|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
lvice napsal(a):
Pan,
uf, ona nic neslyší. Momentálně není schopná. To je emocionální povodeň, tříská to s ní o kameny, loká andělíčky. Taky jsem měla kdysi dávno tenhle stav. Ono to časem přejde, teď je to otevřená rána.
Ja vim. A s ranami na emocionalnim a citovem tele je to stejne, jako s temi na tele fyzickem: otevrit, vycistit, namazat hojivou masti, zavazat a pofoukat!
Ne naopak a ne v jinem poradi.
Není tady
Tak je to lepší. Zítra budeš referovat, jak jsi strávila svůj večer. Konec konců, když si koupíš knížku, nejakou dobrůtku k tomu, tak už ten návrat domů není tak děsivý, že ?
Tak hlavu vzhůru, važ si toho, že jsi zdravá, že máš kde spát, co jíst. Lidé zapomínají na základní věci, kterých si vůbec neváží.
Jo, jo Pan, svatá pravda. Pádím do knihovny pro duchovní stravu, o víkendu jedu k Salvovi, cesta bude dlouhá, tak ať mám co číst. Co astma, už je to lepší?
Ádo,
uklidni se a omyj si přirození ve vlažné vodě - prý to pomáhá.
Přestaň tu šílet a kvílet a bulet a řvát a kopat do dveří. A nebo to dělej, ale třeba hodinu intenzivně, ať se ti pořádně a jednorázově uleví.
Pak si uvař kávu, kup si bonboniéru a v klidu utiš svoje myšlenky. A teď si představ, že od 15 let dodržuješ racionální stravu. Víš, že je to pro tebe dobré, jsi sportovkyně a tudíž na sladkosti ani nemáš chuť. Zkrátka víš, že vitamíny a dieta jsou pro tvé tělo i duši správné a máš je ráda. Pak jdeš jednou kolem cukrárny. A vidíš tam nádherný žloutkový věneček. Pomyslíš si "jak asi chutná?" a začne tě to neodolatelně přitahovat. Tak si ho s výčitkami koupíš a s ještě většími ho sníš. CHUTNÁ VÝBORNĚ. Tak tam chodíš půl roku a pokaždé si jeden dáš. Začneš přibývat na váze a kondice se horší. Pak na to přijde tvůj trenér (že chodíš na věnečky) a šíleně tě sprdne.
Tak je zase přestaneš kupovat a jíst - a je ti zase fajn, protože jsi od začátku věděla, že věnečky pro tebe nejsou dobré. A už si na ně nevzpomeneš, protože jsi je vyzkoušela a zjistila, že ta racionální strava je pro tebe přeci jen nejlepší.
Co to znamená?
Chtěla jsem tím říct, že ta půlroční milenka možná nebyla pro tvého přítele nic jiného než žloutkový věneček. A spílat chlapovi, že si po takové době totální monogamie chtěl vyzkoušet něco jiného - to sice můžeš (dalo by se dokonce říci, že na to máš "právo") ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat.
Tvůj přítel se zachoval jako úplně normální chlap a to, jak žadoní, aby "sis ho nechala" (to je teda fuj výraz) - za to je mi ho líto. A že si přičítáš k dobru, že mu nevytýkáš neplodnost (proboha, copak je to jeho vina?), za to je mi ho líto nadvakrát.
A líto je mi i tebe, protože si umím představit, jak jsi hrozně zraněná a nasraná. Taky bych to hóódně špatně ustála - nevěru přítele. Ale holka - koukej se vzpamatovat, protože jinak ublížíš vám oběma.
Přeju ti moc štěstí!
Není tady
Lvice, to je prča - ty ať nekvílí, já ať nekvílí, ty ať čokoládu, já ať čokoládu - hele, nejsme my jedna? 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Ja vim. A s ranami na emocionalnim a citovem tele je to stejne, jako s temi na tele fyzickem: otevrit, vycistit, namazat hojivou masti, zavazat a pofoukat!
Ne naopak a ne v jinem poradi.
tak proto mi to nefunguje
jsem to nejdřív zavázala a zezhora to vypadá zahojeně, jenže občas vystřeluje nesnesitelná bolest a tak se to teď pokoušim vyčistit 
Není tady
No Av, že by mé skryté dvojče
? A co výsledky Ernestínky semináře? Už se objevily? Hm, to já si čokoládu dát nemůžu, potřebuju sundat 3 kg 
Omývat přirození ve vlažné vodě
..... Fakt dobrá rada, budu ji muset někdy vyzkoušet 
Avalonka
díky, přirovnání k cukrárně je fakt super, beru na vědomí
když říkal, abych si ho nechala, tak tak krásně brečel, takže to zrovna pro mě bylo nejkrásnější co mi mohl říci
Není tady
Av, no vida, aspoň někoho Áda poslouchá. Tleskám......
Áda1 napsal(a):
pokud si myslíš že jsem nevyzrálá beru, až se mě zeptáte za měsíc za rok jak na tom jsem budu už taky za vodou jako vy a budu tady v pohodě radit jako by se nic nestalo........
ano tou nevěrou mi ublížil a to hodně.......když mám jít domů za ním vůbec se mi tam nechce, mám zimnici, že se na něj budu muset dívat, ale zároveň si přeji, aby tento hnusný sen skončil....a bylo to za námi a žili jsme jako dřív
ano nevěra změnila můj názor na adopci............byla jsem ochotná adoptovat jenom kvůli němu, protože já sama se chci nejdříve pokusit o dítě svoje vlastní, klidně zaplatím za umělý, ale bude to moje vajíčko, moje spermie, mojích 9 měsíců těhotenství, a když už to fakt nepůjde z jakéhokoliv důvodu ať finančních, nebo zdravotních, pak jsem chtěla adoptovat. On chtěl hned, že umělý je proti zákonům víry. Názor jsem změnila........nevěra je protizákonům jeho víry (já nevěřím, mě je to v podstatě jedno, vše jsem tolerovala).....a když dokázal to, dokáže v sobě kousnou umělý
??? JAK jsi byla ochotná adoptovat jenom kvůli němu??? JAK??? Nic se nemá dělat "kvůli němu" (nebo "kvůli ní"), svoje záležitosti máš dělat kvůli sobě, kvůli svýmu přesvědčení, ty trdlo! ... Dokáže nevěru, dokáže skousnout umělý...ty jsi ale slípka! Pardon, ale rozčílila jsi mě (původně jsem měla v zásobě horší nadávku). Jak můžeš slučovat tyhle dvě věci? Jak si dovoluješ klást podmínky? Kdo nebo co ti na to dává právo? Jeho chyba? Teda chlapi, který znám já, by ti po takových slovech ukázali dveře. A já bych s nima souhlasila...přemýšlej o tom tření kůžičky o kůžičku, o svém sebevědomí, o svém egoismu, o svém zranění, o své hodnotě...
Není tady
...když říkal, abych si ho nechala, tak tak krásně brečel....tedy to mi zavádní sadismem.....ale není mi to neznáme, i mě takhle (nebo prostě nějak podobně) někteří muži uháněli a já si myslela, jak krásně brečí...dělalo mi to vyloženě radost, že jsem je něčím potrápila, pomučila....později jsem přišla na to, že oni to, chudáci, vždycky schytali za mého otčíma, který mi nejen neuměl lásku dát, ale k psychickému týrání přidával i fyzické...a já se mstila na těch chlapech...už je to takových 7-8 let, co jsem vyléčená, ale že mi to dalo, než jsem si to uvědomila...Pročpak tobě se to tak líbí, když brečí?
Není tady
nikdo mě neznáte, ani já neznám vás............toto jsou momentální myšlenky
ano byla jsem ochotná ..........jelikož jeden chtěl to a druhý to..........nikdy bychom se asi nedokázali dohodnout, nikdo nechtěl z toho svého ustoupit.......já od umělýho což bylo moje přesvědčení on od adopce což bylo jeho přesvědčení. A kdo nás jako rozsoudí............... Nikdo nechtěl dojít ke kompromisu............... A s takovou bychom dítě nikdy neměli, ale oba jsme ho chtěli a chceme stále. Zkrátka jsem se rozhodla, že trochu ustoupím a on třeba pochopí že jde i adoptovat i mít vlastní............ Ten kdo není v takovéto situaci nepochopí, ale to sem přestaňme plést, to není debata o neplodnosti
Není tady
Áda1 napsal(a):
Avalonka
díky, přirovnání k cukrárně je fakt super, beru na vědomí
když říkal, abych si ho nechala, tak tak krásně brečel, takže to zrovna pro mě bylo nejkrásnější co mi mohl říci
Ahoj,
možná moje skušenost je podobná jako Tvoje, proto Ti jen dvě věci nadškrtnu:
1- my jsme "pracovali na dětech přez osm let manželství a všichni doktoři nám doporučovali adopci, po 5-6letech vegetariánství a makrobiotiky najednou úplně přirozeně - kluk,
po 6-ti letech a cosi navrhovali ženě odejmout dělohu a my jsme chtěli jěště jedno a holka jako lusk.
