Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#26 19. 8. 2006 21:11

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: sekaná

...a já ji peču v rukávu, nebo sáčku ,/musí se párkrát propíchnout/  abych nemusela umývat plech a ona se ani nespálí, ale nepodlévám, ke konci ho rozstřihnu, aby měla kůrčičku.....

Není tady

 

#27 20. 8. 2006 18:28

d2dagmar
♥♥♥----
Místo: Morava
Registrovaný: 12. 8. 2006
Příspěvky: 148

Re: sekaná

Když jsem byla čerstvá mladá paní tak jsem se taky bála,že mi sekaná rozpraská tak jsem to řešila karbenátkama.taky s nima prásknu o linku a nepraskají.Už jsem paní 18let tak už dělám váleček :)Hlavně,že je co na talíři.Děti taky mají rády hnízda-malé bochánky,uvnitř vejce natvrdo a servíruju rozkrojené.

Není tady

 

#28 21. 8. 2006 10:11

kukusa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Humpolačka
Registrovaný: 23. 4. 2006
Příspěvky: 2507

Re: sekaná

Ženský ještě prosím pomožte nevědomé,
pečete jí přikrytou v pekáči nebo bez víka
a pak taky na kolik stupňů a cca jak dlouho?
Díky moc za pomoc big_smile


http://lilypie.com/pic/090312/7zB3.jpghttp://b3.lilypie.com/Bbt9p1/.png

http://lilypie.com/pic/081130/UxM5.jpghttp://bd.lilypie.com/DrzCp1/.png
kontrola u gyndr 16.3.

Není tady

 

#29 21. 8. 2006 10:33

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 247

Re: sekaná

Aby sekaná při pečení nepraskla, tak je na to jeden fígl.
Až máte šišku sekané hotovou, nesmí být hodně tuhá (spíše řidší, nebojte, ona se nerozteče, a ztuhne) tak ji rukama a studenou vodou uhladím úplně do hladka tak, že je povrch bez jediné prasklinky a dám ji  podlitou vodou péct. Potom nepraskne - to je dlouholetá zkušenost. Během pečení ji tak dvakrát poliji vodou - studenou, aby získala hezkou barvu.

Není špatné také do sekané udělat důlek i několik a dát tam  syrové vejce. Povrch zase spojím a uhladím. Když je sekaná hotová, tak při krájení vypadá pěkně.

Není tady

 

#30 21. 8. 2006 10:35

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 247

Re: sekaná

Sekaná se peče nezakrytá asi tak hodinu a půl na 170 - 180 stupňů.

Není tady

 

#31 21. 8. 2006 13:17

Stelička
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 1. 2006
Příspěvky: 1160

Re: sekaná

Já sekanou balívám do bránice - pak nepraskne a povrch je křupavý, dá se posypat grilovacím kořením, paprikou, kmínem ... Bránice se kupuje u řezníka (v klasických Maso-uzeninách, s Marketech moc nebývá). Je to taková slavnostnější sekaná, někdy se do ní balí váleček svíčkové, ale ten to prodraží. Já dávám různé výše popsané náplně, často míchaná vejce s hráškem a červenou kápií.

Upravil(a) Stelička (21. 8. 2006 13:18)


http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

 

#32 21. 8. 2006 14:00

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: sekaná

podle mne z hovězího by byla moc libová a vlastně i tuhá
mám výbornou zkušenost s krůtím - mržené z Makra a teď jsem koupila to mleté tamtéž - balení cca 2.4 kg chlazené a zatím jsem dělala jen karbanátky a byly super.

Není tady

 

#33 20. 4. 2007 16:27

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 7347

Re: sekaná

idem to zjtra prvýkrát v živote urobi. držte mi palce. dos silno  smile


Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

 

#34 1. 11. 2008 21:54

bloncka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 14. 1. 2006
Příspěvky: 382

Re: sekaná

Poraďte - mám mleté maso balené v ochranné atmosféře na zítra na karbenátky. Můžu si je nachystat už dneska a zítra jenom usmažit? Nezkazí se mi to do rána, že ne... Nebo to mám radši udělat všechno zítra, aby to bylo čerstvé?

Není tady

 

#35 1. 11. 2008 21:55

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 29. 5. 2006
Příspěvky: 17017
Web

Re: sekaná

nezkazí tummenupp

Není tady

 

#36 1. 11. 2008 21:56

bloncka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 14. 1. 2006
Příspěvky: 382

Re: sekaná

smile Dík, jdu na to.

Není tady

 

#37 24. 11. 2008 16:16

lindaB
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 3. 2007
Příspěvky: 1187

Re: sekaná

já sekanou potřu bílkem, nebo celým rozkvedlaným vejcem a nic mi nepraská

Není tady

 

#38 25. 11. 2008 11:14

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: sekaná

Taky se dá potřít hořčicí.

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů