči otce v době, která je mu dle rozsudku určena soudem. A to bohužel většinou ve směšných lhůtách. Necpu ti svůj názor, jen mᚠnázor jako 80% žen. Hlavně chlapa obrat a potom ho úplně vyloupat ze života jejich dítěte (dámy, není to tak že je to: moje dítě, ale vaše dítě; na začátku jste na to byli dva a určitě v tom bylo hodně lásky). Mám k tomu svoje důvody, proč to píši. A věřte mi, kdybyste znali nᚠpříběh, tak se hodně divíte.

Není tady

 

#56 11. 8. 2006 7:49

mimimia
♥♥-----
Registrovaný: 12. 7. 2006
Příspěvky: 42

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Lenka2: Ty si reagovala dost kriticky na Pavlik, ale ani ja nie som za, ze by ju mal zivit adt. Ale Ty sa na to teraz pozeras z ineho uhla, ale ti co sa na to pozeraju z toho uhla, ako ja napriklad na to ako moju sestru jej muz 7 rokov  bil a ponizoval a cim viac sa snazila, tym to bolo horsie, lebo chcel od nej stale viac a viac. A ked od neho odisla, tak najprv sa jej vyhrazal, potom ju prosil a potom zas vyhrazal a takto to ide stale dookola. Ked sa chcela dohodnut ohladom majetku, tak on uznava iba svoju dohodu a ziadnu inu a ked nesuhlasi, tak ona sa nechce dohodnut a ona je ta mrcha a vlastne na konci ved on je ten co sa chce rozviest s nou. Tak co by si takemuto chlapovi povedala? S nim sa neda pekne, tak ja som za nech vysudi co sa da. Kto jej nahradi tie roky trapenia a co ju to muselo stat odvahy, aby od neho odisla.
A co sa tyka dietata. Ona mu branit nebude aj ked by asi mala. Clovek ktory, sa o dieta stara iba materialne a nie citovo, ktory ho uci nadavat, najhorsie nadavky starych chlapov v troch rokoch, ktory mu nada ze je ko... a bije jeho matku a ponizuje pred jeho ocami nie je pre mna rodic a takyto "rodic" nema pravo byt ani rodicom. Splodit ho mohol, ale za to nema pravo vychovat, vlastne vevychovat cloveka. Nie je podstatne mat za kazdu cenu otca, ked nema jeho lasku. A mozno sa najde iny "otec" co mu ju da.
Ja sa na to pozeram z tejto stranky. Nemam toho este tolko preskakane ako mnohe z vas, ale svoj nazor som si uz mala moznost urobit popri tom co prezila moja sestra vo svojich 28 rokoch.
Nikoho nesudim ani neodsudzujem, ale tvorim si svoj nazor. A podla mojho nazoru PetrinPe muz sa javi podobne ako moj svagor. A k tomu nemam viac co dodat.
Kazdy by mal jednat podla svojho svedomia, ale ak si je ona vedoma, ze na to pravo ma byt na neho nepekna, tak nech to spravi, kedy sa on jej pytal ci sa jej paci ako sa on ku nej chova. A to mu ma len tak prejst.
Vyjadrila som len svoj nazor, kto chce nech ho akceptuje, kto nie tak nie.

Upravil(a) mimimia (11. 8. 2006 7:51)

Není tady

 

#57 11. 8. 2006 8:07

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Ivane, poslala jsem ti soukromou zprávu.

Není tady

 

#58 11. 8. 2006 8:14

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Lenka2: Hlavně chlapa obrat....tak u nás to bylo přímo naopak. Když jsem se chtěla rozvést (manžel se nepodílel na domácnosti, žil jako svobodný a já táhla všechno jak finančně, tak organizačně), tak jsem se dlouho předtím snažila o dohodu s manželem, abychom mohli v manželství pokračovat. Vyznělo to naprázdno, takže jsem se odstěhovala s tím, že podám žádost o rozvod....máme spolu 12 leté dítě, tohle dítě vzal BM za celé 3 měsíce 4 x do cukrárny, nepřispěl mi na něj nic, ani se neptal, zda něco nepotřebuje....po těch 3 měsících jsem se osmělila a dovolila si ho požádat, aby si rozmyslel, jaké výživné mi bude na dítě dávat....A manžel? Ten opáčil, že si zjišoval, že on má nárok na výživné ode mě a nikoli já na dítě od něj! Měl bohužel pravdu, ač má a měl dobrou životní úroveň, vykazované příjmy na daňovém přiznání mu dělaly nulu (černé peníze). A já, protože jsem blbka zaměstnaná, mám příjmy prokazatelné.....To bylo jen tak "mimo soutěž", abys viděla, že jsou i chlapi, který by se snažili obrat manželku...Pak začal vys.rat se střídavou péčí (jo, až po těch 3 měsících a potom, co mi bez řečí dovolil odvézt si celý dětský pokojíček)...protože syn byl tomu nakloněn, souhlasila jsem. Cílem mého bývalého ale, pro mě beze sporu, bylo to, aby nemusel platit výživné. Lichotí mu to, že u soudu prohlásil, že čerpá pro svou potřebu stejné prostředky, jako má manželka výplatu, a já tak nemusím platit na něj výživné...to ho opravdu šlechtí!

