27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Sudino já to dělám tak, e ne jí dám do trouby tak na ní poloím malý kousíčky sádla a ty trochu rozetřu po sekaný. Kdy je pak v troubě tak na ní koukám často a nahoře jí pořád polívám a ona mi pak nepraská.
Není tady
Já ji taky polévám a potírám vodou a omastkem. Nebo jí můe podélně trochu naříznout. Jetě jí můe naplnit vařenými vejci, slaninou, párkem.... pak je na řezu krásně barevná a zajímavá
Není tady
No vlastně tu sekanou můe zlepit, e do ní třeba koupí nějaký lepí buřtíček nebo klobásku. Já jsem do ní dávala i trochu eidamu a to pak při řezaní to je panečku pokoukáníčko a pochutnáníčko.
Není tady
No sekaná to se dělá z mletého masa. Udělá si třeba jednu velkou nebo dvě iky do pekáče a je to hrozně dobrý. A já dávám mleté maso, vejce, majoránku, trochu cibulky nakrájený, sůl, pepř, česnek. No a pak záleí na tom jestli do ní něco naplní.
Není tady
no to pzonám a čím sa to plní?
Není tady
No můe dovnitř dát třeba uvařený vajíčko, okurku, salám nebo nějaký lepí páreček. Záleí jak na kom. Dávala jsem i trochu nakrájenýho eidamu a byla to mňamka. No a potom to musí zaplácat, aby ti to z tý sekaný nevyteklo a nebo dávat pozor, aby ti ta sekaná nepraskla.
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
čo je to sekaná?
Faírka!
Není tady
sudina napsal(a):
nemohl by jste mi někdo napsat nějaký fígl, aby sekaná při pečení nepraskla???:godlike:popřípadě jak se dá třeba vylepit, u jsem jí ted dlouho nedělala, tak bych chtěla něčím překvapit, hlavně ne prasklinou:lol:
Je to velmi jednoduché - praskne, protoe je v ní vzduch. Nabere tedy to umíchané maso do rukou namočených ve studené vodě, a plácne s ním několikrát z jedné ruky do druhé - vytluče tak vzduch a u nepraskne, vytluč ho pořádně. Já ale míchám v robotu hnětacími háky a ty vytlučou vzduch spolehlivě, nikdy nepraskne.
Není tady
Nevím...i mě praskala, nepomohlo nic, a mi kolegyně poradila, nedávat vejce, ani máčený rohlík, ale sojovou dr............take zaleju horkou vodou trochu drtě a přidávám, okořením, někdy dávám i mraenou zeleninu, dělám velký bochánek, jako chleba a chutná nám za tepla i po studenu.
Není tady
Já straně ráda vařím,,ale proč se pozastavujete nad tím ,jestli sekaná praskla ))))Nemůete to překonat vy,nebo partner???To by mě zajímalo.Myslím ale ,e je to kvůli osobnímu pocitu
)))))
Není tady
Honey napsal(a):
Já straně ráda vařím,,ale proč se pozastavujete nad tím ,jestli sekaná praskla
))))Nemůete to překonat vy,nebo partner???To by mě zajímalo.Myslím ale ,e je to kvůli osobnímu pocitu
)))))
Mně se to prasklé nelíbí. Manovi je to jedno, hlavně kdy je maso. Ten ani neví, jestli má či nemá být prasklá.
Není tady
Já do sekané přimelu i trochu tvrdého sýra,líp drí pohromadě a do masa dávám jedno vejce a z druhého jen loutek.Bílek trochu zředím vodou,rozmíchám a sekanou tím malovačkou potřu.Jetě mi nikdy nepraskla.
Není tady
přidávám sojovou dr nebo ovesné vločky a hodně prohňácám
Není tady
....sekaná nepraskne,kdy jí po celé délce propíchám nalámanými pejlemi...tak osm krat...a podlít trochu vodou..s udělaným těstem několikrát před vyválením do válečku mrsknu o linku..
Není tady
Nikdy jsem sekanou nedělala - můete mi poradit jak na to - vím e to asi nebude sloité, ale docela bych jí zkusila. Jaké maso pouíváte - jde pouít čistě hovězí?
Budu moc ráda za nějaký príma recept
Není tady
Řekla bych, e sekaná je z rodu jídel, kde co člověk - to recept. Určitě se do ní dává mleté maso (já kupuju napůl vepřové a napůl hovězí, pokud má mlýnek na maso, je určitě lepí si vybrat kousek masa a pomlít si ho sama. Nesmí být úplně libové, to by nedrelo pohromadě a nebylo by to ani dobré.), vajíčko na spojení, sůl, pepř, majoránka, česnek, cibulka. Já cibulku předtím pokvařím, připadá mi to chuově lepí. Koření můe pozměnit podle sebe, my máme třeba hrozně rádi tymián. Česneku na kilo masa klidně celou paličku. Ale to je vechno podle chuti. Často se přidává strouhanka, namočený rohlík, trocha mouky... Někdo nadrobno pokrájí kousek slaninky, někdo nastavuje sekanou třeba mrkví. Dalí věc je plnění - párkem, natvrdo uvařeným vajíčkem...
Vechno prostě prohňoucá v misce nebo v robotu, vytvaruje váleček nebo větí kuličky, vrazí do vymatěného pekáčku a peče, potírá, podlévá...
Judit děkuji, jetě jsem se chtěla zeptat, vepřové maso nejím, myslí si, e kdybych udělala sekanou jenom z hovězího, e by třeba nedrela nebo nebyla tak chuově dobrá???
Není tady
Tak zkus drůbeí.Jenom z hovězího mě nikdy nenapadlo to zkouet.Jenom z vepřového jo.
3. Drůbeí sekaná s penicí
300g vařeného drůbeího masa, 200g vařené penice, cibule, 2 stroučky česneku, 50g slaniny, suený řebříček, emle, vejce, sůl.
Drůbeí maso, slaninu, cibuli a ve vývaru namočenou emli umeleme. Přidáme utřený česnek, koření, vejce a sůl a dobře promícháme. Vytvoříme iku, dáme na pekáč, potřeme bílkem a upečeme.
Není tady
kukusa napsal(a):
Judit děkuji, jetě jsem se chtěla zeptat, vepřové maso nejím, myslí si, e kdybych udělala sekanou jenom z hovězího, e by třeba nedrela nebo nebyla tak chuově dobrá???
Z "jen" hovězího nemám zkuenost, ale zkusila jsem z mraeného mletého krůtího (váleček v umělém obalu, 500g),měla jsem strach co to bude,ale opravdu jsem nenala ádnou trubici (brrrr). Ochutila jsem jako normální sekanou,opravdu záleí jaké koření máte rádi. Na pánvičce zvlá udělám cibulku, na ní vekeré zbytky, ampiony nebo namočené houby a zahustit na smaenici vajíčkem. Sekanou rozválet, nejlíp pod mikrotenovým sáčkem a naplnit, kdy je tak napřed salám a na to smaenici, ale jde to i bez salámu. Opatrně srolovat a zabalit do alobalu, peču v alobalu a jen ke konci rozdělám aby se udělala kůrka. S bramborem výborný oběd.
Není tady
Jak nad tím tak přemýlím, do sekané se vlastně přidává prakticky toté jako do bramboráku, jen ta hlavní ingredience je jiná
Já přidávám i trochu provensálských bylinek...
A je důleité jí dobře propracovat a vytlačit ten vzduch.Taky kdy jí dám do trouby,tak jí pustím na víc,aby se to maso zatáhlo a po chvilce to stáhnu...
Mě taky nikdy nepraskla,ale kdy vařívala máma,tak to bylo....no fuj.Vdy jí praskla a tím pádem se násákla straně moc tukem...
A podlejvat....
Papa,L.
Není tady