Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 4. 8. 2006 14:20

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 29. 5. 2006
Příspěvky: 17017
Web

sekaná

nemohl by jste mi někdo napsat nějaký fígl, aby sekaná při  pečení nepraskla???:godlike:popřípadě jak se dá třeba vylepšit, už jsem jí ted dlouho nedělala, tak bych chtěla něčím překvapit, hlavně ne prasklinou:lol:

Není tady

 

#2 4. 8. 2006 14:24

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 6. 4. 2006
Příspěvky: 7814

Re: sekaná

Sudino já to dělám tak, že než jí dám do trouby tak na ní položím malý kousíčky sádla a ty trochu rozetřu po sekaný. Když je pak v troubě tak na ní koukám často a nahoře jí pořád polívám a ona mi pak nepraská.


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

 

#3 4. 8. 2006 14:36

upřímná
♥♥♥----
Registrovaný: 30. 3. 2006
Příspěvky: 100

Re: sekaná

Já ji taky polévám a potírám vodou a omastkem. Nebo jí můžeš podélně trochu naříznout. Ještě jí můžeš naplnit vařenými vejci, slaninou, párkem.... pak je na řezu krásně barevná a zajímavá smile

Není tady

 

#4 4. 8. 2006 14:43

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 7347

Re: sekaná

čo je to sekaná? hmm


Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

 

#5 4. 8. 2006 14:44

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 6. 4. 2006
Příspěvky: 7814

Re: sekaná

No vlastně tu sekanou můžeš zlepšit, že do ní třeba koupíš nějaký lepší buřtíček nebo klobásku. Já jsem do ní dávala i trochu eidamu a to pak při řezaní to je panečku pokoukáníčko a pochutnáníčko.


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

 

#6 4. 8. 2006 14:47

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 6. 4. 2006
Příspěvky: 7814

Re: sekaná

No sekaná to se dělá z mletého masa. Udělᚠsi třeba jednu velkou nebo dvě šišky do pekáče a je to hrozně dobrý. A já dávám mleté maso, vejce, majoránku, trochu cibulky nakrájený, sůl, pepř, česnek. No a pak záleží na tom jestli do ní něco naplníš.


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

 

#7 4. 8. 2006 14:58

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 7347

Re: sekaná

no to pzonám a čím sa to plní?


Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

 

#8 4. 8. 2006 16:04

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 6. 4. 2006
Příspěvky: 7814

Re: sekaná

No můžeš dovnitř dát třeba uvařený vajíčko, okurku, salám nebo nějaký lepší páreček. Záleží jak na kom. Dávala jsem i trochu nakrájenýho eidamu a byla to mňamka. No a potom to musíš zaplácat, aby ti to z tý sekaný nevyteklo a nebo dávat pozor, aby ti ta sekaná nepraskla.


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

 

#9 4. 8. 2006 17:06

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: sekaná

ADRIANA 1 napsal(a):

čo je to sekaná? hmm

Fašírka!


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#10 4. 8. 2006 17:08

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: sekaná

sudina napsal(a):

nemohl by jste mi někdo napsat nějaký fígl, aby sekaná při  pečení nepraskla???:godlike:popřípadě jak se dá třeba vylepšit, už jsem jí ted dlouho nedělala, tak bych chtěla něčím překvapit, hlavně ne prasklinou:lol:

Je to velmi jednoduché - praskne, protože je v ní vzduch. Nabereš tedy to umíchané maso do rukou namočených ve studené vodě, a plácneš s ním několikrát z jedné ruky do druhé - vytlučeš tak vzduch a už nepraskne, vytluč ho pořádně. Já ale míchám v robotu hnětacími háky a ty vytlučou vzduch spolehlivě, nikdy nepraskne.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#11 4. 8. 2006 17:13

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: sekaná

http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotomiqrnannqz81488.jpg


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#12 4. 8. 2006 18:25

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: sekaná

Nevím...i mě praskala, nepomohlo nic, až mi kolegyně poradila, nedávat vejce, ani máčený rohlík, ale sojovou dr............takže zaleju horkou vodou trochu drtě a přidávám, okořením, někdy dávám i mraženou zeleninu, dělám velký bochánek, jako chleba a chutná nám za tepla i po studenu.