Není tady

 

#59 12. 8. 2006 19:44

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Pavlik napsal(a):

Ze své vlastní zkušenosti s prvním manželem bych vůbec neřešila a okamžitě založila svůj účet a na něj převedla dle nastavených pravomocí na jeho účtu co nejvíce. Jinak jako bych slyšela prvního manžela, neschopná, líná, on na mě dře atd. Pozor! je to jen snaha o posílení jeho sebevědomí, je to slaboch a snaží se Vás co nejvíce znejistit. Já se nechala takhle deptat skoro deset let. Když jsem došla k poznání, že on je debil a nikoliv já lemra (pardon, vystihuje to nejlépe stav věci), tak se mi moc ulevilo. Ono je totiž úpně jedno jestli makáte od rána do večera, stejně posloucháte kecy. Když jsem si jasně uvědomila, že finančně ho nepotřebuji a jako ozdoba domácnosti je palma lepší (nemá pindy a i lépe vypadá a nedělá bordel), tak jsem byla v pohodě. Odstěhovala jsem se s dcerou a pár blbostma do podnájmu. Hlavně nebuďte tak blbá jako já, že jsem svému bývalému choti oznámila, že se chci odstěhovat a co si ze společného majetku vezmu. Ojela jsem na víkend  k mému dědečkovi a když jsem se vrátila už nebylo co stěhovat. Manžel to přes víkend odstěhoval vše do prázdné garsonky kamaráda. Měla jsem holou pr... ale klid. A k tomu bytu, milé pisatelky manžel má jakýsi morální nárok na byt, ale není jeho je ve společném jmění manželů. Z bytu Vás nedostane, to musí určit soud, navíc i kdyby ho dostal on, tak jen se soudní výpovědí ( a to se vleče). Na jeho straně je dokazovací povinnost, že byt jste pořídili za ten jeho (přímo za ty peníze a né že se použili na něco jiného). Rychle na sociálku a k soudu kvůli svěření dítěte do péče a vyměření výživného. Chlapec musí platit nejenom na dítě, ale i na Vás a to dle výdělku. Při vyměřování se vychází z toho, že manželé mají mít stejnou životní úroveň. Přeji Vám hodně štěstí a hlavně dobré nervy. Dnes mě jen mrzí, že jsem ze sebe tolik let nechala dělat blbku!!!

Pavlik: jo, jo, souhlasím!!!


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#60 16. 8. 2006 20:57

Lenka2
♥♥-----
Místo: Z. u Brna
Registrovaný: 4. 8. 2006
Příspěvky: 63

Re: Bezvýchodná situace s manželem

mimimia napsal(a):

Lenka2: Ty si reagovala dost kriticky na Pavlik, ale ani ja nie som za, ze by ju mal zivit adt. Ale Ty sa na to teraz pozeras z ineho uhla, ale ti co sa na to pozeraju z toho uhla, ako ja napriklad na to ako moju sestru jej muz 7 rokov  bil a ponizoval a cim viac sa snazila, tym to bolo horsie, lebo chcel od nej stale viac a viac. A ked od neho odisla, tak najprv sa jej vyhrazal, potom ju prosil a potom zas vyhrazal a takto to ide stale dookola. Ked sa chcela dohodnut ohladom majetku, tak on uznava iba svoju dohodu a ziadnu inu a ked nesuhlasi, tak ona sa nechce dohodnut a ona je ta mrcha a vlastne na konci ved on je ten co sa chce rozviest s nou. Tak co by si takemuto chlapovi povedala? S nim sa neda pekne, tak ja som za nech vysudi co sa da. Kto jej nahradi tie roky trapenia a co ju to muselo stat odvahy, aby od neho odisla.
A co sa tyka dietata. Ona mu branit nebude aj ked by asi mala. Clovek ktory, sa o dieta stara iba materialne a nie citovo, ktory ho uci nadavat, najhorsie nadavky starych chlapov v troch rokoch, ktory mu nada ze je ko... a bije jeho matku a ponizuje pred jeho ocami nie je pre mna rodic a takyto "rodic" nema pravo byt ani rodicom. Splodit ho mohol, ale za to nema pravo vychovat, vlastne vevychovat cloveka. Nie je podstatne mat za kazdu cenu otca, ked nema jeho lasku. A mozno sa najde iny "otec" co mu ju da.
Ja sa na to pozeram z tejto stranky. Nemam toho este tolko preskakane ako mnohe z vas, ale svoj nazor som si uz mala moznost urobit popri tom co prezila moja sestra vo svojich 28 rokoch.
Nikoho nesudim ani neodsudzujem, ale tvorim si svoj nazor. A podla mojho nazoru PetrinPe muz sa javi podobne ako moj svagor. A k tomu nemam viac co dodat.
Kazdy by mal jednat podla svojho svedomia, ale ak si je ona vedoma, ze na to pravo ma byt na neho nepekna, tak nech to spravi, kedy sa on jej pytal ci sa jej paci ako sa on ku nej chova. A to mu ma len tak prejst.
Vyjadrila som len svoj nazor, kto chce nech ho akceptuje, kto nie tak nie.

Ano, já také netvrdím, že všichni chlapi jsou stejní, stejně jako ženy. Ale jen to myslím tak, že v případě péče o dítě většinou dostane dítě matka i když mnohdy se dá pochybovat o vhodnosti výběru. Vím, že chlapi dokážou být taky pěkné potvory, ale ze strany PetraPe slyšíme je její názor. Nevíme, jak to doopravdy bere ten chlap, proto jsem na začátku napsala, že by bylo dobré zajít do poradny, pokud by nechtěl, tak je to jasné a tím pádem musí nést důsledky svého jednání. Mrzí mě jen, že dost lidí zde nabízí jako první možnost oškubání a potom rozvod. Ono je to spíš o tom, že paní už měla mít účet dávno zavedený, resp. mít celou dobu prostě a jednoduše svůj účet. My to s manželem také tak máme. Na domácnost dáváme společně a co zbude to si každý necháme na účtu a pokud je něco potřeba zaplatit navíc zase se podělíme. Předpokládám, že stejně PetřePe nezbyde nic jiného než se dát rozvést, protože je ze svého muže zklamaná a dost překvapená a nemůže mu už věřit. Moje známá byla dost v podobné situaci. Velice hodná holka, manžel si jí vůbec nevážil, protože by vedle sebe nejraději viděl nějakou dominantní dámu. Jakmile se po skoro 10 letech rozhodla udělat si svůj účet najednou si jí začal vážit a teď plánují druhé miminko a všechno jim klape. Možná PetraPe nemá tak velké sebevědomí stejně jako ta má známá a třeba na to ten její chlap čeká. Nevím, nelze to takhle přes net soudit, ale důvodů může být hrozně moc. Mě akorát rozlobila ta dáma, že psala, že musí manžel bezpodmínečně platit i na ni, protože díky rozvodu se jí snížila životní úroveň. To mě opravdu dost s... Jinak domácí násilí znám-moji rodiče si ho taky dost užili, ale mohli za to oba, takže tam se to asi smývá. Přeji pěkný den a děkuji za reakci.

Není tady

 

#61 16. 8. 2006 21:03

Lenka2
♥♥-----
Místo: Z. u Brna
Registrovaný: 4. 8. 2006
Příspěvky: 63

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Eva36 napsal(a):

Lenka2: Hlavně chlapa obrat....tak u nás to bylo přímo naopak. Když jsem se chtěla rozvést (manžel se nepodílel na domácnosti, žil jako svobodný a já táhla všechno jak finančně, tak organizačně), tak jsem se dlouho předtím snažila o dohodu s manželem, abychom mohli v manželství pokračovat. Vyznělo to naprázdno, takže jsem se odstěhovala s tím, že podám žádost o rozvod....máme spolu 12 leté dítě, tohle dítě vzal BM za celé 3 měsíce 4 x do cukrárny, nepřispěl mi na něj nic, ani se neptal, zda něco nepotřebuje....po těch 3 měsících jsem se osmělila a dovolila si ho požádat, aby si rozmyslel, jaké výživné mi bude na dítě dávat....A manžel? Ten opáčil, že si zjišoval, že on má nárok na výživné ode mě a nikoli já na dítě od něj! Měl bohužel pravdu, ač má a měl dobrou životní úroveň, vykazované příjmy na daňovém přiznání mu dělaly nulu (černé peníze). A já, protože jsem blbka zaměstnaná, mám příjmy prokazatelné.....To bylo jen tak "mimo soutěž", abys viděla, že jsou i chlapi, který by se snažili obrat manželku...Pak začal vys.rat se střídavou péčí (jo, až po těch 3 měsících a potom, co mi bez řečí dovolil odvézt si celý dětský pokojíček)...protože syn byl tomu nakloněn, souhlasila jsem. Cílem mého bývalého ale, pro mě beze sporu, bylo to, aby nemusel platit výživné. Lichotí mu to, že u soudu prohlásil, že čerpá pro svou potřebu stejné prostředky, jako má manželka výplatu, a já tak nemusím platit na něj výživné...to ho opravdu šlechtí!

Já vím, že chlapi jsou taky potvory, jen ten zákon nebo paragraf či co to je, je opravdu strašně uhozený. Vždy kvůli tomu druhému, který nám tu životní úroveň zvedl, jsme se mohli mít alespoň chvíli lépe. A jde o ženy nebo o muže. Je to blbost, že je to vůbec takhle. Tvojí situaci ti vůbec nezávidím. U nás je to právě naopak. Mého manžela bývalá neměla zájem zachránit manželství, kluka dostala do péče, když je jednou za dva roky u nás (když nám ho půjčí), tak brečí že nechce zpátky. A to už je 5 let. Teď je mu 11 let, měli jsme ho mít na 3 týdny, ale "zase prý není doma". Když to tady tak někdy čtu, tak mi to hodně připomíná názory manželovy BM a to se má klidná duše zbarvuje do ruda. Přeji pěkný den a díky za názor.

