Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 8. 2006 23:34

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Králíček a kabely

Poraďte mi prosím, jak odnaučit zakrslého králíčka sežrat všechny kabelyv okolí.
Naše Kája to má s kabelama jako Moty - Jack se sýrem. Prostě nemůže odolat, i kdyby se měla zabít při přeskakování plůtku, co jí manžel udělal.
Navíc, pouštíme jí každý den a hlídáme, stejně ale každý den okolo půlnoci začně koncert, když hryže mříže od klece.  Je to strašný torpédo, pustili jsme jí na noc, že bude běhat okolo nás a pak si k někomu vleze do postele - to zvířě zalezlo za skříně mezerou, že by tam nepprolezl snad ani křeček! A to jenom proto, že viděla, jak tam manžel zastrkuje všechny kabely. big_smile
Všechny je sežrala!!! mad
Předevčírem jí manža otevřel klec a než se otočil, že sklidí větrák, už prokouslala šnůru. A to byl větrák v zásuvce!
Vypadá to u nás jako v Kocourkově, protože máme všechny kabely omotané izolačkou - červenou, modrou, žlutou se zelenými proužky..........
Opravdu nevím, jak na ní. Poradíte?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#2 5. 8. 2006 10:08

Gabca
♥♥-----

Re: Králíček a kabely

Ja jsem na to nasipala trochu pepře a hned to nechal .

Není tady

#3 5. 8. 2006 13:55

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

My máme všechny kabely pod kobercem. A do klece dávám hodně tvrdýho chlebíka tak snad proto ho to moc neláká.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#4 7. 8. 2006 16:47

marysha
♥------

Taky jsme měli s naším Králíkem tyhle problémy. Vyřešilo se to samo. Ze začátku jsme ho nechávali trvale v kleci a on v noci chroupal No, bylo to k zbláznění. Tak ho vždycky někdo okřikl. Časem toho nechal, ale jak nechroupal tak mu začaly špatně růst zuby. Vyhnuly se proti normálu a už nebyly proti sobě. Musela jsem mu je s dcerou cvakat sama. Ale, přestaly mu vadit kabely. Pak už jsme ho nechali i bez dozoru celý den i mimo klec. Od té doby kabely byly v naprostém bezpečí.
Měli jsme ho mazlíka 9 let. Budiž mu třešeň lehká. ( tam odpočívá )

Není tady

#5 7. 8. 2006 18:32

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Eri napsal(a):

Poraďte mi prosím, jak odnaučit zakrslého králíčka sežrat všechny kabelyv okolí.
Naše Kája to má s kabelama jako Moty - Jack se sýrem. Prostě nemůže odolat, i kdyby se měla zabít při přeskakování plůtku, co jí manžel udělal.
Navíc, pouštíme jí každý den a hlídáme, stejně ale každý den okolo půlnoci začně koncert, když hryže mříže od klece.  Je to strašný torpédo, pustili jsme jí na noc, že bude běhat okolo nás a pak si k někomu vleze do postele - to zvířě zalezlo za skříně mezerou, že by tam nepprolezl snad ani křeček! A to jenom proto, že viděla, jak tam manžel zastrkuje všechny kabely. big_smile
Všechny je sežrala!!! mad
Předevčírem jí manža otevřel klec a než se otočil, že sklidí větrák, už prokouslala šnůru. A to byl větrák v zásuvce!
Vypadá to u nás jako v Kocourkově, protože máme všechny kabely omotané izolačkou - červenou, modrou, žlutou se zelenými proužky..........
Opravdu nevím, jak na ní. Poradíte?

Ahoj Eri, jak starý je vᚠkrálíček? Pokud je mladý, dá se to kousání odnaučit. Teda asi ne u všech králíčků, protože každý je individualita, co si budeme povídat. Taky jsem jednoho měla, zpočátku taky kousal do všeho, co mu bylo po ruce, ale odnaučila jsem ho to. Zkus tyto stánky: http://www.kralici.cz/pages.asp?f=odkazy. Dělala jsem to skoro podobně, jak se tam píše, prostě jsem zakřičela fuj, on si zřejmě uvědomil, že něco dělá špatně, opakovala jsem to při každé příležitosti, kdy něco kousal, a pak prostě na ten povel reagoval. Přesně jak se tam píše: Králíček je docela inteligentní zvíře a je možné ho do určité míry vychovat. Když dělá něco, co nesmí, existuje způsob, jak mu to vysvětlit. Stačí několikrát rychle za sebou zatleskat a při tom zvýšeným hlasem říci „NE NE NE!“ nebo „FUJ!“. Králíček samozřejmě nerozumí konkrétním slovům (příkazům), ale pozná negativní tón v hlase. Pokud toto napomenutí zabere, je třeba ho pochválit „HODNݓ klidným tichým hlasem a jemně ho pohladit na hlavičce a třeba se i usmát.
Přeji Eri hodně štěstí a spokojeností s králíčkem.

Není tady

#6 10. 8. 2006 9:40

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Všem moc děkuju.
My to zatím zkoušíme po dobrém, tedy: Kájino, to nesmíš, je to ee... a podobný zhovadilosti.
Asi je Vám jasný, jak to funguje.
Už jsem párkrát i houkla, ale to dá okamžitě Kája uši až na zadek a já jsem ta špatná, co ubližuje zvířátkům.                dumbom
Jinak je hodná, zlatá ( když pominu, že manželovi sežrala oranžové tričko - a to jsou prý králíci barvoslepí, haha ).
Od syna se nechá nosit, je opravdu milionová, když je puštěná, není venku jediný bobek, je velice čistotná.
Ale ty kabely, já fakt nevím. Na hryzání toho má spoustu v kleci - chleba, mrkev, větve.
Ale Bobeš vedle její klece na chvilku položil vrtačku s dlouhou šňůrou......... tu naší holku málem kleplo, to bylo dráždění hada bosou nohou. Řádila jako černá ruka a snažila se dostat ven. big_smile
Už nevím, co s ní. V domku chceme všude dlažbu, pod tu kabely neschovám. O lištách nemá cenu mluvit, ty má v sobě během vteřiny. Malýmu ohryzala kolečka na skatebordu. Doufám, že jí aspoň tlačil žaludek, protože to prkno bylo úžasný a těžko jsme ho sháněli! mad

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí