6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poraďte mi prosím, jak odnaučit zakrslého králíčka serat vechny kabelyv okolí.
Nae Kája to má s kabelama jako Moty - Jack se sýrem. Prostě nemůe odolat, i kdyby se měla zabít při přeskakování plůtku, co jí manel udělal.
Navíc, poutíme jí kadý den a hlídáme, stejně ale kadý den okolo půlnoci začně koncert, kdy hrye mříe od klece. Je to straný torpédo, pustili jsme jí na noc, e bude běhat okolo nás a pak si k někomu vleze do postele - to zvířě zalezlo za skříně mezerou, e by tam nepprolezl snad ani křeček! A to jenom proto, e viděla, jak tam manel zastrkuje vechny kabely.
Vechny je serala!!!
Předevčírem jí mana otevřel klec a ne se otočil, e sklidí větrák, u prokouslala nůru. A to byl větrák v zásuvce!
Vypadá to u nás jako v Kocourkově, protoe máme vechny kabely omotané izolačkou - červenou, modrou, lutou se zelenými prouky..........
Opravdu nevím, jak na ní. Poradíte?
Není tady
Ja jsem na to nasipala trochu pepře a hned to nechal .
Není tady
My máme vechny kabely pod kobercem. A do klece dávám hodně tvrdýho chlebíka tak snad proto ho to moc neláká.
Není tady
Taky jsme měli s naím Králíkem tyhle problémy. Vyřeilo se to samo. Ze začátku jsme ho nechávali trvale v kleci a on v noci chroupal No, bylo to k zbláznění. Tak ho vdycky někdo okřikl. Časem toho nechal, ale jak nechroupal tak mu začaly patně růst zuby. Vyhnuly se proti normálu a u nebyly proti sobě. Musela jsem mu je s dcerou cvakat sama. Ale, přestaly mu vadit kabely. Pak u jsme ho nechali i bez dozoru celý den i mimo klec. Od té doby kabely byly v naprostém bezpečí.
Měli jsme ho mazlíka 9 let. Budi mu třeeň lehká. ( tam odpočívá )
Není tady
Eri napsal(a):
Poraďte mi prosím, jak odnaučit zakrslého králíčka serat vechny kabelyv okolí.
Nae Kája to má s kabelama jako Moty - Jack se sýrem. Prostě nemůe odolat, i kdyby se měla zabít při přeskakování plůtku, co jí manel udělal.
Navíc, poutíme jí kadý den a hlídáme, stejně ale kadý den okolo půlnoci začně koncert, kdy hrye mříe od klece. Je to straný torpédo, pustili jsme jí na noc, e bude běhat okolo nás a pak si k někomu vleze do postele - to zvířě zalezlo za skříně mezerou, e by tam nepprolezl snad ani křeček! A to jenom proto, e viděla, jak tam manel zastrkuje vechny kabely.
Vechny je serala!!!
Předevčírem jí mana otevřel klec a ne se otočil, e sklidí větrák, u prokouslala nůru. A to byl větrák v zásuvce!
Vypadá to u nás jako v Kocourkově, protoe máme vechny kabely omotané izolačkou - červenou, modrou, lutou se zelenými prouky..........
Opravdu nevím, jak na ní. Poradíte?
Ahoj Eri, jak starý je vá králíček? Pokud je mladý, dá se to kousání odnaučit. Teda asi ne u vech králíčků, protoe kadý je individualita, co si budeme povídat. Taky jsem jednoho měla, zpočátku taky kousal do veho, co mu bylo po ruce, ale odnaučila jsem ho to. Zkus tyto stánky: http://www.kralici.cz/pages.asp?f=odkazy. Dělala jsem to skoro podobně, jak se tam píe, prostě jsem zakřičela fuj, on si zřejmě uvědomil, e něco dělá patně, opakovala jsem to při kadé příleitosti, kdy něco kousal, a pak prostě na ten povel reagoval. Přesně jak se tam píe: Králíček je docela inteligentní zvíře a je moné ho do určité míry vychovat. Kdy dělá něco, co nesmí, existuje způsob, jak mu to vysvětlit. Stačí několikrát rychle za sebou zatleskat a při tom zvýeným hlasem říci NE NE NE! nebo FUJ!. Králíček samozřejmě nerozumí konkrétním slovům (příkazům), ale pozná negativní tón v hlase. Pokud toto napomenutí zabere, je třeba ho pochválit HODNÝ klidným tichým hlasem a jemně ho pohladit na hlavičce a třeba se i usmát.
Přeji Eri hodně těstí a spokojeností s králíčkem.
Není tady
Vem moc děkuju.
My to zatím zkouíme po dobrém, tedy: Kájino, to nesmí, je to ee... a podobný zhovadilosti.
Asi je Vám jasný, jak to funguje.
U jsem párkrát i houkla, ale to dá okamitě Kája ui a na zadek a já jsem ta patná, co ubliuje zvířátkům.
Jinak je hodná, zlatá ( kdy pominu, e manelovi serala oranové tričko - a to jsou prý králíci barvoslepí, haha ).
Od syna se nechá nosit, je opravdu milionová, kdy je putěná, není venku jediný bobek, je velice čistotná.
Ale ty kabely, já fakt nevím. Na hryzání toho má spoustu v kleci - chleba, mrkev, větve.
Ale Bobe vedle její klece na chvilku poloil vrtačku s dlouhou ňůrou......... tu naí holku málem kleplo, to bylo drádění hada bosou nohou. Řádila jako černá ruka a snaila se dostat ven.
U nevím, co s ní. V domku chceme vude dlabu, pod tu kabely neschovám. O litách nemá cenu mluvit, ty má v sobě během vteřiny. Malýmu ohryzala kolečka na skatebordu. Doufám, e jí aspoň tlačil aludek, protoe to prkno bylo úasný a těko jsme ho sháněli!
Není tady