29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Sudino já to dělám tak, že než jí dám do trouby tak na ní položím malý kousíčky sádla a ty trochu rozetřu po sekaný. Když je pak v troubě tak na ní koukám často a nahoře jí pořád polívám a ona mi pak nepraská.
Není tady
Já ji taky polévám a potírám vodou a omastkem. Nebo jí můžeš podélně trochu naříznout. Ještě jí můžeš naplnit vařenými vejci, slaninou, párkem.... pak je na řezu krásně barevná a zajímavá
Není tady
No vlastně tu sekanou můžeš zlepšit, že do ní třeba koupíš nějaký lepší buřtíček nebo klobásku. Já jsem do ní dávala i trochu eidamu a to pak při řezaní to je panečku pokoukáníčko a pochutnáníčko.
Není tady
No sekaná to se dělá z mletého masa. Uděláš si třeba jednu velkou nebo dvě šišky do pekáče a je to hrozně dobrý. A já dávám mleté maso, vejce, majoránku, trochu cibulky nakrájený, sůl, pepř, česnek. No a pak záleží na tom jestli do ní něco naplníš.
Není tady
no to pzonám a čím sa to plní?
Není tady
No můžeš dovnitř dát třeba uvařený vajíčko, okurku, salám nebo nějaký lepší páreček. Záleží jak na kom. Dávala jsem i trochu nakrájenýho eidamu a byla to mňamka. No a potom to musíš zaplácat, aby ti to z tý sekaný nevyteklo a nebo dávat pozor, aby ti ta sekaná nepraskla.
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
čo je to sekaná?
Fašírka!
Není tady
sudina napsal(a):
nemohl by jste mi někdo napsat nějaký fígl, aby sekaná při pečení nepraskla???:godlike:popřípadě jak se dá třeba vylepšit, už jsem jí ted dlouho nedělala, tak bych chtěla něčím překvapit, hlavně ne prasklinou:lol:
Je to velmi jednoduché - praskne, protože je v ní vzduch. Nabereš tedy to umíchané maso do rukou namočených ve studené vodě, a plácneš s ním několikrát z jedné ruky do druhé - vytlučeš tak vzduch a už nepraskne, vytluč ho pořádně. Já ale míchám v robotu hnětacími háky a ty vytlučou vzduch spolehlivě, nikdy nepraskne.
Není tady
Nevím...i mě praskala, nepomohlo nic, až mi kolegyně poradila, nedávat vejce, ani máčený rohlík, ale sojovou drť............takže zaleju horkou vodou trochu drtě a přidávám, okořením, někdy dávám i mraženou zeleninu, dělám velký bochánek, jako chleba a chutná nám za tepla i po studenu.
Není tady
Já strašně ráda vařím,,ale proč se pozastavujete nad tím ,jestli sekaná praskla ))))Nemůžete to překonat vy,nebo partner???To by mě zajímalo.Myslím ale ,že je to kvůli osobnímu pocitu
)))))
Není tady
Honey napsal(a):
Já strašně ráda vařím,,ale proč se pozastavujete nad tím ,jestli sekaná praskla
))))Nemůžete to překonat vy,nebo partner???To by mě zajímalo.Myslím ale ,že je to kvůli osobnímu pocitu
)))))
Mně se to prasklé nelíbí. Manžovi je to jedno, hlavně když je maso. Ten ani neví, jestli má či nemá být prasklá.
Není tady
Já do sekané přimelu i trochu tvrdého sýra,líp drží pohromadě a do masa dávám jedno vejce a z druhého jen žloutek.Bílek trochu zředím vodou,rozmíchám a sekanou tím mašlovačkou potřu.Ještě mi nikdy nepraskla.
Není tady
přidávám sojovou drť nebo ovesné vločky a hodně prohňácám
Není tady
....sekaná nepraskne,když jí po celé délce propíchám nalámanými špejlemi...tak osm krat...a podlít trochu vodou..s udělaným těstem několikrát před vyválením do válečku mrsknu o linku..
Není tady
Nikdy jsem sekanou nedělala - můžete mi poradit jak na to - vím že to asi nebude složité, ale docela bych jí zkusila. Jaké maso používáte - jde použít čistě hovězí?
Budu moc ráda za nějaký príma recept
Není tady
Řekla bych, že sekaná je z rodu jídel, kde co člověk - to recept. Určitě se do ní dává mleté maso (já kupuju napůl vepřové a napůl hovězí, pokud máš mlýnek na maso, je určitě lepší si vybrat kousek masa a pomlít si ho sama. Nesmí být úplně libové, to by nedrželo pohromadě a nebylo by to ani dobré.), vajíčko na spojení, sůl, pepř, majoránka, česnek, cibulka. Já cibulku předtím poškvařím, připadá mi to chuťově lepší. Koření můžeš pozměnit podle sebe, my máme třeba hrozně rádi tymián. Česneku na kilo masa klidně celou paličku. Ale to je všechno podle chuti. Často se přidává strouhanka, namočený rohlík, trocha mouky... Někdo nadrobno pokrájí kousek slaninky, někdo nastavuje sekanou třeba mrkví. Další věc je plnění - párkem, natvrdo uvařeným vajíčkem...
Všechno prostě prohňoucáš v misce nebo v robotu, vytvaruješ váleček nebo větší kuličky, vrazíš do vymaštěného pekáčku a pečeš, potíráš, podléváš...
Judit děkuji, ještě jsem se chtěla zeptat, vepřové maso nejím, myslíš si, že kdybych udělala sekanou jenom z hovězího, že by třeba nedržela nebo nebyla tak chuťově dobrá???
Není tady
Tak zkus drůbeží.Jenom z hovězího mě nikdy nenapadlo to zkoušet.Jenom z vepřového jo.
3. Drůbeží sekaná s pšenicí
300g vařeného drůbežího masa, 200g vařené pšenice, cibule, 2 stroučky česneku, 50g slaniny, sušený řebříček, žemle, vejce, sůl.
Drůbeží maso, slaninu, cibuli a ve vývaru namočenou žemli umeleme. Přidáme utřený česnek, koření, vejce a sůl a dobře promícháme. Vytvoříme šišku, dáme na pekáč, potřeme bílkem a upečeme.
Není tady
kukusa napsal(a):
Judit děkuji, ještě jsem se chtěla zeptat, vepřové maso nejím, myslíš si, že kdybych udělala sekanou jenom z hovězího, že by třeba nedržela nebo nebyla tak chuťově dobrá???
Z "jen" hovězího nemám zkušenost, ale zkusila jsem z mraženého mletého krůtího (váleček v umělém obalu, 500g),měla jsem strach co to bude,ale opravdu jsem nenašla žádnou trubici (brrrr). Ochutila jsem jako normální sekanou,opravdu záleží jaké koření máte rádi. Na pánvičce zvlášť udělám cibulku, na ní veškeré zbytky, žampiony nebo namočené houby a zahustit na smaženici vajíčkem. Sekanou rozválet, nejlíp pod mikrotenovým sáčkem a naplnit, když je tak napřed salám a na to smaženici, ale jde to i bez salámu. Opatrně srolovat a zabalit do alobalu, peču v alobalu a jen ke konci rozdělám aby se udělala kůrka. S bramborem výborný oběd.
Není tady
Jak nad tím tak přemýšlím, do sekané se vlastně přidává prakticky totéž jako do bramboráku, jen ta hlavní ingredience je jiná
Já přidávám i trochu provensálských bylinek...
A je důleité jí dobře propracovat a vytlačit ten vzduch.Taky když jí dám do trouby,tak jí pustím na víc,aby se to maso zatáhlo a po chvilce to stáhnu...
Mě taky nikdy nepraskla,ale když vařívala máma,tak to bylo....no fuj.Vždy jí praskla a tím pádem se násákla strašně moc tukem...
A podlejvat....
Papa,L.
Není tady