(Po 19-ti letech manželství - nevěra z její strany ze kterou se dva měsíce vyrovnávám)
2- reakce na závorku - teď bych chtěl jistotu z její strany - chci zůstat u Tebe a končím s ním, nikdy nic takového neřekla, jenom, že si to musí rozmyslet a ví jak mi ublížila, je to kolega z její branže a nevím jestli to je tak jak se stalo ve Tvém případě, uvědomil jsem si, že já jsem rozhodně nebyl a nejsem bez chyby a i když mám problémy s důvěrou, tak se přemlouvám, skus věřit, já jsem za druhé šance. Protože pokud je člověk schopný se s té chyby poučit, tak ji neopakuje, to platí pro obě strany.
P.S.: pokud jde o neplodnost mám dobré skušenosti (rok 1992-93) s klinikou Dr. Jonáše. ale to je stylu života a běh na dlouhou trať. V našem případě to bylo s dobrým výsledkem a Vám (Tobě) ať to dopadne jak to dopadne vše dobré.
Ahoj.
Není tady
jakej sadismus..............jaký trápení, jaký mučení............já nejsem ta kdo byl na to slavným věnečku v cukrárně, když brečel tak brečel jeho věc, mě to až zase tak dobře nedělalo
já se na nikom nemstím, vyrůstala jsem v normální rodině, nikdo mě netýral ať už fyzicky nebo psychicky, nemám potřebu se na někom a někomu mstí
vypadá to že se motáme kolem dokola a nebo neumíš číst, přečti si to od začátku né nelíbí se mi když brečí, viděla jsem ho brečet 2x
Není tady
Adi, vůbec nechci být zlá a chápu tě. Původně jsem na nic nechtěla reagovat, ale víš co zase mě trošku zarazilo ? Jak píšeš, že všechno bylo v pořádku, dával výplatní pásku. Asi tě taky čeká velký kus cesty do sebe. My měli vždycky prachy taky dohromady, ale dobrovolně. A výplatní pásku jsem možná ani neviděla. Teda dřív, teď si počítáme výplaty sami.
Ale neboj , jsi na dobrých stránkách a holky tě pěkně rozeberou. Držím palce 
Není tady
Áda1: Taky nechci být zlá. Ty se potřebuješ především uklidnit. takže jako první pomoc je to, co ordinují holky (kafe, čokoláda, vínko), velmi vhodné. Až se uklidníš, určitě sama přijdeš na to, že když on skousl nevěru, skousne i to umělý, to že je pitominka...to s tou výplatní páskou je, doufám, špatný žert...nemůžeš nikoho vlastnit, nemáš výsadní právo na nikoho, nemůžeš si vynucovat něco, co je proti jeho přesvědčení, z titulu toho, že on zklamal (byl nevěrný přeci)...tudy cesta nevede....nejdřív zkus ty čokolády a to víno nebo kafe, něco, co tě pohladí po duši, zkus koupit literaturu, zkus se podívat s odstupem na to, co se ti děje. Holky někde radí, aby to člověk viděl jako v divadle. Já jsem v hledišti a sleduju představení, moje postava je v jevišti a hraje...něco se jí děje..taky mi pomáhalo psát si deník. Všechny moje pocity, co kdo řekl, udělal....a vracela jsem se k tomu a někdy se nechápala...máš to na dlouhou trať, tak hodně síly. Ahoj.
Není tady
vždyť to říkám neznáte mě.........jasně, že mi nedával výplatní pásky pod pohrůžkou. Před svadbou jsme se dobrovolně, ano říkám dobrovolně oba dva já i on rozhodli pro jeden účet a pro společnou kasu, kam oba dva budeme dávat peníze a tam si taky z té společné kasy bude každý brát na co peníze chce, ať si chce někdo koupit kolo, ať chce jít někdo do hospody, atd. atd a nikdy jsme si nevyčítali ty sis vzal moc nebo málo, nebo víckrát po sobě, zkrátka potřebuješ vem si potřebuješ tento měsíc 3 kalhoty a já né, no tak zkrátka budeš mít troje kalhoty a třeba příští měsíc budu potřebovat boty na zimu. .........doufám že je to jasný
chytáte se už každýho slova, které tady napíši
Není tady
Ále, že bys byla vztahovačná??? My tady jen tak přemýšlíme o tom, cos napsala a píšeme to, co nás napadne. A to jsi chtěla ne? Tak co se ježíš? Jasně že tě neznáme...mně se jen příčí tvrdit, že někdo skousne umělý, když skousl nevěru...nárokovat si právo na něco, s čím se druhý neztotožňoval, jen proto, že udělal někde chybu...to je podlost.
Není tady
Ado, řekla jsem svůj názor, co s tvého psaní cítím. Není to nic osobního, ale dokud budeš vztahovačná, tak se daleko nepohneš
. Uvidíš, že až se v tom budeš chvilku plácat, tak půjdeš taky do sebe a prospěje ti to. Všechny jsme se tu daly dost dohromady. Já taky 
Není tady
Ádo,
přesně teď jsi v postavení, nikdo nevíte jak já se cítím, nikdo nevíte, jaké byly naše vztahy, TEN HNUSNÝ NIČEMA MĚ PODVEDL, to on si užíval a JÁ jsem ta, kterou byste měly litovat a Vy místo toho, abyste mi psaly, jaký on je hnusný darebák se tu navážíte do mě a rozebíráte mě tu. Fakt skvělý. Mám Vás plný zuby, nikdo mi tady nerozumí
.
My Ti moc dobře rozumíme a všechny se Ti snažíme pomoci, to jen Ty ve svém velkém emocionálním chaosu, ublíženosti nic a nikoho neposloucháš. To je v pořádku, za chvíli dospěješ do stádia, že se tu na všechny naštveš a pak už konečně začneš dělat to, co Ti všechny radíme. Chceš-li pokračovat ve svém týrání sama sebe, nikdo Ti v tom nemůže bránit, ale nečekej, že Tě v tom budeme podporovat. Já něco podobného prožívala před 4 lety a přijde mi to jako dávná minulost, takže když vidím Tebe, a Tvůj postoj, vidím sebe kdysi dávno. Dnes jsem za tuto zkušenost více než vděčná. Pokud nejsi schopna to zvládnout sama (což momentálně nejsi), navštiv psycholožku, pomůže Ti pochopit sebe sama a pomůže Ti najít cestu ven. Hodně štěstí.
Ádo, všechny jsme stály na začátku... snaž se číst ty řádky s vědomím, že Ti nechtějí ublížit, ale naopak .... !
Nechtěj aby jsme Tě litovaly, to Ti nepomůže - jediné, co zaručeně pomůže je čas !
Jednej jen podle svého vědomí a svědomí.... a rozhodni se podle sebe !
Být Tebou - najdu si dobrého psychologa !
Není tady
Ado,
snažíme se tady radit, ne tě srážet na kolena....my můžeme přispět radou, ale rozhodovat se musíš ty...a chce to vše čas
Není tady
Hm, do ostatneho sa tu pustat nebudem, ale fakt nechapem, baby, co je take divne na Adinom pristupe k umelemu oplodneniu a adopcii.
Jednoducho, ak bola ochotna manzelovej viere ustupit ( pretoze si myslela, ze je tak silno veriaci, ze nemoze porusit jej zasady )a kvoli tomu si dieta radsej adoptovat, ako sa nechat umelo oplodnit, no a teraz zrazu zistila, ze s jeho vierou to asi az take "horuce" nebude, ked pokojne "hresi", preco by mala dalej ustupovat????? To nie je pomsta, to je jednoducho strata opodstatnenosti jej kompromisu v tomto pripade.....
Byt nou, urobim to iste.... A naozaj nie kvoli nejakej odplate, jednoducho jej len odpadol dovod, pre ktory by kompromis mala robit a tym dovodom bolo "ublizenie" manzelovej viere... Nic viac, nic menej....
Není tady

Teda faf.... Ty tomu dáváš kotel... 

Není tady