Není tady

 

#13 4. 8. 2006 18:42

Honey
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 5. 2006
Příspěvky: 340

Re: sekaná

Já strašně ráda vařím,,ale proč se pozastavujete nad tím ,jestli sekaná praskla yikes))))Nemůžete to překonat vy,nebo partner???To by mě zajímalo.Myslím ale ,že je to kvůli osobnímu pocitu yikes
)))))

Není tady

 

#14 4. 8. 2006 18:45

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 6. 4. 2006
Příspěvky: 7814

Re: sekaná

Honey to prasknutí neladí jen oku, ale jinak žádná změna není.


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

 

#15 4. 8. 2006 19:35

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: sekaná

Honey napsal(a):

Já strašně ráda vařím,,ale proč se pozastavujete nad tím ,jestli sekaná praskla yikes))))Nemůžete to překonat vy,nebo partner???To by mě zajímalo.Myslím ale ,že je to kvůli osobnímu pocitu yikes
)))))

Mně se to prasklé nelíbí. Manžovi je to jedno, hlavně když je maso. Ten ani neví, jestli má či nemá být prasklá.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#16 4. 8. 2006 20:51

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 3060

Re: sekaná

Já do sekané přimelu i trochu tvrdého sýra,líp drží pohromadě a do masa dávám jedno vejce a z druhého jen žloutek.Bílek trochu zředím vodou,rozmíchám a sekanou tím mašlovačkou potřu.Ještě mi nikdy nepraskla.

Není tady

 

#17 7. 8. 2006 8:59

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: sekaná

přidávám sojovou dr nebo ovesné vločky a hodně prohňácám

Není tady

 

#18 18. 8. 2006 16:08

Ivik
♥♥♥----
Registrovaný: 5. 4. 2006
Příspěvky: 148

Re: sekaná

....sekaná nepraskne,když jí po celé délce propíchám nalámanými špejlemi...tak osm krat...a podlít trochu vodou..s udělaným těstem několikrát před vyválením do válečku mrsknu o linku..


GNÓTHI SEAUTÓN!
POZNEJ SÁM SEBE!

Není tady

 

#19 18. 8. 2006 16:17

kukusa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Humpolačka
Registrovaný: 23. 4. 2006
Příspěvky: 2507

Re: sekaná

Nikdy jsem sekanou nedělala - můžete mi poradit jak na to - vím že to asi nebude složité, ale docela bych jí zkusila. Jaké maso používáte - jde použít čistě hovězí?
Budu moc ráda za nějaký príma recept


http://lilypie.com/pic/090312/7zB3.jpghttp://b3.lilypie.com/Bbt9p1/.png

http://lilypie.com/pic/081130/UxM5.jpghttp://bd.lilypie.com/DrzCp1/.png
kontrola u gyndr 16.3.

Není tady

 

#20 18. 8. 2006 16:41

x256987
Host

Re: sekaná

Řekla bych, že sekaná je z rodu jídel, kde co člověk - to recept. Určitě se do ní dává mleté maso (já kupuju napůl vepřové a napůl hovězí, pokud mᚠmlýnek na maso, je určitě lepší si vybrat kousek masa a pomlít si ho sama. Nesmí být úplně libové, to by nedrželo pohromadě a nebylo by to ani dobré.), vajíčko na spojení, sůl, pepř, majoránka, česnek, cibulka.  Já cibulku předtím poškvařím, připadá mi to chuově lepší. Koření můžeš pozměnit podle sebe, my máme třeba hrozně rádi tymián. Česneku na kilo masa klidně celou paličku. Ale to je všechno podle chuti. Často se přidává strouhanka, namočený rohlík, trocha mouky... Někdo nadrobno pokrájí kousek slaninky, někdo nastavuje sekanou třeba mrkví. Další věc je plnění - párkem, natvrdo uvařeným vajíčkem...