Není tady

 

#62 17. 8. 2006 8:21

mimimia
♥♥-----
Registrovaný: 12. 7. 2006
Příspěvky: 42

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Lenka2: som rada, ze si tak reagovala. Beriem, ze aj zeny dokazu byt svine,s prepacenim, len zial castejsie je to naopak. Ja by som tiez nechcela, aby na mna platil alebo taketo veci, len by som bola nerada, aby to jednemu cloveku, len tak preslo. je pravda, ze neviem co sa za tym skryva, len mne to strasne pripomenulo spravanie sa mojho psychopatickeho svagra. A co sa tyka toho, ze najprv niekoho osklbat a potom podat na rozvod. No tak Ti napisem ako je to teraz s mojou sestrou. Kym si magor myslel, ze sa k nemu este vrati, tak jej velkoriso dovolil zobrat si vlastne veci, kde jej vykrikoval, ze to jej vsetko kupil on atd. Ked si chcela zobrat iba spalnu a pocitac, ktory je vyslovene iba jej, tak jej to nechcel dat a nakoniec povedal, ze ho radsej rozbije ako by jej ho mal dat. Tak sa vcera rozhodol moj oco a brat aj s nou po konzultacii s pravnikom, ze si tam tie veci pojde zobrat, lebo jej nemoze zabranit vstup do domu. Milostivy pan sa ale rozbehol po dvore a hned im zacal nadavat, aby vypadli z jeho pozemku atd. Lenze moj brat sa ho nezlakol a povedal mu iba na co je je. Tak ho svagor napadol a zacala sa trma vrma. Sestra zavolala policajtov. Za ten cas stihol svagor napadnut aj mojho otca zeleznou tycou a vyhrazal sa im zabitim. Keby boli chceli oco s bratom, tak z neho neostane ani mastny flak, len sa radili a bolo im odporucene, ze sa nemaju zacinat byt, tak sa len branili. Prisli policajti a sestra s otcom a bratom isli podat tresne oznamenie. A to si mlady suhaj zavaril a ma co chcel, nechcel sa dohodnut, tak za neho rozhodne sud. A keby si sestra bola zobrala tie veci skor, tak teraz mame pokoj. Takze nie vzdy sa oplati cakat. Nie som rada, ze sa to musi riesit takto, ale zial s takymito ludmi len takto.
Takze kazdy mame svoje skusenosti a asi preto aj kazdy reagujeme na prispevky rozdielne.

Není tady

 

#63 17. 8. 2006 14:42

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Lenka2: Syn od mého nevlastního táty neviděl tátu skoro 20 let, maminka "zapracovala"...teď už je ten kluk dospělý (přes 30 let), má svou rodinu, dvě děti a...začal se s tátou vídat, zprvu volal, pak se potkali na neutrální půdě a dneska k nám jezdí i s rodinou a s dětmi. Teď zrovna je má táta a moje máma na dovolené na chalupě. Bezvadný vztah, i když mu bývalá manželka nepřála....Co si ten syn myslí o mamince, to nevím, ale podle toho, že se chová k tátovi pěkně on, jeho žena i jejich děti, myslím, že ví, že ho táta má a vždycky měl rád...jen ta máma to tehdy hodně bojkotovala. Přesně jak píšeš - samé výmluvy, nebyl prý doma, byl nemocný, byl u babičky...dárky se vracely poštou zpátky....hrozně zlá a nevyrovnaná ženská, ta jeho máma...Mají ještě jednoho syna, mladšího, asi 28 let...ten za tátou ještě cestu nenašel. Uvidíme, co přinese budoucnost. Každopádně takové matky kazí dětem dětství a vztahy s tátou, já  bych to snad mydlila hlava nehlava...jenže si nepomůžu...

Není tady

 

#64 17. 8. 2006 17:29

Lenka2
♥♥-----
Místo: Z. u Brna
Registrovaný: 4. 8. 2006
Příspěvky: 63

Re: Bezvýchodná situace s manželem

mimimia napsal(a):

Lenka2: som rada, ze si tak reagovala. Beriem, ze aj zeny dokazu byt svine,s prepacenim, len zial castejsie je to naopak. Ja by som tiez nechcela, aby na mna platil alebo taketo veci, len by som bola nerada, aby to jednemu cloveku, len tak preslo. je pravda, ze neviem co sa za tym skryva, len mne to strasne pripomenulo spravanie sa mojho psychopatickeho svagra. A co sa tyka toho, ze najprv niekoho osklbat a potom podat na rozvod. No tak Ti napisem ako je to teraz s mojou sestrou. Kym si magor myslel, ze sa k nemu este vrati, tak jej velkoriso dovolil zobrat si vlastne veci, kde jej vykrikoval, ze to jej vsetko kupil on atd. Ked si chcela zobrat iba spalnu a pocitac, ktory je vyslovene iba jej, tak jej to nechcel dat a nakoniec povedal, ze ho radsej rozbije ako by jej ho mal dat. Tak sa vcera rozhodol moj oco a brat aj s nou po konzultacii s pravnikom, ze si tam tie veci pojde zobrat, lebo jej nemoze zabranit vstup do domu. Milostivy pan sa ale rozbehol po dvore a hned im zacal nadavat, aby vypadli z jeho pozemku atd. Lenze moj brat sa ho nezlakol a povedal mu iba na co je je. Tak ho svagor napadol a zacala sa trma vrma. Sestra zavolala policajtov. Za ten cas stihol svagor napadnut aj mojho otca zeleznou tycou a vyhrazal sa im zabitim. Keby boli chceli oco s bratom, tak z neho neostane ani mastny flak, len sa radili a bolo im odporucene, ze sa nemaju zacinat byt, tak sa len branili. Prisli policajti a sestra s otcom a bratom isli podat tresne oznamenie. A to si mlady suhaj zavaril a ma co chcel, nechcel sa dohodnut, tak za neho rozhodne sud. A keby si sestra bola zobrala tie veci skor, tak teraz mame pokoj. Takze nie vzdy sa oplati cakat. Nie som rada, ze sa to musi riesit takto, ale zial s takymito ludmi len takto.
Takze kazdy mame svoje skusenosti a asi preto aj kazdy reagujeme na prispevky rozdielne.

Řeknu ti tedy, že tvůj švagr je hodně velký psychopat. Ale pokud je to takové hovado dobře mu tak. Snad ho tvá sestra nezačne litovat a nestáhne trestní oznámení, to by byla strašná škoda a v budoucnu by to mohlo ublížit dalším lidem. Tedy myslím tvůj (snad už bývalý) švagr by mohl začít zase někomu fyzicky a psychicky ubližovat. Hodně sil přeji. U nás to je tak, že BM mého manžela vyměnila zámky když on byl v práci na noční. Ráno přijel z noční a už se nedostal domů. Domluvili se totiž na druhý den na ráno, že si odveze své osobní věci a zbytek bez náhrady nechá jí a jejich synovi, tzn. byt, veškeré vybavení... Chtěl aby to zůstalo všechno malému. Přestože za rozvod mohla ona, s manželem chodili do poradny (když jí konečně donutil) a psycholožka jí řekla, že za rozklad jejich manželství může ona a že by k ní měla chodit na další sezení sama. Jenže ona už nepřišla. A tak to manžel vzdal, protože se s ní nedalo žít a nesnažila se o nápravu. Chorobně žárlivá, majetnická. Představte si že žárlila i na své vlastní dítě, když si s ním jeho otec hrál a všemožně se snažila jim hru přerušit, místo aby se přidala. Dodnes nechápu, jak s ní vydržel 10 let. Když si dělal snídani počítala mu kolečka salámu, které si kladl na chleba...   A se vrátím k předchozímu :A tak vyměnila zámky a nemohl si vzít ani svoje fotografie z dětství, knihy a takové ty blbinky co k nim má člověk citově blízko, ale jinak jsou nám na prd. Sedl do auta a tak jak byl, tak odjel. Jak jednou řekl Petr Nárožný: Muž potřebuje k odchodu dvě věci auto a klobouk. Auto na to, aby měl čím odjet a klobouk, aby měl čím zamávat. Tak nějak to je s mým manželem a se mnou teď už také, protože se samozřejmě snažíme stále o styk s malým, jenže soudy jsou pomalé a sociálka nic nesvede.

Není tady

 

#65 17. 8. 2006 17:43

Lenka2
♥♥-----
Místo: Z. u Brna
Registrovaný: 4. 8. 2006
Příspěvky: 63

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Eva36 napsal(a):

Lenka2: Syn od mého nevlastního táty neviděl tátu skoro 20 let, maminka "zapracovala"...teď už je ten kluk dospělý (přes 30 let), má svou rodinu, dvě děti a...začal se s tátou vídat, zprvu volal, pak se potkali na neutrální půdě a dneska k nám jezdí i s rodinou a s dětmi. Teď zrovna je má táta a moje máma na dovolené na chalupě. Bezvadný vztah, i když mu bývalá manželka nepřála....Co si ten syn myslí o mamince, to nevím, ale podle toho, že se chová k tátovi pěkně on, jeho žena i jejich děti, myslím, že ví, že ho táta má a vždycky měl rád...jen ta máma to tehdy hodně bojkotovala. Přesně jak píšeš - samé výmluvy, nebyl prý doma, byl nemocný, byl u babičky...dárky se vracely poštou zpátky....hrozně zlá a nevyrovnaná ženská, ta jeho máma...Mají ještě jednoho syna, mladšího, asi 28 let...ten za tátou ještě cestu nenašel. Uvidíme, co přinese budoucnost. Každopádně takové matky kazí dětem dětství a vztahy s tátou, já  bych to snad mydlila hlava nehlava...jenže si nepomůžu...

To si také říkáme, že až vyroste tak to jednou pochopí. Ale není to jednoduché. Když jsme ho viděli před dvěma lety naposled brečel, že nechce zpátky, že chce zůstat s námi. Že si jeho matka našla nového přítele (již šestého) a že si s ním nerozumí. No a od té doby o něm nemáme žádné zprávy. Změnila číslo, dopisy mu nedává. Jediný dopis na který odpoví je ten který se píše do dubna, kdy otec musí dát vědět matce, kdy si vezme nezletilého o letních prázdninách. Na ten odpoví, že tehdy a tehdy, aby splnila povinnost, ale nikdy termín nedodrží. Není to jednoduché. Kazí chlapci možnost vidět se s jeho otcem. Dříve jsme mu často volali, abychom ho alespoň slyšeli (protože vzdálenost od něj je více jak 300km), ale i toto je pryč. Jakmile začne škola jsme rozhodnutí rozjet se do Žatce za ním a vidět ho alespoň ve škole. Zkusíme se domluvit, jestli by šlo, aby ho paní učitelky nechaly na hodinku s námi. Snad se alespoň dozvíme jak se má a jesli je šastný. Můj manžel říkal, že ho nemusí vidět klidně celý rok (letní prázdniny ano) pokud bude vědět že je šastný a spokojený v nové "úplné" rodině (ona se znovu vdala a mají spolu holčičku a její manžel je rozvedený a má z prvního manželství také dvě děti). Ti nevím jestli tam žijí, ale asi ne. Jen jsme se teď dozvěděli, když jsme volali na sociálku, že se jim na ně nechce platit alimenty a že na něho jeho BM podala trestní oznámení. Můj manžel se smál, protože boží mlýny melou pomalu a jistě. A ta chamtivost už jí snad dostihne.

Není tady

 

#66 18. 8. 2006 8:29

mimimia
♥♥-----
Registrovaný: 12. 7. 2006
Příspěvky: 42

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Lenak2, tak teraz je pochopitelna aj Tvoja reakcia. Je ale smutne, ze jedna matka, dokaze, takto ublizovat vlastnemu dietatu tym, ze mu zabranuje stretavat sa s vlastnym otcom. U nas to tak nie je, sestra aj napriek tomu aky je jej, este, muz by nechcela dietatu zabranovat. No ale po tomto incidente uvidime ako zareaguje. Velmi ju mrzi, ze napadol nasho otca a priklada si to za vinu. Oco jej ale povedal, ze predsa nejaky chlap a nieco vydrzi aj ked ho ta ruka boli a musel ist aj k doktorke. Teraz uz nepovoli nik a urcite nie oco. Ten ho totiz este nikdy nevidel v takomto stave a povedal, ze mu to len tak lahko neprejde. A povedal, ze sa chceli len dohodnut a zobrat si to minimum co tam mala, ale ked nedovolil, tak sa budu sudit aj o to co nechcela a este si bude bit hlavu o stenu. Sestra je zatial rozhodnuta, a hlavne nazlostena lebo napadol oca, tak urcite nepolavi. Vcera som jej uz doniesla navrh na rozvod, kde je vsetko pekne vylicene. Mozno ho aj porazi, ked to bude citat, ale nech.
Oco sa najnovsie postavil za ten nazor, ze dieta by mu mala davat len po tom ako dostane od psychiatra potvrdenie, ze je na to sposobily, lebo ocividne nie je, ked mu od zlosti tiekli biele sliny, ci pena ci co to povedal brat. No uvidime, to je na rozhodnuti sestry, nerada by dietatu brala oca, ale na druhej strane takyto otec, tak radsej ziadny. Urcite by ho dalej ucil nadavat, ako doteraz a huckal by ho proti nam. On ho dokazal pochvalit aj za to, ze mi vylial caj na plece. Tak co dodat, v takomto pripade, by asi bolo lepsie zakazat mu stykat sa s dietatom. Co Ty na to?
A co sa tyka toho syna od Tvojho manzela, tak drzim palce. Lebo ked maju rodicia akekolvek problemy, nemaju do toho tahat deti. Dieta ma pravo na oboch rodicou (ak su ovsem ako moj svagor, je to polemicke). Este raz drzim palce.

