27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
...a já ji peču v rukávu, nebo sáčku ,/musí se párkrát propíchnout/ abych nemusela umývat plech a ona se ani nespálí, ale nepodlévám, ke konci ho rozstřihnu, aby měla kůrčičku.....
Není tady
Kdy jsem byla čerstvá mladá paní tak jsem se taky bála,e mi sekaná rozpraská tak jsem to řeila karbenátkama.taky s nima prásknu o linku a nepraskají.U jsem paní 18let tak u dělám váleček :)Hlavně,e je co na talíři.Děti taky mají rády hnízda-malé bochánky,uvnitř vejce natvrdo a servíruju rozkrojené.
Není tady
enský jetě prosím pomote nevědomé,
pečete jí přikrytou v pekáči nebo bez víka
a pak taky na kolik stupňů a cca jak dlouho?
Díky moc za pomoc
Není tady
Aby sekaná při pečení nepraskla, tak je na to jeden fígl.
A máte iku sekané hotovou, nesmí být hodně tuhá (spíe řidí, nebojte, ona se nerozteče, a ztuhne) tak ji rukama a studenou vodou uhladím úplně do hladka tak, e je povrch bez jediné prasklinky a dám ji podlitou vodou péct. Potom nepraskne - to je dlouholetá zkuenost. Během pečení ji tak dvakrát poliji vodou - studenou, aby získala hezkou barvu.
Není patné také do sekané udělat důlek i několik a dát tam syrové vejce. Povrch zase spojím a uhladím. Kdy je sekaná hotová, tak při krájení vypadá pěkně.
Není tady
Sekaná se peče nezakrytá asi tak hodinu a půl na 170 - 180 stupňů.
Není tady
Já sekanou balívám do bránice - pak nepraskne a povrch je křupavý, dá se posypat grilovacím kořením, paprikou, kmínem ... Bránice se kupuje u řezníka (v klasických Maso-uzeninách, s Marketech moc nebývá). Je to taková slavnostnějí sekaná, někdy se do ní balí váleček svíčkové, ale ten to prodraí. Já dávám různé výe popsané náplně, často míchaná vejce s hrákem a červenou kápií.
Upravil(a) Stelička (21. 8. 2006 13:18)
Není tady
podle mne z hovězího by byla moc libová a vlastně i tuhá
mám výbornou zkuenost s krůtím - mrené z Makra a teď jsem koupila to mleté tamté - balení cca 2.4 kg chlazené a zatím jsem dělala jen karbanátky a byly super.
Není tady
idem to zjtra prvýkrát v ivote urobi. drte mi palce. dos silno
Není tady
Poraďte - mám mleté maso balené v ochranné atmosféře na zítra na karbenátky. Můu si je nachystat u dneska a zítra jenom usmait? Nezkazí se mi to do rána, e ne... Nebo to mám radi udělat vechno zítra, aby to bylo čerstvé?
Není tady
já sekanou potřu bílkem, nebo celým rozkvedlaným vejcem a nic mi nepraská
Není tady
Taky se dá potřít hořčicí.
Není tady