Všechno prostě prohňoucᚠv misce nebo v robotu, vytvaruješ váleček nebo větší kuličky, vrazíš do vymaštěného pekáčku a pečeš, potíráš, podléváš...

 

#21 18. 8. 2006 20:24

kukusa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Humpolačka
Registrovaný: 23. 4. 2006
Příspěvky: 2507

Re: sekaná

Judit děkuji, ještě jsem se chtěla zeptat, vepřové maso nejím, myslíš si, že kdybych udělala sekanou jenom z hovězího, že by třeba nedržela nebo nebyla tak chuově dobrá???


http://lilypie.com/pic/090312/7zB3.jpghttp://b3.lilypie.com/Bbt9p1/.png

http://lilypie.com/pic/081130/UxM5.jpghttp://bd.lilypie.com/DrzCp1/.png
kontrola u gyndr 16.3.

Není tady

 

#22 18. 8. 2006 21:41

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 3060

Re: sekaná

Tak zkus drůbeží.Jenom z hovězího mě nikdy nenapadlo to zkoušet.Jenom z vepřového jo.

3. Drůbeží sekaná s pšenicí

300g vařeného drůbežího masa, 200g vařené pšenice, cibule, 2 stroučky česneku, 50g slaniny, sušený řebříček, žemle, vejce, sůl.

Drůbeží maso, slaninu, cibuli a ve vývaru namočenou žemli umeleme. Přidáme utřený česnek, koření, vejce a sůl a dobře promícháme. Vytvoříme šišku, dáme na pekáč, potřeme bílkem a upečeme.

Není tady

 

#23 18. 8. 2006 22:50

Ivetata
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 24. 5. 2006
Příspěvky: 751

Re: sekaná

kukusa napsal(a):

Judit děkuji, ještě jsem se chtěla zeptat, vepřové maso nejím, myslíš si, že kdybych udělala sekanou jenom z hovězího, že by třeba nedržela nebo nebyla tak chuově dobrá???

Z "jen" hovězího nemám zkušenost, ale zkusila jsem z mraženého mletého krůtího (váleček v umělém obalu, 500g),měla jsem strach co to bude,ale opravdu jsem nenašla žádnou trubici (brrrr). Ochutila jsem jako normální sekanou,opravdu záleží jaké koření máte rádi. Na pánvičce zvl᚝  udělám cibulku, na ní veškeré zbytky, žampiony nebo namočené houby a zahustit na smaženici vajíčkem. Sekanou rozválet, nejlíp pod mikrotenovým sáčkem a naplnit, když je tak napřed salám a na to smaženici, ale jde to i bez salámu. Opatrně srolovat a zabalit do alobalu, peču v alobalu a jen ke konci rozdělám aby se udělala kůrka. S bramborem výborný oběd.

Není tady

 

#24 19. 8. 2006 9:53

x256987
Host

Re: sekaná

Jak nad tím tak přemýšlím, do sekané se vlastně přidává prakticky totéž jako do bramboráku, jen ta hlavní ingredience je jiná smile

 

#25 19. 8. 2006 20:26

L.K.
♥------
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 3

Re: sekaná

Já přidávám i trochu provensálských bylinek...
A je důleité jí dobře propracovat a vytlačit ten vzduch.Taky když jí dám do trouby,tak jí pustím na víc,aby se to maso zatáhlo a po chvilce to stáhnu...
Mě taky nikdy nepraskla,ale když vařívala máma,tak to bylo....no fuj.Vždy jí praskla a tím pádem se násákla strašně moc tukem...
A podlejvat....
Papa,L.tummenupp

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů