29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
...a já ji peču v rukávu, nebo sáčku ,/musí se párkrát propíchnout/ abych nemusela umývat plech a ona se ani nespálí, ale nepodlévám, ke konci ho rozstřihnu, aby měla kůrčičku.....
Není tady
Když jsem byla čerstvá mladá paní tak jsem se taky bála,že mi sekaná rozpraská tak jsem to řešila karbenátkama.taky s nima prásknu o linku a nepraskají.Už jsem paní 18let tak už dělám váleček :)Hlavně,že je co na talíři.Děti taky mají rády hnízda-malé bochánky,uvnitř vejce natvrdo a servíruju rozkrojené.
Není tady
Ženský ještě prosím pomožte nevědomé,
pečete jí přikrytou v pekáči nebo bez víka
a pak taky na kolik stupňů a cca jak dlouho?
Díky moc za pomoc
Není tady
Aby sekaná při pečení nepraskla, tak je na to jeden fígl.
Až máte šišku sekané hotovou, nesmí být hodně tuhá (spíše řidší, nebojte, ona se nerozteče, a ztuhne) tak ji rukama a studenou vodou uhladím úplně do hladka tak, že je povrch bez jediné prasklinky a dám ji podlitou vodou péct. Potom nepraskne - to je dlouholetá zkušenost. Během pečení ji tak dvakrát poliji vodou - studenou, aby získala hezkou barvu.
Není špatné také do sekané udělat důlek i několik a dát tam syrové vejce. Povrch zase spojím a uhladím. Když je sekaná hotová, tak při krájení vypadá pěkně.
Není tady
Sekaná se peče nezakrytá asi tak hodinu a půl na 170 - 180 stupňů.
Není tady
Já sekanou balívám do bránice - pak nepraskne a povrch je křupavý, dá se posypat grilovacím kořením, paprikou, kmínem ... Bránice se kupuje u řezníka (v klasických Maso-uzeninách, s Marketech moc nebývá). Je to taková slavnostnější sekaná, někdy se do ní balí váleček svíčkové, ale ten to prodraží. Já dávám různé výše popsané náplně, často míchaná vejce s hráškem a červenou kápií.
Upravil(a) Stelička (21. 8. 2006 13:18)
Není tady
podle mne z hovězího by byla moc libová a vlastně i tuhá
mám výbornou zkušenost s krůtím - mržené z Makra a teď jsem koupila to mleté tamtéž - balení cca 2.4 kg chlazené a zatím jsem dělala jen karbanátky a byly super.
Není tady
idem to zjtra prvýkrát v živote urobiť. držte mi palce. dosť silno
Není tady
Poraďte - mám mleté maso balené v ochranné atmosféře na zítra na karbenátky. Můžu si je nachystat už dneska a zítra jenom usmažit? Nezkazí se mi to do rána, že ne... Nebo to mám radši udělat všechno zítra, aby to bylo čerstvé?
Není tady
já sekanou potřu bílkem, nebo celým rozkvedlaným vejcem a nic mi nepraská
Není tady
Taky se dá potřít hořčicí.
Není tady