Není tady

 

#67 23. 8. 2006 22:39

Lenka2
♥♥-----
Místo: Z. u Brna
Registrovaný: 4. 8. 2006
Příspěvky: 63

Re: Bezvýchodná situace s manželem

mimimia napsal(a):

Lenak2, tak teraz je pochopitelna aj Tvoja reakcia. Je ale smutne, ze jedna matka, dokaze, takto ublizovat vlastnemu dietatu tym, ze mu zabranuje stretavat sa s vlastnym otcom. U nas to tak nie je, sestra aj napriek tomu aky je jej, este, muz by nechcela dietatu zabranovat. No ale po tomto incidente uvidime ako zareaguje. Velmi ju mrzi, ze napadol nasho otca a priklada si to za vinu. Oco jej ale povedal, ze predsa nejaky chlap a nieco vydrzi aj ked ho ta ruka boli a musel ist aj k doktorke. Teraz uz nepovoli nik a urcite nie oco. Ten ho totiz este nikdy nevidel v takomto stave a povedal, ze mu to len tak lahko neprejde. A povedal, ze sa chceli len dohodnut a zobrat si to minimum co tam mala, ale ked nedovolil, tak sa budu sudit aj o to co nechcela a este si bude bit hlavu o stenu. Sestra je zatial rozhodnuta, a hlavne nazlostena lebo napadol oca, tak urcite nepolavi. Vcera som jej uz doniesla navrh na rozvod, kde je vsetko pekne vylicene. Mozno ho aj porazi, ked to bude citat, ale nech.
Oco sa najnovsie postavil za ten nazor, ze dieta by mu mala davat len po tom ako dostane od psychiatra potvrdenie, ze je na to sposobily, lebo ocividne nie je, ked mu od zlosti tiekli biele sliny, ci pena ci co to povedal brat. No uvidime, to je na rozhodnuti sestry, nerada by dietatu brala oca, ale na druhej strane takyto otec, tak radsej ziadny. Urcite by ho dalej ucil nadavat, ako doteraz a huckal by ho proti nam. On ho dokazal pochvalit aj za to, ze mi vylial caj na plece. Tak co dodat, v takomto pripade, by asi bolo lepsie zakazat mu stykat sa s dietatom. Co Ty na to?
A co sa tyka toho syna od Tvojho manzela, tak drzim palce. Lebo ked maju rodicia akekolvek problemy, nemaju do toho tahat deti. Dieta ma pravo na oboch rodicou (ak su ovsem ako moj svagor, je to polemicke). Este raz drzim palce.

Omluvám se za zpožděnou reakci, ale neměla jsem možnost dostat se k netu. jinak psychologické vyšetření pro tvého švagra určitě. Pokud mu tekla pěna od pusy, tak to bude hodně vážné a ten člověk je nepříčetný, což by se mohlo dítěti jednou vymstít. u těchto lidí stačí trochu. Pokud vyjde psych. posudek pro tvého švagra špatně nezakázala bych úplně styk, ale aby styk s otcem byl pod dohledem opatrovníka. Před očima třetí osoby si určitě nic nedovolí. Nechala bych udělat i psych. posudek dítěte, aby bylo jasné, jestli se chce opravdu s otcem stýkat. pokud by vyšlo že ne, tak bych prostřednictvím soudu požádala otce dítěte o to, aby se ho vzdal jako otec. Výživné tím pádem nebude platit a tvá sestra se ho na věky zbaví. jak to vidíš? Pa Lenka

Není tady

 

#68 24. 8. 2006 8:23

mimimia
♥♥-----
Registrovaný: 12. 7. 2006
Příspěvky: 42

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Lenka2: No to je dobry napad, lebo sestra ozaj nechce, aby maly ostal bez otca aj ked je magor, lebo rodicia su predsa len rodicia. Len ide o to, ze keby sa to aj tak vysudilo, ze by pri styku otca s dietatom musela byt aj tretia osoba, musela by to byt sestra a ta sa s nim nechce stretavat, lebo by ju stale prehovaral a mozno by ju aj napadol. Tak to nie je take jednoduche. Maly by sa s nim asi chcel stretavat. Sice ho nejako nespomina a ked aj tak sa nepyta preco tam nie su, alebo kde je oco. Proste spomina ho len tak medzi recou obcas. Ale napriklad nevola ho len oco, ale povie "ten moj oco M..." (to ako priezviskom, nechcela som ho tu pisat) Proste menuje ho aj cez priezvisko. Sestre povedal, ze aby vymenili oca, ale ked sestra povie, ze ho uz nechce, tak on povie, ze ho chce. Je to ozaj tazke, len sa bojime, aby na neho nemal zly vplyv a vedome ho neucil zle veci.
Neviem ci som to spominala ale milostivy sa dal vypisat na PN, ze ho moj brat napadol. Oco mal na to vacsi dovod, lebo ho ruka ozaj bolela a nesiel a on vypocitavec to vyuzil a isiel k doktorovi a dal sa vypisat, ze ho boli oblicka. A s tymi mal problemy od mala, lebo to zdedil po ocovi, ktory na to zomrel. Proste je to svinstvo. Uvidime co z toho bude.
A co sa tyka vyzivneho, to by sestra nejako prezila aj bez neho, len nech ma pokoj. Nastastie uz mohla nastupit do prace skor a mama ma zhodou okolnosti dovolenku, tak je s malym a sestra moze chodit do roboty.
Inac mame tu taky blby zakon. Rodinne pridavky chodili na ucel sestrinho muza, tak si to bola dat zmenit a ta zena jej povedala, ze jej to urobi, ale ze o nicom nevie, ze maju problemy. Keby ale prisiel jej muz a chcel si to zmenit spat na seba, tak mu to musia zmenit. To je jedna hroza. Dnes si isla vybavovat aj, aby platil vyzivne na dieta.
Manzelstvo je ozaj jedna velka loteria. Clovek sa berie z lasky a potom to takto nepekne konci. Ja len dufam, ze mna to obide.

Není tady

 

#69 24. 8. 2006 10:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Lenka2: "No to je dobry napad, lebo sestra ozaj nechce, aby maly ostal bez otca aj ked je magor, lebo rodicia su predsa len rodicia. Len ide o to, ze keby sa to aj tak vysudilo, ze by pri styku otca s dietatom musela byt aj tretia osoba, musela by to byt sestra a ta sa s nim nechce stretavat, lebo by ju stale prehovaral a mozno by ju aj napadol. Tak to nie je take jednoduche. Maly by sa s nim asi chcel stretavat."
Myslím, ale nie som si istá, že pri takomto kontakte sa dá zariadi aj to, aby sa otec so synom vídal pod dozorom nejakej pracovníčky zo sociálky, odboru pre deti alebo niečo také, hlavne ak v tom bude figurova aj napadnutie... Nemusí to by sestra, snáď sa to bude da vybavi inak... A otecka to možno prestane bavi, keď tam bude úradná osoba, alebo sa prestane ovláda a veci sa vyriešia samy.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#70 24. 8. 2006 11:50

mimimia
♥♥-----
Registrovaný: 12. 7. 2006
Příspěvky: 42

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Selima: Dik, to sa pokusime zistit, ci by sa to dalo aj s nejakou socialnou pracovnickou, ale ako to potom funguje, kto by ju za to platil. Neviem si to velmi predstavit. No poviem jej, ze ked bude o to ziadat nech sa to spyta. Akurat mi volala, ze ho stretla v meste asi si bol zas vybavovat falosne potvrdenia od doktorov, lebo chce z to vytazit co najviac. Nevedel, ale sestra uz robi. Dufam, ze nepojde do nas a nebude chciet zobrat mame maleho. Uz len z trucu. Clovek ozaj nevie co by mohol od neho ocakavat.

Není tady

 

#71 24. 8. 2006 21:11

Lenka2
♥♥-----
Místo: Z. u Brna
Registrovaný: 4. 8. 2006
Příspěvky: 63

Re: Bezvýchodná situace s manželem

mimimia napsal(a):

Selima: Dik, to sa pokusime zistit, ci by sa to dalo aj s nejakou socialnou pracovnickou, ale ako to potom funguje, kto by ju za to platil. Neviem si to velmi predstavit. No poviem jej, ze ked bude o to ziadat nech sa to spyta. Akurat mi volala, ze ho stretla v meste asi si bol zas vybavovat falosne potvrdenia od doktorov, lebo chce z to vytazit co najviac. Nevedel, ale sestra uz robi. Dufam, ze nepojde do nas a nebude chciet zobrat mame maleho. Uz len z trucu. Clovek ozaj nevie co by mohol od neho ocakavat.

Sociální pracovnici platí stát. Tedy alespoň u nás. Je to jejich povinnost. Jsou opatrovníky a musí zastat práva dítěte pokud jsou nějakým způsobem omezována. Jinak dej vědět, jak to dopadlo. Policie určitě všechno sepsala, takže když budou chtít svěděctví, tak to určitě švagr projede. Přeji pěkný den.

Není tady

 

#72 25. 8. 2006 8:45

mimimia
♥♥-----
Registrovaný: 12. 7. 2006
Příspěvky: 42

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Lenka2: Dik, urcite dam vediet ako to skonci. Aj ked vcera jej jedna zena na socialke povedla, ze neveri, ze mu nedovolia stretavat sa s dietatom alebo ze by sa musel stretavat s dohladom. No uvidime, ved sa bude musiet vyfarbit. A som zvedava ako bude reagovat na taketo obvinenia. Dufajme, ze ukaze svoju pravu tvar. Je pravda, ze sa vsetci teraz trochu bojime (vlastne my zeny), aby nam nieco neurobil. Lebo v tom jeho amoku by mohol urobit hocico. A ze ma doma nejaku zbran alebo co to sestra vravela a ten jeho bratranec tiez. Tak to nie je sranda. A clovek vlastne ani nevie ako ma s takym psychopatom jednat. Utlacat a zastrasovat sa ozaj nechceme nechat. A kym sa to vyriesi cez policiu a sudy, tak to sa nacakame. A ti aj tak nemozu robit nic. Je to inac sila, ze riesit sa zacina iba vtedy, ked je situacia kriticka, ale nie vtedy, ked je to potrebne ako prevencia.

Není tady

 

#73 2. 9. 2006 20:43

Lenka2
♥♥-----
Místo: Z. u Brna
Registrovaný: 4. 8. 2006
Příspěvky: 63

Re: Bezvýchodná situace s manželem

Jo, prevence nefunguje v žádném státě. Je to hanba. U soudu bojujte o psychologické vyšetření obou rodičů. Přeji hodně sil.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů